myros-popup.jpg (663 KB)
UV Baskı Nedir?

UV Baskı Nedir?

19 Ağustos 2022

UV baskı, her türlü ürün tasarımından, ambalaj, afiş ve etiketlere kadar geniş bir alanda kullanılan yazı, resim, logo, sembol gibi her çeşit dekorlama ve desenin, tüm ticari metalara uygulandığı endüstriyel bir baskı tekniğidir. Son yıllarda hızla güncellenen ve gelişen UV baskı makinesi çeşitleri sayesinde, geleneksel baskı uygulamalarının yerini alarak, baskı teknolojilerinde yaygınlaşan ve büyüyen bir akım haline gelmiştir.

Günümüzde UV olarak kısaltılan ultraviyole, çıplak gözle görünmeyen farklı dalga boyutundaki morötesi ışınları ifade eder. Ultraviyole ışınların dalga boyu 100 nanometre ile 400 nanometre arasındadır. İnsan gözünün algılayamadığı bu dalga boyunun yeryüzündeki en büyük kaynağı güneştir. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte güneş lambası olarak bilinen, yapay UV ışınları üreten UV lambaları başta endüstriyel sektörler olmak üzere birçok alanda kullanılmaktadır. Sterilizasyon, dezenfeksiyon, adli incelemeler için de kullanılan yapay UV ışınlarının, UV baskı makinesi içindeki görevleri, makinaya tanımlanan her türlü veriyi istenilen yüzeye transfer ederek basılmasını sağlamaktır. Ürüne işlenmesi gereken desenin verileri, mikro boyuttaki mürekkep tanecikleri ile işlenerek, UV ışınları sayesinde yüzeye dokunduğu anda hızla tutunmasını ve kurumasını sağlar. Bu sayede hem uzun ömürlü, hem de net, canlı ve tüm renklerin birebir yansıtılabildiği başarılı bir baskı elde edilir. UV baskı ürünlerinin renkleri ilk günkü canlılığını koruyarak, sorunsuz bir şekilde yıllarca dayanır.

UV Baskı tekniği ile cam, ahşap, metal, PVC, kumaş, pleksi, foreks, deri gibi düz yüzeyli tüm malzemelere direk baskı yapılabilmektedir. UV baskı magnet buzdolabı, UV baskı açacak, UV baskı açacak anahtarlık,  ahşap UV baskı magnet, UV baskı magnet, UV baskı etiket gibi küçük yüzeyli ürünlerde bile yüksek performanslı desen üretimi ve dekorlama uygulanabilmektedir.

Dijital UV baskı, ahşap UV baskı, cam üzerine UV baskı, seramik UV baskı, UV baskı magnet, UV baskı açacak anahtarlık çeşitlerinden sipariş vermek isterseniz, merkezi Muratpaşa Antalya ’da olan Myros hediyelik eşya ürünleri, UV baskı tekniği ile ürettiği çeşitleri ile sizin için en doğru adrestir. Türkiye’nin en büyük hediyelik eşya üreticisi olan Myros ’un, kullanıcı dostu online sisteminde bulunan, kataloglardaki hazır ürünlerinden, tekli veya karma sipariş verebilir, özelleştirilebilir modellerinden kendi tasarımlarınızı yaratarak satın alabilirsiniz.  Düzenlenecek tüm organizasyonlarda, kampanyalarda promosyon amaçlı kullanmak ya da şirket veya dükkanlarda satmak üzere toptan UV baskı magnet, toptan UV baskı açacak çeşitlerinden ve diğer UV baskı tekniği kullanılan ürün çeşitlerinden, toptan alışveriş fiyatlarından yararlanarak kurumsal sipariş vermek isterseniz, sistemimize toptan üyelik başvurunuzu yaparak bayi girişini kullanabilirsiniz.  Ayrıca, UV baskı fiyat listesi ve UV baskı fiyatları için danışma hattımıza başvurabilir, satış destek ekibimizden bilgi alabilirsiniz.

Eğer UV baskı nedir ve UV baskı nerelerde kullanılır sorularına cevap arıyorsanız yazımızın devamındaki içerikte merak ettiğiniz tüm detayları bulabilirsiniz.  

