myros-popup.jpg (663 KB)
Yılbaşı Mumları

Yılbaşı Mumları

10 Ocak 2023

İnsanlar, uygarlık tarihinin en önemli buluşlarından olan elektrik ve ampulün icat edildiği döneme kadar, aydınlatma için mum ve mumluklardan faydalanmıştır. Tarih boyunca mumlar aynı zamanda, resim yapımında, terzilikte, içine eklenen özel kokularla birlikte zararlı böcekler ile mücadelede, çeşitli törenler, ayinler ve kutlamalarda kullanılmıştır. Yavaş yavaş yanan parafin gibi maddeler ve fitil ile düzenlenen kalıplardan şekillendirilerek üretilen mumlar, antik çağların ilk buluşları arasındadır. Ancak, elektriğin hayatımızın vazgeçilmezleri arasında olduğu günümüzde bile mumlar, çok farklı amaçlarla sıklıkla kullanılmaktadır. Hala çeşitli ortamlarda, hatta elektrik kesintilerinde aydınlatma ve dekorasyon amacıyla kullanımı yaygındır.  Çeşitli kültürlerde inanç ritüellerinde, meditasyon sırasında, kokulu çeşitleri ile aromaterapide de çok tercih edilmektedir. Uygarlık tarihi boyunca mum, birçok kültürde ruhsal aydınlanmanın, mantığın, akılcılığın ve başarının sembolüdür. Aynı zamanda mum insanın ışığını, bilgeliğini, ruhunu sembolize eder. Bazı kültürlerde insanlar, ölenleri anmak ve dualarını iletmek için mum yakar. Tüm dünyada herkes, her doğum gününde dilek hakkını kullanmak için mum üfler. Bu nedenle mumlar, küçük bir ışık kaynağı olarak görülse de ezoterik olarak oldukça büyük önem taşırlar. En küçük ışık kaynağı olarak aydınlanmanın kıvılcımı olan mumlar yüklendiği ve üstlendiği büyük anlamlar sayesinde satın alınan hediyelik eşyalar arasında özel bir yere sahip ürünlerdendir. Yılbaşı döneminde yeni yıl için düşlenen dilekler, umutlar, beklentilerin her biri için alınan yılbaşı hediyesi mum ürünleri kutlamalar için vereceğiniz anlamlı hediyelik ürünler olacaktır. Özellikle yılbaşında doğum günü olan aile üyeleriniz, dostlarınız ve arkadaşlarınıza hediye edeceğiniz yılbaşı mum seti, onların dilek listelerinde kullanacakları en güzel ve değerli hediye olacaktır. Eğer kendinize ve sevdiklerinize, yılbaşı hediyesi mum ürünlerinden almak istiyorsanız, Myros ’un kataloglarındaki çeşitlerinden tekli veya yılbaşı mum seti şeklinde karma ürün olarak satın alabilirsiniz. Özelleştirilebilir modellerde kendi tasarımlarınızı oluşturarak kişiye özel ürün sipariş edebilirsiniz. Aynı şekilde, hediyelik eşya dükkanları, işletmeler ve firmalar adına tüm kurumsal siparişler, müşterilere gönderilecek yılbaşı kutusu içeriği  ve yılbaşı hediye paketi gibi tüm toptan satın alma işlemleri için bayi üyelik başvurusu yapabilirsiniz. Toptan üyeliğiniz onaylandıktan sonra avantajlı fiyatlar ve kampanyalardan yararlanmak için bayii girişini kullanabilirsiniz.

Yılbaşı mum süsleme amacı ile sofralarda ev dekorasyonunda, balkon, teras ve bahçe aydınlatmalarında çok tercih edilir. Yeni yıl dilekleriniz için sizin ve sevdiklerinizin kullanabileceği yeni yıl mumu veya yılbaşı mum seti almak istediğinizde dikkat edilmesi gereken detaylar aşağıda listelenmiştir:

  • Yılbaşı mumları set olarak alınacaksa, dekorasyondaki simetriye ve çeşitliliğe uygun seçeneklerde desen ve formlarına karar verilmelidir.

