myros-popup.jpg (663 KB)
Şirince'den Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

Şirince'den Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

15 Nisan 2022

Şirince, İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı bir köy/mahalledir. Diğer adı Kırkınca/Çirkince olarak da bilinen Şirince, Rum telaffuzunda  Kirkice, Kirkince olarak da geçer. Tarihi MÖ 5. yüzyıla dayanan Şirince de daha çok varlıklı ailelerin yaşadığı söyleniyor. 1924 yılında yapılan rum göçlerinden sonra yeni gelen İzmir valisi Şirincenin güzelliğinden etkilediğinden dolayı buraya Çirkince denilmesinin haksızlık olduğunu dile getirerek Şirince adını koymuştur. 1995 yılında turizmde de gelişmeye başlayan Şirince ünlü yazarlarımızdan olan Sevan Nişanyan'ın yerleşmesiyle daha çok göz önüne çıkmıştır. Bununla beraber köydeki eski Rum evlerini yavaş yavaş restore edilmesi ve Şirince’yi ülkemizin cazibe merkezlerinden biri haline gelmiş ve sit alanı olarak koruma altına alınmıştır. O tarihten itibaren Şirince güzelliğiyle göz kamaştırmış ve adı duyulmaya başlamıştır. Küçük bir yer olmasına rağmen tarihte birçok olaya tanıklık etmiş ve etkileyici manzarasıyla hayran bırakmıştır. Destansı güzelliğinin yanı sıra Şirince, 2012’de daha çok adı duyulmaya başlamıştır. Maya takvimine göre 2012 yılı 21 aralıkta Dünyaya Marduk adlı bir gezegenin çarparak kıyametin kopacağı söylenmeye başlanmıştır. Bu çarpışmada sadece iki köyün teğet geçeceği ve bu köyden birinin Şirince olduğu söylenmiştir. Bu söylentiyle beraber 2012’de 21 aralıkta Şirince hiç görmediği kadar turist gelmiştir. O yıldan itibaren Şirince her yıl binlerce turist akınına uğramıştır. Turistlerin kıyamet efsanesinin ardından Şirinceye gelmesiyle buranın güzelliklerine hayran kalmışlardır. Coğrafi konum sebebiyle de Şirince de birçok sektör gelişmiştir. Bunlar bağcılık, zeytincilik ve şarapçılıktır. Bunlar gelen turistlerin ilgisini çekmiştir. Buna nazaran Şirinceye gelen turistler buranın güzelliğini hatırlatmak amacıyla birçok hediyelik eşyalar almıştır. Şirinceye gelen turistler Şirinceden ne alabilirim diye düşünmeye ihtiyaçları bile olmamıştır. Şirince’nin kendine has hediyelik eşyaları bulunmaktadır. Şirince temalı hediyelik eşyalar nelerdir aşağıda listelenmiştir.

 

1. Şirince Şarabı

Şirince’nin turistik olarak ön plana çıkan sektördür. Şirince de üretilen ve Şirince denilince akla ilk gelen içecektir. Yumuşak içimli olarak meyveden yapılan Şarap Şirince de üretilmektedir. Üzüm dışında elma, çilek, muz, kavun gibi meyvelerin aromalarını şarap yapımında kullanmışlardır. Köyde birçok şarap mahzeni bulunur Genelde şarap experleri tarafından pek sevilmeyen meyveli şaraplar Şirinceye geldiklerinde damağa bırakan muhteşem tadla karşılaşırlar. Daha önceden burada Rumların bulunmasıyla başlayan şarap üretimi günümüze kadar devam etmektedir. Şirinceye gidecek olanlar için birçok yerde şarap tadımı yapabilirler.

 

