myros-popup.jpg (663 KB)
Balıkesir'den Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

Balıkesir'den Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

09 Mart 2022

Kuzeyde  Erdek Körfezi’nden Marmara Denizine, batıda Edremit Körfezi’nden Ege Denizine, kollarını uzatan Balıkesir ilimiz, doğa sporlarına, kamp etkinliklerine ve denize  meraklı gezginlerin en çok ziyaret ettiği yerlerdendir. Balıkesir hediyelik eşya ürünleri, ülkemizin önemli turizm, tarım ve doğal alanlarının bulunduğu Balıkesir’de üretilen tüm yöresel ürünleri kapsar. 

Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu ve Karesi Beyliği dönemlerinde, Misya ve Karesi adlarında iki ayrı yerleşim yeri olarak bilinen Balıkesir bölgesi, Osmanlı döneminde Karesi olarak anılır.  Şehrin adıyla ilgili en eski hikâyelerden biri, Roma İmparatoru Hadrianus avlandığı bölgede yaptırdığı kale ile ilgilidir. İmparator, kaleye “Eski Hisar” anlamına gelen “Paleo Kastro” adını verir. Bazı kaynaklar ise Balık Hisar kelimelerinden evrimleştiğini savunur. Eski Türkçede “şehir” anlamına gelen “Balık” kelimesiyle oluşan  Balık Hisar ise, “Hisar Şehri” olarak tanımlanmaktadır. Cumhuriyet döneminde Balıkesir, güncel adını 1926 yılında alır.

Balıkesir, dünyaca bilinen, önemli su kuşu konaklama ve üreme alanlarından olan Manyas Kuş Gölü, anakaraya bir köprüyle bağlanan Cunda adası olarak bilinen Alibey Adası, Ayvalık ilçesi, havadaki oksijen oranının en yüksek olduğu yerlerden Edremit, Altınoluk ve Kazdağları ile iç ve dış turizmin gözbebeğidir. Bamyası, kavunu, üzümü, kelle peyniri, kaymağı meşhur olan yörenin, tarım ve hayvancılık ile el sanatları geçim kaynakları arasındadır. Gemlik Zeytinleri, Balıkesir zeytinyağı, Ayvalık tostu, Susurluk ayranı ve meşhur peynirli tatlısı höşmerim gibi hem bölgeye giderken yollardan, hem de Balıkesir hediyelik eşya dükkânlarından kolaylıkla bulabileceğiniz ürünlerdendir.

Seyahatlerinizden dönüşte sevdiklerinize hediye edebileceğiniz Balıkesir’den alınacak hediyelik eşyalar aşağıda listelenmiştir:

1. Balıkesir Temalı Magnet 

Desenlerinde Ayvalık, Akçay, Susurluk, Erdek, Cunda bölgelerinin en ünlü özelliklerinin kullanıldığı magnetler, epoksi, metal, ahşap ve plastik üzerine dijital baskı ile dekorlama yapılarak üretilir. Boyutları 5 cm ile 10 cm arasındadır. Sevdiklerinize hediye alabileceğiniz Balıkesir temalı magnet ürünlerinin  ortalama fiyatları malzemesinin türüne göre, 9 lira ile 15 lira arasındadır.

2. Balıkesir Temalı Bardak 

Cunda’nın sahil yolundaki Tarihi Taş Kahve’de, sevdiklerinizle birlikte papalina yiyip rakı tokuşturduğunuz, güzel anılarınızı ve rakınızı, Cunda hediye ürünlerinin rakı bardakları ile tazeleyebilirsiniz. Her türlü içecek için de kullanılabilen, dostlarınıza hediye edebileceğiniz Ayvalık, Sarımsaklı ilçe desenlerinin de bulunduğu bardakların boyutları, 134 mm yüksekliğinde, 50 mm çapındadır. Rakı tiryakisi tüm dostlarınızı da sevindirecek  Balıkesir temalı bardak ürünlerinin ortalama fiyatları 33 lira ile 34 lira arasındadır.

3. Balıkesir Temalı Anahtarlık

Balıkesir’in ünlü Altınoluk, Gömeç, Burhaniye, Cunda Kleopatra plajlarının görüntüleriyle dijital baskı ile dekorlama yapılmış anahtarlıklar epoksi, metal, polyester malzemelerden üretilmiştir. Tatil dönüşü alınan en pratik hediyelerden olan Balıkesir temalı anahtarlık ürünlerinin boyutları 2,5 cm ile 4,5 cm arasındadır. Tüm dostlarınıza hediye edebileceğiniz, Balıkesir temalı anahtarlık ürünlerinin, malzeme türüne ve boyutuna göre ortalama fiyatları, 14 lira ile 38 lira arasındadır.

4. Balıkesir Temalı Küllük 

Nazar boncuklu seramik ve rengârenk çini küllükler, Balıkesir hediyelik eşya ürünlerinin en zarif tasarımlarındandır. Balkon, bahçe ve teras kullanımlarında dekoratif mumları veya taşları da sergileyebileceğiniz küllüklerin boyutları, 8 cm ile 11 cm arasındadır. Dostlarınıza hediye edebileceğiniz ya da evinize alabileceğiniz Balıkesir temalı küllük ürünlerinin ortalama fiyatları, 9 lira ile 53 lira arasındadır. 

