myros-popup.jpg (663 KB)
Yılbaşı Çekilişi Ne Zaman Yapılır?

Yılbaşı Çekilişi Ne Zaman Yapılır?

14 Ocak 2023

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar, yeni yıla girmenin heves ve mutluluğu içerisinde sevdiklerine birer yeni yıl hediyesi ikramında bulunmak için araştırmalara başladı. Yılbaşı çekilişinin gerçekleşmesiyle birlikte kişilerin yeni yıla girerken ne hediye alacakları ise adeta bir soru işareti olarak karşılarına çıkıyor. Yılbaşı çekilişi genel olarak iki ayrı şekilde gerçekleşiyor. Birincisi her sene ülke genelinde yapılan milli piyango çekilişi, ikincisi ise arkadaşlarımız arasında yılbaşından önce yaptığımız, yılbaşı hediyesi için çekmiş olduğumuz çekilişlerdir.

Yılbaşı çekilişi Anadolu toprakları üzerinde ilk kez Kayseri şehrinde Rumlar ve Ermeniler tarafından gerçekleştirilmiştir. Anadolu'da ilk piyango çekilişinin 1850'li senelerde Karamanlılar tarafından ''Pianko ' olarak ortaya çıktığı ve çekilişin geleneksel olarak günümüze kadar sürdüğü aktarıldı.

Yılbaşı çekilişi gün geçtikçe insanlar arasında artık önemli bir yere ulaşmıştır. Kişiler seneler geçtikçe adeta bir bayram gibi bu çekilişi benimsemiş, her sene çeşitli faaliyetler ile bu etkinlik günden güne aktarılmıştır.

Yılbaşı çekilişinin temel amacı insanların yeni yıla girerken daha mutlu, daha ümitli bir şekilde girmelerini sağlamaktır. Yeni yılın daha ilk gününde çekilişten kendi adlarına bir şeyler çıktığını duyan vatandaşların yeni yıla karşı psikolojik olarak bakış açılarının değiştiği ispatlanmıştır. Yılbaşı çekilişlerinin temel amaç ve gayesi budur.

Yılbaşı çekiliş hediyesi alırken şunlara dikkat edilmelidir: Yılbaşı çekilişinde alınacak hediyelerde, kişilerin birinci dikkat etmesi gereken vazifesi mutlaka kişinin alınacak olan hediyeden memnun olmasıdır. Çünkü yukarıda da bahsettiğimiz üzere yeni yıla yeni umutlar ile giren vatandaşların hediye konusunda da mutlu olmaları, hoşlarına gidecek hediyelerin seçilmesi bu konuda büyük önem arz etmektedir.

Yılbaşı Çekilişi Hediyesi Ne Zaman Alınır?

Yılbaşı çekiliş hediyesi yeni yıldan bir kaç gün önce veya o hafta içerisinde alınmalıdır. Gerek yeni yıla gelen indirimler olsun gerek ise yılbaşına özel konseptli ürünlerin çeşitliliği olsun bu zaman dilimi yılbaşı çekilişi hediyesini almak için oldukça ideal bir zamandır.

Yılbaşı çekilişi sırasında insanların yaşadığı sevinç ve heyecan gerçekten görülmeye değer bir duygudur. Kişilerin yeni yıldan beklentileri ve bu yıldan beklentilerinin ilk adımı olan çekilişlerin duygu yüklemesi oldukça güzel bir durumdur.

Yılbaşı çekiliş hediyesi kişilerin sevineceği, gündelik hayatında rahatça kullanabileceği veya yılbaşı konseptli hediyelerden oluşabilir. Yılbaşı hediyesini sevdiklerinize yeni yıla girmeden bir hafta kadar önce alabilir, onlara yılbaşı gecesi teslim edebilirsiniz.

Yılbaşı Hediyesi Kimlere Alınır?

Yılbaşı hediyesi şu kişilere alınabilir:

  • Kız arkadaşa,

  • Erkek arkadaşa,

  • Aile bireylerine,

  • Yaşça büyük tanıdıklara,

  • Komşulara,

  • İş arkadaşlarına, 

  • Dostlarına.

Kadına Yılbaşı Hediyesi Ne Alınır?

Yılbaşı sürpriz fikirleri her zaman kafa karıştıran, üzerinde düşünülmesi gereken konulardır. Hele birde kadınlara yılbaşı hediyesi almak istiyorsanız, bu hediyeyi alması da vermesi de oldukça ince bir iştir. Kadınlar için ise oldukça önemli bir konudur. Bu sebeple seçeceğiniz hediye kadınlar için önemli bir etkiye sahiptir. Bundan kaynaklı seçeceğiniz hediyenin paketlemesinden tutun içeriğine kadar her şey kusursuz bir şekilde olmalıdır.

Kadınlara aldığımız yılbaşı hediyesi nasıl paketlenmeli?

Hediyenin esas olan konumu her ne kadar içeriği ve ne olduğu olsa da, hediye paketlemesi de hediye kadar önemlidir. Bundan dolayı hediye paketi yeni yıla uygun, noel ve yılbaşına özel bir konsept içerisinde olabilir. Noel baba konseptli hediye paketleri bu konuda size yardımcı olacaktır.

