myros-popup.jpg (663 KB)
Papatya Sabunu Nedir?

Papatya Sabunu Nedir?

25 Ocak 2023

Ülkemizde ve dünyada faydası ve güzelliğiyle herkesi büyüleyen papatyadan yapılan sabunlar sizlere ve sevdiklerinize hoş koku ve temizlik vaat ediyor. Papatyanın sakinleştirici ve dinlendirici özelliği, özel üretilen sabunlarla birleştiğinde hem duşta hem de daha sonrasında pürüzsüzlük hissiyatı verir. Ayrıca sakinleştirici özelliği ile daha kolay uyumanızı sağlar. Papatya sabunu, cildi hassas olanlara ve doğal sabun severlere hitap etmektedir. Papatyalardan özel olarak üretilen bu sabunu her yaştaki kişiler kullanabilmektedir. Yüzyıllardır yapımına ve kullanımına devam edilen papatya sabunları eskiden olduğu gibi bugün de çok popüler. Hem gençler hem de doğal ürün severler güven duyduğu için papatya sabunundan vazgeçmiyorlar. Renginin şeffaflığı sayesinde içeriğinin doğallığı hemen belli olduğundan kullanımı oldukça zevklidir. Sizler de sevdiklerinizi ve kendinizi papatya sabununun müthiş kokusuyla şımartın.

Papatya Sabununun Özellikleri Nedir?

Papatya sabununun özellikleri aşağıdaki gibidir;

  • Tamamen doğal yollarla üretilmiştir.

  • Cilt kusurlarının iyileşmesine ve cildin derinlemesine temizlenmesine yardım eder.

  • Hassas ciltlerin kullanımına uygundur, dermatolojik tesleri yapılmıştır.

  • Papatyanın kendine has doğal kokusuna sahiptir.

  • Şeffaftır, içeriği görünebilir.

  • Paraben içermez, bebek kullanımına uygundur.

  • Kese ile birlikte kullanılabilir.

  • Saç ve cilt temizliğinde kullanılabilir.

Papatya Sabunu Ne İşe Yarar?

Papatya sabunu vücuttaki ölü derilerin atılımına yardım etmektedir. Düzenli şekilde kullanıldığında ter kokusu gibi istenmeyen kokulardan arınmanızı sağlar. Duştan sonra sürekli güzel kokmak isteyen kişilerin sıkça tercih ettiği papatya sabunları aynı zamanda papatyada bulunan vitaminlere de sahiptir. Cildinizi kurutmaz, nemlendirerek temizler. Bu sebeple hassas ve kuru cilde sahip herkes gönül rahatlığıyla kullanabilir.

Yoğun iş stresi ile yaşayanların özellikle tercih ettiği papatya çayı bedeninizi nasıl dinlendiriyorsa papatya çayı da aynı şekilde sizleri hafifletip rahatlatmaktadır. Hoş kokusu sayesinde özellikle uyumadan önce duş alırken kullanıldığında deliksiz ve rahat bir uyku imkanı sağlar. Çocuklar da rahatlıkla kullanabilir, hem doğallığı sayesinde ciltlerini yormamış hem de aşırı kimyasal maddelerden korunmuş olurlar.

Papatya Sabununun Faydaları Nedir?

Papatya sabunu doğal özellikleri sayesinde cildinizin ihtiyaç duyduğu temizliği kolaylıkla sağlamaktadır. Duşta ve banyoda hem saç hem de cilt temizliği yapmak için kullanılabilir. Paraben ve kimyasal maddeler içermediği için alerji yapmadan, kurutmadan yapaylıktan uzak bir şekilde temizlik yapılmasını sağlar. Kokusu ile sizi dinlendirir ve duştan sonra enerjinizi yükseltir.

Özellikle gençlerin muzdarip olduğu sivilce ve sivilce lekelerine papatya sabunu çok iyi gelmektedir. Kullananların çoğu tavsiye etmekte ve memnuniyetlerini dile getirmektedir. Gençlerin hassas ciltleri hassas bir bakıma ihtiyaç duyar. Özellikle de bu dönemde çok fazla kimyasal ürün kullanılmaması doktorların tavsiyeleri arasındadır. İçerisinde birçok kimyasal ürün bulunan ve cildi kurutan ürünlerden kaçınmalı, papatya sabunu gibi doğal, kurutmayan ve besleyici ürünler tercih edilmelidir.

Papatyanın her alanda kullanımı mevcuttur. Sabunda kullanıldığında ise ciltte oluşan portakal kabuğu görünümünün yok olmasını sağlamaktadır. Bol bol köpüren köpüğü sayesinde duştan tamamen arınmış biçimde ayrılırken aynı zamanda varsa mantar, egzama gibi rahatsızlıklarınızın da yatışmasına ve uzun süreli kullanımda da iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Saçları yıkamak için kullanıldığında saç dökülmelerini azaltarak saç derisini iyileştirir ve saçlarınızın daha yumuşak olmasını sağlar.

