myros-popup.jpg (663 KB)
Burçlara Göre Hediye Önerileri: Hangi Burca Ne Hediye Alınır?

Burçlara Göre Hediye Önerileri: Hangi Burca Ne Hediye Alınır?

03 Mart 2022

Sevgimizi, verdiğimiz değeri dile getirmek kadar hissettirmenin ve göstermenin önemi yadsınamaz. Hediye almak, bunu sağlamanın yöntemlerinden biridir. Çoğumuz hediye alırken zorlanırız, doğru hediyeyi seçmek için  “ne hediye alınır?” sorusunu cevaplamaya çalışırız. Çünkü doğru hediyeyi seçmek aynı zamanda o kişiyi ne kadar tanıdığımızın ve önemsediğimizin göstergesidir. “Bu hediyeyle mutlu olacağını bilecek kadar iyi tanıyorum seni” mesajını vermek, hediyenin fiyatından çok anlamına vurgu yapmak hediyenizi sıradan bir hediye olmaktan çıkarır. O yüzden hediye alırken vereceğimiz mesaja dikkat eder, ayrıntıları göz önünde bulundurarak hediyeyi özenle seçmeye çalışırız. 

Kişiye uygun hediyeyi belirlemek için öncelikle kişinin karakterini ve ilgi alanlarını,  neyi sevip sevmeyeceğini bilmek işimizi kolaylaştırır. Çok iyi tanıdığımız birine bile hediye alırken kararsız kalabiliriz. İşte bu noktada bize gökyüzü ve yıldızlar bir şeyler fısıldayabilir. Burçlar, kişinin  karakteri ve ilgi alanları hakkında bize ipuçları verebilir. Bu da bizi doğru hediye seçimine biraz daha yaklaştırır ve hediye seçenekleri konusunda bize yardımcı olabilir. İster sevgiliye, ister arkadaşa, ister aileye isterseniz iş arkadaşınıza hediye alın, hangi burca ne hediye alınır yazımızda her burcun özelliklerine ve karakterine hitap eden uygun hediye seçeneklerini bulabilirsiniz.

1. Koç

21 Mart-20 Nisan tarihleri arasında doğanların burcu olan koç, en hareketli ve enerjik burçlardandır. Belirgin özelliği cesur olmalarıdır. Kendinden emin bir yapıları vardır ve kafasına koyduklarını yaparlar. Hırslıdırlar, başarılı olmak koç burcu için önemlidir ve çalışkandırlar. Arka planda olmak asla onlara göre değildir. Acelecidirler bu yüzden durağan olan hiçbir şey onlara göre değildir. Düşünce ve duygularında çok açıktır, sevdiği insanlarla vakit geçirmeyi çok severler, sevecendirler.

Kırmızı veya turuncu olan her şey bu burcun ilgisini çekme özelliğine sahiptir nu yüzden koç burcu kadınına hediye olarak bu renklerde bir kıyafet, çanta veya aksesuar, koç burcu erkeğine de hediye olarak bu renklerin hakim olduğu giysiler tercih edilebilir. Yaratıcılıklarını destekleyecek, her şeyi organize edebilme becerilerinde işlerine yarayacak ajanda veya ismine özel kalem, maceraperest olma özelliklerinden dolayı drone, fotoğraf makinesi, tırmanış malzemeleri hediye olarak düşünülebilir. Çok çabuk sinirlenebilen burcumuz için onları sakinleştirebilecek oyunlar, bitkiler, aromatik yağlar da hediye olarak seçilebilir. Enerjisini daima yüksek tutmaya çalışan, kahve seven burçlar için kişiye özel bir kupa bardağı da doğru bir tercih olabilir.

 

2. Balık

Balık burcu, 20 Şubat- 21 Mart tarihleri arasında doğanların burcudur. Duygusal bir yapıya sahiptirler. Aslında bu hassas görüntülerinin altında çok güçlü kişilikleri vardır. Dürüst, vicdan sahibi, uysal ve duyarlı olan bu burca sahip kişilerin en güçlü yönlerinden biri empati yapabilmeleridir. Hayal kurmayı çok severler, sezgileri ve mistik yönleri çok kuvvetlidir. Sanatçı yönleri gelişmiştir. Yaratıcılıklarını kullanabilecekleri her şey ilgi alanlarına girer. 