  • Sadece parafin ve yağlarla üretilen haznesiz, kutusuz mumlar doğası gereği darbelerden ve ısıdan kolay etkilenen, şekilleri kolay bozulan narin ürünlerdir. Bu nedenle yılbaşı mumu seçerken tasarımın düzgün olmasına ve malzemenin kalitesine dikkat edilmelidir. 

  • Lojistik destekle gönderilecek veya uzak yerlere taşınması gereken durumlarda deformasyon riskini azaltmak için metal ya da ahşap kutulu mum modelleri tercih edilmelidir.

  • Metal kutu, ahşap veya cam içinde üretilen yılbaşı mumu süsleme çeşitleri, hediye verilecek kişinin kullanacağı mekanın özelliklerine göre tercih edilmelidir. 

  • Yılbaşı mumları sehpa, masa üstü, raf gibi yerlerde dekorasyon amaçlı kullanılacaksa boyutu, renkleri ve desenleri ona göre seçilmelidir.

  • Yılbaşı hediyesi mum ürünleri genellikle dekor amaçlı alınır. Ancak aynı zamanda yakarak kullanılan bir ürün olduğu için duruşunun dengeli olması gerekir. Aksi takdirde istenmeyen kazalara sebep verebilir. Bu nedenle üretim, malzeme ve işçilik kalitesine güvendiğiniz markalardan satın alınmalıdır.

  • Yılbaşı mumu yapımı sırasında kullanılan malzemenin kalitesi ürünün ömrü ve performansı için çok önemlidir. Bu nedenle yılbaşı mumları mutlaka bildiğiniz, güvendiğiniz markaların kaliteli ürünlerinden alınmalıdır. 

Yılbaşı Mumu Çeşitleri Nelerdir?        

Yeni yıl yaklaşırken piyasadaki hediyelik eşya dükkanlarında ve online satış sitelerinde, dekorasyon ve aydınlatma amacı ile üretilen birçok yılbaşı mumu ürün çeşidi bulunur. Bu ürünler yılbaşı mumu yapımı sırasında kullanılan malzeme ve tasarıma göre dört farklı sınıfta üretilir. 

İlk sınıflandırma içinde, yılbaşı temalı mum tasarımları, sadece renklendirilmiş parafinin kalıplara dökülerek Noel baba, ren geyiği, kardan adam, kar kristalleri, hediye paketi, Noel Babanın çuvalı, eldiven, kozalak, kardan adam, elf cüceler, kar kristali, kardan adam ya da yılbaşı ağacı mum şeklinde üretilir. 

İkinci sınıflandırma yönteminde ise parafin, fitil ve diğer tüm malzemeler silindir, dikdörtgen ya da kare şeklinde prizmatik formlar verilen metal, ahşap ya da cam malzemelerden hazırlanmış haznelerin içinde hazırlanır. Bu tür hazneli mum ürünlerinde, tüm sembolik yılbaşı temalı mum desenleri, mumun içinde bulunduğu metal, ahşap ya da cam hazneler üzerine, el işçiliği ya da dijital, ofset baskı gibi metotlar ile dekorlama yapılarak üretilir. 

Üçüncü sınıflandırma yöntemi de tüm dünyada tealight olarak bilinen ve standart üretilen mum ürünleri ile içine yerleştirildiği yılbaşı temalı mumluk çeşitleridir. 

Yılbaşı mumu  ürün çeşitlerindeki son sınıflandırma ise üzerinde esansiyel yağlar ile kullanılabilen buhurdanlık haznesinin bulunduğu, altında tealight yerleştirilerek kullanılan ürünlerdir. Bu ürünler, yılbaşı mum süsleme ve mekânı renklendirmenin yanında ortamın kokusunu da değiştirerek daha etkileyici bir hava yaratılmasını sağlar. 

