myros-popup.jpg (663 KB)
Yılbaşı Hediyesinin Önemi nedir?

Yılbaşı Hediyesinin Önemi nedir?

07 Ekim 2022

Yılın son zamanlarına yaklaşıldığında, alışveriş merkezleri, mağazalar, evler ve sokaklar yılbaşı ağaçları ile süslenmeye başlar. Yılbaşına özel ürünler tüm mağazalarda yerini alırken, Türkiye’de ve yurtdışında hediye alışverişleri başlar. 

Yılbaşı, yeni bir yıla açılan kapı, yeni başlangıçlara doğru gidilen bir yol ve birçok alışkanlığı bırakarak yeni bir hayata başlanılan özel bir dönemdir. Piyango biletleri, hediye çekilişleri, televizyondaki yılbaşı programları, tombala, yılbaşı özel hediyeler, süslemeler ve sevdiklerimiz ile geçirdiğimiz rüya bir gece ve sonrasında ufak bir tatil ile yeni döneme mutlu ve huzurlu bir şekilde başlangıcı vaat ediyor. Bununla beraber, bu özel günde beraber olduğumuz sevdiklerimize hediye almak, yılbaşı anlam ve önemini yerine getiren en değerli alışkanlıklardan bir tanesidir.

Peki, yılbaşı hediyesi fikrinin doğuşunu hiç merak ettiniz mi? Bunun cevabı evet ise yılbaşı hediyesinin önemini bu içeriğimiz sayesinde öğrenebilirsiniz. Hediyeleşme eylemi en az insanlık kadar eskiden gelir ve günümüzde devam eder. İnsanlar arasındaki ilişkiyi düzenlemek, bağlılığı artırmak ve sevgiyi daha güçlü hissettirmek adına yapılır. Hediye vermenin önemi, bireylerin kendisi için değerli olan kişileri mutlu etmek amacıyla yapılır. Bu eylem karşılıklı yapıldığında ise kişisel ve toplumsal olarak mutluluk yayıcıdır. 

Yazılı kaynaklardan edinilen bilgilere göre Roma İmparatorluğu’nda hediyeleşme üzerine pek çok geleneğin olduğu ortaya çıkmıştır. Özellikle yılbaşı ve bayram gibi özel zamanlarda verilen hediyenin önemi oldukça dikkat çekmektedir. Yılbaşı özel hediyeler, Roma’nın önde gelen yöneticilerine saygı olarak verilmektedir. Bu dönemde özellikle Strenia’nın ormanlarından toplanan Mine çiçeği armağan edilirmiş. Strenia ise Roma İmparatorluğu inancında sağlık tanrıçasıdır. O zamanlarda Mine çiçeğinden bitki çayı yapılır ve yılbaşı hediyesi olarak sunulurmuş. Yıllar içinde hediyeleşme geleneği daha derin anlama sahip oldu ve Mine çiçeğinin yanına başka hediyeler de eklenmeye başladı; incir, hurma ve bal armağan edilerek geleneği genişletmeye başladılar. Roma İmparatorluğu kilisesi, Batıda ve Doğuda hakimiyet alanını genişletince, çok tanrılı dinin izlerini silmek amacıyla bu dine özgü tüm gelenekler yasaklandı. Bu yasaklar arasında yılbaşı hediyesi vermek de vardı. Fakat insanlar hediyeleşmeyi o kadar seviyorlardı ki tüm yasaklara rağmen gizli gizli birbirlerine hediye vermeye devam ettiler. Aydınlanma dönemi ile birlikte kilise etkisini azaltmaya ve getirmiş olduğu tüm yasakları teker teker ortadan kaldırmaya başlayınca, hediyeleşme inancı tekrar dönüşüm geçirmeye ve gelişmeye başladı. Hediyeleşme ile birlikte yılbaşında parti ve ziyafet verme de eylemin içine eklendi.

Avrupa’da tam da bu şekilde yılbaşı hediyesi önem kazandı ve gelişmeye devam etti. Tüm milletlerde ve inançlarda derinlemesine bir anlam kazanan yılbaşı hediyesi verme, dünyada yapılan bir eylem haline dönüştü. Hediyeleşme serüveninde hediye farklı anlamlar kazandı ve farklı formlara büründü. Zaman içerisinde hediyelik eşyalar değişerek çağa ayak uydurdu. Günümüzde ise yenilikçi, işlevsel, teknolojik, kişisel hediyeler tercih edilmektedir.

Yılbaşı hediyesi aslında sadece sevdiklerimizi hatırladığımızı ve onlara ne kadar değer verdiğimizi göstermenin hoş bir yoludur. Hediyeleşme eylemi, iki insan arasındaki sevginin objelere yansımış halidir. Özellikle kişiye özel bir hediye fikriniz varsa, hediyenin anlamını daha da derinleştirerek karşı tarafı mutlu edebilirsiniz. 

Yılbaşı Hediyesi Kime Alınır?

