myros-popup.jpg (663 KB)
Zeytinyağlı Sabun Nedir?

Zeytinyağlı Sabun Nedir?

20 Nisan 2022

Zeytin meyvesinden sıkım sonucu elde edilen zeytinyağı mucizevi bir yağdır. Geçmişten günümüze şifalı bir yiyecek olarak gelen zeytin, içerisinde bulunan vitamin ve mineraller sıkım işlemi sonrasında aynı şekilde zeytinyağına da geçmektedir. Zeytinyağının faydaları gün geçtikçe daha çok anlaşılmakta ve her alanda yaygın olarak kullanımı sağlamaktadır. Binlerce yıl birçok derde deva olarak her alanda kullanılan zeytinyağı, içerdiği zengin vitamin ve mineraller nedeniyle sabun yapımında da tercih edilmektedir. 

Kadim bir geleneğin ve kültürün eşsiz bir ürünü olan zeytinyağlı sabun, günlük hayatın bir parçası olmakla kalmayıp, doğallığın, saflığın ve temizliğin bir sembolü haline gelmiştir. 

Zeytinyağlı sabun, içeriği sayesinde en güzel giysimiz olan cildin ve saç diplerinin zaman içinde nemsiz kalmasından kaynaklanan tüm sorunları giderir. Zeytinyağlı sabun cildin ihtiyacı olan nemi karşılamakla birlikte, cildin daha sağlıklı ve canlı görünmesi için gerekli olan bakımı sağlamaktadır. Eski çağlardan günümüze geleneksel yöntemlerle yapılarak gelmiş zeytinyağı mucizesi ile buluşan sabun; kişisel bakım, cilt onarım, hijyen ve temizlik alanında sıklıkla kullanılmaktadır. 

Zeytinyağlı sabun özellikleri bakımından diğer sabunlardan ayrılmaktadır. Zeytinyağlı sabun ciltteki nem oranını en yüksek düzeye çıkarıp diğer sabunların aksine cildi kurutmadan nemlendirdiği için değerli bir sabundur. Zeytinyağlı sabun doğal nemlendirici özelliği nedeniyle saç ve cilt bakımında en çok tercih edilen ürünlerden biridir.

Doğal, organik ürünler her zaman insan sağlığı için yararlıdır ve cilde şifa verir. Günümüzde çevrenin zararlı etkisinden kurtulmak için her alanda doğaya ve doğala dönüş yaşanmaktadır. Bu nedenle geleneksel doğal yöntemlerle yapılan her ürün sıklıkla tercih edilmekte ve kullanılmaktadır. Zeytinyağlı sabun mucizesi de bunlardan biridir. 

Doğal zeytinyağı sabunu hiçbir katkı ve kimyasal madde kullanılmadan yüzde yüz zeytinyağı kullanılarak doğal yöntemlerle üretilen bir sabundur. Saf zeytinyağı sabunu rengi, kokusu ve görüntüsü yönünden diğerlerinden ayrılmaktadır. Zeytinyağlı sabun kullananlar sabunun doğal olup olmadığını baktıklarında ve kokladıklarında hemen anlayabilirler.  

Doğal zeytinyağı sabunu ile saç yıkamak, yüzünüzü ve vücudunuzu yıkamak ve ellerinizi yıkarken sıvı sabun yerine kullandığınızda cildinizdeki değişimi bizzat göreceksiniz. 

Zeytinyağlı sabun, genellikle zeytin üretimi yapılan yerlerde zeytinyağından elde edilerek yapılmaktadır. Ege, Akdeniz ve Marmara bölgesinde zeytin yetiştiriciliği meşhur olduğu yerlerde, zeytin hasadından sonra zeytinyağı sıkım işlemi ile elde edilen zeytinyağından doğal yöntemlerle sabun üretilerek uzun zaman kullanılmakta ve satışı yapılmaktadır. Türkiye’nin hemen hemen çoğu bölgesinde ve özellikle kıyı ve güney kesiminde zeytin yetiştiriciliğinin yapıldığı her şehirde yoğun olarak üretimi yapılan zeytinyağlı sabun, eski çağlardan beri gelenek halinde kullanılarak günümüze ulaşmış muhteşem bir sabun türüdür. 

