myros-popup.jpg (663 KB)
Magnet Baskı Nedir?

Magnet Baskı Nedir?

08 Kasım 2022

Magnet baskı, arka yüzündeki mıknatısa monte edilen çeşitli formdaki tasarımların, ön yüzlerine fotoğraf, manzara, logo, yazı ya da özel bir desenin dijital baskı teknikleri ile dekorlama yapılarak üretildiği, dekoratif anı, hatıra hediyelik eşya, kutlama, promosyon veya kartvizit kategorilerindeki ürünlerin tamamıdır. Baskılı magnet ürünleri ahşap, epoksi, eva kâğıdı, metal, cam, plastik polyester, seramik, şeffaf polyester gibi temel malzemeler kullanılarak üretilir.  Özellikle turistik yerlerdeki hediyelik eşya dükkânlarında satılan magnet baskı ürünleri mıknatıs özelliği ile buzdolabı kapakları başta olmak üzere, çeşitli metal kapaklı dolaplar, raflar, paneller üzerine tutturularak kullanılır.

İnsanın sanatçı kimliği, boş bulduğu her yüzeyi çizme, kazıma, şekillendirme dürtüsü ile ortaya çıkmıştır.  Antik çağlardan itibaren yaşanılan mağara duvarlarındaki el izlerinden, gravürlere kadar boş alanları süsleme dürtüsü ile tüm mekânlarındaki duvarları, dolap kapaklarını süslemeye devam etmiştir. Günümüzde, atalarından kalan bu alışkanlıklarını devam ettiren insanlar, teknoloji ve sanatın işbirliği sayesinde kolay, hızlı ve ekonomik şekilde üretilen eşyalar ile dekorasyon yapmaktadır.  Baskılı magnet ürünleri insanların, özellikle mutfaklarda en geniş ve boş bir alana sahip metal kapaklı buzdolapları,  okulda, ofiste ya da çeşitli mekânlarda bulunan metal kapaklı dolaplar, raflar ve panoların süslenmesi amacı ile kullanılan en önemli dekoratif eşya türlerindendir. İnsanlar genellikle çeşitli amaçlarla yaptıkları gezi ve seyahatlerde havaalanları, terminaller, müzeler, tarihi yerler, çarşı ve alışveriş merkezlerindeki hediyelik eşya dükkânlarında bulunan, yüzlerce çeşit ve uygun fiyatlı baskılı magnet ürünlerinden alırlar.  Sık seyahat edenlerin özellikle koleksiyon yapmak için satın aldıkları magnet baskı ürünleri, her evin, ofisin veya mekânın buzdolabı kapağı üzerinde rastlamak mümkündür. Rengârenk ve çeşitli desenleri ile baskılı magnet modelleri, tarihi, turistik ve gezi amaçlı yapılan seyahatlerde, gidilen bölgenin öne çıkan yöresel özellikleri ve manzara desenlerini taşır. Küçük ve kolay taşınabilir olmaları sayesinde en ideal hediye türlerindendir. Anı hediyelik eşya amacı ile hem kişisel olarak ev için, hem de aile üyeleri, dostlar, arkadaşlar, tanıdıklar için en çok satın alınan ürünlerdendir. 

Baskılı magnet ürünleri aynı zamanda firmaların marka tanıtımlarını arttırmak amacı ile kullandıkları önemli bir pazarlama aracıdır. Kurumlar pazarlama ağını genişletmek, müşterilerine hizmet ve ürün tanıtımı yapmak amacı ile üzerinde marka logosu ve sloganlarının bulunduğu baskılı magnet ürünlerinden kullanır. Genellikle pişmiş hazır yemek hizmeti sunan lokantalara, kebapçılara, hamburgercilere, pidecilere ait kartvizit şeklindeki baskılı magnet ürünlerini de her evin buzdolabı üzerinde görebilirsiniz. Benzer şekilde belirli periyotlar ile alınan su ve tüp dağıtıcı firmalarının ya da elektronik ve beyaz eşya teknik servis hizmeti veren işletmelerin iletişim bilgilerini taşıyan magnet baskı kartvizit türlerine rastlayabilirsiniz. Baskılı magnet ürünlerinin en yaygın kullanıldığı alanlardan biri de davet ve organizasyonlardır. Çeşitli seminerlerde, işyerlerinde ve organizasyonlarda, çalışanların, katılımcıların veya ziyaretçilerin yakalarındaki isim kartlığı ya da tanıtım ve pazarlama malzemesi olarak da kullanılır.    