Eski zamanlardan beri kullanılan papatya sabunu şifası ile günümüze kadar ulaşmıştır. Doğal yapısı ile gözlerinizi rahatsız etmez ve cilt bakım rutininize eklendiğinde cildinizi hassas biçimde temizler. Pahalı kozmetik ve bakım ürünlerindense, yüzyıllardır kullanılan besleyici papatya ile yapılan cilt temizliği kendinizi iyi hissettirecektir.

Papatyanın renk açıcı özelliğiyle temizliğin bir araya geldiği papatya sabunu banyonuzun vazgeçilmezi haline gelmeye aday bir üründür. Cildinizde yara, güneş veya farklı pigment sorunları olabilir. Bu sorunlar için kullanılabilecek en doğal ürünlerden biri papatya sabunudur. Saçlara papatya suyu uygulandığında nasıl rengini açıyorsa papatya sabununda da aynı performansı görmekteyiz. Pigment bozuklukları, lekeler ve hatta mantar gibi cilt hastalıklarına çok iyi gelmektedir. Yüzde kullanıldığında yine renk düzensizliğinin en fazla olduğu koyu göz halkalarına iyi geldiği bilinmektedir. Papatya sabunu, içerisindeki papatya yağı ve özü sayesinde cildinize aydınlık ve temizlik katar.

Papatya Sabununun Yan Etkileri Var mıdır?

Papatya sabunu, Mısırlılardan beri sürekli kullanılıp verdiği şifaya inanılan ürünlerdendir. Özellikle Mezopotamya uygarlıkları o zamanlar daha fazla bulunan bahçelerindeki papatyaları kullanarak sabunlar, hoş kokular, takılar hatta hoş kokulu rahatlatıcı içecekler hazırlamışlardır. Yüzyıllardır kullanılan ve herhangi bir zararı olduğu görülmeyen papatya, sabun olarak da alerjik ve dermatolojik yan etkisi bulunmayan ender ürünlerden biridir. Kullanan herkesin memnun kaldığı papatya sabunlarını kullanırken yalnızca göz içine sürülmemesine dikkat edilmelidir. Göz ile direkt temasta yanma ve kızarıklık yapabilir.

Papatya Sabunu Nasıl Kullanılır?

Papatya sabunu sabah ve akşam cilt temizleme rutinlerine eklenebilir. Sabah uyandıktan sonra tüm gece boyunca hassaslaşmış olan cildinizi doğal ürünlerle temizlemeniz çok önemlidir. Hiçbir yan etkisi ve zararı bulunmayan papatya sabunları düzenli kullanımda yaşlandırmayı geciktirici etkisi ile sizin ve çevrenizin beğenisini mutlaka toplayacaktır.

Papatya sabunu aynı zamanda duşta da rahatlıkla kullanılabilir. Kese ile birlikte kullandığınızda cildinizdeki ölü hücrelerden kurtulur, pürüzsüz bir cilde kavuşursunuz. Özellikle kadınlar lazer epilasyon ve ağda sonrası hassaslaşan ciltlerini sakinleştirmek ve güzelleştirmek için tamamen doğal olan papatya sabununu tercih etmektedirler. Gliserinli papatya sabunları da özellikle vücut temizliğine özen gösteren ve doğal ürünler kullanmayı tercih eden kadınların vazgeçilmezi durumundadır.

Papatya sabunları hoş ve doğal kokusu, zararsız içeriğiyle annelerin de tercihidir. Bebeğinizin kıyafetlerini, çarşaflarını papatya sabunu ile yıkayabilirsiniz. Hem bebeğinizin daha rahat ve sakin uyumasını sağlar hem de hijyenik bir temizlik yapmış olursunuz. İçeriğinde kimyasal bulunmadığından bebeğinizi ve cildini rahatsız etmez. Güzel kokusu sayesinde bebeğinizin huzursuzlanmaları azalacaktır.

Papatya sabunu kullanırken kese ile kullanılıyor ise, tahriş edecek kadar cilde bastırılmamasına dikkat edilmelidir. Her ne kadar doğal bir ürün olsa da cilde yapılan tahriş edici temaslar cildinizi yorar ve erken yaşlanmasına sebep olur. Hafif bir şekilde yapılan kese hem temizlik açısından hem de cilt sağlığı açısından yeterlidir. Güvenilir markalardan alınan papatya sabunları hem uzun süreli kullanımda tasarruf yapmanızı hem de keyifle duş almanızı sağlar. Maddiyat açısından da faydası bulunan bu sabunlar size ve cildinize iyi gelecek.

