myros-popup.jpg (663 KB)
Nusaybin'den Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

Nusaybin'den Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

23 Eylül 2022

Türkiye’de herkesin ziyaret etmesi gereken Güneydoğu Anadolu’nun en güzel şehirlerinden birisi olan Mardin’in bir ilçesi olan Nusaybin, hediyelik eşyaları ve geleneksel el sanatları ile ilgi çekmektedir. Binlerce yıllık köklü geçmişi ve kendine özgü mimari yapıları ile farklı din ve dillere hoşgörü ile kucak açan ve Anadolu topraklarında adeta hoşgörü timsali olarak görülen bu şehir İpek Yolu üzerinde olması nedeni ile her daim ilgi görmüştür. Zengin kültürel yapısı ve köklü tarihi ile güçlü turizm etkinliklerine ev sahipliği yaparak önemli bir yeri bulunan el işçiliğini hediyelik eşya alanında da göstermektedir. Geleneksel ürünlerini turistlere sunarken ekonomik olarak da canlanma yaşamaktadır. Peki Mardin Nusaybin’den alınabilecek hediyelik eşyalar aşağıda listelenmektedir:

  • Nusaybin Temalı Magnet

  • Gümüş İşleme Ürünleri

  • Bakır Ürünleri

  • Sabun

  • Takunya

  • Süryani Şarabı

1. Nusaybin Temalı Magnet

Nusaybin Temalı Magnet; 150 mm en, 30 mm boy 5 mm yükseklik ve 16 gr ağırlığında, ahşap üzerine dijital baskı ve lazer kesim kullanılarak üretilmektedir. Sağlığa zararlı olmayan maddeler ve dayanıklı malzemelerden üretilen Nusaybin Temalı Magnet, isteğinize yönelik oluşturulan tasarımlar ile siz müşterilere kişisel tasarım oluşturma imkanı sağlamaktadır. Şehirde gezilip görülmesi gereken tarihi mekanları da tasarım olarak kendisinde göstermektedir. Boyutu ile de fazla yer kaplamayarak mini bir şıklık sunmaktadır. Bulunduğunuz yörenin görsel esintilerini evinize taşıyabileceğiniz magnetleri kendinize hediye edebileceğiniz gibi arkadaşınıza, sevgilinize, annenize, babanıza, kardeşinize hediye edebilirsiniz. Genellikle her hediyelik eşya seçiminde tercih edilen magnetleri Myros olarak kaliteden ödün vermeyerek siz müşterilerimiz ile buluşturmaktayız. Toptan alımlarınızda normal fiyattan daha az bir maliyet çıkmaktadır.

2. Gümüş İşleme Ürünleri

Telkâri olarak da adlandırılan gümüş işlemeciliği, gümüşün belirli aşamalardan geçirilerek yapılması işlemidir. Öncelikle gümüş eritilerek kalıplara dökülür, haddeden geçirilerek incelik elde edilir, en kalın mikrondan 20 mikrona kadar inceltme işlemi gerçekleştirilir, daha sonra birbirine dolandırılarak isteğe bağlı yeniden haddeden geçirilir. Haddeden geçirilen gümüş tellere şekil verilerek ve bu şekillerin kaynatılması ile kolye, yüzük, küpe, isimlik, kalemlik gibi hediyelik eşyalar yapılır. Dillere destan el emeği göz nuru telkâriler dükkanlardaki vitrinlerde yerini alıp hayatın çeşitli yerlerinde kullanılmak için sıralarını bekliyorlar. El sanatlarında çok önemli bir yer kaplayan telkâri ile sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Örneğin evlenme tekliği edeceğiniz kız arkadaşınıza bir sürpriz yaparak evlilik teklifiniz için nadide telkâri ürünü olan yüzük kullanabilirsiniz. Anneniz için her daim boynunda taşıyabileceği bir kolye, arkadaşınız için dostluğunuzu simgeleyen bir bilezik hediye edebilirsiniz. İş yeriniz veya evinizde bulunan çalışma masanız için özel motifler ile özenilerek işlenmiş kalemliklerden alabilir ve yaşamış olduğunuz anıları canlandırarak kullanımını sağlayabilirsiniz. 

