myros-popup.jpg (663 KB)
Muğla'dan Alınacak Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

Muğla'dan Alınacak Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

10 Mart 2022

Gökyüzüyle denizin ufuktaki maviliğine uzanan koy ve körfezlerinde, dünyaca ünlü tabiat parkları ile olağanüstü doğal ve tarihi güzellikler barındıran Muğla ilimiz, gezi, gözlem, doğa yürüyüşleri ve ekstrem sporlar için iç ve dış turistlerin karadan, denizden, havadan akın akın geldiği en yoğun ziyaretçi trafiği olan yerlerimizdendir. Muğla’nın hediyelik eşyaları Bodrum, Marmaris, Fethiye gibi ülkemizin en gözde turistik bölgelerinin tasarımlarına sahip objelerin ve üretilen yerel ürünlerin tamamını kapsar.

Antik çağlardan itibaren, birçok kadim medeniyete ev sahipliği yapan bölge, ziyaretçilerine, doğal güzelliklerinin yanında eşsiz bir tarihi alan çeşitliliği de sunar. Araştırmacılara ve doğa gözlemcilerine sıkça rastlayacağınız bölgede tırmanma, sualtı dalgıçlığı, yamaç paraşütü, bungee jumping, rafting gibi sıradışı sporları yapmak için gelenleri de görebilirsiniz. Genç ve yabancı nüfusunun yerli halkın sayısını onlarca kat geçtiği yaz aylarında Muğla’nın denizlerdeki her  koyu, kıyıdaki her kara parçası ayrı bir aksiyon sahnesinin çekildiği dev bir film stüdyosuna benzer.

Bodrum, Marmaris, Fethiye, Datça gibi diğer tüm ilçelere giden yolların üzerinde sıra sıra yerleştirilmiş bölgeye has ürünlerin olduğu stantların yanında çarşılar, pazarlar, marinalar içindeki  Muğla Hediyelik eşya dükkânları sundukları geniş seçenekleriyle, alışveriş için fırsat bulduğunuzda gidebileceğiniz yerlerdir. Muğla’nın neyi meşhur hediyelik eşya ne alınır soruları, bölgeye ait rengârenk magnetler, mutfak ürünleri, gıda malzemeleri, dekoratif eşya çeşitlerini gördüğünüzde anlamsız kalacaktır.

Muğla hediyelik eşya denince ilk akla gelen magnetler, bal, badem, reçeller, deniz kabukluları ile yapılan dekoratif eşyalar, el dokuma halılar, takı, süs eşyaları ve kıyafetlerin çeşitliliği başınızı döndürecektir. Bavul sayısını arttırma ihtiyacı hissedeceğiniz Muğla gezilerinizde ailenize, dostlarınıza ve arkadaşlarınıza alabileceğiniz Muğla hediyelik eşya ürünleri aşağıda listelenmiştir:

1. Muğla Temalı Magnet

Bodrum, Fethiye, Marmaris koylarının plajlarının manzaraları, Caretta kaplumbağaları ve denizci sembolleriyle metal, epoksi, plastik ve ahşap dijital baskı, ultraviyole üç boyutlu yöntemleri ile dekorlama yapılan magnetlerin boyutları 4 cm ile 10 cm arasındadır. Tatilinizden hız kesmeden, bütün tanıdıklarınıza hediye edebileceğiniz,  kolaylıkla bulabileceğiniz çeşit çeşit, renk renk Muğla temalı magnet ürünlerinin ortalama fiyatları 9 lira ile 23 lira arasındadır. 

2. Muğla Temalı Kupa

Dalyan, Köyceğiz, Ölüdeniz plaj ve kaplumbağalarıyla dekorlanan Muğla Fethiye hediyelik eşya ürünlerinden en kullanışlı türlerden olan kupaların boyutları, 8 cm çapında 9 cm yüksekliğindedir. Dostlarınızla birlikte sıcak tatil anılarınızı konuşurken, içeceklerinizi yudumlayacağınız, Muğla temalı kupa ürünlerinin ortalama fiyatları 60 lira ile 70 lira arasındadır.  