2. Şirince Temalı Magnet

Şirince’nin muhteşem manzarasını unutmamak amacıyla buraya gelen turistlerin başlıca tercihlerinden Şirince temalı magnetlerdir. Şirince’nin herhangi bir noktasında Şirince temalı magnetler bulmak mümkün. Tabii Şirinceye gidipte magnet almayı unutanlar için de tekrar Şirinceye gitmeye gerek kalmadan birçok yerden Şirince temalı magnet almak mümkün. Türkiyenin her yerinde üretilen magnetleri en iyi şekilde yansıtan işletmelerden biri de Myrostur. Myros internet sitesinden Şirince temalı magnetleri tıklayarak birbirinden güzel magnet çeşitlerini alabilirsiniz. Bununla beraber Myros, magnetlerin kendi tasarımlarıyla sınırlı kalmayarak birbirinden farklı magnetler üretmektedir.  Dikdörtgen şeklindeki Şirince temalı magnetlerin yanı sıra alışılmış magnet şeklinde ki yuvarlak magnet modelleri de bulunmaktadır. Ahşap, epoksi ve plastik gibi malzemelerle ürünün ihtiyacına göre kaliteli malzemeleri kullanmaktadır. Myrosta üretilen Şirince temalı magnetlerin tasarımları dışında ebatlarına da dikkat etmektedir. Her ebatta üretilen magnetler her yerde kullanılabilir. Evde ya da Şirince temayı görmek istediğiniz her yerde kullanabilirsiniz.

 

3. Şirince Temalı Çini Tabak

Şirince birçok kişinin bildiği gibi geleneksel köy ürünlerinin satıldığı köy içi satış tezgâhlarıyla doludur. Tabii son yıllarda bu satış tezgahları turizm faaliyetlerinden dolayı daha da artmıştır. Şirince de turizme bağlı kültürleşme de gerçekleşmektedir. Hemen hemen her yerde karşılaşabileceğimiz çinilerde buna dahildir. Çiniler Türkiye’nin Kütahya ilinde daha çok görülmesinin dışında Şirincede de çinilerle karşılaşmamız mümkün. Şirince’nin eşsiz güzelliğini çini tabağa işleyerek her yerde sergileyebilirsiniz. Üstelik en güzel Şirince temalı çini tabağına sahip olmak için Şirinceye kadar gitmenize gerek bile yok. Myros özel tasarım ekibiyle bunu en kaliteli şekilde yapmaktadır. Özel tasarımdan içinden kullanılacak malzemeye kadar titizlikle üretim sağlar. Kalitesiyle ve özverili çalışmalarıyla Myros, Avrupa'nın önde gelen çini duvar tabağı üreticilerinden birisi olmuştur. Myros Şirince temalı çini tabağı hediyelik eşyaları epoksi gibi malzemeleri kullanarak malzemin ihtiyacına ve kalitesini göre üretim yapmaktadır. Her renkte üretilen çini tabaklar her yerde kullanılabilir Ailenize, sevgilinize, arkadaşlarınıza veya akrabalarınıza gözünüz kapalı hiç düşünmeden hediye edebilirsiniz.

 

4. Şirince Temalı Açacak

Şirince temalı hediyelik eşya almak isteyenler sadece Şirinceye özgü bir hediye almak dışında koleksiyonerler için Şirince temalı açacak da alınabilir. Evimizde, buzdolabınıza, yada görmek istediğiniz herhangi bir yerde kullanılabilir olan açacaklar şirince tamalı olunca göze bir başka görünüyor. Myros, Avrupa ve Türkiye'nin önde gelen hediyelik eşya üreticilerindendir. Sevdiklerinize Şirince temalı açacak almak isterseniz malzemesinden tasarımına kadar kalitesine dikkat eden Myros’tan alabilirsiniz. Epoksi, metal ve plastik gibi malzemeler kullanarak malzemenin türünü ve ihtiyacına göre en kaliteli bir şekilde üretir. Bu sebeple hediye etmek istediğiniz kişilere veya kendiniz için de hiç düşünmeden alabilir ve kullanabilirsiniz.

 

5. Şirince Temalı Kum Küre

Myros ekibi tarafından hazırlanan Şirince temalı ürünlerden bir tanesi de kum küresidir. Şirince’nin evleri, şarap ve bağ üzümü tasarımıyla birleşerek farklı tarzda ailenize, arkadaşlarınıza veya sevdiklerinize verebileceğiniz hediyeliklerdendir. Plastikten yapılan Şirince temalı kum küresi günlük hayatta her yerde kullanılabilir.

