myros-popup.jpg (663 KB)
Hediye Paketi Nasıl Yapılır?

Hediye Paketi Nasıl Yapılır?

07 Mart 2022

Hediye paketi çeşitli ambalaj kâğıtları kullanılarak yapılan bir paketleme türüdür. Doğum günü, anneler günü, yıldönümleri gibi özel günlerde sevdiklerimize aldığımız hediyeleri hediye paketleri için tasarlanmış olan ambalaj kâğıtları kullanarak paketleyebiliriz.

Hediye paketlerini hazır halde bulabileceğimiz gibi kendimiz de yapabiliriz. Hediye paketlerinin nasıl yapılacağı konusunda çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Öncelikle hediye kimin için alındıysa hediye paketi de ona göre yapılmalıdır. Örneğin; kalp hediye paketi daha çok sevgiliye ya da anneye alınan hediyeler için kullanılmaktadır. Bunun için kalp desenli hediye paketi kâğıdı kullanılabilir. Hediye paketi için çok çeşitli malzemeler kullanılabilmektedir. Bunlar arasında kese kâğıdı, zarf, kuşe kâğıt veya fon karton gibi ürünler yer alabilir. Hediye paketini süslemek için ise hasır hediye paketi ipi veya çeşitli renklerde kurdeleler kullanılabilir.

Öte yandan alınan hediyelerin çeşitlerine göre hediye paketleri de çeşitli olabilmektedir. Örneğin; bir arkadaşa kitap alındıysa kitap hediye paketi yapılmalıdır. Bunun için eski kumaşlardan hediye paketi yapılabilir. Yine zarftan hediye paketi de sık kullanılan bir yöntemdir.

 

Hediye Paketi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hediye paketi yaparken şunlara dikkat edilmelidir:

  • Hediye paketinin kimin için yapılacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Buna göre hediye paketinin ambalajının nasıl olacağına karar verilmelidir.

  • Hediye paketinin renk seçimi iyi yapılmalıdır. Hediyeyi vereceğimiz kişinin sevdiği renkler ön planda tutulmalıdır.

  • Hediyenin boyutu iyi hesaplanmalı ve ona göre uygun ölçülerde hediye paketi hazırlanmalıdır.

  • Hediye paketi yapmak için kullanılacak olan ambalajın cinsi hediyenin ağırlığı göz önünde tutularak seçilmelidir. Aksi takdirde ambalaj kâğıdı hediyenin ağırlığını taşıyamayarak aşınabilir ya da yırtılabilir.

 

Özel Günlerde Nasıl Hediye Paketleri Seçilmelidir?

Anneler günü, babalar günü, doğum günü, sevgililer günü, evlilik yıldönümü gibi özel günlerde sevdiklerinize vereceğiniz hediyelerin şık bir hediye paketi içerisinde yer alması önemlidir. Buna göre hediye paketi yapımı sürecinde ya da bir yerden satın alırken hediye paketinin rengine özen göstermek gereklidir. Örneğin annenizin doğum günü için aldığınız bir hediye için hediye paketi hazırlama durumunda annenizin sevdiği renkleri göz önünde tutarak seçim yapabilirsiniz.

Diğer bir taraftan sevgilinize sevgililer gününde alacağınız bir hediyeyi paketlemek için kırmızı renkli ambalaj kâğıtlarını ya da kalp şeklindeki hediye kutularını tercih etmek hediyenizi daha etkili kılacaktır.

 

Sevgililer Günü Hediye Paketi

Sevgililer günü hediye paketi yapmak için sevgilinizin hoşlandığı renge göre bir ambalaj kâğıdı alabilirsiniz. Öte yandan aldığınız hediyeye uyumlu bir hediye paketi kâğıdı da seçebilirsiniz. Hediye kutusu tercih edilecekse aşkı temsil eden kırmızı tonlarına eğilmek yararlı olacaktır. Yine kalp, çiçek gibi desenlere sahip hediye paketi ambalajı tercih etmek sevgililer gününde seçilmesi gereken hediye paketleri için bir örnektir.

Sevgililer gününde sevgilinize alabileceğiniz hediyeler arasında bulunan Sevgiliye Özel Seramik Özel Baskılı Kupa ve Ahşap Fotoğraf Çerçevesi gibi ürünleri hediye paketi yapmak için ister hediye paketi ambalajları ister özel hediye kutuları kullanabilirsiniz.

 

Yılbaşı Hediye Paketi

Yılbaşı günlerinde ailenize, arkadaşlarınıza veya sevgilinize aldığınız hediyeleri paketlemek için kullanacağınız hediye paketi ambalajlarının yılbaşına özel çeşitli öğeleri içeren desenlere sahip olmasını isteyebilirsiniz. Örneğin yılbaşı hediye paketi kar, noel, çam gibi öğeler içerebilir.

Yılbaşında tüm sevdiklerine alabileceğiniz Yılbaşı Temalı Kişiselleştirilebilir Seramik Özel Baskılı Kupa ile hediyenizi sevdiğiniz kişiye göre özelleştirebilirsiniz. Yılbaşı hediyesi için Yılbaşı Temalı Myros Yuvarlak Anahtarlık ile sevdiklerinizin sürekli yanında taşıyabilecekleri bir hediye verebilirsiniz. Bu hediyeler için küçük şık bir yılbaşı desenli hediye kutusu alınabileceği gibi kendinizin emeğini yansıtan bir hediye kutusu da yapılabilir.