5. Balıkesir Temalı Açacak 

Epoksi ve metal üzerine, Balıkesir ilimizin en güzel bölgelerinin desenlerinin bulunduğu, Altınoluk, Burhaniye, Ayvalık, Cunda, Edremit hediye ürünlerinin , dijital baskı ile dekorlama yapılan şişe açacaklarının boyları 4 cm ile 10 cm arasındadır. Ailenize, evinize veya dostlarınıza alabileceğiniz Balıkesir temalı açacak ürünlerinin ortalama fiyatları, 13 lira ile 50 lira arasındadır.

6. Balıkesir Zeytinyağı Sabunu

Meşhur Balıkesir zeytinyağı ile yapılan, antik çağlardan beri temizliğin öncüsü, cilt dostu doğal sabun, hem evinize hem de dostlarınıza bolca alabileceğiniz en sağlıklı ve otantik ürünlerdendir. Kutulu ve kalıp sabun olarak alabileceğiniz ürünlerin boyutları, 5 cm ile 10 cm arasındadır. Kutuları üzerinde dijital baskı ile bölgenin manzaralarından dekorlama yapılan Balıkesir zeytinyağı sabun ürünlerinin ortalama fiyatları, 12 lira ile 27 lira arasındadır. 

7.Balıkesir Zeytin Şekeri 

Akdeniz ve Ege mutfağının en önemli gıdalarından olan zeytin meyvesi, geleneksel olarak tuzlama yöntemiyle terbiyelenir, turşu ya da kahvaltılık şeklinde tüketilir. Balıkesir zeytin reçeli ise sıradışı lezzetiyle, ülkemizde kestane şekerine,  yurtdışında ve özellikle Hollanda’nın birçok yerinde viski yanında meze olarak çikolataya rakiptir. Farklı gramajlarda, ambalajıyla satın alabileceğiniz Balıkesir hediyelik eşya ürünlerinden olan zeytin şekerinin ortalama fiyatları, 40 lira ile 50 lira arasındadır.

Balıkesir'in İlçelerine Göre Hangi Hediyelikler Alınabilir? 

Balıkesir hediyelik eşya ürünleri ararken, zeytin ve zeytinyağı cenneti olan Balıkesir’in tüm ilçelerinde, el yapımı zeytinyağlı sabunlar, zeytinyağı kolonyası bulabilirsiniz. Edremit pazarlarından açık zeytin, zeytinyağı gibi geleneksel lezzetleri kendinize alırken, dükkânlarda bulunan otantik yöresel şişe ve kavanozlardan hediyelik götürebilirsiniz. Meşhur Ayvalık zeytin reçeli, zeytin şekeri, zeytin lokumu alarak yenilikçi ve farklı tatlardan hoşlanan dostlarınızı şaşırtabilirsiniz. Zıt tatların farklı birleşimi olan peynirli höşmerim tatlısından da alabilirsiniz. Akçay’dan hem kendinize hem de koku meraklısı dostlarınıza, bölgenin olağanüstü çiçek ve ağaç esanslarından yapılan çeşit çeşit Balıkesir kolonyalarından alabilirsiniz. Gömeç’teki bölgeye ait meşhur baldan, kavanozlarla dostlarınıza ve arkadaşlarınıza hediye edebilirsiniz. Cunda adasından damla sakızı alabilir veya damla sakızı ile yapılmış kurabiye, Türk kahvesi gibi ürünlerden seçim yapabilirsiniz. Balıkesir hediyelik  eşyaları içinden, taşıması kolay ve pratik olanlardan Sarımsaklı, Akçay, Edremit, Cunda, Gömeç, Ayvalık hediye tasarım ürünlerinden magnet, anahtarlık, bardak,  kupa, küllük ve doğal sabunlarından sevdiklerinize ya da kendinize hediye edebilirsiniz.

Balıkesir'de Hediyelik Eşya Satan Yerler Nelerdir?

Yolunuz Balıkesir’e düştüğünde Balıkesir’den alınacak hediyelik eşyalar için, hem yol üstlerinde hem de ilin merkezinde ve çevre ilçelerde birçok farklı dükkân ile pazar yerlerinden faydalanabilirsiniz. Ancak, seyahatiniz ister turistik ister kamp, isterse doğa sporu amacıyla olsun, yanınızda taşıdığınız ve yöreden kendiniz için aldığınız eşyalar nedeniyle, bavullarınızda yer kalmadığında, Myros katalogları size Balıkesir hediyelik eşya ürünleri almanız konusunda yardımcı olur. Kaliteli malzeme ve işçiliğiyle, seveceğiniz zengin çeşit ve tasarımlara sahip Myros Balıkesir temalı eşya ürünleri seyahatlerinizde dostlarınızı da unutmadığınızı göstermeniz için size destek verir. Güvenle yapacağınız alışveriş hem sizi hem de sevdiklerinizi mutlu edecektir.

Balıkesir Temalı Hediyelik Eşyalar Toptan Nasıl Satın Alınır?

İşyerleri, yerel işletmeler, davet ve tanıtım amaçlı organizasyonlar için Balıkesir hediyelik eşya toptancılarından olan Myros'dan hediyelik eşya ürünleri alabilirsiniz. Ayrıca, Myros.com'dan toptan üyelik oluşturarak işletmeniz için toptan hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz. Myros websitesinden toptan satın alım yapabilmenin yanı sıra bireysel satın alımlar da yapabilirsiniz. Myros.com'dan yapacağınız alışverişlerde ürünlerde özelleştirmeler imkanından yararlanabilir bu sayede işletmeniz için ve kendiniz için özel hediyelik eşyalar yaratabilirsiniz. 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.