Yılın son haftalarında düzenlenen partilerin ve aile masalarının hazırlandığı mekanlarda hem aydınlatma hem de dekorasyon amaçlı kullanılan yılbaşı mumu çeşitlerinden kendinize ve sevdiklerinize almak istiyorsanız en kaliteli yeni yıl mumu ürünleri bulacağınız adrestesiniz. Myros ’un kataloglarındaki hazır tasarım ve zengin ürün yelpazesi arasından kullanışlı yılbaşı mumları içinden  tekli olarak alabilir ya da seçimlerinizi çoğaltarak yılbaşı mum seti sipariş edebilirsiniz.  Özelleştirilebilen modellerden, sevdiklerinize kendi tasarladığınız desen ve mesajlar ile sürpriz tasarımlar sipariş edebilirsiniz. Yılbaşı hediyesi mum seçenekleri arasında en çok tercih edilen mum çeşitleri aşağıda listelenmiştir:

Çam Ağacı Mumu      

Yılbaşı temalı mum çeşitleri içinde en gözde ürünlerden biri çam ağacı formundaki mumlardır. Yılbaşı denince ilk akla gelen görüntü rengarenk ışıklar ve pırıltılı dekoratif eşyalarla süslenmiş yılbaşı çam ağacıdır. Önemli zamanlarda ağaç süsleme geleneği, özellikle Anadolu’da ve Türklerde antik çağlara kadar dayanır. Türk mitolojisinde yeni yılın ilk günü yeniden doğuş bayramı olarak kabul edilir ve “hayat ağacı” bu bayram için süslenir. Dünya üzerindeki birçok mitolojik ve dini inançların ortak özelliği olan bu düşünceler nedeni ile yılbaşı döneminde ağaç süslemek geleneksel bir davranış haline gelmiştir. Üzerine asılan semboller ile bir dilek ağacı olan yılbaşı çam ağacı, altına konulan hediyeler ile bereketli bir yaşam için kutlama aracı olur. Bu nedenle yılbaşı mumu yapımı sırasında en çok üretilen formlardan biri çam ağacı şekli verilen mum çeşitleridir. Çam ağacı mum şekilleri ışığın ortama sağladığı romantik etki için yakılabilir ya da masa üstünde, raflarda, sehpa üstlerinde süs olarak dekoratif amaçlı kullanılabilir. Çeşitli çam ağacı formlarındaki kalıplara dökülerek şekillendirilen mumların boyutları 5 cm ile 7 cm arasındadır. Üzerine kar ve çeşitli yılbaşı dekorlarının el işi ile yapıldığı çam ağacı mumları ağırlıklı olarak yeşil rengin tonlarında üretilmektedir. Yılbaşı temalı mum ürünlerinden çam ağacı mumu çeşitlerini, özellikle yeni yıl alışverişinde sevdiklerinize hediye olarak  ya da yılbaşı dekorasyonu için hazırlık yaptığınız mekanlarda kullanmak üzere kendinize alabilirsiniz. 

Kozalak Mum

Yılbaşı mumları içinde sevilen ve anlamlı bulunan form ve desenlerden biri de kozalak mum çeşitleridir. Antik zamanlardaki inanışa göre kozalak “yaprak dökmeyenin tohumu “olarak sonsuz hayatın kaynağıdır. Kaç mevsim geçerse geçsin yaprakları dökülmeyen ve biçimi değişmeyen bir çam ağacının en doğal süsü, dallarının ucunda duran ve içinde kendinden sonraki nesillerinin yaşamını barındıran kozalaklardır. Kozalak taneleri, alt merkezindeki sabit bir çıkış noktasından en tepesindeki son taneciğine kadar altın oran açısı ile spiraller oluşturur. Yeni hayatlar yaratmadaki rolü ve şekli nedeni ile kutsal kabul edilir.  Bu nedenle çam kozalağı, dünyadaki birçok eski uygarlık ve kültürde bulunan arkeolojik eserlerde çok sık rastlanan sonsuz yaşamın semboldür. Bu bilgilerden ilham alınarak üretilen kozalak formundaki kalıplara dökülerek, el işi ile dekorlanan dore ve yeşil renklerde karışımlardan oluşan mumların boyutları, 4 cm ile 7 cm arasındadır. Yılbaşı dilekleri ile örtüşen anlamının yanında kozalak, ömür boyu birlikte yaşamak istediğiniz herkese hediye olarak verildiğinde çok büyük anlamı olan bir eşya olur. Aile üyelerinize, dostlarınıza, arkadaşlarınıza, eşinize veya sevgilinize yeni yıl mumu  olarak hediye alabilir veya kendi mekanlarınızda kullanmak  için sipariş edebilirsiniz.    