Saf zeytinyağlı sabun, antiseptik özelliği sayesinde ciltteki kir ve bakterilerinin temizlenmesi ve cildin yenilenmesine yardımcı olmaktadır. Özellikle pandemi döneminde hijyen ve temizlik kurallarında daha hassas davranılması gerektiğinden dolayı ilk sıralarda kullanımı tercih edilen bir temizleyici sabun çeşidi olmuştur. 

Zeytinyağlı sabunu ile ilgili merak ettiğiniz tüm sorulara aşağıda cevap bulabilirsiniz. Zeytinyağı mucizesi bu ürünle tanışmadıysanız eğer bir an önce tanışmalısınız.

Zeytinyağlı Sabunun Özellikleri Nedir?

Binlerce yıllık mucizevi bir ürün olarak günümüze ulaşan zeytinyağlı sabun, özellikleri aşağıda listelenmiştir:

  • Zeytinyağı yüzde yüz doğal olarak üretilmiş şekilde olmalıdır. 

  • Zeytinyağlı sabun için kullanılacak zeytinyağının yoğunluğu ve kalitesi önemlidir.

  • Zeytinyağı kalitesi sabunun kalitesini artıracak ve kullanıcılarına daha fazla yarar sağlayacaktır.

  • Zeytinyağlı sabun üretilirken başka kimyasal ve koruyucu katkı maddeleri kullanılmamalıdır. 

  • Organik yöntemlerle üretilmelidir.

  • Rengi ve kokusu önemlidir. 

  • Zeytinyağlı sabun içeriği sayesinde deriyi besleyen ve deri üzerinde en az etki oluşturan bir özelliktedir.

  • Cildin nem dengesini sağlar ve gereken nemlendirme yapar.

  • Cilde oluşan deri döküntüsü gibi hasarları onarır.

  • Besleyici özelliği sayesinde cilt için faydalı E, K, ve D vitaminleri içerir.

  • Antiseptik özelliği sayesinde ciltteki zararlı bakteri ve mikropları yok eder. 

  • Zeytinyağlı sabun saç sağlığı için besleyicidir ve saç tellerinde onarım sağlar.

Zeytinyağlı Sabun Ne İşe Yarar?

Zeytinyağlı sabun mucizevi etkisi bakımından saç ve cilt üzerinde büyük yarar sağlamaktadır. Zeytinyağlı sabun almadan önce zeytinyağı sabunu ne işe yarar diye araştırırken karşınıza bir çok bilgi çıkacaktır. Zeytinyağlı sabunun, rengi, kokusu, özellikleri, faydaları gibi birçok bilgi edinirken güvenilir kaynaklardan bilgi almanız önemlidir. Öncelikle zeytinyağlı sabun cildi temizleme işine yaramaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda zeytinyağı özelliği sayesinde cilt yüzeyine zarar vermeden en iyi temizliği sağlarken en az yan etkiye sahip olan sabun çeşididir. Yüzünüzü yıkarken günlük temizliğini sağlar ve bakımını yapar. Her cilt tipi için uygun kullanım sağlar ve nem dengesi oluşturur. Saçlarınızı yıkarken saç bakımınızı yapar, saç onarımı sağlar. Cilt hastalıklarına göre ciltte oluşan hasarı giderir. Ciltte meydana gelen çevresel etkileri en aza indirir ve akne sivilce gibi cilt problemlerine karşı iyileştirici etkiye sahiptir. Duş jeli yerine vücut temizliği için duş sabunu olarak sıklıkla tercih edilen, nemlendirici özelliği sayesinde cildi kurutmaz ve cildi ölü hücrelerden arındırır. Sıvın sabun yerine antiseptik özelliği sayesinde çok iyi bir temizleyici olarak kullanabilirsiniz. İçeriği sayesinde ciltteki ölü hücreleri yok eder, cilde canlılık kazandırır.    

