myros-popup.jpg (663 KB)
Marmaris'ten Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

Marmaris'ten Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

03 Mart 2022

Ülkemizin güneybatısında bir yanda Akdeniz’e bir yanda Ege’ye sarılırcasına uzanan Marmaris, tatil dönemlerinde, deniz ve doğa sporları ile kamp etkinliklerinde ilk akla gelen bölgelerdendir. Marmaris hediyelik eşyaları, ilçenin doğal güzelliklerini, tarihi ve turistik alanlarını desenlerinde barındıran, aynı zamanda yerel olarak ürettikleri  ulusal ve uluslararası üne sahip tüm ürünleri kapsar.

Antik çağlarda Karya bölgesinin bir liman kenti olan Marmaris, ilk adını Karya dilinde "Doğa kenti"  anlamına gelen Physkos olarak alır. Kuruluşu M.Ö 3400 yıllarına dayanan tarihçesine göre Pers, Rodos, Roma ve Bizans İmparatorluklarının egemenliğinden sonra 13. Yüzyılda Anadolu Selçuklu Devletine geçmesiyle adı Mermeris olur. Marmaris tarih boyunca Anadolu’da hüküm süren tüm devletlerin Akdeniz'e açılan en önemli liman kenti olur.

Akdeniz ile Ege Denizinin kesiştiği yarımadada bulunan, Marmaris neredeyse bütün yıl boyunca süren güneşli havası, olağanüstü güzel  koyları, cennet gibi doğası, tertemiz havası ve kumsallarıyla turistik seyahat için en çok tercih edilen yerlerden biridir. Mavi Yolculuk turları, yelkencilik ve su sporları konusunda da çeşitli seçenekler sunan Marmaris’in limanı ve doğal güzellikleriyle ünlü akvaryum berraklığındaki koyları, birçok yerli ve yabancı tekneye ve yata ev sahipliği yapar. Ülkemizin en uzun yürüyüş parkurlarından biri olan “Likya yolu yürüyüş parkurunun” uzantısı, 2021 yılında National Geografic tarafından dünyanın en iyi altı macera rotasından biri olarak seçilen Karya yolu patikası da, kampçıların, doğa yürüyüşçülerinin rağbet gösterdiği yerlerdendir.  

Marmaris ‘in neyi meşhur hediyelik ne alınabilir diye görmek isterseniz, ilçenin en popüler çarşılarından Marmaris hediyelik eşya dükkânları ile ünlü Marmaris Büyük Kapalı Çarşısını gezebilirsiniz. Marmaris ve çevresinde haftanın her günü farklı yerlerde kurulan yerel pazarlarından ya da marinaya giden yollardaki Marmaris hediyelik eşya dükkânlarından alışveriş yapabilirsiniz.

Marmaris’ten alınacak Marmaris’e özgü hediyelik eşya ürünleri aşağıda listelenmiştir:

1. Marmaris Temalı Magnet 

Marmaris'e özgü hediyelik eşyalar arasında magnetler en pratik ve çok tercih edilen ürünlerdendir. Ahşap, metal, epoksi ve plastik malzemelerden yapılan figürlerin üzerine deniz kabukları, Marmaris’e ait desen ve yazıların üç boyutlu veya ultraviyole dijital baskı ile dekorlama yapıldığı magnet çeşitlerinin boyutları, 4 cm ile 11 cm arasındadır. Sevdiklerinize ve kendinize alacağınız, tüm mekanlardaki dolap kapaklarını ve panoları renklendirecek Marmaris temalı magnet ürünlerin ortalama fiyatları 9 lira ile 15 lira arasındadır. 

2. Marmaris Temalı Kupa  

Çay ya da kahveyi yudumlarken avuçlarda bıraktığı sıcaklığıyla, sevdiklerinize sizi hatırlatacak en sıcak ürünlerden biri kupalardır. Serigrafi tekniği ile dekorlama yapılan, Marmaris’in tarihi ve doğal güzelliklerini desenlerinde bulunduran kupaların ölçüleri 82 mm çapında 90 mm yüksekliğindedir. Çayınızın ve kahvenizin tadında Marmaris güneşini ve denizini hissedeceğiniz Marmaris temalı kupa ürünlerinin  ortalama fiyatları 60 lira ile 70 lira arasındadır. 