Hediye Paketi Mumu

Yılbaşı mumları içinde en çok tercih edilen çeşitlerden biri de hediye paketi formundaki mumlardır. Hediye paketi, bir insanı olağanüstü heyecanlandırarak mutlu etmenin en kısa yoludur. Bu nedenle hediye paketi sevinç ve mutlulukla eşdeğerdir. Zaman yılın son günlerine ve yeni bir yılın başlangıcına doğru ilerlerken, günler haftalar tam anlamı ile bir hediye paketi bayramına dönüşür. Çevrenizdeki herkes için hediye fikirleri araştırdığınız bu dönemde büyüklü küçüklü, yılbaşı temalı hediye paketleri her yerde karşınıza çıkar. Bu nedenle yılbaşı demek, hediye paketi demektir. Yılbaşı mumu yapımı sırasında tasarlanan hediye paketi formları da bu dönemin amacını özetler. Hediye paketi formundaki kalıplara dökülerek, el işi ile dekorlanan kırmızı ve dore renklerde karışımlardan oluşan mumların boyutları 5 cm ile 6 cm arasındadır. Sevdiklerinizi en hızlı şekilde mutlu etmek için onlara yılbaşı hediyesi mum olarak  ya da doğum günü, çeşitli özel günler veya size ait özel zamanlarda hediye paketi mumu alabilirsiniz. Kişiselleştirdiğiniz özel hediye kutuları içindeki hediyelerin arasına eklemek için tercih edebilirsiniz. Kendinizi şımartmak ve motive etmek, evinizin dekorasyonunda kullanmak ve romantik zamanlara ışık tutmak için de alabilirsiniz. 

Noel Baba Mumu      

Yılbaşının en önemli figürlerinden biri “Noel Baba” dır. Doğal olarak yılbaşı dekorasyonlarının, etkinliklerinin ve süslemelerinin içinde Noel Baba olan desenler, formlar sıklıkla kullanılır. Özellikle batı kültüründe yaygın olarak kullanılan, kahkahaları ile önce neşe sonra hediye saçan bu sihirli adamın figürleri, yılbaşı mumu yapımı için de bir esin kaynağıdır.  Uzun beyaz sakalı, ponponlu şapkası, sırtında hediye çuvalı ve kırmızı beyaz kostümü ile Noel Baba mumlarının boyutları, 5 cm ile 6 cm arasındadır. Yılbaşı hediyesi mum almak istediğiniz herkes için satın alabilirsiniz. Ayrıca yılbaşı için hazırlık yaptığınız parti mekanını, bahçeyi, balkonu ve terasınızı renklendirmek, ışıklandırma yapmak ve çeşitli odalarınızda dekorasyon amaçlı kullanmak için kendinize de alabilirsiniz. 