3. Muğla Temalı Açacak 

Caretta kaplumbağasından, Babadağ yamaç paraşütü figürlerine kadar çeşitli formlardaki şişe açacakları, bölgeye ait panoramik manzaralardan dijital baskı dekorlama yapılarak, epoksi ve metal malzemelerden üretilir. Boyutları 4 cm ile 10 cm arasındadır.  Kamp meraklısı dostlarınıza, klasik şişeden içen arkadaşlarınıza alabileceğiniz Muğla temalı açacak ürünlerinin ortalama fiyatları 13 lira ile 50 lira arasındadır. 

4. Muğla Temalı Anahtarlık 

Bölgeye has manzara ve doğal güzelliklerle tasarlanmış tekli ya da salkım anahtarlık modelleri, metal kabartma, epoksi içinde deniz kabukluları ya da ahşap, polyester üzerine dijital baskı yapılarak üretilir. Caretta kaplumbağa, kelebek, tavşan, denizatı figürlerinin de olduğu farklı formlardaki anahtarlıkların boyutları 4 cm ile 10 cm arasındadır. Tatil heyecanının anahtarların ucunda sallandığı, Muğla temalı anahtarlık ürünlerinin ortalama fiyatları 14 lira ile 45 lira arasındadır.

5. Çam Balı

Muğla’nın hediyelik eşyaları özellikleri arasında sağlık ve lezzet arayanların ilk tercih ettikleri ürün çam balıdır. Sahilleri kadar, büyük çam ormanlarıyla kaplı dağ zirveleri ile de ünlü bölgenin, halsizlik, yorgunluğa iyi gelen ve enerji veren çam balı da çok ünlüdür. Yüksek tansiyonu dengeleyerek, sindirim ve bağışıklık sistemine faydalı olan, özellikle Marmaris ve Fethiye bölgelerinde üretilen Muğla çam balını farklı gramajlarda, ambalajlarda bulabilirsiniz. Ailenize, dostlarınıza hediye edebileceğiniz otantik şişe ve kavanozlarla paketlenmiş Muğla çam balının ortalama fiyatları miktarına göre,  50 lira ile 700 lira arasındadır. 

6. Şile Bezinden Kıyafet 

Şile bezi, yerel el tezgâhlarında dokunan, ter emici özelliği ile yaz aylarının en çok tercih edilen ülkemize has giysilerinin üretildiği, hafif, rahat, sağlıklı bir kumaş türüdür. Şile bezinden yapılan kıyafetler, el çantaları, ev tekstili eşyalar Muğla hediyelik eşya ürünleri arasında en çok tercih edilenlerdendir. Kendiniz ve dostlarınız için seçebileceğiniz, özellikle beyaz renk ve naturel tonlarda zengin çeşitliliğe sahip şile bezinden kıyafet ürünlerinin ortalama fiyatları işçiliğine ve ölçülerine göre 250 lira ile 1.000 lira arasındadır.

7. Dokuma Halı

Eski dönemlerde kız çeyizi ve çadır hayatı için dokunan el dokuma halıları, göçebe kavimlerden günümüz uygarlığına kalan en güzel el sanatlarından biridir. Marmaris’in Armutalan, İçmeler, Bayır, Osmaniye, Söğüt adlarıyla tanınan yerleşim bölgelerinde üretilen el dokuma halıları, günümüzün en değerli Muğla hediyelik eşya ürünlerine dönüşmüştür. Ölçüleri, iplik türleri, renkleri ve içindeki desen çeşitliliğine göre değişen dokuma halılarının ortalama fiyatları 300 lira ile 20.000 lira arasındadır.

8. Patlıcan Reçeli   

Anadolu mutfağının tuzlu çeşitlerinde, közleme, şakşuka ve yoğurtlama ile meze kültürünün vazgeçilmezi, hünkârbeğendi, karnıyarık, musakka, alinazik, imambayıldı gibi Osmanlı mutfağından gelen tariflerinin lezzetleriyle bilinen patlıcan, Muğla’da özel bir reçel formülüyle tatlı olarak karşınıza çıkar. Muğla’ nın hediyelik eşyaları arasında lezzetli seçeneklerden olan patlıcan reçeli, farklı tatlara meraklı dostlarınız için ilginç bir seçenek olacaktır. Yaklaşık zeytin boyutlarına gelmiş küçük patlıcan taneleriyle yapılan, Muğla bölgesi adına tescilli ve coğrafi işaretli olan patlıcan reçelinin, gramajlarına göre ortalama fiyatları 30 lira ile 250 lira arasındadır.