Yaşadığı alanı güzelleştirmeyi seven balık burçlarına hediye olarak tablo, biblo gibi dekoratif ürünler ya da ortamın havasını değiştirip daha romantik bir hale dönüştürmek için kokulu mumlar, mumluk, tütsülük, buhurdanlık tercih edilebilir. Yetenekli oldukları bir müzik aleti, hayal dünyası ve yaratıcılıklarını geliştirecek ürünler, sevdiklerini ve anılarını çok önemseyenler için fotoğraf makinesi, albüm, fotoğraf çerçevesi, onu yansıtan bir parfüm de balık burcu için hediye alternatifleri arasındadır. Aksesuarlara düşkün olan balık burcu kadınına hediye olarak takılar, fularlar; çiçekleri sevenler için hem mis kokulu çiçekler hem de bu çiçekleri sergileyebileceği şık vazolar onları mutlu edebilir. Balık burcu erkeğine hediye olarak kol saati, isme özel kol düğmeleri, cüzdan veya kalem gibi düşünülmüş, kişiye özgü ürünler düşünülebilir.

 

3. Akrep

24 Ekim- 22 Kasım arasında doğanları temsil eden bu burcun sezgileri çok kuvvetlidir. Diğer su grubu burçları gibi akrepler de duygulara önem verir ancak duygularını belli etmemeleri diğer burçlardan farklıdır. Güven duygusuna önem verirler güvenmedikleri anda kuşku başlar. Sürekli kuşku duymaya yatkın olduklarından duygularını ifade etme konusunda zayıftırlar.Hırslı ve inatçıdırlar. İntikam alma ve kin besleme güçleri çok fazladır. 

Araştırmacı ruhlarını tetikleyecek tarihi yerler gezisi sıradışı bir hediye olabilir. Her zaman ilgisini çeken polisiye türündeki, bunun yanında psikoloji, tarih, ölüm ve ötesi uzay gibi konuları ele alan kitaplar da onlar için düşünülebilecek en ideal hediyelerdendir. Akrep burcuna hediye denince egzotik parfümleri atlamak olmaz. Kırmızı ve siyah, su grubunun en derin burcu için ideal renklerdir. Bu tonlardaki kıyafetler de doğru hediye seçimi olacaktır. Doğal taşlar, mumlar, tütsüler duygularda derinleşmeyi seven akreplerin hoşuna gidecektir. Dekorasyon konusuna ilgili olan akrep burcu kadını hediye olarak evine ya da ofisine dekoratif ürünler, akrep burcu erkeğine hediye olarak özelleştirilmiş hediyeler (cüzdan, kalem, kol düğmeleri)  gibi şık hediyeler alınabilir.

 

4. Yay

22 Kasım-21 Aralık tarihleri arasında doğanları kapsayan yay burcu, yaşamayı çok sever. Neşeli insanlar olduğu gibi insanlara da neşe verirler. Enerjileri hep yüksektir. Hayata renk katan ve dünyayı rengarenk görmeye meyilli yay burcu insanı aşırı hareketlidir. Risk almayı sever, yeniliklere açıktır. Seyahati ve yeni yerleri keşfetmeyi severler. Özgürlüklerine düşkün, bağımsız hareket etmeyi seven, kimseye bağlı kalmak istemeyen yay burcu insanı oldukça zekidir. 

Çok sevdiği seyahatler için renkli ve şık bir valiz, biriktirdiği anıları için albüm onları mutlu etmeye yetebilir. Hayvanları çok seven ve evcil hayvanı olan yaylar için dostlarına da alacağınız hediye onlar için güzel bir jest olabilir. Her zaman bakımlı olan yay burcu kadınına hediye olarak giyim ve kozmetik ürünleri alınabilir, yaz kış renkli olmayı sevdiklerinden giyimde ve aksesuarda da onları yansıtacak ürünleri seçmelisiniz. Her ne kadar evde olmak onlara hitap etmese de evdeki küçük dokunuşlar da onları mutlu edebilir. Onlara farklı kupa bardakları, fotoğraf çerçeveleri, ya da bir şehri anımsatacak magnetler de düşünülebilir. Yay burcu erkeğine hediye olarak onlara şıklıklarından ödün vermeyecek ve kendilerine özel hediyelere (kalem seti, defter, ajanda cüzdan) bayılırlar.

