myros-popup.jpg (663 KB)
Pamukkale'den Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

Pamukkale'den Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

11 Mayıs 2022

Türkiye’nin Ege bölgesinde Denizli'nin  ilçesi olan Pamukkale, kar gibi beyaz görünümüyle dikkat çekiyor. Travertenler, akan bol mineralli sudaki kireç nedeniyle bu bembeyaz görünümü oluşmuş. Dünyanın hiçbir yerinde Kireçtaşı üzerine Kaplıcalarla kaplı Traverten oluşumlarının bulunduğu yer yok. Üstelik Pamukkale aynı zamanda doğal kaplıca ve spa merkezidir. Romalılar da kalma hamamlarda olduğu gibi kaplıcalarda yıkanabilir ve yüzebilirsiniz. Pamukkale Travertenlerinde bulunan bu kaplıcalar birçok hastalığa iyi gelmektedir. Kalp hastalıkları, romatizma, sinir, tansiyon, deri ve göz gibi birçok hastalıklara iyi gelmektedir. Dünyanın Sekizinci Harikası olarak anılan ve Unesco Dünya Mirası Listesi içerisinde 1988'den beri yer alan Pamukkale travertenleri, Denizli gezisi yapmak için birçok sebep bulunduruyor. Tarihi ve doğa güzellikleriyle ön plana çıkan Pamukkale, gezi sırasında adeta bir cennetteymiş gibi bir hissiyat bırakıyor.Denizli seyahatinden, yalnızca kaplıcalarıyla ünlü bembeyaz Pamukkale'nin sularını değil, aynı zamanda Hierapolis antik kentini de göreceksiniz. Bergama Kralı'nın karısı Hiera'ya için kurduğu bu antik kent Pamukkale ile hemen hemen iç içedir. Hierapolis antik kenti içerisinde yaklaşık 15 hamam, Aziz Phlippus şehitliği, St. Phlipple Martion klisesi, Arkeoloji müzesi ve güneşin batışını muhteşem bir yerde izleyebileceğiniz Amfi tiyatrosu bulunuyor.

 

Pamukkale'nin Türkiye'de gezilecek yerler listesine girmesinin tek nedeni Unesco Dünya Mirası Listesi'nde olması ya da Hierapolis değil elbette. Aynı zamanda burada bulunan kaplıcalar, şifalı suları sayesinde sağlık turizmi açısından da büyük öneme sahip. Her yıl binlerce turist Pamukkale'nin şifalı sularına girmek için Denizli'ye geliyor. Gelen turistler, Pamukkale’nin eşsiz manzarasına hayran kalıyorlar ve seyahatlerinden dönerken Pamukkale'ye özgü hediyelikler alarak anılarını yad ediyorlar. Bu sebeple Pamukkale ve çevresinde birçok hediyelik dükkanı açılmış.

 

1. Pamukkale Temalı Kupa

Pamukkaleye gidipte doğal güzelliklere hayran kalmamak elde değil. Pamukkalenin hemen hemen her yerinde görebileceğiniz el yapımı standlar ayrı bir kültürel güzellik katıyor. Sevdiklerinize birbirinden güzel Pamukkale temalı hediyelik eşyaları alarak onlarla bu anılarınızı paylaşabilirsiniz. Bu hediyeliklerin içinde Pamukkale temalı kupa hediyeliklerin içinde hem kullanışlı hemde dekoratif bir unsur olarak kullanılabilir. Pamukkaleye gidipte hediye alamadığınız takdirde bunu sizlere en iyi şekilde Myros sağlamaktadır. Avrupa'nın önde gelen üreticilerinde olan Myros, aynı zamanda seramik kupa üreticilerinden birisidir. Bulunduğunuz bölgeye ait birçok hediyeliğe istediğiniz baskıyı yapan Myros, hiç sorun yaşamadan kapınıza kadar getirmektedir. Pamukkale’nin sevilen yerlerinden Hierapolis ve Travertenleri kupaya bastırarak evinizin birçok yerinde sergileyebilirsiniz. Ayrıca evde yada ofiste masa başında kahvenizi yudumlarken de kullanabilirsiniz.