Papatya sabunu tamamen doğal olsa bile netice itibariyle bir sabundur. Bu sebeple gözle direkt temastan kaçınmanızda fayda vardır. Çocuklar kullanıyorsa bu bilgiyi onlarla da paylaşmak gerekebilir. Bir diğer dikkat edilmesi gereken husus kokusunun kalıcılığını arttırmak için köpüğüyle yapılan temizliğin cildinizde bir miktar bekletilmesi olacaktır. Köpüğünü teninizde bekleterek papatyanın o hoş kokusunu duştan sonra da hissetmeye devam edebilirsiniz. Bunun için özellikle de parfüm sıkılan noktalara yani iç bilek ve boyun kısımları tercih edilmelidir. Tamamen temizlenen ve hoş kokan vücudunuza sıktığınız parfümün de kalıcılık seviyesi bu sayede bir tık artacaktır.

Papatya Sabunu Haftada Kaç Gün Kullanılmalıdır?

Papatya sabunları kimyasal içermediğinden günlük olarak veya banyoda kullanılabilmektedir. Kullanımı için herhangi bir kısıtlama söz konusu değildir. Banyoda veya sabah, akşam cilt temizliğinde günlük olarak kullanılmasında hiçbir sorun yoktur. Zaten doğal yapısı sayesinde dermatolojik sıkıntılar yaşatmaktan oldukça uzaktır. Tüm testleri tamamlanmış ve doğal olarak üretilmiş olan sabunlar tercih edildiği sürece istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

Papatya sabunları bacaklara ve vücudun diğer bölümlerinde sürekli olarak kullanıldığında leke ve cilt sorunlarının iyileşmesine katkıda bulunduğundan haftada en az iki kez kullanılması oldukça faydalı olacaktır. Cildiniz hem kurumaz hem de hızlı bir şekilde iyileşirken hep temiz kalır.

Papatya Sabunu Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Papatya sabunu kullanılırken aşağıdakilere dikkat edilmesi gerekmektedir.

  • Göze direkt temastan kaçınılmalıdır.

  • Bebek ve çocuklar için kullanımda yutmalarının önüne geçilmelidir.

  • Islak yerde muhafaza edilmemeli, erimemesi için kuru alanda saklanmalıdır.

  • Satın alırken kalitesine ve markasına dikkat edilmelidir.

  • İçeriğinin doğal olup olmadığı kontrol edilmelidir.

Kimler Papatya Sabunu Kullanabilir?

Papatya sabununu papatyaya alerjisi olmayan herkes gönül rahatlığıyla kullanabilir. Hassas tenli iseniz mutlaka satın alacağınız papatya sabununu iyi araştırarak kullanmalısınız. Myros kalitesi ve güvencesiyle üretilen hiçbir doğal üründe sorun yaşamazsınız. Üretim aşamaları ve satış temsilcilerinin verdiği bilgiler sayesinde birçok kişinin güvenini kazanan marka sayesinde hassas ciltler de doğal sabunları rahatlıkla kullanabilmektedir.

Papatya Sabunu Nasıl Yapılır?

Sabun üretimi incelik ister. Özellikle de papatya gibi narin ve hassas bitkilerin sabununu yaparken yıpranmadan kullanılması önemlidir. Belirli formüllerle üretilen sabunlar, kullanılan malzemenin yapısına göre değişik şekillerde üretilebilmektedir. Gereken tüm maddelerin bir araya getirildikten sonra teknik işlemlerden geçerek katı hal almasına sabun yapımı denir. Papatya sabununun yapımında papatyanın besleyiciliğinden de faydalanabilmek için yağı, kokusu ve yapısından faydalanabilmek için de yaprakları tercih edilmektedir. Tanecikli veya şeffaf biçimde üretilebilen papatya sabunları evde veya büyük üretim merkezlerinde üretilebilmektedir. Üretilen papatya sabunlarının sağlıklı ve temiz üretilmiş olmasına dikkat edilmelidir. Bu sebeple güvenilir üreticiler tercih edilmesinde fayda vardır.

Papatya Sabunu Nereden Alınır?

Papatya sabunları kozmetik mağazaları, doğal ürün satıcıları veya fabrika dağıtım noktalarından satın alınabildiği gibi aktarlarda da bulunabilmektedir. Bununla birlikte günümüzde gelişen teknoloji sayesinde artık tüm ürünlere ulaşmak daha kolay. Tamamen doğal ürünler üreten Myros da papatya sabunu satışlarını kendi sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirme imkanını sunmaktadır. Değişen şartlar nedeniyle birçok sahte ürünün piyasada bulunduğu ortamlarda her zaman güvenilir markalar tercih etmekten yana olunmalıdır. Birçok üründe olduğu gibi papatya sabununda da oldukça başarılı olan Myros fiyat performans ürünleri ile birlikte sizlerle.

Papatya Sabuna Benzer Diğer Sabun Çeştileri Nedir?

Papatya sabunu gibi doğal olarak üretilen birçok sabun çeşidi bulunmaktadır. Bunlar aşağıdaki gibidir:

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.