Zeytinyağlı Sabun Çeşitleri Nelerdir?

Kullanacağınız zeytinyağlı sabunun içindeki zeytinyağı oranı ve organik zeytinyağı sabunu özelliklerinde olması önemlidir. Sıvı ve katı halde üretilen sabun çeşitleri vardır. Zeytinyağı ile bazı sağlıklı bitkiler bir arada kullanılarak üretilen zeytinyağlı sabun çeşitleri de vardır. Zeytinyağlı sabun çeşitleri özellikleri itibariyle aşağıda listelenmiştir:

  • Kostiksiz zeytinyağı sabunu: Kostik bazı alkali maddelerin bir adı olarak sabun yapımında Ph düzeyini sağlamak için kullanılan, aşındırıcı özelliğe sahip bir maddedir. Ancak organik zeytinyağlı sabun yapılırken cilt için zararlı olabilecek bu maddenin kullanılmaması sabunun cilt üzerinde oluşabilecek yan etkilerini en aza indirir. Kostiksiz zeytinyağlı sabun, zeytinyağı özelliğini daha iyi muhafaza eder ve cilt için daha besleyici ve yararlı olmaktadır.  

  • Kırlangıç zeytinyağı sabunu: Yüzde yüz organik saf zeytinyağı kullanılarak deniz tuzu içeriği ile üretilen bir bakım ürünüdür. Geleneksel metotlar kullanılarak üretilmekte el, yüz ve vücut temizliğinde cildi besleyip ve nemlendirdiği için sıklıkla tercih edilmektedir.

Zeytinyağlı Sabunun Faydaları Nedir?

Saf zeytinyağı sabunu faydaları kullanım alanına göre farklılık göstermektedir. Zeytinyağlı sabun faydaları aşağıda listelenmiştir. 

  • Zeytinyağı sabunu yüze faydaları; günlük yüz temizliği ve bakımını yapar. Ciltte oluşan akne, sivilce gibi vb. rahatsızlıkları önler, varsa onları iyileştirir. Yüze parlaklık ve canlılık kazandırır. Yüzde nem dengesini sağlar ve hücre yenileyici özelliği sayesinde kırışıklıklara karşı cildi yeniler. Yüzde egzama, deri döküntüsü gibi sıkıntıları giderir. Cildi onarır ve temiz pürüzsüz bir yapıya çevirir. Yüzde büyük cilt gözenekleri kapatır ve cilt lekelerini giderir.

  • Zeytinyağı saça faydaları; saçı besler, parlaklık ve ışıltı verir. Saç derisini yeniler ve dökülmelere karşı koruyucu özellikler sağlar. Saçların daha doğal, sağlıklı çıkmasını ve büyümesini sağlar. Saç yapısı güçlendirir, dış etkenlerin olumsuz etkilerinden korur. Saç derisi üzerindeki kepek ve deri döküntüsüne karşı iyileştirici etkiye sahiptir. Saçların daha hızlı uzamasını sağlar.

  • Zeytinyağlı sabunun vücuda faydaları; doğal temizleyici özelliği sayesinde cildi temizlerken aynı zamanda nefes almasını sağlar. Cilde oluşacak iltihap, sivilce, egzama sedef gibi birçok rahatsızlığı karşı koruyucudur. Ayrıca cilt üzerinde oluşan deri problemleri onarır. Cildin nem dengesini sağlar. Kaşıntı ve kızarıklık durumlarında ilk başvurulan üründür. İçerdiği D vitamini sayesinde cildi yaşlanmaya karşı korur. Ciltte sarkma ve lekeleri önler. 

Zeytinyağlı Sabunun  Yan Etkileri Var mıdır?