 

2. Pamukkale Temalı Magnet

Ülkemizde birçok kişi seyahat etmeyi çok sever.Gezgin ruha sahip olanlar genellikle seyahat ettiği yerlerden hatıra amaçlı birçok eşya alır. Bunlardan biri de magnetlerdir. Birçok koleksiyonerler tarafından magnetler tercih edilir. Seyahat edilen yerlerin anılarını yad etmek isteyenler için yada sevdikleriyle eşsiz manzaraları paylaşmak için çokça tercih edilen bir hediye. Özellikle Pamukkale'ye gidipte eşsiz manzaraları yanınızda getirmek için harika bir hediye. Pamukkale temalı magnetler sadece Pamukkale de değil birçok yerde satışı yapılmakta. Bu satışı yapanlardan biri de Avrupa'nın önde gelen ahşap magnet üreticilerinden, Myrostur. Myros, Pamukkale’nin birbirinden güzel doğa harikasını kaliteli bir şekilde sunar. Buzdolabınızda yada istediğiniz köşede sergileyebileceğiniz Pamukkale temalı magnetleri Myros birçok çeşitlerini sunmakta. İstediğiniz boyutta ve ebatta bulabileceğiniz magnetleri myros hizmetinize sunar.

 

3. Pamukkale Temalı Açacak

Evinizde, işyerinizde hatta arabanızda bile bulundurabileceğiniz hediyelik eşyalardan biri de açacaklardır. Pamukkale’ye gidipte Pamukkale temalı açacak almamak olmaz. Pamukkale’den alamayanlar için evinize kadar sorunsuz teslim eden Myros bunu sağlamakta. Myros, Avrupa'da hediyelik eşya konusunda işinde en iyi üretim merkezlerden biridir. Pamukkale temalı açacaklarda buna dahil. İstediğiniz her yerde kullanabilir hatta yanınızda bile taşıyabilirsiniz. Tabii açacaklar Pamukkale temalı olunca göze bir başka geliyor. Sevdiklerinize hediyelik olarak, Pamukkale temalı açacak almak isterseniz malzemesinden tasarımına kalitesine ve hatta renk uyumuna kadar dikkat eden Myros’tan alabilirsiniz. Epoksi, metal ve plastik gibi malzemeler kullanarak malzemenin türünü ve ihtiyacına göre en kaliteli bir şekilde üretir. Bu sebeple hiç düşünmeden gözünüz kapalı bir şekilde Pamukkale temalı hediyeliklerinizi alabilirsiniz.

 

4. Pamukkale Temalı Cüzdan

Gittiğimiz her yerde yanımızda taşıdığımız cüzdanlar olmazsa olmazlardandır. Bunun yanında seyahat ettiğiniz bölgelerin baskılı cüzdanlar taşımak da modaya yön vermektedir. Özellikle yaz aylarında tatil bölgelerinde daha çok kullanılan cüzdanlar günlük hayatımızda da kullanılabilir hale geldi. Pamukkale temalı cüzdan gittiğiniz her yerde yanınızda taşımak isteyeceğiniz güzelliğe sahiptir. Pamukkale’nin güzelliğiyle sanki elinizde doğal cenneti taşıyormuşsunuz hissiyatı bırakıyor. Myros, özel dijital baskı yöntemi ile Pamukkale temalı cüzdanları kaliteli bir kumaşla hizmetinize sunar.