Yılbaşı hediyesi denilince fikirler havada uçuşuyor olabilir. Bu konuda hediye seçerken baz almanız gereken temel konu; alacağınız hediyenin ne kadar kişisel ve özel olduğu, kişinin bu tip bir hediyeden ne kadar hoşlanacağı olmalıdır. Belirlediğiniz bütçe aralığında en doğru ve güzel hediyeyi almak, zevklerinizi karşı tarafa aktarmak ve onları mutlu etmek için kişiselleştirilebilir bir hediye bulmalısınız. 

Yılbaşı yaklaşırken kimlere hediye alabilirsiniz;

  • Sevgilinize / eşinize, 

  • En yakın arkadaşınıza,

  • Aile üyelerine,

  • İş arkadaşlarınıza, 

  • Yurtdışında yaşayan ve uzun zamandır görüşemediğiniz sevdiklerinize,

  • Aile büyüklerine,

  • Yılbaşında evini temaya uygun dekore edenlere, 

  • Yılbaşında doğum günü olanlara, 

  • Koruncuk Vakfına,

  • Lösemili Çocuklar Vakfına,

  • Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfına, 

  • Darüşşafaka Vakfına

Yılbaşına Özel Hediyelikler Nelerdir?

Yılbaşında alınabilecek hediyeler ile sevdikleriniz ile iletişiminizi güçlendirebilir ve samimiyetinizi daha da ilerletebilirsiniz. Hediye vererek yeni yıla girerken, yakınlarınıza güzel izler bırakacak ve hep güzel hatırlanacaksınız. Kadına yılbaşı hediyesi düşünüyorsanız, yılbaşı kupası, bardak altlığı, biblo - heykel, fotoğraf çerçevesi, mumluk ve yılbaşı süsü alabilirsiniz. Hazır tasarım ürünlerden tercih edebileceğiniz gibi aynı zamanda özelleştirilebilir seçeneği sayesinde kişiye özel tasarımınızı yükleyebilir ve dünya üzerinde sadece sevdiğiniz kişide bulunacak bir armağan sunabilirsiniz. Yılbaşı hediyesi fikirleri ucu bucağı olmayan seçeneklere sahiptir. Bu temada özellikle hakim olan kırmızı, beyaz ve yeşil renklerinden tercih edebilirsiniz. Erkek yılbaşı hediyesi tercihlerinizde anahtarlık, yılbaşı kupası, fotoğraf çerçevesi, biblo - heykel düşünebilirsiniz. Kişiselleştirilebilir hediyeleriniz sayesinde sıradan bir tasarımı, özel dokunuşlarınız sayesinde özelleştirebilir ve tamamen sevdiğiniz erkeğe özgü bir hediye verebilirsiniz. 

1- Yılbaşı Temalı Kupa

Yılbaşı temalı kupa sayesinde günün herhangi bir saatinde kendinizle baş başa kalmak isteyebilir, arkadaşlarınızla kalabalık bir ortamda sıcak bir içecek eşliğinde sohbetinizi şahlandırabilir ya da sevgiliniz ile birlikte akşam keyfi yapabilirsiniz. Günün anlam ve önemine uygun bir şekilde tasarlanan desenler ile yaşam alanlarınıza canlılık ve enerji katacak özel yılbaşı temalı kupalar sayesinde, yılbaşı ruhunu tam anlamıyla yaşayacaksınız. Hem erkeğe hem de kadına rahatlıkla alınabilecek olan kupa hediyesi, kişiyi mutlu edecek yegane ürünlerden bir tanesidir. Özelleştirilebilir seçeneğinin olması sayesinde kişiye özel tasarımınızı kupaya bastırabilir ve sevdiğinize değerli bir hediye sunabilirsiniz. 

2- Yılbaşı Temalı Tepsi

Yılbaşı gününde kahvaltı, çay ve kahve zamanlarında ihtiyaç duyulan ve önemli mutfak gereçleri arasında yer alan tepsi, daha özel ve anlamlı bir tasarıma kavuşup yılbaşı temasına büründü. Daha çok kadına yılbaşı hediyesi olarak tercih edilen bu üründe, ev stilinde farklı bir görünüm elde etmek isteyen bireyler için harika bir hediye olacaktır. Özellikle mutfağını ve oturma odasını yılbaşı teması ile renklendiren ve süsleyen bireyler için spesifik bir hediye alternatifi olacaktır. Taşıma sırasında tepsi üzerinde bulunan yiyecek ve içeceklerin dökülmemesi adına sağlam malzemeden üretilir. Her dekorasyona ve kullanım tercihine hitap eden tepsi, yılbaşı teması ile süslenerek bireylerin eşsiz duygular yaşamasını sağlar.

