myros-popup.jpg (663 KB)
Yılbaşı Hediye Paketi Nasıl Olmalı?

Yılbaşı Hediye Paketi Nasıl Olmalı?

10 Kasım 2022

Hepimizin bildiği üzere; yılbaşı veya doğum günü gibi özel günlerde, sevdiklerimize verdiğimiz değeri göstermenin en güzel, en eğlenceli ve unutulmayacak yollarından birisi onlara hediye almaktır. Bu hediyeler; karşımızdaki insanın, ailelerimizin, arkadaşlarımızın, sevgililerimizin duygularına dokunmanın en önemli yollarından biridir. Yılbaşının da yaklaşmasıyla birlikte; ‘’yılbaşı hediyesi olarak ne almalıyım?’’ sorusu aklımızda yeniden yer etmeye başladı. Büyük küçük demeden herkes sevdiklerinin yüzünde tebessüm oluşturabilmek, yeni yıla keyifli dakikalarla girebilmek için en güzel hediyeyi seçmeye çalışıyor.

Fakat yılbaşı hediyesinden ziyade, unutulmaması gereken bir şey daha var; yılbaşı hediye paketinin hazırlanışı ve zarafeti de dikkat etmemiz gereken bir husus. Yılbaşı hediye paketinizi, hediyenizi aldığınız yerde de hazırlatabilirsiniz. Ancak sevdiklerinizle aranızdaki bağı anlatan, yaratıcılığınızı gözler önüne seren, sizden bir parça olarak hediyeye çok daha büyük bir değer katacak dokunuşlar da yapabilirsiniz. Yılbaşı hediye paketini hazırlarken, sevginin ve aşkın rengi kırmızıyı ambalajınızda ya da hediye paketinin kurdelesinde mutlaka kullanmanızı öneririz. Ayrıca renk renk ve çeşit çeşit ambalaj kağıtlarıyla da yılbaşı hediye paketinize ayrı bir hava katabilirsiniz. Bunun dışında yılbaşının ve kışın şahane temaları olan çam kozalakları veya kokinalar gibi yılbaşı süsleriyle hediye paketinizi renklendirebilirsiniz. Tabii ki yapabilecekleriniz bunlarla sınırlı değil. Bu yüzden deneyebileceğiniz, pratik ve zarif görünümlü birçok yılbaşı hediye paketi hazırlama yöntemini, bu yazımızda sizler için derledik.

Yılbaşı hediyesi için kalp hediye paketi hazırlamak; aşkı ve romantizmi betimlemenin, sevgiyi yansıtmanın en özel yoludur. Bu yüzden sevgililerin, evli çiftlerin kesinlikle bu yöntemi denemesini tavsiye ederiz. Hediyeniz için kırmızı bir kalp hediye paketi tercih ederek, hislerinizi kolayca ve çok zarif bir dille sevdiğiniz kişiye ifade edebilirsiniz.

Hediye alacağınız kişi özellikle kitap okumayı seviyorsa, onlara yılbaşı için kitap hediye etmek çok iyi bir seçenek olacaktır. Hediye aldığınız kitabı, dilediğiniz renkte bir ambalajla, her taraftan eşit kenarlar kalacak şekilde sarıp güzelce bantlayarak yılbaşı hediye paketinizi hazırlayabilirsiniz.

Hediyenizi eşsiz ve özel kılacak bir paketleme yapmanız bir diğer yolu da eski kumaşlardan hediye paketi hazırlamaktır. Çevreyi kirleten, tek kullanımlık hediye paketleri yerine, defalarca kez kullanabileceğiniz eski kumaşlarınızdan güzel bir yılbaşı hediye paketi hazırlayabilirsiniz. Bunun için hediyenizin rengi ve boyutuna uygun olacak renkte ve boyutta kumaş seçimi yapıp, hediyenizi; dilerseniz kurdele olacak şekilde, özellikle beğendiğiniz bir paketleme yöntemine göre ya da diğer türlü türlü paketleme yöntemleriyle süsleyerek paketleyebilirsiniz.

Yılbaşı hediyesi için zarftan yılbaşı hediye paketi hazırlamak, pratik olmasının yanı sıra; sade ama şık olan bir diğer yöntemdir. Bunun için; öncelikle bir A4 kağıdı ya da ambalaj seçimi yapmalısınız. Diğer yöntemlerde de olduğu gibi; yine dilediğiniz renkte seçim yapabilirsiniz. Sonrasında; seçtiğiniz kağıt veya ambalajı, hediyeye uygun olacak boyutta zarf haline getirmelisiniz. Zarfın dağılmasını önlemek için; dilerseniz renk renk bantlarla tüm zarfı sararak ya da sadece zarfın ağız kısmını katlayıp bantlayarak, zarfa hoş bir şekil verebilirsiniz. Bunun yanı sıra; zarfı iple bağlayıp, arasına kokina veya yılbaşını simgeleyecek herhangi bir figür koymak da kesinlikle uygulayabileceğiniz bir diğer seçenektir.