Zeytinyağlı sabun kullanımı ile ilgili yapılan araştırmalarda herhangi bir yan etkiye rastlanmamıştır. Zeytinyağlı sabun, hiç yan etkisi bulunmayan doğal, besleyici ve onarıcı etkiye sahip en iyi ürünlerden biridir. Doğal zeytinyağlı sabun tek başına tüm kişisel bakım ve kişisel temizlik ihtiyacınızı gidermek için yeterlidir. Gözlenen herhangi bir yan etkisinin yoktur. Ancak cilt rahatsızlıkları veya alerjisi olanlar için kullanım konusuna dikkat edilmesi önerilir. Bunun için elinizde için küçük bir deneme yapabilirsiniz. 

Zeytinyağlı sabun cildi karartmaz ve herhangi bir cilt lekesi oluşturmaz. Zeytinyağlı sabun saç için kullanımda saç dökmez, aksine saçı besler ve saç dökülmesini önler. Saçı matlaştırmaz ve saçın rengini soldurmaz, aksine saça canlılık kazandırır ve rengini parlaklaştırır. Ayrıca zeytinyağlı sabun vücudunuzun herhangi bir bölgesinde hiçbir şekilde tüylenme yapmaz. Zeytinyağlı sabun saç derisini temizleyip nefes almasını sağladığı için deri üzerinde yer alan zararlı her şeyi ve bit gibi şeyleri de döker ve engeller. 

Kimler Zeytinyağlı Sabun Kullanabilir?

Zeytinyağlı sabunu herkes kullanabilir. Zeytinyağlı sabunlar özellikle doğaya ve doğal ürünler dönüş sürecinde kimyasal ürünlerin zararlı etkisinden kurtulmak için, kişisel bakım ve temizlik alanında kullanılan en fazla yarar sağlayan ürünlerden biridir. Doğal yapısı, besleyici ve vitamin değerleri sayesinde cilt ve saç için kullananlar, sağladığı faydaları bizzat kendileri gözlemleyecektir. Zeytinyağlı sabun cilt hassasiyeti olanlar, cildine önem verenler, cilt bakımını doğal yöntemlerle yapmak isteyenler tarafından kullanılabilir. Zeytinyağlı sabun, kimyasal bakım ve temizlik ürünlerin verdiği zararı en aza indirir, cilt ve saç için gerekli olan tüm bakımı, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde yapar. 

Cilt rahatsızlığı yaşayanlar, egzama, sedef, kaşıntı, cilt döküntüsü gibi şikayetleri olanlar doğal zeytinyağlı sabun kullanarak ciltleri ile ilgili tüm sorunlarını tedavi edebilir ve çözebilirler. Saç dökülmesi ve saç derisi problemi yaşayanlar, zeytinyağı sabunu saça iyi gelir mi diye araştırırken zeytinyağlı sabunun birçok faydasını öğrenecek ve kullandıklarında saçlarındaki değişimi fark edecekler. Uzun süre kullanım önemlidir.

Doğal ürünlerin kişilere sundukları yararlar tartışılmaz gerçeklerdir. İnsanoğlu yapısı gereği doğal ürünlerle tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde yaratılmıştır. Doğal ürün kullanmak isteyen ve doğal ürünlerinin cilde ve vücuda yararlarını görmek isteyenler zeytinyağlı sabunu gönül rahatlığıyla kullanabilirler. 

Zeytinyağlı Sabun Nasıl Kullanılır?

Zeytinyağlı sabun yüz, saç ve vücut için kullanabilirsiniz. Kullanmak istediğiniz bölgenin kullanım öncesinde ıslak olmasına özen gösteriniz. Zeytinyağlı sabunun kullanım aşamaları aşağıda açıklanmıştır.

  • Yüzde günlük bakım ve temizleme işlemi için kullanabilirsiniz. Yüzünüzü suyla yıkayın ve zeytinyağlı sabunu elinizde köpürterek yüzünüz masaj yaparak uygulayınız. Ortalama 2 dakika bekledikten sonra yüzünüzü durulayınız ve yumuşak dokulu bir havlu yardımıyla siliniz. Sabah veya akşam yatmadan önce cilt temizliğini ve bakımını yapmak için kullanabilirsiniz. 

