myros-popup.jpg (663 KB)
Rize'den Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

Rize'den Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

26 Mart 2022

Karadeniz’in doğası anlatmakla bitmez! Yeşilin tonlarını görebilmek için ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunan Rize için Karadeniz’in incisi olduğunu söyleyebiliriz. Rize dendiğinde akla ilk Ayder Yaylası ve çay ile fındık üretimi gelse de Rize’de gizli cevherler bulunuyor. Denize kıyısı olmasıyla birlikte Rize’de yeşile mavi tonları da eşlik etmekte ve ortaya muntazam manzaralar çıkmaktadır. Manzaraları görmek için en ideal noktalar Rize Kalesi, Ziraat Botanik Çay Bahçesi ve Dağmaran’dır.

Rize ili turistik bir bölge de olduğu için Rize hediyelik eşya modelleri de merak uyandırıcı ve kaliteli ürünler olarak karşımıza çıkar. Eğer daha önce Rize’yi gezdiyseniz bilirsiniz ki Rize’de en az 60 yayla vardır ve son yıllarda doğa yürüyüşleri yapmak için gelen çok sayıda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapar. Buz gibi dereleri, balta girmemiş ormanları, irili ufaklı gölleri, yemyeşil vadileri, çağıl çağıl akan şelaleleri görmek için tepeler aşarak nefes kesici manzaralara şahit oluyorsunuz. Hal böyle olunca da seyahatiniz sırasında Rize hediyelik ürünler ile seyahat anılarınızı taçlandırmak istiyorsunuz. Peki, Rizeden hediyelik ne alınır sorusunun cevabını almak ister misiniz?

Rize hediyelik eşya dükkânlarına bakıldığı zaman Rize hediyelik ürünler arasında bakır tava, Anzer balı, hasır iskemle, Rize çayı, Hemşin çorabı, mısır ekmeği, şimşir kaşık, yöresel kıyafetler başta olmak üzere pek çok el yapımı yöresel ürünler olduğunu görüyoruz. 

Eğer rafting ile ilgileniyorsanız yine her yıl gelen turistler gibi sizler de Fırtına Deresi’nde bu sporu yapabilir, hayatınızda unutulmayacak deneyimlerden birini yaşayabilirsiniz. Eğer doğa yürüyüşü seviyorsanız 10 km’lik Gürcüdüzü – Çatak Yaylası, 3 km’lik Kunt Yaylası – Ayder Yaylası, 6 km’lik Şorak Yaylası – Üçgöller Balıklı Yaylası, 4 km’lik Hazindak Yaylası – Amlakit Yaylası, 5 km’lik Çat Yolu – Palovit Şelalesi seyahat edebileceğiniz yaylalardan sadece birkaçı olarak karşımıza çıkıyor. 

Rize’de yapılabilecek sporlar bitmiyor! Bisiklet turları haricinde olta balıkçılığı yapmak için Çamlıhemşin – Fırtına Deresi ve Fırtına Çayı rotası haricinde Çayeli – Sabuncular Deresi – Büyük Çay – Senoz Deresi ve Büyük Dere en popüler iki rotadır. Kayak yapmak için de her sene Ocak – Nisan ayları arasında Ayder Yaylası’nda Heliski ismi verilen sporu yapabilirsiniz. Yamaç paraşütü ile adrenalin salgılamak isterseniz de İkizdere - Anzer Yaylası hattı ile Çamlıhemşin – Pokut – Hazindağ hattını tercih edebilirsiniz. Eğer fotoğrafçılıkla ilgileniyorsanız da fotoğraf safarisi aktivitelerine katılabilirsiniz. Bu safari turu ile de tepeleri, vadileri, dereleri, yaylaları ve gölleri tek turda görme fırsatınız olacak. Yine jeep safari turları da parkur parkur Rize’yi keşfetmenizi hızlandıracak bir deneyim olacaktır. Kampçılar için de uygun dağ zirveleri, vadiler, yaylalar ve göl kenarları bulunuyor, bunu da bir avantaj olarak belirtelim.

Rize’de meşhur çaydan mutlaka içmeli, mısır unu ve Rize peynirine eşlik eden Rize tereyağı ile hazırlanan mıhlamayı (muhlama) tatmalısınız. Ciğerleriniz oksijen dolarken tükettiğiniz doğal gıdaların lezzetine varma keyfi de cabası! Hamsili pilav, etli kuru fasulye, karalahana sarması, mısır ekmeği, Laz böreği, enişte lokumu, fasulye kavurması, pazı tavalısı, korkoto çorbası, Rize pidesi, hamsili köfte ve hamsili pilav yemeklerinden tadabildiğiniz kadarını tatmalı, meşhur Rize simidi ve fırında sütlaç yemeyi de unutmamalısınız. Rize çaylarının nasıl ekildiğini, toplandığını, fabrikada geçtikleri aşamaları, çay paketlemelerini öğrenmek isterseniz ÇAYKUR Cumhuriyet Fabrikası’nı mutlaka gezmelisiniz. Çayeli Haremtepe Çay Bahçesi de yine çayın toplanma aşamalarını görmek ve manzaranın tadını çıkarmak için gidebileceğiniz bir diğer nokta.