Yılbaşı İçin Hediye Paketi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yılbaşı hediye paketi yaparken dikkat etmemiz gereken en önemli nokta, seçtiğimiz yılbaşı hediye paketi kağıdıdır. Hediyenizi süslemek ve renk katmak için seçebileceğiniz çeşit çeşit renk ve desende, birçok yılbaşı hediye paketi kağıdı bulunmaktadır. Bunlardan, hediyenize ve hediyeyi vereceğiniz kişiye göre en uygun olanın hangisi olduğuna karar vermek önemlidir. Ayrıca, yılbaşı hediye paketi kağıdınızın orta kalınlıkta olmasını tavsiye ederiz.

Kağıda, hediyenizin boyutuna uygun olarak bir şekil verdikten sonra bantlama esnasında; kenarlarda potluk oluşturacak herhangi bir fazlalık kalmamasına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde; estetik açıdan hoş bir görüntü sağlanmayabilir ve yılbaşı hediye paketi kağıdının kolayca yırtılma riski de artabilir. Eğer bu riski azaltmak ve hediyenize bir miktar renk katmak istiyorsanız; kağıdı uygun renkte bir kurdeleyle bağlamak sizin için büyük bir kurtarıcı olacaktır. Dış paketlemenin yanında elbette iç paketlemeye de özen göstermek gerekir; hediyenin dışı ne kadar şık ve zarif görünürse görünsün paket açıldığında hediyenin sağlam olarak içinde bulunması paketlemenin özenine bağlıdır. İç kısımlarda kullanılacak olan ekstra kırpılmış kağıtlar ve köpükler sayesinde hediyeniz zarar görmeden sahibine ulaşabilir. Sevdiklerinizi mutlu etmenin en önemli yolu onlar için gösterdiğiniz ilgi ve özeni hediyelerde de göstermektir. 

Dikkat edilmesi gereken başlıklar aşağıdadır;

  • Paketin içinin ve dışının sağlam olmasına dikkat edilmelidir.

  • Yılbaşının renklerini yansıtması ve konsepte uygun dizayn edilmesi gereklidir.

  • Hediye edilecek kişinin zevki ön planda tutulmalıdır.

  • Hediye paketinin özenli biçimlendirilmesi, bantlarının gizli olması önemlidir.

  • Kokina ve ağaç yaprakları gibi aksesuarlarla zenginleştirilmelidir.

  • Kutunun boyutu ve ağırlığı kolay taşınabilir olmalıdır.

  • Paketin içine veya dışına hoş kokular sürülmesi oldukça ince bir davranış olacaktır.

Yılbaşı Hediye Kutusuna Ne Konur?

Yılbaşı hediye kutusuna tek bir hediye koyabileceğiniz gibi, birden fazla hediye koyarak seçeneklerinizi arttırabilirsiniz. Hediye alacağınız kişinin ihtiyaçlarına uygun olacak şekilde bir yılbaşı hediye paketi hazırlayabilirsiniz. Peki, sevdiğiniz kişileri son derece mutlu edecek bu hediyeler neler olabilir? İşte, sizler için sunduğumuz o güzel hediye seçenekleri burada…

1.Magnet

Magnet; yılbaşı hediye paketi kutusunda bulundurabileceğiniz hoş bir hediye seçeneğidir. Yaşadığınız şehre göre ya da hediye alacağınız kişiyle sahip olduğunuz güzel bir anıya bağlı olarak seçebileceğiniz magnetler, kişiyle aranızda özel bağ oluşturacağı için kesinlikle çok değerli bir hediye olacaktır. Mutfakta, çalışma alanlarında ve diğer zamanlarda göz temasının kurulabileceği güzel seçeneklerden biridir. Canlı renklere sahip ve dayanıklı magnetler seçilmesi oldukça önemlidir. Paketleme yapılırken de dokusunun bozulmayacağı materyaller tercih edilmelidir.

2. Kupa

Kupa; özellikle kahve türü içecek sevenler için alınabilecek oldukça şık bir hediyedir. Eğer kupayı sevgilinize hediye edecekseniz, ikili sevgili kupalarını almanızı kesinlikle tavsiye ederiz. Böylece birlikte bir şeyler içtiğiniz zamanlarda aynı kupaları kullanabilir ve sevgilinizle bağını kuvvetlendirebilirsiniz. Bunun yanı sıra; şehre özel kupalarımıza da göz atabilirsiniz. Bu kupalarla; dost ve arkadaşlarınıza verdiğiniz değeri, beraber bir bağ kurduğunuz şehrin kupasını seçerek de gösterebilirsiniz. Birçok satış mağazası bulunan kupa hediye seçeneğini özellikle internet satış mağazalarından kolaylıkla bulabilir, özenli paketleme yapan siteler tercih edilmelidir.