3. Bakır Ürünleri

Bakırcılık, geçmişten günümüze dek varlığını koruyan daha çok hediyelik eşya yapımında kullanılan bir el sanatıdır. Üzerinde bulunan işlemeler ile kendisine hayran bırakarak göz zevkiniz açısından adeta bir şölen oluşturan bakır eşyalar arasında cezveler, işlemeli tepsiler, şekerlikler, işlemeli aynalar, kahve fincanları gibi pek çok el emeği ürün bulunmaktadır. Günümüzde bu sanatı devam ettiren çok az kişi bulunmaktadır. Bu kişiler de kendilerine has motif ve figürler ile sanatsal süslemeler elde ederek süs eşyası yapımı alanında işlerini sürdürmektedirler. Bakır ürünler sağlıklı yapıları ile ziyaretçilerin alımları için yerlerini almaktadır. Eviniz için dekoratif eşya olarak bakır ürünleri kullanabilirsiniz. Sadece dekoratif amaçla değil, arkadaşlarınız ile kahve keyfi yaparken desenleriyle hayran bırakan kahve fincanlarından kahvelerinizi yudumlarsınız. Özel işlemeli aynalar ile makyaj köşenize tarihi bir esinti katarsınız. Bakır sahanda yumurtanız ile nefis bir kahvaltı yaparsınız.

4. Sabun

Mardin’de pek çok bitkiden çeşitli sabunların üretimi yapılmaktadır. Bu sabunların saç ve cilt açısından önemli etkileri bulunmaktadır. Örneğin Mardin’e özgü olan Bıttım (Çıtırmık) bitkisi yabani bir fıstık çeşididir ve elde edilen yağından sabun yapımı gerçekleştirilmektedir. Bu sabun saçları güçlendiren bir özelliğe sahiptir. Menengiç, badem, inci tozu sabunu gibi 200 ‘den fazla çeşit sabun yer almaktadır. Mardin’de her sokak başında karşınıza rengarenk sabunlar çıkmaktadır. Turizmde önemli bir ivme yakalamış olan Mardin, yılda bir milyondan fazla ziyaretçi ağırlayarak doğal sabunlarının renkleri ve özellikleri ile dikkatleri üzerine topluyor. Mardin’e yapmış olduğunuz ziyaretinizden cilt sorunu çeken tanıdıklarınıza hediyeler götürebilirsiniz. Kendi kişisel bakımınız için farklı içeriklere sahip renk renk sabunlar ile görsellik de katarak ferah ve iyi bir cilde sahip olursunuz. Saç dökülmesi, egzama gibi sorunlarınız bulunuyorsa veya yakınlarınızda da varsa bu sabunlar ile işleri yoluna koyabilirsiniz. Şehrin her yerinde satılan sabunlardan edinebilirsiniz.

5. Takunya

Kullanımı sürmekte olan takunyanın yapımı kavak ve gürgen ağaçları kullanılarak devam etmektedir. Geleneksel hediyelik olarak adlandırılan takunya; ahşap, inci kabuğu, deri ve gümüş iplik işlemeleri kullanılarak yapılan usta el işçiliği ile meydana getirilen terliklerdir. Hem hediyelik hem günlük kullanım için uygun olmakla beraber şehir merkezinde bulunan neredeyse her dükkanda bulunabilmektedir. Hamamlarda, kasap dükkanlarında, fırınlarda vb. yerlerde kullanım alanlarına sahiptir. En çok Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kullanılmakta ve aynı zamanda sağlık yönünden de yararlı olduğu ön görülmektedir. Takunyalar, giyen kişilerin bedeninde bulunan olumsuz etkileri alarak kişiye rahatlama hissi aşılıyor. Stresli zamanlardan geçiyorsanız, iş yerinizde stres altındaysanız hediyelik eşya olarak almış olduğunuz bir çift takunya işe yarayabilmektedir. Takunyalarınızı giyerek stresten arının. Sadece kendiniz için değil sevdiğiniz kişiler için de bir çift takunya alarak onların da olumsuz enerjilerden uzaklaşıp rahatlamalarını sağlayabilirsiniz. 

6. Süryani Şarabı

Doğmuş olduğu bölge hala tam olarak bilinmemekle beraber Mezopotamya bölgesinde kabul edilen bir kanı olan şarapların belirli bir kısmının doğduğu yer olan bu bölgeden çıktığı kabul edilmektedir. Süryani şarabı 5000 yıllık tarihi geçmiş ile Mardin ziyaretinizden ayrılırken mutlaka yanınızda götürmeniz gereken ünlü lezzetlerdendir. Şehrin karasal ikliminde yetişmiş olan özel üzümler ile hazırlanan Süryani şarabı, diğer şaraplara göre daha tatlı bir yapı ve yumuşak içim hissiyatı sağlamaktadır. Kaliteli ve egzotik tatlarıyla mest eden bu yöresel lezzeti sevdikleriniz için hediyelik eşya olarak satın alabilirsiniz. Yanınızda götürmüş olduğunuz Süryani şarabından aldığınız her bir yudumda özenle gerçekleştirilen üretim aşamasından şehrin esintilerine doğru bir yolculuk yaparsınız. Bir aile yemeğinde kadeh kaldırırken, sevgiliniz için organize ettiğiniz özel bir yemekteyken, arkadaşlarınızla birlikte kutlama yaparken Süryani şarabından yardım alarak onların da bu eşsiz tat ile buluşmasını sağlayabilirsiniz.