 

5. Terazi

23 Eylül- 23 Ekim tarihleri arasında doğanlar çok sosyal bireylerdir ve enerjileri oldukça yüksektir. Gerilimden hoşlanmazlar, güler yüzlü ve naziktirler. Güzelliğe düşkün olan teraziler, hayatın hep iyi ve güzel tarafını görmeye meyillidirler. Estetik, güzellik, eğlenmek ve aşk onlar için tutkudur. Nedenini bilmediğiniz bir şekilde sizi kendilerine çekerler. Eşitlik kavramına çok önem verirler, bu hayatta tarafsızdır ve adalet onlar için olmazsa olmazlardandır.

Onlar için hediye alırken incelik ve güzellik detaylarına dikkat etmelisiniz. Sanatsever ve yaşam alanında estetik görünüme önem veren terazi burcuna hediye olarak  tablo, ayna, biblo ve heykel gibi ürünler ilk tercihler arasında olmalıdır. Şık ve bakımlı olmayı seven terazi burcu kadınına dikkat çekici kıyafetler ve takılar, topuklu ayakkabılar, çanta, cüzdan, makyaj ve güzellik ürünlerinden birini tercih edebilirsiniz. Terazi burcu erkeğine hediye olarak parfüm, gömlek, kol düğmeleri, cüzdan düşünecek olursanız kalite kokan ve terazi burcu erkeği çizgisini yansıtan ürünleri tercih etmelisiniz.

 

6. Aslan

23 temmuz-22 Ağustos tarihleri arasında doğanların burcu olan aslan burcunun egosu son derece gelişmiştir. Kendine aşık olan aslanlar, etrafındaki insanlardan da sürekli ilgi ve iltifat beklerler. Liderlik özelliği taşırlar.Zevklerinden ve rahatlıklarından ödün vermezler. Enerjileri yüksek olan bu ateş grubu burcumuz girdiği her ortamda dikkat çekmeyi sever.     

Görünüşüne önem veren aslan burçları için gösterişli aksesuarlar, mücevherler, kıyafetler tercih edilebilir. Her zaman gözler önünde olmayı seven aslan burcu kadınına hediye olarak ışıltılı aksesuarların yanında yine onları yansıtacak ev aksesuarları da düşünülebilir. Kalite ve marka seven aslan burcu için saatler her zaman en güzel hediyeler arasındadır. Herkesin üzerinde biz iz bırakmak isteyen aslan burcuna hediye olarak kalıcı ve hoş bir kokuya sahip bir parfüm hediyesi onlar için yeterlidir. Aslan burcu erkeğine hediye olarak isme özel, iddialı hediyeler, evi veya ofisi için gösterişli dekoratif ürünler, deri cüzdan veya kemer tercih edilebilir.

 

7. Kova 

21 Ocak-20 Şubat tarihleri arasında doğanların burcudur. Özgürlüklerine düşkünlükleri ve zekalarıyla ön plana çıkarlar. Kendini sürekli yenileyen ve modern çağa ayak uyduran kovalar aynı zamanda renkli bir kişiliğe sahiptir.

Yenilikleri sürekli takip eden kovalara hediye olarak en başta teknolojik ürünler düşünülebilir. Teleskop, uzaya ilgili bu burç insanı için bir hediye olabilir. Maceracı kovalar için o anları ölümsüzleştirmek için fotoğraf makinesi, kitap okumayı çok sevenler için bilim kurgu, psikoloji türündeki kitaplar ya da kitap ayraçları tercih edilebilir. Kıyafetlerine oldukça dikkat eden kova burcu kadınına hediye olarak seçilecek kıyafetlerin son moda olmasına dikkat edilmeli ayrıca renkli giyinmeyi sevdikleri göz önünde bulundurulmalıdır. Kova burcu erkeğine hediye alınabilecek incelik içeren, şık isim veya imza baskılı cüzdan, kemer de kova burçlarına ne hediye alınır listenizde bulunması gerekenlerdendir.