Kardan Adam Mumu

Kutlamaların yapıldığı zaman diliminde hava ister karlı ister yağmurlu ister güneşli olsun, yılbaşı yerkürenin döngüsünde, kış mevsimine denk geldiği için her zaman kış ve yoğun kar yağışı ile ilişkilendirilir. Bu düşüncede, Noel Babanın hediye atölyesinin kuzey kutbunda olduğu inancı da etkilidir. Bu nedenle yılbaşı tasvirlerinde ve görsellerinde her zaman karlar altında bacası tüten aydınlık bir ev ve gökyüzünde bulunan ay ışığında parlayan evin dışında bir kardan adam figürü görülür. Bu görüntülerden ilham alan tasarımcılar yılbaşı mumu yapımı sırasında kardan adam figürleri kullanır. El işçiliği ile dekorlama yapılan, başındaki kırmızı şapkası ve boynundaki kırmızı kaşkolu ile gülümseyen kardan adam mumlarının boyutları, 5 cm ile 6 cm arasındadır. Yılbaşı temalı mum almak istediğiniz, kar ve kardan adam seven, kartopu savaşları ve kar oyunlarından zevk alan dostlarınız ve arkadaşlarınız için satın alabilirsiniz. Ayrıca, kış ve karlı günlerden hoşlanıyorsanız,  yılbaşı için hazırlık yaptığınız parti mekanında ışıklandırma ve dekorasyon amaçlı kullanmak için kendinize de alabilirsiniz.

Kar Tanesi Mumu      

Kış temalı yılbaşı desenlerinin en gözde olanlarından biri de benzersiz şekillerdeki kar taneleridir. Dönüşümün, yeniden doğuşun sembolü olan kar tanesi aynı zamanda zarafeti, saflığı, temizliği ve eşsiz olmayı simgeler. Yeni başlangıçlar için en uygun dönem olan yeni yıl, bu açıdan yılbaşı mumu yapımı için tasarımcılara ilham verir. Kar tanesi formundaki kalıplara dökülerek, el işi ile dekorlanan, kırmızı ve dore gibi yılbaşı renklerinde karışımlardan oluşan mumların boyutları, 5 cm ile 6 cm arasındadır. Yeni yıldan beklentilerinize ve yeni başlangıçlar için sunduğunuz  iyi dilekler ile dolu mesajlarınıza eşlik edecek kar tanesi mumu sevdiklerinize alabilirsiniz. Çeşitli mekanlardaki yeni yıl dekorasyonlarında kullanmak için kendinize de alabilirsiniz. 

Yılbaşı Çorabı Mum  

Kış festivalleri ve yeni yıl kutlamalarının mitolojik etkilerinden gelerek günümüze kadar ulaşan sembollerden biri de çoğunlukla kırmızı beyaz ve yeşil renkler ile dekore edilmiş yılbaşı çoraplarıdır. Yeni yıl görsellerinde yılbaşı çorapları, dışarıda yağan kar ve soğuğun etkisini yok eden, sıcaklığı ile evi ısıtan şöminenin üstündeki duvara ya da köşedeki süslenmiş çam ağacının dallarına asılarak tasvir edilir. Eski zamanlardan beri şömine bacasından eve girerek, yıl boyunca uslu duran çocuklara hediye bırakan Noel Babanın yemesi için, yılbaşı çoraplarının içine zencefilli kurabiye ve kırmızı beyaz bon bon veya baston şekerleme koymak gelenek haline gelmiştir. Yılbaşı çoraplarının sıklıkla kullanıldığı mitolojik hikayelerdeki görevleri de aynıdır. Hediyeye teşekkür etmenin sembolü olan yılbaşı çorabı mumu, çorap formundaki  kalıplarda üretilerek el işi ile dekorlanır. Yeşil tonlarında ve yılbaşı renklerinde olan yılbaşı çorabı mumların boyutları, 4 cm ile 7 cm arasındadır. Yeni yıl mesajlarınıza ve yeni başlangıçlar için sunduğunuz iyi dilekler ile dolu mesajlarınıza eşlik edecek yılbaşı hediyesi mum ürünü olarak tüm sevdiklerinize alabilirsiniz. Çeşitli mekanlardaki yeni yıl dekorasyonlarında kullanmak için kendinize de alabilirsiniz.

