myros-popup.jpg (663 KB)
En Anlamlı Hediye Notları Nelerdir?

En Anlamlı Hediye Notları Nelerdir?

07 Mart 2022

Hediye seçmek kadar hediye üzerine kısa, güzel, anlamlı hediye notları yazmak da zordur. Hediyenizi aldığınız günün anlam ve önemini içeren güzel sözcüklerden duygularınızı ifade eden kelimeler, cümleler şeklinde notlar ekleyerek hediyelerinizi daha anlamlı kılabilirsiniz. Hediye notu sözleri aldığınız hediyeye, alacağınız kişiye göre ve özel güne göre değişiklik gösterecektir. 

Hediye belirledikten sonra hediyenin içeriğine göre hediyeyi verirken not yazmak hediyenize değer katacaktır. Bazen hediyeden ziyade hediye yanına notlar daha unutulmaz olmaktadır. Sizde hediye aldığınızda mutlaka yanına kısa hediye notları ekleyerek sevdiklerinize güzel hatırlanacak sözcükler üzerinden hatıralar bırakabilirsiniz.

Kültürümüzde ‘söz uçar yazı kalır’ diye özlü bir söz vardır.  Sevdiklerinize hediye alırken mutlaka  hediye kutusuna yazılacak notlar bırakarak yazının kalıcı ve saklanabilir gücünden yararlanabilirsiniz. Sevdikleriniz hediyenizden yıllar sonra bile bu notları saklayacak ve zaman geçtikçe anılarını tazelemek için bu notlara bakacaklardır. 

1. Sevgiliye Hediye Notu

Sevgiliye hediye notu olarak araştırma yaptığınızda karşınıza şiirler, özlü anonim sözler, güzel sevgi sözcükleri gibi yazılar çıkacaktır. Sevgililer günü için özel hediye not kartı bulabilir ve üzerinde farklı farklı birçok sevgi sözcüklerinin olduğu notlardan oluşan hediyelikler alabilirsiniz. Sevgiliye hediye notu kısa sözcüklerden oluşan bu notların her güne özel konseptli sözcükler içeren çeşitleri de vardır. Aynı zamanda sevgiliye hediye paketi notu yazarak aldığınız hediyeyi özelleştirebilirsiniz. Erkek sevgiliye hediye notu olarak özel sözcükler kullanabilir kız arkadaşına hediye notu olarak özel sözcükler oluşturabilirsiniz. Kendi aranızda birbirinize özel hitap şekilleriniz varsa bu notları da hediye notu olarak yazabilirsiniz. Sevgiliye özel saat, takı, çanta, cüzdan, anahtarlık, biblo, peluş oyuncaklar, kalpli peluşlar, kupa, bardak, çift fincan seti, gül, çiçek, çikolata konseptli ürünler, albüm, çerçeve, özel tasarım fotoğraflı ürünler tercih edebilirsiniz. Bu hediyelerin üzerine aşağıdaki notları yazabilirsiniz:

  • Sevgiliye saat hediye notu: Zamanım hep seninle özel…

  • Sevgimiz sonsuz olsun,

  • Birlikte yaşlanmak dileğiyle,

  • Canım sevgilim, iyi ki varsın,

  • Her yerde seninle olmak, bir ömür birlikte geçirmek dileğiyle…

2. Arkadaşa Hediye Notu

Hediyeler çeşitli kişilere alınabilir. Bunlardan biride arkadaşlardır. Arkadaşa hediye verirken yazılacak notlar ile hediyenizi daha güzel ve kalıcı hale dönüştürebilirsiniz. Arkadaşlarınızın doğum günlerinde, yeni yılda, mezuniyetinde, iş başlangıç ve terfilerinde gibi özel günleri için hediyelikler alabilir üzerine özel arkadaşa hediye notu sözleri yazabilirsiniz. Arkadaşlarınıza kitap, özel tasarım not defteri, kalem, isimli kartvizit, duvar panosu, biblo, çini hediyelik ürünler, komik hediyelikler gibi çeşitli alternatifte hediyelikler alabilirsiniz. Arkadaşa hediye notu onlara aldığınız hediye seçeneğine göre ve günün önemine göre farklı notlar yazmalısınız. Aldığınız hediye komik içerikli ile ona komik hediye notları yazabilirsiniz. Yada kitap hediye aldıysanız kitap hediye notları yazabilirsiniz. Hediyelerinize özel hediye notu arkadaşa yazmak için aşağıdaki seçenekleri değerlendirebilirsiniz:

  • Canım arkadaşım, iyiki varsın,

  • Dostluğumuz ebedi olması dileğiyle,

  • Kitap hediye notu olarak: Can dostuma, kitaplar gibi kalıcı bir dostluğumuz olması temennisiyle…

  • Dostluk omuzda bir eldir, hep omuzumda olman dileğiyle,

  • Canım Arkadaşım sen tanıdığım en fedakar insansın, hep yanımda olman temennisiyle…

3. Anneye Hediye Notu

Annenin hayatımızda özel bir yeri ve anlamı vardır. Anneler fedakarlıklarıyla bizlere hayatımızın her noktasında destek olan nadide insanlardır. Onları mutlu etmek için ve onları mutlu görmek çeşitli gün ve zamanlarda annelere hediyeler alınır. Anneler günü de bunlardan biridir. Bugün özel hediyeler alabilir ve üzerine notlar yazabilir annenizi mutlu edebilirsiniz. Annenizin doğum günü için hediyeler alıp onları bu özel gününde hatıra bırakabilirsiniz. Anne günü için hediye olarak; saat, takı, cüzdan, çanta, tablo, ayna, çini ürünler, özel tasarım fotoğraf albüm ve çerçeveler, duvar süsleri gibi dekoratif veya kişisel kullanım ürünlerini alabilirsiniz. Bu hediyeliklere günün anlam ve önemi için notlar yazabilir özel paketler yaptırabilirsiniz. 

Aşağıda yer alan notlardan aldığınız hediye üzerine yazabilirsiniz:

  • Canım annem iyiki varsın,

  • Ömrüme ömür katan can anneme,

  • Annelerin en güzeli en fedakarına, sevgilerimle,

  • Hayatımın en güzel kadını olan anneme,

  • Dünyamı dünyasıyla anlamdıran bicik eşsiz melek annem…

4. Öğretmene Hediye Notu

Öğretmenler hayata anlam katan ve hayatı öğreten nadide kişilerdir. Öğretmen küçüklükten büyüyünceye kadar her zaman hayata katkı sağlayan önemli kişilerdir. Öğretmenler için özel hediyeler alabilir onların üzerinizde olan emekleri için onların mutlu olmasını sağlayabilirsiniz. Öğretmenler günü hediye almak ve onların mutlu olmasını göreceğiniz günlerden biridir. Öğretmenler için hediye alternatifleri olarak; kalem, isimli kartvizit, kupa, ayna, çanta, cüzdan, biblo, masaüstü dekoratif ürünler, çini duvar tabakları, kaseler gibi çok çeşitli alternatif ürünler alabilirsiniz. Özel bir gün olan Öğretmenler günü hediye notları açısından da önemlidir. Öğretmene hediye notu kısa sözcükler yazableceğiniz gibi, şiir ve mektuplarda yazabilir onlarda hatıranız olmasını sağlayabilirsiniz.

Aşağıda yazılı olan notlardan öğretmeninize aldığınız hediyelerin üzerine yazabilirsiniz:

  • Canım öğretmenim emeklerin bir boyu aklımda olacak, İyiki varsın,

  • En güzel, en iyi, en tatlı, en sevecen, en şefkatli öğretmenler öğretmeni,

  • Emekleriniz için sonsuz teşekkür ederim, canım öğretmenim,

  • Öğretmenler gününüzü kutlar, daha nice senelere güzel nesiller yetiştirmenizi temenni ederim.