 

6. Şirince Temalı Anahtarlık

Türkiye’de ve Dünya’nın her yerinde hediyelik eşyaların vazgeçilmezlerindendir. Myros, farklı materyalleri kullanarak zengin ürün yelpazesiyle her temadan anahtarlık modellerini karşılıyor. Ev, araba, dolap vb. gibi eşyalarınızın özel tasarımlarla yapılmış anahtarlıklardan kullanabilirsiniz. Myros, Şirince temalı anahtarlığı üretim aşamasında birden fazla uygulamalarıyla kalite bakımından hizmet sağlar. Epoksiden yapılan anahtarlıklar, ürünün türüne göre değişiklik göstermektedir. Profesyonel ekip tarafından malzemesine karar verilen anahtarlıklar, şık tasarımlarıyla ve şık paketlenmesi ile özel günlerde de hediye edilebilir. Bütün ürünleri kaliteli bir şekilde üreten Myros, sevdiklerinize gözü kapalı hiç düşünmeden hediye edebilirsiniz. Fiyat bakımından da oldukça uygun olan Şirince temalı anahtarlıkları, anı olarak saklayabilir yada ailenize, arkadaşlarınıza hediye edebilirsiniz.

 

7. Şirince Temalı Bardak

Hediyelik eşyaların bir çok alternatifi bulunan ürünlerden bir tanesi de hediyelik bardaklardır. Myros, Şirince temalı bardağı boyut ve tasarım bakımından üretimiyle Avrupa’da önde gelen üreticilerinden olmuştur. Şirince’de beraber yaşadığınız anları hatırlatacak aynı zamanda her bakımından fonksiyonel bir ürün olarak kullanabilirsiniz. Camdan yapılan bu ürünler üretim aşamasında lazer kesim ve dijital baskı tekniklerinden yararlanır. Myros, tasarım dışında ürünün eni, boyutu ve ağırlığı konusunda da titizlikle çalışmaktadır. Şirince temalı bardaklar da mutfakta kullanmaya çok uygundur. Özellikle küçük boyutlu olduğundan dolayı su ve meyve suyu gibi içecekleri içerken tercih edilebilir. Şık bir dizayna sahip olmasıyla evin herhangi bir bölümünde de sergileyebilirsiniz. Hediyelik eşyaları kaliteli bir şekilde üreten Myros, sevdikleriniz için hiç düşünmeden alabileceğiniz ürünler sunmaktadır. Üstelik Myros, tatil yaptığınız sırada sevdiklerinize hediyelik eşya alamayanlar için internetten kolay alımı sağlamaktadır. Ailenize, sevgilinize, dostlarınıza özel günlerinde mutlu ederek anılarınızı da yad edebilirsiniz.

 

8. Şirince Temalı Bardak Altlığı

Myros, bünyesinde barındırdığı hediyelik eşyalarında içinde bardak altlığı da bulundurmaktadır. Şirince temalı bardakla beraber alabileceğiniz şirince temalı bardak altlığı da bulundurur. Şirince’nin birbirinden güzel manzara baskılarıyla bardak altlıkları özel baskı yöntemleri kullanılarak üretilir. Myros, Şirince temalı bardak altlığı, ahşap veya metal gibi malzemeleri kullanarak ürünün kaliteli bir şekilde üretir. Cam bardak beraber kullanabilir veya dekor amaçlı evinizde sergileyebilirsiniz. Kendiniz dışında, ailenize, dostlarınıza, sevgilinize şirince temalı bardak altlığı alarak onlara minik sürprizler yapabilirisiniz.

 

9. Şirince Kar Küresi

Diğer hediyelere göre çok farklı anlamlar taşıyan küçük büyük demeden herkesin sevdiği gördüğünde mutlu olduğu hediyelerden biri de kar küresidir.  Çoğu zaman kişiye geçmişinden bir anıyı hatırlatır. Bu sebeple duygusal yönden özel bir hediyedir. Kar küresine baktıkça yıllar geçsede hiç eskimeyecek ve anılarınız hep taze kalacaktır. Myros bu özel kar küresini üreterek hediyeyi kalite bakımından daha anlamlı hale getirmeye çalışmıştır.Myros bünyesinde bulundurduğu birçok ürünlerin yanı sıra Şirince temalı kar küresi en çok talep edilen ürünlerdendir. Myros ekibi tarafından seçilen cam ve polyester malzemeleri kullanılarak özel tasarımlarıyla üretim sağlamaktadır. Şirince temalı kar küresini evde veya ofiste aksesuar olarak kullanabilir evinize farklı bir hava katabilirsiniz.

