myros-popup.jpg (663 KB)
Zonguldak'dan Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

Zonguldak'dan Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

15 Mart 2022

Zonguldak, doğal güzellikleri, sahilleri, şelaleleri, plajları, tarihi dokusu ve yemyeşil bitki örtüsü ile gezilip deneyimlenmesi gereken bir Karadeniz şehridir. Zonguldak yeraltı ve yer üstü kaynaklar açısından zengin bir yerdir. Kömür maden işletmeleri, sanayileşme ve fındık gibi tarım yaygın olarak yapılmaktadır. Zonguldak’ın Çaycuma ve Ereğli ilçeleri denize kıyısı ilçeler olarak plajları ile ünlüdür. Zonguldak’ın eşsiz doğası deneyimlerken buradan yöreye özgü hediyelik ürünleri inceleyip, buraya özgü hediyelik eşyalardan almadan ayrılmayınız.

Zonguldak neyi meşhur hediyelik diye araştırdığınızda, karşınıza ilk olarak madenci heykelleri çıkacaktır. Zonguldak’ın madenci heykelleri çeşitli boyutlarda ve farklı malzemeler kullanılarak yapılan el emeği hediyelik ürünlerdir. Zonguldak'a özgü hediyelikler olarak madenci heykellerinin yanında; tel kırma işlemeli ürünler, Devrek bastonu, elpek bezi işlemeli ürünler olarak el emeği yapılan geleneksel sanat motiflerini görebileceğiniz önemli ürünlerdir. Gezdiğiniz yerler kurulan stantlarda, pazar ve çarşılarından sıklıkla göreceğiniz hediyelik ürünler olacaktır.

Zonguldak hediyelik eşyalar; çeşitleri ve farklı modelleri ile anahtarlıklar, rengarenk magnetler, açacaklar, madenci heykeli, tel kırma ürünler, elpek bezi işlemeli ürünler, el işlemeli Devrek bastonu çeşitleri, aynalar, kupa bardaklar, kişiye özel kalemler, biblolar gibi birçok hediyelikler bulabilirsiniz. Zonguldak’tan hediyelik eşyalarınızı çarşı, pazar ve yöreye özgü stant hediyelik satışı yapan yerlerden inceleyebilirsiniz. Zonguldak hediyelik eşya ürünlerini Myros'un online sitesini ziyaret ederek kaliteli ürün çeşitliliğine bakabilir, ürün görsellerini inceleyebilirsiniz. Ayrıca Myros'dan güvenle online alışverişinizi yapıp özel temalı Zonguldak hediyelik ürünlerinden tane veya toptan olarak satın alabilirsiniz.

1. Zonguldak Temalı Anahtarlık

Zonguldak hediyelik eşya anahtarlık ürünler birçok çeşitli özel baskı ve modelleri ile karşınıza çıkmaktadır. Zonguldak’ın doğal güzelliklerini barındıran görsel baskı içeren metal anahtarlıkları, anahtarlarınızın üzerine takmak için kullanabilir ve görsel bir tasarım ürünü olarak satın alabilirsiniz. Yöreye özgü olan Zonguldak temalı anahtarlık ürünleri taşıması kolay ve yer kaplamadığı için istediğiniz sayıda ve çeşitlilikte satın alabilir, sevdiklerinize hediye olarak götürebilirsiniz. Çarşı ve dükkanlarda bulabilir, Myros.com sitesinden Zonguldak temalı anahtarlık ürün çeşitlerini inceleyebilir ve güvenle online satın alabilirsiniz.

2. Zonguldak Temalı Açacak

Zonguldak hediyelik çeşitlerinden biri de açacak ürünlerdir. Zonguldak’a özgü şelale ve tren resmi içeren açacaklar hediyelik olarak sıklıkla tercih edilmektedir. Zonguldak temalı metal malzeme kullanılarak ve balon şeklinde özel basılan açacak ürünleri taşıması kolay ve yer kaplamayan hediyelik olarak satın alabilirsiniz. Açacak ürünleri ev, araba ve ofislerinizde gazoz, soda vb. şişeleri açmak için kullanabilirsiniz. Çarşı ve dükkanlarda karşılaşabilir, Myros’un online alışveriş sitesinde açacak ürün görselleri inceleyebilir,  sevdiklerinize hediye olarak  ve işletmenize toptan satın alabilirsiniz. 