 

8. İkizler

21 Mayıs-20 Haziran tarihleri arasında doğanların burcudur. İnsanlarla iletişimi kuvvetlidir, konuşkan bir yapıları vardır. Neşesi ve enerjileriyle adeta çocuk ruhludurlar. Acelecidirler ve sabretmek onlara göre değildir. Hemen her şeyden çabuk sıkılırlar, kararsızlıkları ve değişken karakterleri zaman zaman ne yapacaklarını anlamayı zorlaştırır. Yeniliklere açık ve pratiklerdir. Her ortama uyum sağlayan ikizler burcu aynı zamanda oldukça eğlenceli ve esprilidirler.

Renkli bir gardroba sahip ikizler için bu tarzda kıyafetler; hem okumayı hem yazmayı çok sevenler için kitap, kitap ayraçları, defter, kalem, ajanda hediye olarak seçilebilir. İkizler burcu kadınına hediye olarak alacağınız bir demek rengarenk için, orjinal kolye ve küpeler bile mutlu olmaları için yeterli olabilir. İkizler burcu erkeğine hediye olarak deri cüzdan, kol düğmesi, saat, anahtarlık, tavla , maket arabalar tercih edilebilir.

 

9. Başak

23 Ağustos-22 Eylül tarih arasında doğanların burcu olan başak burcu, çalışkanlığı ve aşırı detaycılığı ön plana çıkmaktadır. Herhangi bir konuda en ufak ayrıntıyı bile atlamazlar. Hayatındaki her şeyin bir plan ve düzen içinde ilerlemesini isterler. Titizdirler ve özensiz hiçbir şeye tahammüleri yoktur. Eleştirmeyi ve akıl vermeyi severler. Duygularıyla karar veren insanlardan değildirler aşırı gerçekçilerdir ve boş hayallere kapılmazlar.

Başak burcu için hediye, faydalı ve kullanışlı olmalıdır. Çalışmayı çok seven başaklar için ajanda ve ya planlayıcı, zamanını yönetmeyi sevenler için saat veya takvim ,ev ve ofis aksesuarları, masaüstü setleri onlar için hem yararlı hem de yeterli bir hediye olacaktır. Temizlik ve düzen konusunda da diğer konularda olduğu gibi titiz olan başak burcu kadınlarına hediye olarak hoş kokulu sabunlar ve mumlar, düzenleyiciler hatta kişisel bakım ürünler tercih edilebilir. Sade ama şık bir tarzları olan başak burçları için bu tarzda zarif  kıyafetler ve aksesuarlar da hediye olarak düşünülebilir. Başak burcu erkeğine hediye olarak zeka oyunları,  okumayı ve araştırmayı sevdiklerinden dolayı kitaplar ve zeka oyunları, ofis malzemeleri, kartlık, teknolojik cihazlar tercih edilebilir.

 

10. Boğa

21 Nİsan-20 Mayıs arasında doğanların burcudur. Sabit burçlardan biri olan boğa burçları sakin yapılı, inatçı, çalışkan, başarıya aç, lükse düşkün bir karaktere sahiptirler. Güzelliğe ve estetiğe fazlasıyla önem verirler. Onlar için her şeyin en güzeli değerlidir. Yemek yemeyi çok severler ve farklı tatları keşfetmek en büyük zevklerinden biridir. 

Boğa burcu kadınına hediye olarak güzelliğine güzellik katacak aksesuarlar, makyaj malzemeleri, çanta, saat tercih edilebilir. Boğa burcu erkeğine hediye seçerken yine güzellik kaygısını göz önünde bulundurmak gerekir. Şık tarzlarını tamamlayacak saat, gözlük, kemer, kol düğmeleri onlar için her zaman ideal hediyeler arasındadır. Evcimen yapıya sahip boğa burçları için ahşap boyama gibi hobi hediyeleri, rahatlıklarına çok düşkün yaşam alanlarını rahat  ve sıcak bir görünüme kavuşturmak için mumluklar, tütsülükler ve şık dekorasyon ürünleri, yemeğe düşkün boğalar için mutfak dekorasyon ürünleri, mutfak gereçleri hediye olarak tercih edilebilir. 