Baskılı magnet ürünleri, ön yüzeyine çeşitli baskı teknikleri ile dekorlama yapılan tasarımın arka yüzeyine monte edilen mıknatıs ile birleşiminden oluşur. Mıknatısın manyetik alanının devreye girmesini sağlayan metal yüzeyler, kullanım mantığının temelini oluşturur. Yeryüzündeki tüm ülkeler,  şehirler, kurumsal markalar, işletmeler, her yenilikle birlikte yapılan tanıtım, davet ve organizasyonlar düşünüldüğünde her özel güne, ürüne ve duruma göre baskılı magnet modeli üretilebilir. Dekoratif amaçlı olanlar yaygın olarak kullanılsa da, işlevsel türleri de bulunmaktadır. Şişe açacağı, fotoğraf çerçevesi, puzzle olarak üretilen baskılı magnet modelleri de bulunmaktadır. İster dekoratif, ister işlevsel olsun istediğiniz temaya ait tüm magnet modellerini Türkiye’nin en büyük hediyelik eşya üreticisi ve toptancısı Myros’ un kataloglarındaki hazır magnet baskı ürünleri arasından seçim yaparak sipariş verebilir, farklı ve değişik temalarla hazırlanan tüm ürünlerden tekli veya karma sipariş vererek perakende satın alma yapabilirsiniz. Özelleştirilebilir olan modellerde kendi kişisel tasarımlarınızı oluşturabilir, davetler, organizasyonlar, baskılı magnet kartvizitler ya da kurumsal tanıtım amaçlı promosyon hediyelikler için toptan sipariş verebilirsiniz. Tüm kurumsal ve toptan siparişlerinizde avantajlı fiyat ve kampanyalardan yararlanmak için bayi girişini kullanabilirsiniz.

Küçük yüzeylerinde büyük etkiler yaratan görüntü ve desenleri ile magnet baskı nedir, magnet baskı teknikleri nelerdir, magnet baskı fiyatları nelerdir hep birlikte göz atalım.

Magnet Baskı Teknikleri Nelerdir?    

Arkeolojik araştırmalarda bulunan tarihi el yazmaları ve gravürler için kullanıldığı düşünülen mühürler ve damgalar, antik çağlardan beri insanlığın hem iletişim hem de süsleme sanatı için baskı teknikleri kullandığını göstermiştir. Özellikle dini tasvirler, ikonalar, felsefi öğretiler, krallık ve imparatorluk duyuruları için kullanılan en ilkel baskı tekniği olan mühür ve damgaların, belirli unsurları ve çerçeveleri tamamen gelişerek evrimleşmiş ve kullanımı hiç durmadan günümüze kadar gelmiştir. İkinci nesil baskı tekniği olan matbaalar, ilk kez 6. yüzyılda Çin’de kullanılmış ve Pekin'de 8. yüzyılda ilk gazete basılmıştır. Bu dönemde matbaalar ağaç oyma tekniği kullanarak harf baskısı yaparken, 15. yüzyıl matbaacıları aynı tekniği kitap formatının yanında resim işlemek için de kullanmışlardır. Johannes Gutenberg ile ortağı Johann Fust birlikte metal harflerle basım tekniğini geliştirmiş, 1455'te bastıkları ve Gutenberg Kutsal Kitabı olarak bilinen Kutsal Kitap, hem yüksek kaliteli baskısı ve hem de ekonomik fiyatı sayesinde dikkatleri çekmiştir. Metal kalıpların hazırlanması pahalı olmasına rağmen, daha hızlı ve seri üretim yapabilme başarısı ile bu yöntem kısa sürede popüler olmuştur. Bu yeni buluş Almanya’dan başlayarak tüm dünyaya yayılmıştır. 20. yüzyılın ortalarından itibaren gelişen teknolojik imkânlar ile birlikte, matbaalar da yerini, bilgisayar yazıcıları ve çok çeşitli transfer baskı makinelerine bırakmıştır. Yüzey yapısında bulunan özellikleri sayesinde rahatlıkla her türlü harf, desen, fotoğraf ve tasarımı aktarabilme yeteneğine sahip transfer baskı makineleri, dokusuna baskı mürekkebini kabul edecek özellikleri olan tüm yüzeylerde kullanılabilmektedir. Bu makineler ile genellikle tekstil, metal, cam, seramik, plastikten üretilmiş düz, eğimli veya üç boyutlu her türlü ürüne baskı yapılabilir.