Muğla'nın İlçelerine Göre Hangi Hediyelikler Alınabilir?         

Muğla hediyelik eşya olarak zengin çeşitliliğe sahip bir bölgedir. Bölgenin her ilçesinde, sadece orada bulabileceğiniz, el emeği ile yapılmış yerel ürünlerin satıldığı butik işletmelerini her köşe başında bulabilirsiniz. Şehrin en eski yerlerinden Bakırcılar Çarşısında cezveler, kazanlar, çini tabaklar, maskeler, süslemeler ve biblolar alabilirsiniz.Bodrum’ ’un  yöresel sabunlardan, ünlü Bodrum mandalinası ile yapılan kolonyalarından,Milas'ın el dokuması halılarından evinize alabilir, dostlarınıza ve aile üyelerine hediye edebilirsiniz. Babadağ, Kelebekler Vadisi,  Likya Yolu, Kayaköy, Kıdrak, Katrancı Koyu, Çalış plajı ve Ölüdeniz plajında koruma altına alınan Caretta kaBodrum’un  yöresel sabunlardanplumbağalarıyla dünyanın önde gelen tabiat parklarını sınırları içinde bulunduran Muğla, Fethiye hediyelik eşya ürünlerinde magnet çeşitleri, takı ve süs eşyaları konusunda, her köşe başında kolaylıkla bulabileceğiniz en önde gelen ilçelerdendir. Marmaris yat limanı ve çarşı içinde çeşitli modellerde beyaz ve renkli şile bezi kıyafetlerden kendinize seçebilir ya da hediyelik olarak düşünebilirsiniz. Arkadaşlarınıza Marmaris balı, zeytini, zeytinyağı, Datça'nın Bademi, kurutulmuş biber ya da kantaron yağı hediye alabilirsiniz.

Doğal ve tarihi yerleri ile keyifli tatil anlayışının yanında, başarılı ve özgün yöresel çeşitleri ile Muğla hediyelik eşya ürünleri ailenizin, dostlarınızın, arkadaşlarınızın gönüllerini fethedecektir.           

Muğla'da Hediyelik Eşya Satan Yerler Nelerdir?

Muğla’nın merkezinde ve Bodrum, Fethiye, Marmaris gibi tüm ilçelerinde bulunan çarşılar, yerel pazarlar, dükkânlar, yat limanları ile yollar boyunca sıralanmış standlar her türlü Muğla hediyelik eşya satan yerlerdir. Genellikle gezi, gözlem ve yüksek aktivite için planlanan Muğla seyahatlerinde gezecek görecek yerlerin çokluğu, alınacak ürün ve eşyaların çeşitliliği nedeniyle tanıdıklarınıza hediyelik eşya almaya zaman kalmayabilir. Planladığınızdan fazla bagaj yeri ihtiyacınız olabilir. Myros Muğla hediyelik eşya ürünleri aile, tanıdık ve dostlara, tatilinizde onları da hatırladığınızın göstergesi olan hediyeleri almanıza yardımcı olur. Katalogda bulunan kaliteli malzeme, tasarım ve işçilikle hazırlanmış ürünlerden karma veya tekli sipariş verebilir, özelleştirilebilen ürünlerle size ait tasarımlar yaratarak güvenle alışveriş yapabilirsiniz. 

Muğla Temalı Hediyelik Eşyalar Toptan Nasıl Satın Alınır?  

Muğla’daki yerel işletmeler, tüm bölgedeki büyük firmaların ofisleri, otel ve konaklama yerleri için yapılacak toplu alışverişlerde Muğla hediyelik eşya toptancılarından olan Myros'u tercih edebilirsiniz. Özel davetler için katılımcılara, işletmelerin müşterilerine, ziyaretçiler için kurumsal ürün siparişlerinizi Myros.com'dan toptan üyelik oluşturarak ve toptan sipariş seçeneğini kullanarak yapabilirsiniz. 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.