3. Madenci Heykelcikleri

Zonguldak’ın neyi meşhur hediyelik diye baktığınızda madenci heykelleri karşınıza çıkacaktır. Zonguldak'ta, madenci ve maden ocaklarının hikayesini anlatmak için yapılan madenci heykelleri, yörenin en önemli el sanatlarından biri haline gelmiştir. Madenci heykelleri çeşitli ebatlarda ve farklı malzemeler kullanılarak el emeği ile yapılmaktadır. Yöreye gelenlerin özellikle ilgisini çeken madenci heykelleri, geçmişi çok eski tarihlere dayanan ve günümüzde de yaygın olarak yapılan bir el sanatı ürünüdür Zonguldak geziniz sırasında her yerde; çarşı, dükkan ve mağazalarda görebileceğiniz madenci heykellerini, inceleyebilir, gezdiğiniz yerlerin hatırası olarak alabilir, sevdiklerinize yöreye özgü bir hatıra hediyelik olarak götürebilirsiniz. 

4. Tel Kırma

Zonguldak tel kırma, bir nakış tekniği olarak geçmişi eksi tarihlere dayanmaktadır.  Gelin teline benzeyen iğneler kullanılarak, kasnağa geçirilen kumaş üzerine yapılan işleme yöntemine tel kırma ismi verilmektedir. Geleneksel bir nakış yöntemi olan tel kırma ile yapılan; çanta, masa örtüsü, namaz örtüsü, tablo yapımı gibi birçok alanda kullanılmaktadır. Birçok geleneksel motif kullanılarak tel kırma yöntemi özgün nakış işlemeleri yapılmaktadır.  Zonguldak’ta her yerde karşınıza çıkan bu yöreye özgü geleneksel işlemeli ürünlerin yapımına tanık olabilir, kendinize ve sevdiklerinize bu el emeği ürünleri hediye olarak satın alabilirsiniz. Çeyiz içinde kullanılan bu ürünlerden evlenecek arkadaşlarınıza hediye götürebilirsiniz.

5. Elpek Bezi

Zonguldak Ereğli ilçesine özgü olan elpek bezi, yöresel el dokuması bir üründür. Keten ve pamuk ipliği kullanılarak dokunan bu bezler yöreye özgü dokuma ürünler olarak meşhur olmuştur. Elpek bezi geçmişi çok eski tarihlere dayanmaktadır. Dayanıklı bir bez olması nedeniyle, çok çeşitli alanlarda hatta yelken bezi olarak bile kullanılmıştır. Ayrıca farklı büyüklüklerde üzerine çeşitli motifler işlenerek de kullanılan elpek bezi, çeşitli boyutlarda ve farklı modellerle üretilerek sergilenmekte ve satılmaktadır. Elpek bezinden üretilen, çeyiz ürünleri, masa örtüleri, çantalar, gömlekler, peçetelikler, şallar, mutfak bezleri gibi birçok ürün çeşitleri vardır. Erpek bezini Ereğli başta olmak üzere Zonguldak’ın her yerinde görebilir ve işleme modellerine şahit olabilir, kalıcı ve özgün bir hediyelik olarak sevdiklerinize alabilirsiniz.

6. Devrek Bastonu

Devrek ilçesinde el işçiliği ile yapılan özel işlemeli bastonlar meşhurdur. Devrek el işçiliği ile özel yapılan bastonları yöreye gezerken görebilir ve inceleyebilirsiniz. Ayrıca Devrek Bastoncular Çarşısını ziyaret ederek çeşitli dükkanları gezebilir ve yapımına tanık olabilirsiniz. Özel olarak el işçiliği ile yapılan bu bastonların üretildiği çarşıda, birçok dükkanda farklı yöntemler kullanılarak işlenen bastonları görebilirsiniz. Devrek bastonları kızılcık dalı kullanılarak el işçiliğiyle üretilmektedir. Çeşitli model ve desenler işlenerek yapılan bu özel bastonlar, baston ve baston sapı olarak farklı malzemelerden yapılmaktadır. Özel tasarım Devrek baston ürünleri bulabileceğiniz bu çarşıda, hediyelik baston satın alabilir, baston kullanan büyükleriniz varsa onlara özel seçebilir ve hediye olarak götürebilirsiniz.