Sahip oldukları teknolojiler, malzemeler, ürünler ve üretim süreçleri ile her biri ayrı bir uzmanlık alanı olan çok farklı baskı teknikleri bulunmaktadır. Serigrafi (ipek baskı)  tekniği, termoplastik eriyen transfer baskının, transfere uyumlu bir kâğıt üzerine basılan desenin ısı ve basınç uygulayarak kâğıdı ters çevirip materyal yüzeyine transfer etme işlemidir. İtalya’da 1940’ larda ticari ürünlerde ilk kez kullanılmaya başlanan bu metot ile giysi ve promosyon ürünlerin üzerine baskı çalışmaları başlamıştır. 1980’lerden sonra hem kaliteli hem de daha düşük maliyetli transfer mürekkep ve yazıcı üretimi tüm dünyada transfer baskının yaygınlık kazanmasını sağlamıştır. Özellikle 1980’lerden sonra gelişen düşük maliyetli ve kaliteli üretim yapan transfer baskı makinesi ile dekorlama yapımının en çok tercih edildiği ürünler başta baskılı magnet olmak üzere, anahtarlık, seramik kupa, isimlik, madalya, şapka, çanta, tişört, telefon kılıfı, puzzle gibi ürünlerdir. Sürekli güncellenen teknolojiler sayesinde çok geniş ürün yelpazelerinin üretiminde kullanılan baskı teknikleri hediyelik eşya sektöründe çok önemli bir yere sahiptir. Günümüzde özellikle turistik anı ve hatıra hediyelik eşya sektörünün lokomotif ürünlerinden olan baskılı magnet ürünleri için kullanılan magnet baskı makinesi ile kişiye özel magnet baskı çeşitleri bile kaliteli tasarım, canlı renkler ve desenler ile istenilen sayıda, düşük maliyet ile üretilebilmektedir.

Magnet Baskı teknikleri kendi aralarında kullanılan yöntemler ve magnet baskı makinesi özelliklerine göre genellikle dijital baskı ve ofset baskı olarak yapılır. Ofset baskılar daha düşük maliyetli olduğu için firmalar tarafından kartvizit magnet baskı ve promosyon ürünleri için çok tercih edilir. Hem hızlı hem de etkili ve canlı renklerde istenilen aynı zamanda üç boyutlu veya şekilli magnet baskıları için en çok tercih edilen teknik ise dijital baskı tekniğidir. Ofset baskı türüne göre daha hızlı teslim edilir ancak maliyeti biraz daha yüksektir. 

Dijital Baskı   

Dijital olarak kayıtlı metin, fotoğraf veya desenin çok çeşitli materyal ve farklı boyutlardaki formlar üzerine basılması tekniğidir. Az sayıda ve küçük çaplı baskı işleri için ya da kişiye özel magnet baskı çeşitlerinde özellikle çok tercih edilen dijital baskı tekniği, tasarım esnekliği olan, yüksek kaliteli ürünleri kısa zamanda üretebilmek için en ideal yöntemdir. Ofset baskı türüne göre daha hızlı bir yöntemdir. Ancak, maksimum sayıda baskı kapasitesi daha düşük olduğu için, çok yüksek adetli ürünlerde ofset baskıya göre daha maliyetli bir tekniktir. Dijital baskı, özellikle ürün üzerinde değişiklik yapılma ihtimali olan ve hızlı teslimat istenen durumlarda, seri baskı tekniği özelliği ile çok tercih edilen bir yöntemdir. Dijital baskı tekniği tasarım esnekliğine sahip ve hızlı üretimin yanında baskı kalitesi de en yüksek yöntemdir. Eğer, düşük adette, yüksek kalitedeki görseller, canlı renkler ve desenler  ile  hızlı teslimat istiyorsanız sizin için en uygun transfer baskı tekniği, dijital baskı yöntemidir. Giderek gelişen ve hızla yenilenen teknoloji ile birlikte, aynı hızla büyüyen turistik anı hatıra hediyelik eşya ürünleri nedeni ile hediyelik eşya üreticileri için dijital baskı çok önemli bir tasarım üretim yöntemi olmuştur.  