  • Doğum gününüz kutlu olsun canım öğretmenim…

5. Ablaya Hediye Notu

Aileye üyelerinden anne yarısı olarak tabir edilen her zaman desteği ile yanınızda olan kişilerden biri de ablalardır. Ablalar her türlü üzgün ve sevinçli, güzel ve zor durumlarınızda her zaman en büyük paylaşımcınız ve destekçiniz olarak hayatınızda büyük rolü olan kişilerdir. Ablanıza özel günler için çeşitli hediyelikler alıp onları mutlu edebilirsiniz. Bu hediyelikleri doğum günü için veya ablanız için özel günlerde alabilirsiniz. Ablanıza; saat, çanta, cüzdan, anahtarlık, çini dekoratif ürünler, kupa, bardak, magnet, kişiye özel tasarım ürünler, kişiye özel not defteri, fotoğraf çerçevesi, isimli kartvizitler gibi çeşitli hediyeler alabilirsiniz. Ayrıca bu hediyelikleri özel hediye paketi yapabilir, özel hediyelik notları yazabilirsiniz.

Ablanıza hediye notu olarak aşağıdaki seçenekleri değerlendirebilirsiniz:

  • Hayatımda en büyük destekçim, arkadaşım, dostum, canım ablam… 

  • Ablaların en güzeline,

  • Anne yarım sevgili ablama,

  • Beni koruyup kollayan çok sevdiğim ablama,

  • Candan öte karındaş ablama…

6. Kayınvalideye Hediye Notu

Kayınvalideler kültürel olarak anne yerini alan ikinci kişilerdir. Evlendikten sonra hayatınıza giren bu kişiler eşimin kıymetine binaen kıymetli olan kişilerdir. Onları da özel günlerinde, doğum gününde, anneler gününde hatırlayıp hediye almak ve mutlu etmek güzeldir. Kayınvalide için alternatifli hediye seçenekleri bulabilirsiniz. Bunlar; takı, ayna, cüzdan, çanta, biblo, çini duvar süsleri, kupa, anahtarlık, çay seti, dekoratif ürünler, giyim ürünleri gibi seçenekler olabilir. Kayınvalidenize aldığınız hediye için mutlaka hediyeyi daha anlamlı hale getirecek hediye notları yazabilirsiniz. Bu hediye notları aşağıdaki gibi olabilir:

  • Doğum günün kutlu olsun sevgili annem,

  • Anneler gününüz kutlu olsun sevgili kayınvalideciğim,

  • Kayınvalidelerin en tatlısına, en fedakarına, eşimin gözdesine,

  • Daha nice, mutlu, huzurlu sağlıklı günlere sevgili anneciğim,

  • Herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle anneciğim…

7. Kardeşe Hediye Notu

Kardeş yerini hiçbir şeyin dolduramayacağı, eşsiz, tek, en iyi arkadaş ve karındaş olan kişilerdir. İnsanların hayatında önemli ve özel yeri olan ve hayatının her anında, sevincinde, mutluluğunda, hüznünde, kederinde her zamanın yanınızda olan candan öte kan bağınız bulunan kişilerdir. Kardeşinizin veya kardeşlerinizin doğum günlerinde, özel günlerinde onlara çeşitli hediyeler alabilirsiniz. Kardeşiniz için özel kardeş konseptli hediyeler alabileceğiniz gibi, isimli kartvizit, anahtarlık, kupa, özel isimli not defteri, cüzdan, çanta, masaüstü özel hediyelikler, biblo, duvar süsleri, çini özel hediyelikler gibi birçok alternatif hediyelikler alabilirsiniz. Bu hediyenin içine veya üzerine hediye notları eklemeniz hediyenize anlam katacak ve daha kalıcı hale gelmesini sağlayacaktır. Hediyelik notlarınız için aşağıdaki alternatifleri değerlendirebilirsiniz:

  • Candan öte canım kardeşime en güzel günlerde kullanması dileğiyle,

  • Kardeşlerinin en güzeline, iyiki varsın, iyiki benim kardeşim olmuşsun,

  • Yeri doldurulamaz, sırdaşım, dostum, arkadaşım, en sevdiğim kardeşime,

  • Karındaşım, kankam, yoldaşım canımın diğer yarısına,

  • Sevgilerin en güzelinini hak eden, sonsuz sevgisiyle hep yanımda olan canımın içi kardeşime… 

8. Babaya Hediye Notu

Babalar hayatta olmanın varlık nedenlerinden biridir. Her zaman hayatınızda sizin her anınızda yanınızda olan, fedakarlıklarıyla, desteğiyle, sevgisiyle, şefkatiyle sizi koruyup kollayan yegane eşsiz kişiler babalardır. Babalar hayatınızda var olan en değerli varlıklardan biridir. Onlar, sadece özel günlerde değil her zaman hatırlamak ve hayatınızdaki önemini vurgulamak için hediye almanız gereken değerli insanlardır. Babalar günü, doğum günleri veya özel günlerde hediye alabilirsiniz. Babalar günü için özel bir çok hediye alternatifleri bulabilirsiniz. Özellikle kişiye özel babanızın resmi veya ismi yazılı birçok hediyelik alabilir ayrıca, Giyim, cüzdan, çanta, kupa, anahtarlık, saat, kitap, isme özel kartvizit, dekoratif ürünler gibi hediyelikler alabilirsiniz. Bu hediyeliklerin için günün anlam ve önemi dair notlar yazabilir, hatıra kalmasını sağlayabilirsiniz. Babalarınız için hediyelik notları için alternatif olarak aşağıda yazan notlara bakabilirsiniz:

  • Varlığım kaynağı canım babama,

  • Babalar her zaman en büyük dağdır arkanızı güvenle yaslayacağınız, canım babama,

  • Babalar günün kutlu olsun en güzel koruyucum sevgili babama,

  • Babamın gölgesi yeter hayatta mutlu olmam için, babaların babasına,

  • Doğum günün kutlu olsun, varlığıyla dünyama dünyasını katan babam…

9. Avukata Hediye Notu

Avukat meslek grubu olarak adalet için çalışan ve savunma hakkınızı yerine getirmenizde yardımcı olan meslek grubundan biridir. Kardeşiniz, anneniz, babanız, eşiniz, çevrenizdeki birçok kişi bu meslek grubundan olabilir. Avukatlar genelde ofislerde çalışır ve yeni işe başladıklarında, terfi aldıklarında veya avukatlar gününe özel olarak onlara hediye alabilirsiniz.  Avukat meslek grubundan hediye alacağınız kişilerle genellikle ofislerinde kullanabilecekleri hediyelikleri tercih edebilirsiniz. Avukatlara özel isimli kartvizit, fotoğraflı duvar panolar, kişiye özel not defteri, kupa, anahtarlık, dekoratif biblo, çini duvar tabağı, adalet heykeli gibi hediyelikler alabilirsiniz. Bu hediyeler üzerine mutlaka notlar yazıp hatıra olarak saklanmasını sağlayabilirsiniz. Her zaman sizi hatırlatacak hatıralıklar olacaktır. Avukat tanıdığınız veya yakınınız varsa yeni işe başladıklarında hediye alabilir ve avukatlığa yeni başlayana hediye notu yazabilirsiniz. Aşağıdaki notlardanhediyelerinizin üzerine yazabilirsiniz:

  • Meslek hayatının başarı ve güzellikler getirmesi temennisiyle,

  • Savunmanın en adil savunucusu olan avukat dostuma,

  • Haklının yanında her zaman var olan savunuculara, avukatlar gününüz kutlu olsun,

  • Adaletli ve güzel bir dünya için yeni işinin hayırlı olsun avukat sevgilim,

  • Avukat değerdir, değerinizle her zaman bizi onurlandırdığınız için teşekkürler, Avukat arkadaşıma…