3. Marmaris Temalı Açacak 

Günümüzde kolay açılan kapaklı içecekler yaygın olsa da, şişe ve kapak formları klasikleşmiş otantik içecekler için şişe açacakları en iyi araçlardır. Kampta, karavanda , yelkenlide ya da evde olsun, her yerde gerekli ürünlerdendir. Pratik boyutları ve kullanışlı olmaları nedeniyle en güzel Marmaris’e özgü hediye seçeneklerinden biridir. Dijital baskı ile dekorlama yapılan epoksi ve metalden üretilen şişe açacakları, deniz, güneş, marin konseptinde Marmaris doğa etkinlikleri ile desen verilerek üretilmiştir. Çeşitli figürlerin üzerine yapılan 3 cm ile 20 cm arasında değişen boyutlara sahip Marmaris temalı açacak modellerinin ortalama fiyatları, 13 lira ile 50 lira arasındadır.

4. Marmaris Temalı Anahtarlık

Marmaris’in anılarının sıcaklığını küçük bir anahtarlığa sığdırarak sevdiklerinize hediye edebilir ya da cebinizde taşıyabilirsiniz. Yuvarlak, kare, kalp gibi çeşitli formlarda epoksi, metal ve plastik malzemelerden tekli ya da salkım şeklinde üretilen anahtarlıkların boyutları 3 cm ile 5 cm arasındadır. Teknenizin, aracınızın, yazlığınızın yanında tüm mekânlarınızın anahtarlarını taşıyabileceğiniz, Marmaris temalı anahtarlık ürünlerinin ortalama fiyatları, 14 lira ile 45 lira arasındadır.

5. Marmaris Balı

Çiçeklerden ve meyve tomurcuklarından alınan nektarın arılar tarafından kimyasal değişime uğramasıyla oluşan bal, besin değeri yüksek ve insan fizyolojisi için çok önemli bir gıda türüdür. Antioksidan özelliği ile içeriğindeki konsantre vitamin ve mineraller sayesinde dünyanın her yerinde, her kültürde tüketilen bal, rengini, aromasını ve içeriğini, arıların topladıkları nektarların doğal ortamından alır. Marmaris’in doğal ortamında, çiçek ve çam ağaçlarının arasında yapılan arıcılıkla elde edilen Marmaris balı, Marmaris’e özgü hediyelik eşyalar arasında alınabilecek yöresel ürünlerin en tatlı olanıdır. Kendinize veya sevdiklerinize alabileceğiniz Marmaris balının,  gramajına ve türüne bağlı olarak ortalama fiyatları 20 lira ile 2000 lira arasında değişmektedir.

6. Kantaron Yağı

Eski medeniyetlerden beri, şifalı otlardan kabul edilen kantaron bitkisinden elde edilen kantaron yağı, çiçeği ve tomurcukları elle koparılarak kurutulduktan sonra zeytinyağının içinde gün ışığında bekletilerek yaklaşık altı ayda hazırlanır. Zeytinyağının rengi kırmızıya döndüğünde merhem olarak kullanılır. Her türlü kesik, yara, cilt sorunları ve yanıklarda tedavi edici özelliğe sahiptir. Marmaris Kantaron yağı, kamp alanlarında veya doğa sporlarıyla uğraşırken çantanızda bulunması gereken Marmaris’e özgü hediyelik eşyalar arasındadır. Yerel şişelenmiş butik ürünlerden farklı markalarda bulabileceğiniz kurumsal ürünlere kadar ortalama fiyatları, gramajına göre 20 lira ile 200 lira arasındadır.

7. Kurutulmuş Biber 

Marmaris ve çevresinde yetişen körüklü biber türünün acısı da tatlısı da topraktan gelen farklı bir lezzeti taşır. Taze olarak da tüketilen biberler, güneşte kurutulduktan sonra kışın da sofralara eşlik eder. Öğütülerek ya da kızartılarak yemeklere eklenir veya meze olarak tüketilebilir. Aileye, dostlara veya eve alabileceğiniz yöreye has lezzetlerden olan Marmaris hediyelik  kurutulmuş biber fiyatları, ortalama olarak 20 lira ile 40 lira arasındadır.