Nusaybin'de Hediyelik Eşya Satan Yerler Nelerdir?

Myros, Mardin Nusaybin’de hediyelik eşya satan yerler arasında bulunmaktadır. İnsan sağlığına zararlı olmayan kaliteli ve dayanıklı malzemeler ile ürünlerin üretimini gerçekleştirmektedir. Görsel estetiğin yanında ürünlerin işlevselliği de ön plana çıkmaktadır. Dijital baskı, lazer kesim teknikleri kullanılarak baskı işlemleri yapılmaktadır. El emeği katkılı ürünler, isteklerinize yönelik olarak tasarım işlemleri gerçekleştirilerek üretimler sağlanır. Şehirde bulunan farklı tarihi yapılar hakkında çeşitli tasarımlar üretilerek müşterilere sunulur.  Sevdiğiniz kişilere özel olarak hediyeler oluşturarak onları mutlu edebilirsiniz. Özel bir anda çekilmiş fotoğraflarınız için magnet çerçevelerini kullanabilir ve ölümsüz anlar yaratabilirsiniz. İşte Myros hediyelik eşya üreticisi olarak bu gibi etkenleri sağlamak amacı ile memnuniyetinizi sağlamak üzere etkinlik göstermektedir.

Nusaybin Temalı Hediyelik Eşyalar Toptan Nasıl Satın Alınır?

Nusaybin temalı hediyelik eşyaları toptan satın almak için öncelikle toptan üye olmanız gerekmektedir. Toptan üyeler; Myros hediyelik eşya ürünlerini toptan fiyatlar ile alma imkanı sağlanan üyelerdir. Toptan üye olmak için ilk adım Myros internet sitesinde yer alan Toptan Üye Başvuru Formunu doldurmaktır. Sonrasında yapmış olduğunuz iş ve ihtiyaçlarınızı daha iyi tanımlayabilmek açısından müşteri temsilcileri ile iletişime geçeceksiniz. Bu görüşme sırasında ürün ve hizmetlerin detaylı bir tanıtımı yapılacak ve görüşme sonunda bayilik başvurusu onaylanacaktır. Verilen onayın beraberinde toptan üyeler 8000 çeşit ürün ve ücretsiz grafik hizmetlerine erişim sağlayabileceklerdir. 

Nusaybin'de Gezilecek Yerler Nelerdir?

Mardin Nusaybin, İpek Yolu üzerindeki Suriye ile sıfır noktasında bulunmaktadır. Tarih boyunca Yukarı Mezopotamya’nın en büyük şehri olarak yer almıştır ve Dicle ile Fırat Nehri arasındadır. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış ve önemli olaylara tanıklık etmiştir. Turizm alanında en iyi şekilde değerlendirmeler yaparak geçmişten geleceğe bir köprü kurup tarihi özümseme ve özümsetme yoluna gitmektedir. Tarihin en eski Hristiyan topluluğu olan Süryanilerin kök salmış kültürü ve daha pek çok uygarlığın izleri ile beraber hoşgörü de şehri sarmalamış bulunmaktadır. Sadece ülkemizdeki insanların değil, dünya genelindeki insanların ilgisini çekmeyi başaran bir tarihi dokuya sahiptir. Yurt dışından gelen turistler de ziyaretleri sırasında görmüş oldukları tarihi yapılar için hayranlık duymakta ve her zaman hoşgörü ile karşılanmaktadırlar. Sadece tarihi yerleri gezip görmek değil, mekanların ruhunu yansıtan hediyelik eşyalara da ilgi gösterirler. Eşsiz tarihi esintileri barındıran Nusaybin’de gezeceğiniz birçok yer bulunmaktadır. Bu yerleri sıralamak gerekirse:

  • Mor Yakub Kilisesi ve Nusaybin Okulu

  • Zeynel Abidin Camii

  • Aznavur Kalesi

  • Üzüm Suyu Kanalı

  • Şirvan Kalesi

  • Bezekê (Erdoğdu)

  • Ramanus-Cambus-Kasrı Belek

  • Gınnavas Höyüğü

  • Morin Şehir Kalıntısı

  • Beyaz Su

  • Kalecik Köyü



T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.