UV Baskı Ne İşe Yarar?  

Kayıtlı tarihin en eski sanat türlerinden biri olan baskı sanatı, boya ve mürekkep kullanarak herhangi bir metni ya da görüntüyü mekanik olarak oluşturma işlemidir. Modern baskı sanatı ve tarihi Gutenberg ‘in matbaası ile başlar. Baskı sanatının ilk uygulamasından günümüze kadar geçen zaman içinde, gelişen baskı teknikleri sayesinde, geleneksel yöntemler yerini gelişen teknolojik makinalara bırakmıştır. UV baskı makinesi kopyalama, çoğaltma ve uygulama konusunda hızlı, kaliteli, canlı renklerle, uzun süre dayanan ve etkin ürünler üretilmesine yaramaktadır. Günümüz teknolojisi sayesinde gelişen baskı teknikleri ile şekillenen üretim süreçlerinde tasarım dinamikleri de sınırlarını genişletmiştir. UV baskı tekniği, çeşitliliği artırarak sınırsız bir şekilde özelleştirilebilen farklı ürünlerin yaratılmasına fırsat sunmuştur. Böylece hem farklı malzemeler ile hem de deneysel yöntemlerle yeni keşiflerin kapısını açmıştır. UV baskı teknikleri,  ürün bazında tüm kategorilerde ve kullanılan tüm malzeme yüzeylerinde, yeni tasarım fikirlerinin, hızlı, kaliteli ve dayanıklı bir şekilde hayata geçmesine olanak sağlamıştır.  

UV Baskı Nasıl Yapılır?  

Bir eşyaya desen verme eğilimi insanlığın en eski sanatsal çalışmalarındandır. Antik zamanlarda taş, boynuz ve kemikler üzerine sert ve keskin aletlerle oyarak şekil veren insanlık, binlerce yıl içinde geliştirdiği baskı teknikleri ile yepyeni ürünler yaratmıştır. Teknolojinin geldiği son noktada, UV baskı makinası herhangi bir görüntü, desen veya metni fotoğraf kalitesinde, cam, ahşap, metal, PVC, kumaş, pleksi, foreks, deri gibi düz yüzeyli tüm malzemelere transfer edebilmektedir. Mikro ölçekteki boya tanecikleri ile işlediği tasarım ve desen saniyeler içinde ultraviyole ışınları ile kurutularak baskı elde edilir. Kâğıt, ahşap, metal, deri, folyo, plastik, seramik gibi malzemeden üretilen ürünün düz yüzeyi, makinenin içinde işleme alınır. Desen dijital veri olarak makinaya tanımlanır. UV baskı makinası, bilgisayar yazıcısı mantığı ile mürekkeplerini tasarımın sahip olduğu renk ve çizimlere göre püskürterek dekorlama yapar. Mürekkebin püskürtmeli baskı ile yüzeye teması sırasında, renkler ilgili malzemeye tamamen nüfuz eder ve onunla birleşir. Renkler UV baskısı sırasında tüm canlılığı ve netliği ile ilgili ortamın yüzeyinde kalır. Böylece belirlenen yüzeye istenilen desen ve tasarım hızla transfer edilir. Geleneksel baskı yöntemlerine göre, UV baskı makinası içinde kullanılan, ultraviyole ışığa maruz kaldığında çabuk kuruması için formüle edilmiş özel mürekkep ile elde edilen baskı, daha kaliteli ve uzun süre dayanıklıdır. Ürün makineden çıkmadan saniyeler içerisinde kurur ve yazıcının işlemi sona erdiğinde ürün hazır hale gelir.    

UV Baskının Avantajları Nelerdir?     

UV baskı yöntemi özellikle küçük yüzeyli objelerde verimli ve kaliteli üretimin ön koşulu haline gelmiştir. Geleneksel yöntemlerle uzun zaman ve emek yoğun işçilikle üretilen, küçük anı hediyelik eşya türlerindeki ürünler için yaygın olarak kullanılan, UV baskı yönteminin tüm ürün kategorilerine sağladığı avantajlar aşağıda listelenmiştir:

  • UV baskı açacak, anahtarlık,  UV baskı magnet gibi küçük yüzeyli ürünlerde zaman maliyetini azaltarak üretim sürecini hızlandırır.