 

11. Yengeç

Yengeç burcu, 22 Haziran-23 Temmuz tarihleri arasında doğan insanların burcudur. Su grubu burçlarından olan yengeçler duygusal bir yapıya sahiptirler. Yaptıkları her işte detaylara dikkat ederler. Güler yüzlü ve sevecen bir yapıya sahip olan yengeçlerin olumsuz özelliklerinden biri de çok alıngan olmalarıdır. Umulmadık bir anda karşısındakine veya etrafına negatif bir enerji yaymalarıdır. İyi zamanlarında neşeli ve yardımseverdirler. 

Yengeç burcuna hediye olarak hazırlayabileceğiniz ona kendini özel hissettirecek hediye kutusu hazırlayabilirsiniz. Koku hafızası oldukça iyi olan yengeçler için parfüm de bir hediye tercihi olabilir. Romantik olan yengeç burcu kadınına hediye olarak zarif çiçekler, mumlar, tablolar düşünülebilir. Ayrıca hediye seçerken sürprizlerden hoşlandığı detayını da göz önünde bulundurmalısınız. Aileye düşkün yengeç burcu erkeğine hediye olarak aileye dair bir hediye, bir fotoğraf çerçevesi ya da anılarıyla doldurabileceği bir albüm satın alabilirsiniz. Evine ve mutfağına düşkün yengeç burçları için tablolar, heykeller, dekoratif ürünler, mutfak gereçleri de hediye olarak düşünülebilir.

 

12. Oğlak

22 Aralık-20 Ocak tarihleri arasında doğanların burcu olan oğlak burcu, hırslı bir burçtur. Güçlü irade, dürüstlük, güvenirlilik, sorumluluk sahibi olma belirgin özelliklerindendir.  Hedeflerine ulaşmak için gecesini gündüzüne katıp çalışırlar. Aşırı materyalist ve duygusal ihtiyaçlarını önemsemeyen oğlak burçları duygularını belli etmede zorluk çekerler. Ciddi, soğukkanlı, mesafeli ve itibar düşkünü olup otoriter tavırlar sergilerler. 

Genelde kullanabilecekleri hediyeleri tercih etmeniz gereken oğlak burcu ofiste çalışıyorsa masaüstü aksesuarları, kalem setleri, not defteri, ajanda, takvimler, kupa bardakları satın alınabilir. Oğlak burcu kadınlarına hediye olarak sade ve zarif aksesuarlar, oğlak burcu erkeğine de giyim tarzlarına uygun kıyafetler,kol düğmeleri, takım elbiselerini tamamlayacak bir, kravat şık bir saat tercih edilebilir. 

 

Burçlara Göre Hediye Paketi Nasıl Yapılır?

Seçilen hediye kadar, hediye paketinin de nasıl yapıldığı önemlidir. Burçların hoşlanacağı tarz ve renkteki hediye paketleri için ipuçlarını aşağıdan inceleyebilirsiz.

 

-Koç: Kırmızının dikkat çekici tonlarıyla hazırlanmış, onu heyecanlandıracak kadar gösterişli ve süslü bir paket tam koçlara göre!

-Balık: Estetiğe önem veren balıklar için özenle hazırlanmış mavi ya da beyaz tonlarındaki bir paket onları hayran bırakmaya yeter.

-Akrep: Onlarda merak uyandıracak kadar gizemli siyah ya da kırmızının koyu tonlarında hazırlanmış şık bir paket akrepleri cezbeder.

-Yay: Özgür stillerine yakışacak mor renklerin hakim olduğu özgün bir paket, gülmeyi çok seven yaylar tarafından neşeyle karşılanabilir. Ayrıca paketi çiçeklerle süsleyebilirsiniz.

-Terazi: Tatlılık abidesi olan teraziler için pembe renklerinin çoğunlukta kullanıldığı şık ve zarif bir paket hediyenizi çok daha romantik kılabilir.