  • Saç için günlük veya belirli periyotlarda düzenli olarak tek başına kullanabilirsiniz. Saçınızı banyoda ısladıktan sonra zeytinyağlı sabunla masaj yaparak köpürtün. Saçınızı 2-3 dakika sabunun deri üzerine iyice geçmesi ve temizlemesi için masaj yapmaya devam edin. Daha sonra saçınızı su ile iyice durulayın. Saçınıza göre bu işlem, bir kaç kez tekrarlayabilirsiniz. Saçınıza başka herhangi bir şey kullanmanıza gerek kalmaz. İlk kullanımda saçınızı sertleştirebilir ancak kullanmaya devam ettikçe saçınız yumuşacık olacak ve ipeksi bir yapıya dönecektir.  

  • Vücut için kullanımda duş jeli yerine özellikle zeytinyağlı sabunu tercih edebilirsiniz. Banyoda vücudunuzun bakım ve temizliği için çok faydalı bir bakım ürünüdür. Vücudunuzu banyoda ısladıktan sonra kese ve lif yardımıyla zeytinyağlı sabunu köpürtüp vücudunuza masaj yaparak 3-4 dakika uygulayın. Sonrasında durulayın. İsterseniz bu işlemi birkaç defa daha tekrar edebilirsiniz. Cilt üzerinde ölü deri hücrelerini dökecek ve cilde canlılık sağlayıp yenilecektir.  

Zeytinyağlı Sabun Haftada Kaç Gün Kullanılmalıdır?

Zeytinyağlı sabun haftada en az bir kez saç ve cilt için kullanılabilir. Günlük olarak yüz temizliğinde istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Yüz temizliği için özellikle gece yatmadan önce kullanılması önerilmektedir. Cilt üzerinde günlük oluşan bakteri ve toksinlerin atılması ve cildin temizlenip yenilenmesi, gece cildinizin nefes alması için akşam zeytinyağlı sabunla temizlenmesi önemlidir. Banyoda duş jeli yerine vücut temizliği için en az haftada bir olmak üzere istediğiniz sıklıkta kullanabilirsiniz. Saç temizliği ve bakımı için haftada en az bir defa olmak üzere haftada 2-3 olacak şekilde zeytinyağlı sabunu saçınızı yıkarken kullanabilirsiniz. 

Zeytinyağlı Sabun Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Zeytinyağlı sabun kullanılırken aşağıda yer alan bilgilere dikkat etmeniz önem arz etmektedir:

  • Zeytinyağı sabunu içeriği yüzde yüz zeytinyağı kullanılarak üretilmiş olmalıdır.

  • Rengi ve kokusu doğal olmalıdır.

  • Zeytinyağlı sabun parfümsüz ve katkı maddesi olmadan üretilmiş olmalıdır.

  • Zeytinyağı sabunu yapımı geleneksel yöntemlerle yapılmış olmalıdır.

  • Zeytinyağlı sabunun kaliteli ve güvenilir üretim yapan yerlerden almak önemlidir.

  • Zeytinyağlı sabun kullanırken cilt tipinize uygun kullanım periyotları belirleyebilirsiniz. 

  • Zeytinyağlı sabun kullanırken tek başına kullanmanız ihtiyacınız olan bakım ve temizlik için yeterli olacaktır.

  • Zeytinyağlı sabunun ıslak yüzeye kullanılmasına dikkat edilmelidir.

Zeytinyağlı Sabun Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı sabun kullanmak isteyenlerin merak ettikleri en önemli konulardan biri de zeytinyağı sabunu nasıl yapılır sorusudur. Zeytinyağlı sabun kalitesi yapımında kullanılan zeytinyağının kalitesi, saflığı ve  kullanılan üretim yöntemlerinden ileri gelmektedir. Soğuk zeytinyağı sabunu, sıcak üretim zeytinyağlı sabun ve endüstriyel zeytinyağlı sabun üretimi olarak üç farklı yöntemle üretilmektedir. Evde kendiniz üretebileceğimiz gibi son yıllarda özellikle soğuk yöntemle zeytinyağı sabunu üretimi yaygınlaşmıştır. Bunun nedeni soğuk yapımda zeytinyağı kaynatılmadığından dolayı zeytinyağının değerli özelliklerini koruduğu ve sabunun kalitesini artırdığı için bu yöntem yaygınlık kazanmıştır.  