Ofset Baskı    

Ofset baskı, genellikle kâğıt yüzeylere uygulanan bir baskı tekniğidir.  Ağaç ve metal baskıdan farklı olarak kalıplardaki yükseltiler ve oyuklardan yararlanmaz. “Düz baskı sistemi” ya da “endirekt baskı sistemi” olarak bilinen taş baskı sistemindeki gibi kalıp yüzeyi düzdür. Fiziksel ve kimyasal olarak yağ ve suyun birbirine karışmama özelliğine temel alan yöntemde,  suyun yağ bazlı mürekkeple karışmaması sayesinde desen ve dekor çalışması yapılır. Ofset baskıda emülsiyon, baskı desenini ortaya çıkaran ve yağ bazlı mürekkep basılacak alanlara uygulanır. Desen kalıbının üzerinde mürekkep basılmayacak bölgelere emülsiyon uygulanmaz. Böylece deseni oluşturacak bölge belirlenir. Emülsiyonlu alanlar baskının yağlı mürekkebini tutar, emülsiyonsuz alanlar ise suyu tutar.  Mikro ölçekte yapılan bu çalışmanın sonunda mürekkepli alan baskıyı gerçekleştirerek deseni ortaya çıkarır. Gren çukuru adı verilen suyla dolu alanlar ise yağlı mürekkebi ittiği için boşluklar desenleri ortaya çıkarır. 1904 yılında Amerikalı Ira W. Rubel tarafından bulunan teknik günümüzde en çok gazete, broşür, kitap, kartvizit, ambalaj gibi kâğıt yüzeylerde kullanılır. Dünyada en sık kullanılan baskı sistemi olan ofset baskı,çok yüksek adetteki ürünleri hem hızlı hem de düşük maliyetlerle üretme avantajı sağlar. Buna rağmen dijital baskı tekniğine göre teslimat süresi daha uzundur. 

Selefon Kaplama        

Selefon, kâğıt veya karton malzeme üzerine yapılan desen ve tasarım baskılarının dış etkenlerden korunarak, su, ışık ve benzeri etkenler karşısında dayanıklı hale gelmesi ve bu sayede uzun ömürlü olması için yüzeyine uygulanarak kaplama yapılan ince şeffaf film tabakasına verilen isimdir. Selefon kaplama işlemlerinde kâğıdın gramajı çok önemlidir.  Selefon kaplama,  135 gramın altındaki kağıt malzemelerde kullanılamaz. Bunun haricinde oldukça ince ve şeffaf bir film tabakası olduğu için her türlü tasarım üzerinde görselliğine engel olmadan rahatlıkla kullanılabilir. Özellikle baskılı magnet gibi mıknatıslı hediyelik ürünlerde hafif ama dayanıklı ürünlerin uzun süre kullanımına imkân tanır.   Kafeterya ve lokantalardaki menüler, kartvizit, defter, kimlik gibi kâğıt baskı üzerine yapılan ve sürekli el altında olan baskı ürünleri çevresel etkiler nedeniyle yıpranmaya maruz kalırlar. Selefon kaplama bu tür ürünleri dayanıklı hale getirerek, uzun süre kullanılmasına olanak tanıdığı için baskı tekniklerinde çok tercih edilen bir kaplama çeşididir. Selefon kaplama mat veya parlak çeşitleri ile ince ve şeffaf olduğu için ürünün görselini bozmaz, engellemez ve uzun zaman boyunca kullanılmasına olanak tanır. Mat ve parlak selefon kaplama kullanım açısından aynı özellikleri göstermekle birlikte tercihe bağlı bir konudur. Işığın yansıma nedeni ile desen ve renk algısında bir yanılma olmaması için davetiye, kartvizit gibi baskılı ürünlerde genellikle mat selefon tercih edilir. Parlak selefon yüzeylerin ise leke tutmama ve kolay silinebilir olma özelliği tercih sebebidir.   