8. Reçel  

Çöreklerin, tereyağlı kızarmış ekmeklerin üzerinde, kahvaltıların ve tatlı saatlerinin en lezzetli atıştırmalıklarından olan reçel, Marmaris’in ılıman ikliminde, bereketli topraklarında, doğal ve renkli ortamında üretilen Marmaris'e özgü hediyelik ürünlerdendir. Turunç, Karadut, ceviz, süt reçeli gibi değişik tatları da bulabileceğiniz reçellerin ve marmelatların, yöresel butik olarak üretilmiş olanlarından, kurumsal markalaşmış olanlarına kadar ortalama fiyatları 17 lira ile 50 lira arasındadır

Marmaris'in İlçelerine Göre Hangi Hediyelikler Alınabilir? 

Marmaris’e özgü hediyelik eşya çeşitlerini arayan yerli ve yabancı ziyaretçiler, ilçenin merkezinde ve çevresinde meşhur olan yöresel ürünlerden satın alabilirler. Marmaris’e inen dağ yolundan itibaren çevresindeki bölgelere, tarihi alanlarıyla, müzelerine, yerleşim yerlerine ve turistik tesislerine giden tüm yollar çeşitli seyyar satış standları ile doludur. Açık havada bulunan bir alışveriş merkezi görünümündeki yol boyunca, Marmaris’in narenciye çeşitlerinden sepette satılan yaş ve kuru incirlerine, kantaron yağı, Ortaca kurutulmuş biberi ve zeytinyağına kadar her şey bulunur.  İçmeler bölgesinin ülke çapında ünlü bal ve reçelleri ile Datça’nın iri tanecikli lezzetli nurlu bademi ve diğer badem çeşitlerinin tadına bakınca satın almadan geçemezsiniz. Kavrulmuş fırınlanmış badem, kuru incir ve bal karışımından oluşan ballı badem yine Marmaris’e özgü hediyelik ürünlerin her yerde bulunan yöresel seçeneklerindendir. El dokuma Milas halısı, kupalar, tabaklar, deniz kabuklu dekorasyon eşyaları ve tatilcilerin vazgeçilmez ürünlerinden tasarımlarında bölgenin desenlerini bulunduran magnet çeşitleri de her yerde bulunabilen ürünlerdendir. Tüm bu dekoratif ve kullanışlı ürünlerin yanında, sağlık ve lezzet dolu seçenekler seyahatin sonunda sizi ve hediye götüreceğiniz sevdiklerinizi fazlasıyla mutlu eder. 

Marmaris’te Hediyelik Eşya Satan Yerler Nelerdir?    

Marmaris hediyelik eşya dükkânları, gezileriniz sırasında tadına bakarak, deneyerek, test ederek hediye almanızı sağlar. Fakat, kamp amacıyla gittiğinizde, doğa sporları için seyahat ettiğinizde taşıdığınız yük ile malzemeler fazlasıyla çok ve ağır olacaktır. Yelken ve yat seyahatinde ise küçük alanlar nedeniyle seyahat çantanızda küçük boyda olacaktır. Kendi aracınızla seyahat ediyor olsanız bile bagajınıza doldurduğunuz eşyalarınız nedeniyle dönüşe geçerken istediğiniz her ürünü alamamış olabilirsiniz. Böyle durumlarda kaliteli tasarım, malzeme ve işçilik ile üretilmiş  Myros ürünleri arasından seçim yapabilirsiniz. Myros güvenle satın alabileceğiniz Marmaris hediyelik eşya ürünlerini,  sağlam ambalaj ve hızlı lojistik süreçleriyle size ulaştırır. Marmaris’e özgü hediyelik eşyaların en çarpıcı türlerine ait zengin çeşitliliğe sahip her ürünü, tekli ya da karma sipariş verebilir, özelleştirilebilen ürünlerde fotoğraflarınızla kendi tasarımlarınızı oluşturabilirsiniz. Böylece aile, eş, dost ve arkadaşlarınıza tatilde de unutmadığınızı gösterebilirsiniz.

Marmaris Temalı Hediyelik Eşyalar Toptan Nasıl Satın Alınır?

Marmaris’ le ilgili kurumsal firmaların tanıtım ve toplantılarında davetliler için, turistik tesislerin ve yerel işletmelerin müşterilerine, çeşitli davet ve organizasyonlarda katılımcılar için verilecek hediyelik ürünler,  Marmaris hediyelik eşya toptancısı olan Myros'dan alınabilir. Myros Marmaris hediyelik eşya ürünlerinde bu tip kurumsal satın almalar ve işletme alışverişleriniz için toptan üye olarak toptan sipariş seçeneklerinden faydalanabilir ve dilerseniz ürünleri özelleştirebilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.