Rize hediyelik eşya  modelleri için Myros üretimi özel tasarım ürünleri inceleyebilir, Rize hediyelik ürün çeşitlerine bakabilir ve dilediğiniz ürünü internet üzerinden satın alarak kendiniz de kullanabilir, sevdiklerinize de hediye edebilirsiniz. Toptan satın alarak bu özgün ve kaliteli Rize temalı hediyelikleri istediğiniz kadar alabilir, kendi işletmenizde de satabilirsiniz. Bir diğer avantaj olarak de kendi işletmenize özel tasarımlar oluşturarak bize ulaşabilir ve özel tasarımlarda Rize hediyelik eşya modelleri üretmemizi talep edebilirsiniz. 

1. Rize Temalı Magnet

Rize'ye özgü hediyelik magnetler Rize bölgesinin eşsiz güzellikleri ile birleştirerek rengarenk özel tasarımlarda olan magnetlerdir. Rize temalı magnet çeşitlerini hediye alternatifleri arasında değerlendirebilirsiniz. Özgün ve kalıcı hediyeliklerden olan magnetler anılarınızı hatırlamak için kalıcı birer eşya olacaktır. Rize’ye özel rengarenk magnet çeşitlerini dekoratif amaçlı olarak ev ve işyerlerinde kullanabilirsiniz. Rize temalı magnetler kullanılan farklı metaryeller ve özenle yapılan grafik dizaynları eşsiz tasarımlardır.  Rize ’ye özel hediyelik olarak Myros.com adresinden özelliklerine bakabilir ve güvenli, kaliteli hediyelik olarak satın alabilirsiniz. İşletmelerinizde sergilemek ve satışını yapmak için Myros’un toptan alım seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.

2. Rize Çayı

Türk halkının favori içeceği çayın ana vatanı Rize’den çay almayı unutmamalısınız. Doğa güzelliklerinin aromalarını içeren Rize çayı içilince bile tadındaki fark anlaşılıyor ve organik bir ürün olduğu için de gönül rahatlığıyla tüketilebiliyor. Marketlerden aldığımız çaydan çok daha farklı olduğunu gördükten sonra paket paket almak ve depolamak isteyeceksiniz. Her evin çayı eksik olmaz, bu açıdan hediye ettiğiniz kişiler için de kullanışlı bir hediye olacaktır.

3. Peştemal, Keşan

Yöresel ürünler her yerde bulamayacağınız ürünler arasındadır. Rize hediyelik eşya modellerinde de sıklıkla karşımıza çıkan el emeği peştemal ve keşan ürünlerini hem kendiniz için hem de sevdikleriniz için alabilirsiniz.

4. Çay Kolonyası

Limon kolonyası olur da çay kolonyası olmaz mı? Yanımızda da sıklıkla taşıdığımız kolonyanın çay aromalı versiyonunu severek kullanacak ve sevdiklerinize hediye edeceksiniz. Her evde kolonya bulunur ve bu açıdan hediye ettiğiniz herkes için de kullanışlı bir hediye olacaktır.

5. Fındık

Kuruyemişçilerde ve marketlerde fındık buluyoruz ama ne kadarı doğal? Ne kadar taze? Bizzat Rizeli halkın ürettiği fındığın tadına varmak istemez miydiniz? Rizeden hediyelik ne alınır sorusunun ilk cevaplarından olan fındığı ister kendinize ister sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.

6. Karakovan Balı

Karakovan balı içinde temel peteğin olmadığı, işçi arılar tarafından %100’ünün örüldüğü bir petekli bal olduğu için çok kıymetlidir. İsmi Karakovan petek balı olarak da bilinir. Rize hediyelik eşyaları arasında bulabileceğiniz Karakovan balı kaliteli olmasıyla da uzun ömürlü kullanabileceğiniz bir gıda olacaktır.

7. Anzer Balı

Yine Karakovan balının hası gibi Anzer balının doğalını bulmak da günümüzde hayli zorlaştı. Bundan dolayı da doğal ürünlere eğilmeye ve organik Anzer balı gibi ürünler arayışına girdik. Rize hediyelik eşyaları arasında bulunan Anzer balı da kaliteli bala ulaşımınız açısından oldukça kaliteli bir ürün olarak karşımıza çıkıyor.