5. Pamukkale Temalı Tepsi

Evimizde günlük hayatımızda kullandığımız malzemeler biride tepsidir. Bu kimi zaman aksesuar olarak da kullanılabiliyor. Bunu en iyi görsel ve kalite olarak Myros yansıtır. Myros, Avrupa'nın en iyi hediyelik üreticisidir. Pamukkale, sadece doğa harikası olan özellikleri dışında hediyelik eşyalarla da ön plana çıkmakta. Hediyelik eşyaların içinde klişe ürünlerin dışına çıkmak isteyenler için tepsi farklı bir hediye tercihi olabilir. Myros, Pamukkale temalı tepsi’yi hem aksesuar olarak hemde anılarınızı yad etmek için üretmektedir. Malzeme olarak metalden yapılan Pamukkale temalı tepsiler dijital baskı yöntemiyle hizmetinize sunulur. İstediğiniz boyutlara göre üretilen Pamukkale temalı tepsiler aynı zamanda diğer hediyelik ürünlere göre daha uygun fiyatlıdır.

 

6. Pamukkale Temalı Anahtarlık

Pamukkale’nin en önemli eşyalarından biri de anahtarlıktır. Anahtarlık, neredeyse her gittiğimiz yerde hatıra olarak kalmasını istediğimiz en önemli ürünlerdendir. Pamukkale’nin önemli sembollerinin de baskılı olduğu anahtarlıkları her yerde kullanılabilir. Evinizin, ofisinizin, dolabınızın ya da arabanızın anahtarlığı olarak kullanabilir ya da görmek istediğiniz herhangi bir yerde sergileyebilirsiniz. Denizli Pamukkalede bir çok dükkadan bu hediyeliklerden görmeniz mümkün. Hediyelik ürün almak için fırsat bulamayan seyahat severler için de tekrar Pamukkaleye gitmeye gerek kalmadan Myros, istediğiniz şekilde ve özel baskı yöntemleriyle sizlere ulaştırmaktadır. Pamukkale temalı anahtarlığı kalitesi özel olarak seçilen ekibin karar vermesiyle yapılır. Son olarak dijital baskı yöntemiyle üretimi bitirir.

 

7. Toprak Testi

Üretimi, Neolitik Dönem öncesine dayanan topraktan testiler günümüzde halen devam etmektedir. Farklı tasarımlarla birleşerek işlevleriyle birçok kişinin hayatında yer almakta. Birçok işlev görmesiyle hediyelik eşya konusunda oldukça fazla tercih edilir. Neredeyse gidilen her şehrin kültürüyle özdeşleşmiş olan toprak testiler evlerde hala kullanılmaktadır. Pamukkaleye gidipte topraktan yapılmış testilerle karşılaşabilirsiniz. Pamukkale'de bir çok dükkanda görmeniz mümkündür.

 

8. Çömlek

Üretimi toprak testi ile beraber yapılan çömlekler, yüzlerce yıl öncesiyle kültürümüze girmesiyle beraber üretimine devam edilen önemli hediye ürünlerdendir. Farklı tasarımıyla göze gelmesi ve işlevleriyle dikkat çekmektedir. Pamukkale’nin her yerinde görebileceğimiz çömlekler birçok turistin ilgisini çekmektedir. Bütün sevdiklerinize hediye edebileceğiniz ve farklı bir ürün olan çömlekler Pamukkalede hediyelik eşya alışverişlerinizde bulabilirsiniz.

 

9. Çalkarası Şarabı

Pamukkalenin turistik yerleri dışında Çalkarası şarabı oldukça ünlüdür. Yurt içi ve yurt dışına önemli derece şarap üretimi yapmaktadır. Sadece Çalkarası şarabı dışında, Buldan Yenicekent, Çal, Çivril, Güney, Acıpayam, Honaz, Baklan ve Bekilli üzümlerinden de şarap üretimi yapılır. Özel yapım şarapları kalitesinden dolayı birçok Avrupa ülkesinin takdirini almıştır. Bölgenin ılıman iklime sahip olması şarap yapımını kolaylaştırır. Yapılan şaraplar özenle saklanılmaktadır. Bu sebeple Pamukkale syahatinizden sonra sevdiklerinize hediye alarak onları mutlu edebilirisiniz.