Zeytinyağlı sabun yapımı sabır isteyen bir işlemdir. Farklı yapım aşamaları olmasına rağmen evde yapmak isteyenler için basit ve anlaşılır bir şekilde işlemler sırasıyla uygulandığında hazır hale gelecektir. Öncelikle zeytinyağı bir kapta kırk derece de ısıtılmaya konur. Sonrasında büyük bir kapta 6 bardak su ile bir bardak kostik eklenerek yavaşça karıştırılır. Kostik ve zeytinyağı aynı ısı derecesine gelince birbirine karıştırılır ve on dakika mikser yardımıyla karıştırma işlemi yapılır ve 5 dakika ara verilip tekrar karıştırmaya devam edilir. Koyu bir kıvam elde edilince karşıma işlemi sonlandırılır. Battaniye yardımıyla ısıyı muhafaza etmek için sarılma işlemi yapılır. Bir gün boyunca böyle bekletilir. Daha sonra elde edilen karışım kalıplara dökülerek 2-3 gün boyunca bekletilir. Kalıplardan çıkarılarak 2 ay süreyle sabunlar açık alandan kurumaya bırakılır. Kuruma işleminden sonra sabunlar fırçalanır ve hazır hale getirilir. 

Sabun yapılırken kullanılan zeytinyağının kalitesini önemlidir. Kaynatma dereceleri ve karıştırma işleminin doğru yapılması önemlidir. Zeytinyağlı sabun yapılırken kurutma işlemi için kullanılan alan temiz olmalı ve kurutma işleminin tam sağlanması önemli aşamalardan bir kaçıdır.  

Zeytinyağlı Sabun Nereden Alınır?

Zeytinyağlı sabunun katkısız ve orijinal olması önemlidir. Zeytinyağlı sabunların kaliteli ve organik olarak üretimini yapan Myros’un zeytinyağlı sabun çeşitlerini güvenle satın alabilirsiniz. Myros.com sitesine girerek zeytinyağlı sabun çeşitleri ve özel kutulu zeytinyağlı sabun görsellerini inceleyebilir, istediğiniz sayıda sipariş verebilir ve online olarak satın alabilirsiniz. Ayrıca işletmelerinizde sergilemek için toptan alım imkanından yararlanabilir. istediğiniz sayıda istediğiniz çeşidini sipariş verebilirsiniz. Bayi girişi yaparak güvenle, kaliteli üretim zeytinyağlı sabun çeşitlerinden toptan satın alabilir, müşterinizin beğenisine sunabilirsiniz.  

Zeytinyağlı Sabunun Orijinal Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Zeytinyağlı sabun alırken aklınıza gelecek ilk sorulardan biri gerçek zeytinyağlı sabun ne renk olur ve şekli nasıl olur? Zeytinyağlı sabun rengi, kokusu ve şekli itibariyle doğal olduğu anlaşılabilir. Saf zeytinyağından yapılan sabunlar, kokusu itibariyle zeytinyağı kokar. Rengi açık yeşil renkte olmalı, renklendirici madde kullanılmamış olmalıdır. Sabun üzerinde yer alan içindekiler kısmında ‘yüzde yüz doğal zeytinyağı kullanılarak üretilmiştir’ ibaresi yer almalıdır. İçinde sabun yapımında kullanılan maddeden başka bir madde yer almamalı ve geleneksel yöntemlerle yapılmış olmalıdır. 

Zeytinyağlı Sabuna Benzer Diğer Sabun Çeşitleri Nedir?

Zeytinyağlı sabun çeşitlerine benzer diğer sabunlar aşağıda listelenmiştir: 

 




T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.