 

10. Organik Zeytinyağı

Ülkemizde üretimiyle meşhur olan ve oldukça faydalı tüketim kaynağı organik zeytinyağı Şirincede de üretimi yapılmaktadır. Zeytinin harmanlanması ile üretilen zeytinyağı her haliyle tüketilebilir. Üretimi zor ve birden fazla aşamalara sahiptir. Her aşaması özel olarak yapılır. Şirincede ki zeytin ağaçlarından toplanan taze zeytinlerle yapılan organik zeytinyağı Şirince çarşısında veya yol üstünde bulabilirsiniz.

 

11. Defne Sabunu

Şirince’nin kendine has ürünlerden bir tanesi de sabunlardır. Hem temizlik için hem de koku amaçlı kullanılan sabunlar Şirince de her yerde bulabilirsiniz. Şirince seyahatinde alamayanlar için de Myros, sabunları size özel olarak üretmektedir. Her türlü esans kokularından yapılan sabunların arasında en çok tercih edileni defne sabunudur. Özel kokusuyla kendine hayran bırakan defne sabunları, Myros kendi bünyesinde titizlikle ürettiği sabunları sevdiklerinize hediye edebilirsiniz, Myros, üretiminde presleme yöntemi kullanarak doğal bitkisel yağlardan yararlanır. Fiyat olarak uygun olan defne sabun kendinize, ailenize, arkadaşlarınıza alabilirsiniz. Evinizin farklı yerlerinde dekorasyon olarak da kullanabilirsiniz.

 

Şirince'de Hediyelik Eşya Satan Yerler Nelerdir?

Şirince temalı hediyelik eşyaları sadece Şirince de değil bir çok yerde satılmaktadır.

Avrupa’nın en iyi hediyelik eşya üreticilerinden biri olan Myros, ürünleri kaliteli bir şekilde sunar. Her ürün için çeşitli malzemeler kullanır ve dekor aşamasında da özel baskılardan yararlanır. Bu birbirinden özel hediyelere telefonunuzdan ya da bilgisayarınızdan Myrosa özel yapılan sitesinden ulaşabilir ve bütün hediyelerin özelliklerini öğrenebilirsiniz. Myrostan aldığınız ürünleri güvenli ödeme sistemiyle içiniz rahat bir şekilde alışveriş yapabilirsiniz. Sipariş edilen ürünlerin kargolama aşaması bir gün içerisinde olup sizleri zor durumda bırakmadan istediğiniz tarihte ürünü size hızlı bir şekilde ulaştırır.

 

Şirince Temalı Hediyelik Eşyalar Toptan Nasıl Satın Alınır?

Myros, perakende satışları dışında satın alınma amacına göre toptan satışları da mevcuttur. Birçok üründe olduğu gibi Şirince temalı hediyelik eşyaların da toptan satış imkanı vardır. Myrosun internet sitesinde bulunan toptan satış formunu doldurduktan sonra müşteri temsilcinin sizinle iletişime geçecektir. En kısa sürede sizinle iletişime geçen müşteri hizmetleri görüşmede ürünleri ve hizmetleri detaylıca anlatacaklar. Yapılan görüşme sonucunda bayi başvurunuz onaylanır ve Myrosun 8000 çeşit ürünleriyle ücretsiz grafik hizmetlerine erişim sağlayabileceksiniz. Şirince temalı hediyelik eşyaları toptan alımlarda fiyatlar ürünlere göre daha uygun fiyatlı olmakta. Toptan siparişlerinizde, Myrosun üretim ve dağıtım merkezine yakın bölgelerde adrese teslim seçeneği sunulmaktadır.

 

Şirince'de Gezilecek Yerler Nelerdir?

Şirince’de gezilecek yerlerin listesi aşağıda şu şekildedir ;

  • Şirince merkezde bulunan çarşısı

  • Şirince Taş Mektep Müzesi

  • St. John Baptist Kilisesi

  • Nesin Matematik Köyü

  • Nişanyan Evleri

  • Nişanyan Kaya Mezarı

  • Hodri Meydan Kulesi

  • Tiyatro Medresesi

 

Şirince'de Ne Yenir?

Şirince ile özdeşleşen leziz yiyecek ve içecekler aşağıda listelenmiştir;

  • Meyve aromalı şarapları

  • Kumda Türk Kahvesi 

  • Mürver şurubu

  • Deniz ürünleri

  • İncir, üzüm gibi bağ meyveleri




T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.