Noel Baba Çuvalı Mum 

Yılbaşı hediyelerinin en çok bulunduğu yer elbette ki Noel Babanın hediye çuvalıdır. Yılbaşı gecesi boyunca Noel Babanın, kuzey kutbundaki atölyelerinde Elflerin çocuklar için ürettiği tüm hediyeleri bu kırmızı çuval içine koyarak, uçan geyikleri ve kızağı ile gün doğana kadar dağıttığına inanılır. Bu nedenle, yılbaşı denince Noel Babanın bu sihirli kırmızı çuvalı da tasarımcıların ilham kaynağı olur. Noel Baba çuvalı formundaki kalıplarda üretilerek, el işi ile dekorlanan, kırmızı renkte olan mumların boyutları 6 cm ile 8 cm arasındadır.  Noel baba çuvalı mumunu hediyeleri içinde tüm sevdiklerinize verebilir, parti ve mekan dekorasyonlarınız için kendinize de alabilirsiniz. 

Ev Dekorasyonunda Yılbaşı Mumları Nasıl Kullanılır?

Ateşin bulunmasından sonra elektriğin icadından önce mumlar, çok uzun bir süre aydınlanmanın en önemli araçlarından biri olmuştur. Antik çağlardan itibaren çeşitli inanç ve kültürlerde kutlama ve ayinlerde için kullanılan, uygarlık tarihinin ilk icatlarından kabul edilen mumlar, günümüzde daha çok süs eşyası olarak dekoratif amaçlı kullanılmaktadır. Doğum günü pastalarının üzerinde, şık görünmesi istenen yemek masalarında, yumuşak, ılık, romantik bir ambiyans yaratılmak istenen her yerde mumlara rastlanmaktadır. Yılbaşı mum süsleme çeşitlerinin en çok kullanıldığı zamanlardan biridir. Yılbaşı ziyafet sofralarında yılbaşı temalı mum ürünleri olmazsa sofranın ışıltısı eksik kalır. Konukların karşılandığı girişler, salonun karanlık köşeleri, parti ortamının masa üstleri mumlarla aydınlatılır. Balkon, bahçe ve terasta gecenin karanlığı mumlarla aydınlatılır ve partinin neşesi dışarıya taşınır. Parti ortamına serpiştirilerek kullanılan Noel baba, ren geyiği, kardan adam, kar kristalleri, hediye paketi, Noel Babanın çuvalı, eldiven, kozalak, kardan adam, elf cüceler, kar kristali, yılbaşı ağacı mum çeşitleri yılbaşı ruhunun pozitif etkisini pekiştirir, ortama neşe, pırıltı ve sıcaklık katar.

Yılbaşı Mumları Nereden Alınır ?

Eğer yılbaşı partinizi bir yıldızlar geçidi haline getirmek istiyorsanız mekanınızın dekorasyonuna yılbaşı temalı mum çeşitlerinden mutlaka eklemelisiniz. Yılbaşı mumları, yeni başlangıçların, yeni hayatınızın sonsuz fırsatlarını aydınlık, saf, zarif ve umut dolu duygularla karşılamanın bir yöntemidir. Titreşen her bir alev dileklerinizin var oluşudur. Eğer aile üyelerinize, dostlarınıza, arkadaşlarınıza, sevdiklerinize yılbaşı hediyesi mum almak istiyor ve kendi partilerinizde dekorasyonlarınızda yılbaşı temalı mum kullanmak istiyorsanız sizin için en uygun adres Myros’ tur. Türkiye’nin en büyük, güvenilir, kaliteli,   hediyelik eşya üreticisi ve satıcısı olan Myros’ un zengin yılbaşı temalı mum ürün çeşidinden faydalanarak, kataloglardaki hazır modellerden tekli veya yılbaşı mum seti şeklinde alabilirsiniz. Ayrıca koleksiyonların özelleştirilebilir modellerinden tercih ederseniz, hayal gücünüzün yaratıcılığı, kişisel notlarınız ve tasarımlarınız ile çok daha etkileyici özel bir yılbaşı hediyesi sipariş edebilirsiniz. Müşterilerinize, çalışanlarınıza  ya da satış ağınıza çoklu adette kurumsal sipariş vermek isterseniz bayi üyelik başvurusunda bulunabilirsiniz. Üyeliğiniz onaylandıktan sonra avantajlı fiyatlar ve kampanyalardan yararlanmak için bayii girişi yaparak toptan sipariş verebilirsiniz. 




T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.