 

Anneler Günü Hediye Paketi

Anneler günü hediye paketi için daha özel tasarımlara sahip bir hediye paketi yapabilirsiniz. Örneğin annenizle birlikte olan bir fotoğrafınızı hediye paketi yaparken kullanabilirsiniz. Öte yandan annenizin sevdiği çiçekleri yansıtan desenlerde hediye paketi ambalajı kullanabilirken yine annenizin sevdiği renkleri ön plana çıkaran paketleri tercih edebilirsiniz.

Anneler gününde annenize hediye olarak Anneye Özel Fotoğraflı Myros Metal Yuvarlak Anahtarlık alabilirsiniz. Böylece annenize sürekli yanında taşıyabileceği ve baktıkça sizi hatırlatacağı bir hediye vermiş olursunuz. Öte yandan Anneye Özel Fotoğraflı Taş Bardak Altlığı ile hediyenizi özelleştirebilirsiniz.

 

Babalar Günü Hediye Paketi

Babalar günü hediyeleri için de tıpkı anneler günü hediye paketleri gibi daha özel tasarımlarla hediye paketinizi özelleştirme yoluna gidebilirsiniz. Böylece almış olduğunuz hediye paketi daha etkili olacaktır. 

Babalar günü için babanıza Babaya Özel Seramik Özel Baskılı Kupa veya Babaya Özel Myros Metal Büyük Sigara Tabakası gibi hediye alternatiflerine göz atabilirsiniz. Bu hediyeleri paketlemek için minimal bir hediye kutusu yapmak yeterli olacaktır. 

 

Öğretmenler Günü Hediye Paketi

Öğretmenler günü hediyeleri için kişiselleştirilebilir defterler iyi bir hediye seçimi olabilir. Hediye kişiselleştirme sayesinde öğretmeninize özel bir öğretmenler günü hediyesi vermiş olursunuz. Buna benzer bir şekilde yine kişiselleştirilebilir kalemler de öğretmenler günü hediyesi için iyi bir alternatiftir. Bu hediye çeşitleri için hediye paketi hazırlamak veya hazır hediye paketleri almak uygundur. Öğretmenler günü hediye paketi hazırlamak için öğretmeninizin branşını yansıtan desenlere sahip ambalaj kâğıtları tercih edebilirsiniz. 

 

Doğum Günü Hediye Paketi

Doğum günü hediye paketleri hediyenin kime verileceğine göre çok çeşitli olabilmektedir. Çeşitli hediye paketi tasarımı mevcuttur. Eğer sevgiliye doğum günü için hediye paketi hazırlanacaksa kalp desenle ambalajlar tercih edilebilir. Bunun yanı sıra çeşitli süs malzemeleri ile hediye paketine tatlı dokunuşlar yapılabilir. Kese kâğıdından hediye paketimi yapımı da doğum günü hediyelerini koymak için bir başka alternatiftir.

Sevdiklerinizin doğum günlerinde kişiselleştirilebilir ürünler arasında bulunan termos ve çakmak gibi hediyeler alabilirsiniz. Hediyenizi özelleştirebilme fırsatı ile sevdiklerinize unutamayacaklar kalıcı bir hediye vermiş olursunuz. Bu hediyeleri karton hediye paketi içerisine koyarak verebilirsiniz.

 

Hediye Paketi Kurdelesi Nasıl Olmalıdır?

Hediyelerinize uygun hediye paketi yapmak kadar hediyelerinize uygun hediye paketi kurdelesi seçmek de önemlidir. Hediye paketi kurdelesi seçerken hediye paketinizin rengine göre hareket edebilirsiniz. Örneğin beyaz tonlarında bir hediye paketi üzerine pembe tonlarında bir kurdele kullanmak oldukça hoş görünecektir. Hediye paketi ipi nasıl bağlanır diye sorulduğunda kurdele şeklinde bağlamak hediye paketi için uygun olacaktır.

Diğer açıdan hediye paketi kurdelesi seçerken dikkat edilmesi gereken nokta boyuttur. Öyle ki hediye paketi ile hediye paketi için seçilen kurdelenin birbirine olan uyumu sırıtmamalıdır. Örneğin çok küçük hediye paketleri üzerinde büyük kurdeleler kullanmaktan kaçınılmalıdır.

 

Hediye Paketine Nasıl Notlar Eklenmelidir?

Özel günlerde sevdiklerimize vermek için aldığımız hediyeleri daha anlamlı hale getirebilmek için hediye notları son derece önemlidir. Hediyelerimizi hediye paketlerine koyduktan sonra hediye notu yazmayı unutmamalıyız. Hediye paketleri için örnek notlar aşağıdaki gibi olabilir:

Anne için hediye notu:  Evimizin kraliçesi başımızın tacı iyi doğdun canım annem

Sevgiliye hediye paketi notu: Günümü aydınlatan güneşim, mutlu yıllar

Arkadaş için hediye notu: Sadece iyi günümde değil kötü günümde de beni yalnız bırakmadığın için teşekkür ederim canım arkadaşım.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.