  • UV baskı geleneksel baskı yöntemlerine göre daha kalitelidir.

  • UV baskı geleneksel yöntemlere göre sudan, güneş ışığından ve farklı hava koşullarından etkilenmez

  • UV baskı geleneksel yöntemlerdeki baskı türlerine göre daha esnek ve dayanıklıdır.

  • UV baskı diğer baskı yöntemlerine göre daha renkleri kalıcı, canlı, sorunsuz ve uzun sürelidir.

  • UV baskı geleneksel yöntemlere göre 1 saniyenin altında bir sürede hızla kurur.

  • UV baskı kâğıt, ahşap, metal, deri, folyo, plastik, epoksi gibi birçok farklı malzeme üzerine etkin sonuç alınacak şekilde kolaylıkla uygulanır.

  • UV baskı hiçbir aracı malzeme olmadan yüzeye direk olarak uygulanabilir.

  • UV baskı tekniğinde kuruma süresi kısa olduğu için ürün hızla teslimata hazır hale gelir.

  • UV baskı tekniği yüksek baskı kalitesi sayesinde deseni, logoyu net ve etkili bir şekilde uygular.

  • UV baskı tekniği diğer tekniklere göre uygun maliyetli kalıcı sonuçlar sağlar.

  • UV baskı düşük sayıda ürünlerin de hızlı ve düşük maliyetle üretilmesini sağlar.

  • UV baskı üretim sürecinde hata payı düşüktür.

  • UV baskı tekniği ile hassas işçilik gerekmeyen ürünlerde kaliteli, hızlı ve seri üretim yapılır.

UV Baskı Kullanım Alanları Nerelerdir? 

UV baskı, bireyin bireye, kurumun bireye ya da kurumun kurumlara hediye ettiği özelleştirilebilir ürünlerin tasarlanmasında sıklıkla kullanılır. UV baskı tekniği ile bireysel hediyelerde özel günler için,  tekli veya az sayıda ürün üzerine, kişiye özel fotoğraf ya da mesajla kolaylıkla kişisel tasarım yapılarak düşük maliyetle özel hediyeler üretilebilir. Uv baskı aynı zamanda kurumların özel müşterileri için kişisel hediye veya promosyon tasarımları yaratabilmelerini sağlar. Aynı şekilde bir şirketin iş ortakları ve iletişimde olduğu diğer kurumlar için de hediye ve promosyon seçeneklerini zenginleştirmesini sağlar. UV baskı metal panolardan, PVC içerikli plakalara, tekstil ürünlerinden, suni deri, vinil rulolara, cam yüzeylerden ahşaplara, taş yüzeylerden seramiklere kadar tüm düzgün yüzeyli alanlara UV baskı tekniği kullanılabilir. UV Baskı makinesi teknolojisinden yararlanılan bu teknikte etiket, çanta, cüzdan, defter, ajanda, kupa, ayna kapakları, mum, magnet, anahtarlık, açacak gibi büyüklü küçüklü tüm yüzeylerde, mikro boya tanecikleri istenen nesnenin üzerine yazı ve görüntüleri transfer eder. Böylece seçilen ürünler müşteri talepleri doğrultusunda kişiselleştirilebilir ya da promosyon hediyelik haline getirilebilir.  

UV Baskı Ürünler Nelerdir?   

UV baskı tekniği pürüzsüz yüzeyler ve çeşitli malzemeler üzerine yüksek kaliteli uygulama yapabilme avantajına sahiptir. Modern dijital uv baskı tekniği ile geniş formatlı fuarlar, seçim çalışmaları ve perakende sektörlerinde kullanılan reklam mesajlarından, uv baskı açacak, uv baskı açacak anahtarlık gibi çeşitli küçük ürünlere kadar tüm yüzeylerde istenilen motif ve desenin uygulanabilir. UV baskı tekniği uygulanan ürünler aşağıda listelenmiştir:

  • Uv Baskı Magnet

  • Uv Baskı Açacak

  • Uv Baskı Anahtarlık

  • Uv Baskı Çanta, Cüzdan

  • Uv Baskı Defter, Ajanda

  • Uv Baskı Kupa, Bardak

  • Uv Baskı Mum

  • Uv Baskı Logolu Promosyon Ve Tanıtım Ürünleri

  • Uv Baskı Fuar Standları

  • Uv Baskı Şirket Tabelaları

  • Uv Baskı Reklam Posterleri, Panoları, Afişleri

  • Uv Baskı Terfi Plaketleri

  • Uv Baskı Hediye Çeki

  • Uv Baskı Sunum Klasörleri

  • Uv Baskı Bilgisayar Mouse Pad 'Leri

  • Uv Baskı Cetveller

  • Uv Baskı Loyalty Ve Üyelik Kartları 

1. UV Baskılı Magnet

UV baskı magnet ürün çeşitleri, ülkemizde ve dünya üzerinde bulunan tarihi, kültürel ve doğal güzellikler ile ilgili görsellerin, fil, kelebek, kaplumbağa, kedi, kalp ya da dörtgen gibi farklı modellerle hazırlanan plastik ve PVC figürlerin üzerine, dijital dekorlama yapılması ile üretilir. Çoğunlukla şehir temalı olan hazır ürünlerin boyutları 5 cm ile 8 cm arasındadır. Herkese rahatlıkla hediye edebileceğiniz UV baskı magnet ürünlerinin özelleştirilebilir modellerinin yanında sabit temalı modelleri aşağıda listelenmiştir:

  • UV Baskı Atatürk Temalı Magnet

  • UV Baskı Kişi Temalı Magnet

  • UV Baskı Marin Temalı Magnet 

  • UV Baskı Şehir Temalı MAgnet

2. UV Baskılı Açacak  

UV baskı açacak ürün çeşitleri, kaldıraç modeli ve çevir aç modellerinin tasarımlarına, ülkelere, şehirlere göre anıt ve sembol kabul edilen tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin desenlerinin uygulanabildiği, damla, balık, şişe ve gazoz kapağı şeklinde farklı modellerle hazırlanmış plastik ve PVC figürlerin üzerine, dijital dekorlama yapılarak üretilir. Genellikle şehir temalı hazır ürünlerin boyutları 4 cm ile 13 cm arasındadır. Koleksiyonerlere, meraklılara ve müşteri profilinize uygun ve herkese rahatlıkla hediye edilebilecek ve aynı zamanda şirketler için promosyon ürünü olarak kullanılabilecek UV baskı açacak ürünlerinin özelleştirilebilir modellerinin yanında sabit temalı hazır modelleri aşağıda listelenmiştir:

  • UV Baskı Atatürk Temalı Magnet

  • UV Baskı Çini Temalı Magnet

  • UV Baskı Kişi Temalı Magnet

  • UV Baskı Nazar Temalı Magnet

  • UV Baskı Sevimli Hayvanlar Temalı Magnet

  • UV Baskı Trend Tasarımlar Temalı Magnet

  • UV Baskı Şehir Temalı Magnet

  • UV Baskı Türkiye Temalı Magnet

  • UV Baskı Yılbaşı Temalı Magnet

3. UV Baskılı Anahtarlık          

UV baskı anahtarlık, genellikle şehir temalı olarak bölgelerin sembol haline gelen doğal manzaraları, tarihi, kültürel ve turistik yerlerinin desen olarak, plastik, PVC ve kauçuk malzeme ile hazırlanan anahtarlık ucundaki yüzey üzerine dijital UV baskı dekorlama yapılarak üretilir. Anahtarların takıldığı metal halka ve zincire bağlı olan tasarımların, birleştirilmiş son hali ile boyutları, 3 cm ile 11 cm arasındadır. Tüm bölgelerdeki önemli tarihi ve turistik yerlerin temaları yanında, özelleştirilebilir modelleri de bulunan UV baskı anahtarlık çeşitlerinin sabit temaları aşağıda listelenmiştir:

  • UV Baskı Atatürk Temalı Magnet

  • UV Baskı Kişi Temalı Magnet

  • UV Baskı Nazar Temalı Magnet

  • UV Baskı Türkiye Temalı Magnet

  • UV Baskı Şehir Temalı Magnet







T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.