10. Teyzeye Hediye Notu

Kültürel ve kan başı olarak teyzeler hayatımızda anne yarısı olarak var olan kişilerdir. Teyzeler candan, samimi, koruyuculuğu ve sıcaklıkları ile annelerinizin kardeşi olan kişilerdir. Her zaman sizi seven, koruyan, destek olan büyüklerinizdir. Onların hayatınızda var olması ve özel günlerine binaen hediyeler alabilir ve onları mutlu edebilirsiniz. Teyzeler için özel farklı birçok hediyelikler alabilirsiniz. Bunlar; çanta, cüzdan, takı, giyim ürünleri, kitap, kupa, dekoratif biblo, anahtarlık, çini süs eşyaları gibi hediyelikler seçebilirsiniz. Hediyenin üzerine notlar yazabilir ve hatırlanmanızı sağlayarak hatıra bırakabilirsiniz. Bu notlar için aşağıdaki alternatifleri değerlendirebilirsiniz:

  • Teyzelerin en değerlisine, canım teyzeme,

  • Teyzelerin teyzesi can teyzeme,

  • Doğum günün kutlu olsun eşsiz varlığıyla hayatıma anlam katan teyzeme,

  • Anne yarım, yeri doldurulamaz insan, can teyzeme,

  • Teyzelerin bitanesi, sevgili teyzeme…

Hediye Notu Yazarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hediye paketi üzerine yazılan notlar saklanması ve hatırlanması açısından çok değerli sözcüklerdir. Hediye notu yazarken duygularınızı en iyi şekilde anlatacak sözcükleri kullanmanız sevginizi ifade etmeniz açısından önemlidir. Hissiyatlarınızı en iyi anlatan sözcükler, şiir sözleri, özlü sözler gibi hediyelik notları yazabilirsiniz. Hediyelik notunun duygularınızı tam olarak anlatması açısından hediyenize özel bir anlam yükleyecektir. Hediye notu, hediyeleri daha özel ve anlamlı hale getirebilmek için, saklanması ve anı olarak kalması açısından önemli olmaktadır.

Aldığınız hediyenin anlam ve önemine göre komik hediye notları da yazabilir ve hediye paketinize koyabilirsiniz. Bu notlar hediyenizi daha eğlenceli hale getirebilir.

Hediye Notu Hangi Kağıda Yazılmalıdır?

Hediye notunu yazılacağı kağıt özenle seçilmeli ve yazı olarak özenle yazılmalıdır. Yazının bilgisayar yazısı olması daha özenli göstercektir. Yada özel yazı stilleri kullanılan hediye notu kartları tercih edilebilir. Ayrıca hediye notu yazılacak kağıt yada kart farklı renk ve şekillerde olabilirsiniz. Özellikle kırmızı renkli kart ve kağıtlar hediye notu için sıklıkla tercih edilen renkler arasında yer almaktadır. 

Hediye Notu Nereye Konmalıdır?

Hediye notu hediyenin içine görünen bir yere konulabileceği gibi hediye paketi üzerine konulabilir veya düşmesin diye yapıştırılabilir. Hediye notunun estetik görünüme sahip olması ve konulacağı yer, hediye paketine ve hediye değer katacak ve özenle hazırlandığını ifade edecektir. Bazı hediyelikler için hediye notu hediyenin içine saklanabiliyor. Bu alacağınız kişiye ve aldığınız hediyeye göre karar vermeniz gereken bir durumdur.

Hediye Paketinin Üzerine Not Yazılır mı?

Hediye paketi üzerine not ve notlar yazılabilir. Bu tamamen kişinin tercihine bağlı bir durumdur. Ayrıca seçtiğiniz hediyeliğin anlam ve önemine göre karar vermeniz gereken bir durumdur. Bazı hediye kutuları üzerinden güzel durabilir ve hediye paketine uygun bir not olabilir. Ancak bazen hediye paketi üzerinde yazılı notlar olması paketin estetiğini bozabilir. Bu nedenle hediye paketinin üzerine not yazıp yazmayacağınıza hediye paketinize ve  hediyelik eşyanıza göre karar verebilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.