 

10. Buldan Bezi

Osman Bey zamanında kullanılan bezlerden olan Buldan bezi Pamukkalede neredeyse her köşe başında karşılaşabilirsiniz.Üretimi olan buldan bezin pazarlama alanı Pamukkale olup pek çok işletmede bulmanız mümkündür.  Özel dokumalardan olan Buldan bezleri, hediyelik eşya bakımından oldukça fazla tercih edilir. Rengarenk renkleriyle gözlerinizi kamaştıran Buldan bezleri sevdiklerinize hediye edebileceğiniz ürünlerdendir.

Pamukkale'de Hediyelik Eşya Satan Yerler Nelerdir?

Pamukkale’de travertenlerden ve Denizli’nin meşhur ürünlleri hediyelik ürünler arasındadır. Ayrıca her sene Buldan Festivali mayıs ve haziran aylarında düzenlenir ve Buldan kumaşı’ndan yapılan ürünlerini inceleyebilirsiniz. Denizli’nin sokaklarında hediyelik dükkanları görmek mümkün. Pamukkale’ye gidipte hediyelik alamayanlar şimdi birçok hediyelik eşyalarda üretim yapan Myros’tan her türlü ürün isteyebilirsiniz. Myros, ürettiği ürünleri kalite ve malzeme konusunda özel ekiple çalışır. Ürünlerin değerlendirilmesi yapıldıktan sonra baskılama işlemine gönderilir. Kişiye özel üretilen hediyeler dijital baskılama yönteminden sonra sizlerin hizmetinize sunar. Myrosun, internet sitesinden her alanda istediğiniz temada hediyelik eşyalar bulabilir ve sorun yaşamadan çok kısa sürede satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

 

Pamukkale Temalı Hediyelik Eşyalar Toptan Nasıl Satın Alınır?

Myros, Avrupanın önde gelen üreticilerindendir. En önemli özelliği parekende ürün satışı dışında toptan satış yapabilmesidir. Birçok üründe olduğu gibi Pamukkale temalı hediyelik eşyalarda  toptan satış mevcuttur. Myrosun internet sitesinde bulunan toptan satış formunu doldurarak toptan satışlara özel fiyatlardan yararlanabilirsiniz. Toptan satış formunu doldurduktan sonra sizinle iletişime geçen müşteri hizmetlerinden detaylı bilgi alabilirsiniz. Yapılan görüşme sonucunda bayi başvurunuz onaylanır ve Myrosun 8000 çeşit ürünleriyle ücretsiz hizmetlerine erişim sağlayabileceksiniz. Pamukkale temalı hediyelik eşyaları toptan alımlarda fiyatlar ürünlere göre daha uygun fiyatlıdır. Toptan siparişlerinizde, Myros’un dağıtım merkezine yakın bölgelerde adrese teslim seçeneği sunulmaktadır.





Pamukkale'de Gezilecek Yerler Nelerdir?

Pamukkale’de gezilecek yerlerin listesi aşağıda şu şekildedir ;

  • Pamukkale Travertenleri

  • Hierapolis Antik Kenti

  • Kaklık Mağarası

  • Laodikya Antik Kenti

  • Antik Havuz

  • Karahayıt Kaplıcaları

  • Yeşildere Şelalesi

  • Apollon Tapınağı

  • Keloğlan Mağarası

  • Atatürk Evi Etnografya Müzesi

 

Pamukkale'de Ne Yenir?

Pamukkale ile özdeşleşen leziz yiyecek ve içecekler aşağıda listelenmiştir;

 

  • Sıyırma.

  • Kol dolması

  • Kuzu kapama.

  • Buldan kapaması

  • Ciğer sarma.

  • Yoğurtlu patlıcan gömmesi.

  • Tas kapama.

  • Sirkeli et.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.