3. Saat

Yılbaşı hediyesi için saat almak da, estetik görüntüsü sayesinde kesinlikle aklınızda bulundurmanız gereken bir seçenektir. Aklınızda saat almak varsa; şehre ve özellikle de ilgi alanlarına özel birçok kaliteli saatin bulunduğu listemizi inceleyebilirsiniz. Paketleme olarak elektronik eşyalarda kutuyu önermekteyiz. Zarar görmemesi için iç kısmına da koruyucu bir işlem uygulanabilir. Ayrıca saat hediyesi aldığınız kişinin zevkine uygun bir paketleme ile hediyeden çok daha fazla etkilenmesini sağlayabilirsiniz.

4. Kahve Fincanı

Kahve severleri yine unutmadık…Son derece kaliteli ve farklı özgün desenlere sahip kahve fincanlarımızdan birini seçenerek eşlerinizle, aile dostlarınızla ve arkadaşlarınızla sıkı bağ kurabilirsiniz. Unutmayın, bir kahvenin 40 yıl hatrı vardır… Kahve fincanı paketlemesinde mutlaka kutu paketleme yöntemlerini tercih etmenizi öneririz. Aksi takdirde fincanlar hassas ve kırılgan yapıda olduğu için kırılmalar yaşanabilmektedir. Sevdiklerimize sağlam hediyeler vermek her şeyden daha önemlidir.

5. Anahtarlık

Anahtarlık da günümüzde en çok kullandığımız araçlardan biridir. Bu yüzden küçük ama şık bir hediye olan anahtarlığı yılbaşı hediye kutunuzda bulundurabilirsiniz. Sizler için tasarladığımız, şehre ve tarihi yerlere özel, farklı desen ve estetik görüntülere sahip ışıl ışıl anahtarlıklarımıza kesinlikle göz atın. Aynı zamanda hediye edilecek kişinin baş harfinin bulunduğu anahtarlıklar da oldukça tercih edilmektedir. Özellikle yeni taşınan veya ev sahibi olma hazırlığında olan kişilerin fazlaca beğeneceği hediyelerin başında gelmektedir. Bu sayede hayatındaki gelişmelerle ne kadar yakından ilgilendiğinizi ve o kişiyi önemsediğinizi bu kadar makul fiyatlı ve küçük bir hediyeyle bile gösterebilirsiniz.

Erkekler İçin Nasıl Yılbaşı Hediye Paketi Hazırlanır?

Erkekler için yılbaşı hediye paketi hazırlarken dikkat edebileceğiniz püf nokta; birden fazla renge sahip kağıt veya ambalajlar kullanmamak, bunun yerine bordo, siyah gibi koyu ve asil olacak paket renkleriyle hediyenizi süslemektir. Eğer hediye alacağınız erkek sevgiliniz veya eşiniz ise; kalp hediye paketini tercih etmenizi veya aşkınızı ve yılbaşını tanımlayacak; kalp, kokina gibi süslemelerle hediye paketinizi renklendirmenizi tavsiye ederiz. Paketlemede; özellikle kurdelede kırmızı renk kullanmayı unutmayın. Hediye kutusu veya paketinde hediye edilecek kişinin zevklerini yansıtacak renk ve aksesuarlar dışında ilgi alanlarını yansıtan küçük detaylar da eklenerek kişinin daha fazla mutlu olması ve hediyeyi beğenmesi sağlanabilir.

Kadınlar İçin Nasıl Yılbaşı Hediye Paketi Hazırlanır?

Kadınlar için yılbaşı hediye paketi hazırlama ve süsleme konusunda, erkeklerden ziyade çok daha farklı seçenekler bulunmaktadır. Özellikle hediye alacağınız kadının beğendiği renklerde (pembe, mor, krem gibi renkler çoğunlukta olabilir) ambalaj, kağıt veya kurdele kullanabilirsiniz. Yine aynı şekilde, çam kozalakları veya yılbaşı süsleriyle ve kişinin sahip olduğu ilgi alanlarını göz önünde bulundurarak seçenebileceğiniz süslerle yılbaşı hediye paketini taçlandırabilirsiniz. Bu kişi sevgiliniz veya eşiniz ise kırmızı renkleri çoğunlukla bulundurmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca ismine özel olarak hazırlayacağınız paketlemeler kadınların kendilerini daha özel hissetmelerini ve yeni yıla daha mutlu girmelerini sağlayabilir.

 

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.