8. Hasır İskemle

Yerel ürünler arasında yer alan hasır ürünler de Rize hediyelik ürünleri arasında bulunuyor. Özellikle kırsal alanlarda sıklıkla kullanılan iskemle hediyesi ile yöresel ürünleri kullanmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Hasır ürünler gibi otantik ürünleri seven tanıdıklarınıza Rize hediyelik eşya modellerinden hasır iskemleyi gönül rahatlığıyla hediye edebilirsiniz.

Rize'nin İlçelerine Göre Hangi Hediyelikler Alınabilir?

Rize ilçeleri arasında Çamlıhemşin, Çayeli, Ardeşen, Fındıklı, Pazar, Kalkandere, İkizdere, İyidere, Güneysu, Derepazarı ve Hemşin bulunur. Ardeşen’de çay, fındık, kivi ve mısır yetişirken Çayeli’nde mısır ve çay üretimi önceliklidir. Çamlıhemşin’de çayın yanısıra arıcılık ve balıkçılık da aktif olarak yapılmaktadır. Derepazarı çay üretimine yoğunlaşmıştır, Güneysu ise çay ve kivi ağırlıklı üretimini sürdürür. Rize genel olarak yaylalarla kaplı bir il olduğu için yazının en başında bahsettiğimiz sporlar rahatlıkla yapılabilir, Rize hediyelik eşya bakımından da yöresel ürünleri rahatlıkla bulabileceğiniz bir ilimizdir.

Rize’de Hediyelik Eşya Satan Yerler Nelerdir?

Rize hediyelik eşya satışı yapan Myros sitesi üzerinden Rize temalı tüm hediyelikleri inceleyebilir, online alışveriş mağazası üzerinden kullanışlı, kaliteli ve özel tasarım hediyelik eşyaları gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz. İşletmenizde satmak için Myros.com adresindeki özgün tasarım hediyelik ürünleri toptan olarak satın alabilir, işletmelerinizde müşterilerinize sergileyebilir ve satışını yapabilirsiniz. Özel tasarım fırsatıyla Myros’un size özel tasarımlarına sahip Rize hediyelik ürünlerini birleştirerek işletmenize özel özgün, kaliteli ve uzun vadeli kullanabileceğiniz hediyeleri alma imkânına sahip olabilirsiniz.

Rize Temalı Hediyelik Eşyalar Toptan Nasıl Satın Alınır?

Rize hediyelik eşya modelleri için Rize hediyelik eşya toptancıları arasından Myros’un alışveriş sitesini ziyaret ederek Rize hediyelik modellerini inceleyebilir, toptan üye olarak ürünleri toptan satın alma avantajlı fiyatlardan faydalanabilirsiniz. Eğer işletmelerinizde sergilemek ve satışını yapmak istiyorsanız size özel tasarımlar oluşturarak bu tasarımların basılması için toptan sipariş verebilir, sonrasında size özel hazırlanmış Rize hediyelik eşya çeşitlerini satın alabilirsiniz.

Rize’de Gezilecek Yerler Nelerdir?

Rize’de gezilecek yerler aşağıda listelenmiştir:

  • Ayder Yaylası

  • Kaçkar Dağları

  • Şorak Yaylası

  • Golezana Yaylası

  • Kunt Yaylası

  • Pokut Yaylası

  • Çağrankaya Yaylası

  • Çat Yolu 

  • Hazindak Yaylası

  • Gito Yaylası

  • Amlakit Yaylası

  • Palakçur Yaylası

  • Fırtına Deresi 

  • Palovit Şelalesi 

  • Ağaran Şelalesi

  • Rüzgarlı Şelalesi

  • ÇAYKUR Cumhuriyet Fabrikası

  • Çayeli Haremtepe Çay Bahçesi

  • Çamlık Dinlenme Yeri

  • Arapdüzü Mesire Alanı

  • Rize Kalesi

  • Ziraat Botanik Çay Bahçesi

  • Dağmaran

Rize’de Ne Yenir?

Rize mutfağına özgü yiyecek çeşitleri aşağıda listelenmiştir:

  • Mıhlama (Muhlama)

  • Etli Kuru Fasulye

  • Rize Pidesi

  • Laz Böreği

  • Rize Kavurması

  • Pepeçura Tatlısı

  • Sac Kavurma

  • Fırın Sütlaç

  • Hamsili Pilav

  • Mısır Ekmeği

  • Pekmezli Kabak Tatlısı

  • Hamsi Kolu

  • Enişte Lokumu

  • Hamsi Çığırtması

  • Rize Simidi

  • Kara Lahana Çorbası

  • Korkoto Çorbası

  • Hamsili Köfte

  • Pazı Tavalısı

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.