Kimi zaman sevdiğimiz bir insana yakınlaşmak, kimi zaman ise sevdiklerimize söyleyemediklerimizi söylemek için not yazmayı tercih ederiz. Bundan dolayı hediye paketinin içine ufak tatlı bir not tercihinde bulunabilirsiniz.

Erkeğe Yılbaşı Hediyesi Ne Alınır?

Bir erkek doğum günü ve varsa bir ilişkisinin önemli günleri dışında kolay kolay hediye alan bir konumda değildir. Her zaman kadınlar bu konuda erkeklere nazaran bir tık daha öndedir. O sebeple yılbaşında erkeğe alınacak bir hediye onu kendisini özel hissettirmesini sağlayacak bir öneme sahiptir.

Erkeklere aldığımız yılbaşı hediyesi nasıl paketlenmeli? 

Hediye paketinde sade ve şık bir hediye paketi tercih edilebilir. Gösterişten uzak daha sade paketleri hediye paketlerinde kullanabilirsiniz.

Eğer karşınızdaki birey inceliklerden hoşlanan biriyse ona ufak bir not içinde duygularınızı açıklayabilir, onun yüzüne söylemediğiniz kelime ve cümleleri kağıda yazarak hediye paketinin içine bırakabilirsiniz.

Hangi Ürünler Yılbaşı Çekilişi İçin Hediye Olabilir?

Yılbaşı çekilişi hediye fikirleri, arama motorlarında yılbaşı sürprizi yapmak isteyen binlerce kişinin, yeni yıl öncesinde mutlaka aramış olduğu arama terimlerinden birisidir.

Peki yılbaşı çekilişi hediyeleri neler olmalı? Hangi hediyelik eşyalar yılbaşı için uygundur? İşte sizler için derlediğimiz yılbaşı hediye fikirleri..

  1. Kupa

Kupa hediyeler arasında kesinlikle popülaritesini kaybetmeyen bir üründür. Kahve ve soğukluk içeceklerde sıklıkla tercih ettiğimiz bir ürün olan kupa bardak üretim kalitesi olarak da oldukça şık bir yapıya sahiptir. Kupa bardak hediyesini gerek arkadaşlarınıza gerek ise aile bireylerinize rahatlıkla hediye edebilirsiniz.

  1. Mum

Dekorasyon için olmazsa olmaz bir ürün olan mum, yeni yıla girerken yılbaşı çekilişi hediyesinde rahatlıkla kullanılacak bir üründür. Ürün sadece dekoratif bir ürünmüş gibi gözükse de, şıklığı ve zarifliğiyle uzun seneler boyunca hediye ettiğiniz kişi tarafından kullanılabilir. Dilediğiniz herkes için uygun bir hediye konumundadır.

  1. Hediye Kutusu

Hediye kutusu da daha çok sevgili ve yakın arkadaşlar için uygun bir hediye kategorisinde yer alsa da, samimiyetimizin yakın olduğu kişilere hediye verilebilecek bir yılbaşı çekilişi hediyesidir. Hediye kutuları gerek birşeylerin saklanması gibi konularda kullanılması, gerek ise hatırası ile seneler boyunca saklanılması kolay bir üründür.

  1. Kar Küresi

Kar küresi, yılbaşı hediye çekilişinin adeta vazgeçilmezi konumundadır. Kar yağmasıyla ikonik haline yeni yıl gecesinin en manalı hediyelerinden birisi olan kar küresi, maddi olarak da kıymetli bir hediye kategorisi içerisindedir. Çevremizde ki tüm kıymetli kişilere rahatlıkla verebileceğimiz bir hediyedir.

  1. Yılbaşı Süsü

Yılbaşı süsü ise daha çok yılbaşı çekilişinin yapıldığı ortama getirilen hediyeler arasında yerini almaktadır. Hatırası ve anısı uzun seneler boyunca kalsa da, kullanım olarak ise sadece doğum günü vb. gibi günlerde kısıtlıdır. Fakat yılbaşı süsleri yılbaşı çekilişlerinin yapıldığı evlerde mutlaka olması gereken bir hediye konumundadır.

  1. Tepsi

Kullanım olarak oldukça işe yarayan bir hediyedir. Yılbaşında alınabilecek en değerli ve en kullanışlı hediyelerin başında gelmektedir. Yılbaşı tepsileri özellikle aile bireylerimize, annelerimize, teyzelerimize bu hediyeyi rahatlıkla alabilir, yılbaşı hediyesi olarak bu hediyeyi büyüklerimize karşı kullanabiliriz.

Yılbaşı Hediyeleri Nereden Alınır?

Yeni yıla girerken üzülmek istemiyorsanız, aldığınız ve temin edilmesini beklediğiniz ürünlerde mağdur olmamak için Myrosu tercih ederek yeni yıla hediyeniz elinizde girebilirsiniz. Myros’un güçlü ekibi sayesinde ürünleriniz yeni yıldan önce elinize güvenli bir şekilde ulaşabilir. Üstelik myros’da yeni yıla özel oldukça avantajlı fiyatlar bulunuyor. Aradığınız tüm kategorilerde onlarca yılbaşı hediyesinin Myros’un internet sitesinden kolaylıkla temin edebilirsiniz. Siteye üye olarak yeni üye avantajlarından faydalanabilir, avantajlı fiyatlar ile sevdiklerinize yeni yıl hediyesi alarak yılbaşı sürprizi yapabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.