Zonguldak'ın İlçelerine Göre Hangi Hediyelikler Alınabilir?

Zonguldak merkez ve 7 ilçesi olan bir Karadeniz şehridir.  Zonguldak ilçeleri ile gezilip görülmesi ve deneyimlenmesi gereken farklı bir coğrafyaya sahiptir. Zonguldak ilçeleri; doğal güzellikleri, tarihi eserleri, yer altı ve yerüstü zenginlikleri ile turistik bir şehirdir. Çaycuma ilçesi; merkeze yakın ve turistik ilçelerden biridir. İlçede; Filyos Kalesi, Filyos Antik Kenti ve Kadıoğlu Mozaikleri gibi tarihi eserler ve doğal güzelleri; mesire alanları, plajları, kuş cenneti ile çok güzel bir ilçedir. Çaycuma ilçesinin kabaklı böreğini tadabilir, yöreye özgü; magnet, anahtarlık, açacak, kupa, biblo gibi hediyelik ürünler alabilirsiniz. Ereğli ilçesi; tarihi eserleri, doğal tabiat parkları, plajları ve mesire alanları ile Karadeniz’in eşsiz yeşil orman manzarasını bulabileceğiniz bir ilçedir. Burada Karadeniz mutfağı yiyeceklerini tadabilir ve yöreye özgü hediyelik ürünleri kendinize ve sevdiklerinize satın alabilirsiniz. Ereğli pidesini tatmadan ve Ereğli kalesini ziyaret etmeden, Ereğli görselini barındıran rengarenk magnet, anahtarlık, açacak gibi hediyelik ürünlerden ve elpek bezi ürünlerden almadan gezinizi tamamlamayınız. Devrek ilçesi; kültürel ve doğal güzellikleri ile meşhurdur. Devrek ilçesinde Devrek Bastoncular Çarşısı ziyaret edip, Devrek bastonlarının yapımına tanık olabilir ve hediye olarak götürebilirsiniz. Alaplı ilçesi doğal güzellikleri, şelalesi ve yayları ile meşhurdur. Alaplı ilçesinde fındık üreticiliği yapıldığından dolayı burayı ziyaret ederken fındık alabilirsiniz. Alaplı ilçesinin denize kıyısı ve plajı vardır. Buradan yöreye özgü; magnet, anahtarlık, kupa, ayna, elpek bezi gibi hediyelik ürünler alabilirsiniz. 

Zonguldak'ta Hediyelik Eşya Satan Yerler Nelerdir?

Zonguldak’ta hediyelik eşya satın almak için otantik hediyelikler bulabileceğiniz birçok yer vardır. Zonguldak ve ilçelerinde gezerken çarşı, pazar ve dükkanlarda çeşitli hediyeliklerle karşılaşabilirsiniz. Online satış mağazası olan Myros’tan Zonguldak’a özgü çeşitli hediyelik ürünlerini inceleyebilir, güvenle alışveriş yapabilirsiniz. Myros’dan yapacağınız alışverişlerinizde bireysel satın alım yapabileceğiniz gibi işletmeniz için toptan da satın alım yapabilirsiniz. Myros’un kaliteli hediyelik ürünlerini, kişiye özel tasarımlarla birleştirebilir, kendinize ve sevdiklerinize özgün hediyelikler olarak satın alabilirsiniz. 

Zonguldak Temalı Hediyelik Eşyalar Toptan Nasıl Satın Alınır?

Zonguldak hediyelik eşya toptancılarından olan Myros’tan çok çeşitli hediyelik ürünlerinizi satın alabilirsiniz. Toptan alışveriş imkanından yararlanarak Zonguldak  hediyelik eşyalarını inceleyebilir, çeşitlerini özelliklerini değerlendirebilir ve toptan üyelik oluşturarak ürünleri toptan satın alabilirsiniz. Bu ürünleri; tarihi çarşı ve dükkanlarınızda ziyaretçilerinize sergileyebilirsiniz. İstediğiniz özgün tasarımlarınızı bize aktarabilir ve elinize ulaştığında mağazanızda müşterilerinizin beğenisine sunabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.