3 - Yılbaşı Temalı Magnet

Yılbaşına özel mesajlı magnetler ile sevdiklerinize verdiğiniz değeri ve hediye seçimindeki özel detayı anlatmanıza yardımcı olacaktır. Kadın ya da erkek olsun, günün en çok vakit geçirilen alanı mutfaktır. Evin en renkli köşesi olan buzdolabında sizin armağanınız olan yılbaşı temalı magnet sayesinde sevdikleriniz için hoş bir sürpriz olacaktır. Hazır tasarım seçenekleri arasından özelleştirilebilir seçeneği değerlendirerek, kişiye özel tasarım yapabilir ve kimsede olmayan bir hediye sunabilirsiniz.

4- Yılbaşı Temalı Fotoğraf Çerçevesi

Sevdikleriniz ile birlikte geçirdiğiniz en güzel ve özel zamanların kalıcı anısı fotoğraflardır. İster ofiste ister evde sergilenecek, sevgiliniz, arkadaşınız ve aile üyeniz için en güzel ve değerli hediyeler kategorisinde yer almaktadır. Yılbaşı hediyesi önerileri arasında en çok tercih edilen ürün olan yılbaşı temalı fotoğraf çerçevesini, kullanılacak mekana uygun ölçü ve tasarımı değiştirebilir ve kişiselleştirebilirsiniz.

Yılbaşı Hediyelikleri Nasıl Paketlenmelidir?

Vereceğiniz hediyeyi seçtiyseniz, sıra yılbaşı hediye paketi yapmaya gelmiştir. Hediye paketi seçerken öncelikle kime hediye aldıysanız ona uygun bir paket tercih etmelisiniz. Kişiselleştirilmiş bir dokunuş katarak ve yaratıcılığınızı kullanarak havalı ve özel bir paketleme yapabilirsiniz. Yılbaşı hediye paketlerine en çok yakışacak renkler, kırmızı, yeşil ve kraft renkler yakışmaktadır. Düz renk tercih etmek istemeyen bireyler için, kalpli, puantiyeli, çam ağaçlı, kokinalı, karlı, geyikli ve kardan adamlı hediye paketleri zevkli alternatif olmaktadır. Hediye paketini süslemek için baston şekerler, kırmızı ve yeşil ipler, pamuklar ve kurdeleler kullanabilirsiniz. Göz alıcı hale getirmek istediğiniz hediye paketlerini abartı bir şekilde süsleyebilirsiniz. Bugüne özel yapılacak tüm süslemeler olağanüstü görünecektir. 

Yılbaşı Hediyelerine Nasıl Not Yazılmalıdır?

Yılbaşı hediyenin önemi oldukça özeldir. Yılbaşında hediye verilen bireyler hayatınızda olan en özel kişilerdir. Bu nedenle onlara ne almış olursanız olun mutlaka içine kişiye özel bir not bırakın. Sizin cümleleriniz ile onlara ne kadar değer verdiğinizi ve yeni yıl dileklerinizi yazın. 

Sevgiliye özel hediye notu; 

Bu yıl bizim yılımız olacak, inanıyorum. Yeni yılın getirdiği mutluluk ile her zaman yüzün gülsün. Seni çok seviyorum. 

Anneye özel hediye notu;

Annem, sen ve ben aynı ağacın köklerini paylaşıyoruz. Birbirimizden asla uzaklaşamayız. Her zaman kalplerimiz bir atacak. Seni çok seviyorum, yeni yılın kutlu olsun Annem.

En yakın arkadaşa hediye notu; 

Gerçek dostlar yıldız gibidir, karanlıkta parlar. İyi ki senin gibi bir arkadaşa sahibim. Yolumuzun hep bir arada olması dileğimle. Yeni yılın kutlu olsun!

Kardeşe / Abla / Abiye hediye notu;

Canım kardeşim, senin olmadığın bir hayat düşünemiyorum. Hayatıma bu güzel hediye gibi geldin, iyi ki de geldin. Yeni yılın kutlu olsun, her zaman ellerimiz bir ilerleyeceğiz bu yolda.

Vakıflara hediye notu;

Sağlığın, mutluluğun ve eğitimin her daim yaşantınızda var olması dileğimle. Yeni yılda ve diğer her günde birlikteyiz, kalplerimiz bir. İyi ki varsınız. Yeni yılınız kutlu olsun.

Yılbaşı Hediyeleri Nereden Alınır?

Özel ve anlamlı bir yılbaşı hediyesi istiyorsanız, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük hediyelik eşya üreticisi Myros’tan değerli ve el yapımı bir hediye alabilirsiniz. Bireysel olarak hediye seçeneğiniz olduğu gibi aynı zamanda toptan hediyelik eşya alışverişi de yapabilirsiniz. Tekli alımlarda ürün etiket fiyatı geçerli olurken toptan alımlarda uygulanacak özel indirimden de yararlanabilirsiniz. Birinci sınıf kaliteye sahip ürünler arasından hazır tasarım seçebilir ya da kişiye özel tasarımınızı yükleyerek sevdiklerinize bu dünyada sadece onlarda bulunacak bir hediye sunabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.