Aslan: Gösteriş aşığı burcumuz için canlı ve enerjik turuncuyla hazırlanmış klişelerden uzak bir paketle gönüllerini çalabilirsiniz.

-Kova: Rengarenk, cıvıl cıvıl hazırlanmış bir paketle birlikte tam olarak onların ruhunu yansıtacak lacivert veya mavi tonlarındaki bir paket de tercih edilebilir.

-İkizler: Enerjik ve zeki burcumuzun rengi tam olarak sarıdır. Sarının hakim olduğu hatta ışıl ışıl parlayan bir paket çocuk gibi sevinlemlerini sağlar.

-Başak: Paketi bile ayrı inceleyecek olan bu burcumuz için kahverengi veya yeşilin hakim olduğu sade bir paket riskten kaçmazınıza yarayabilir.

-Boğa: Her şeyin en güzelini isteyen boğalar için paket de özenli ve güzel olmalı. Elegan tarzda hazırlayacağınız pakette yeşilin tonlarını kullanabilirsiniz.

-Yengeç: Uyumun ve saflığın rengi olan beyaz veya açık tonların kullanılarak hazırlanacağı sade bir paket hoşlarına gidecektir.

-Oğlak: Materyalist olan oğlaklar için özenli hediye kadar özenli paketler de önemlidir. Koyu renklerle hazırlayacağınız bir paket onları memnun etmeye yetecektir.



Burçlara Göre Hediye Notu Nasıl Yazılır?

Bazen hediyeye ekleyeceğiniz anlamlı bir not bile ayrı bir hediye olabilir. Kişiler içi Bu yüzden kişiye özel ve kişinin anlamlandıracağı bir not unutulmamalıdır elbette. Klişelerden uzak, tamamen özgün, duygularınızı yansıtan anlamlı notlar için size kopya cümleler yerine yaratıcılığınızı konuşturmaya yardımcı olacak birkaç fikir önerimiz bulunmaktadır.

-Koç: Hislerinizi açıkça dile getirdiğiniz, samimi cümlelerden oluşan notlar, duygularında açık olan koçların ayaklarını yerden kesebilir.

-Balık: Hayal dünyasında çok mutlu olan balıklara yazılacak notta onunla olan hayallerinizden ya da onun hayallerinden bahsetmek çok mutlu olmalarını sağlayabilir.

-Akrep: Kalbinizden geçenleri olduğu gibi yazdığınız bir nottansa kelimelerin ayaklanıp ona duygularınızı hissettirecek büyülü bir not tam olarak akreplere uygundur.

-Yay: Klasik bir not yerine komik ve eğlenceli bir not gülmeyi seven yayları daha da neşelendirebilir.

-Terazi: Sanatsever bu burcumuz için bir not yazarken alışılmışın dışına çıkıp bir şiir yazmak ya da yeteneğiniz varsa bir resim çizmek kalplerine dokunmanıza yardımcı olabilir.

-Aslan: Övülmeye bayılan aslanlar için iltifatların sıra sıra dizildiği notlar tabiki ilk tercih olmalıdır.

-Kova: Okumayı çok seven kovalar için kendi cümlelerinizle yazacağınız, incelik içeren notlar onları size hayran bırakabilir.

-İkizler: Çocuk ruhlu ve sıkılgan ikizlere, kısa ve öz komik notlar yazabilirsiniz.

-Başak: Her detaya dikkat edecek olan başaklar içinzenle seçilmiş kelimelerle hazırlanmış bir notta, yazı fontu da notunuza göre olmalıdır.

-Boğa: Güzellik kaygısı taşıyan boğalar için notta yazılan kadar notun rengi, boyutu ve şekli de önemlidir sakın unutmayın!

-Yengeç: Not yazarken birlikte olduğunuz anılaran destek alarak yengeçlereee özel ve unutulmaz olduğunu hissettirebilirsiniz.

-Oğlak: Ciddi ve mesafeli görünümlerini yumuşatacak sıcak ve samimi notlar oğlaklar için uygun olabilir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.