Magnet Baskı Nasıl Yapmaktadır?      

Magnet baskı modelleri, en önemli unsuru olan mıknatıs ve dijital baskı, ultraviyole baskı, üç boyutlu baskı yöntemleri ile dekorlama yapılan tasarım formunun birleşiminden oluşur. Baskılı magnet ürünlerinin desen tasarımı ahşap, epoksi, eva kâğıdı, metal, cam, plastik polyester, seramik, şeffaf polyester gibi temel malzemelerin hazırlanan formları üzerine magnet baskı makinesi ile transfer edilir. Ürünün formuna göre düzenlenen şerit ya da rozet mıknatıslar monte edilir. Baskı magnet diğer matbaa ürünleri gibi otomasyona dayalı, üretimi pratik bir ürün değildir. Tam anlamı ile emek yoğun bir üretim sürecidir.  Özellikle, kişiye özel magnet baskı modellerinin yapımında çok tercih edilen dijital baskı tekniği ile tamamen farklı malzemelerin kombinasyonları ustalıkla birleştirilir, üretilir ve kontrollerden geçirilerek kataloglarda satışa sunulur. Myros hediyelik eşya çeşitleri arasındaki tüm baskı magnet ürünleri küçük objeler olmalarına rağmen tasarım ve malzeme çeşitliliği, yüksek ürün kalitesi ve üzerindeki emeği fazlasıyla belli eden ustalıklı işçiliği ile kendini ilk bakışta gösterir.  Kataloglardaki hazır ürünlerin yanında, el yapımı ürünler ve kişiye özel magnet baskı ile duruma özel resim, fotoğraf, isim gibi seçilen formatlarla özelleştirilebilen modelleri de üretilmektedir. 

Magnet Baskı Fiyatları Nelerdir?        

Tasarım ve ürün çeşitliliğinin yanında magnet baskı makinesi ve baskı tekniklerinin giderek gelişmesi sayesinde kaliteli magnet çeşitleri hem hızlı hem de istenilen adette üretilebilmektedir. Özellikle dijital baskıdaki tasarım esnekliği sayesinde birçok model farklı renk, desen varyantlarında ve aynı zamanda kişiye özel olarak da üretilmektedir. Dijital baskı aynı zamanda seri üretimde yüksek adet ve hızlı teslimat koşullarını, kaliteli ürün ve uygun fiyat ile sağlar. Magnet üretim maliyetlerini en çok etkileyen şey tasarımda kullanılan renklerdir. Bir desendeki her renk farklı bir mürekkeple çalışma demektir. Bu da malzeme maliyetinin ve işçiliğin artmasına neden olur. Bu nedenle boyutları ve formu aynı olsa bile iki renkli desen ve logoya sahip bir magnet ile çok renkli desene sahip magnet üretimi arasındaki mürekkep maliyeti farkı ürün fiyatına yansır.  Magnet baskı fiyatları seçilen magnetin üretiminde kullanılan hammaddenin türüne, tasarımın işçiliğine, boyutlarına, tasarımda kullanılan renklerin çeşidine ve üretim adedine göre değişkenlik gösterir. Hammadde olarak kullanılan malzemelerin arasındaki fiyat farkları ürün fiyatlarına da yansır. Resimli magnet modellerinde kullanılan dekorlama tekniğinin yöntemi de fiyatı etkiler. Dijital baskılar ile çini, porselen, epoksi veya metal işçiliği ile üretilen desenlerin fiyatları ile el işçiliği ile üretilen ürünlerin fiyatları farklıdır. Karma malzeme kullanılması, parça sayısının çoğalması, ürün boyutunun büyümesi ve tasarımın özelleştirilmesi fiyatı değiştiren unsurlardır. Binlerce çeşit formda, renkte, desende tasarlanan ve özelleştirilerek kişiye, kuruma, duruma uygun üretilebilen ahşap, metal, epoksi, plastik, cam, seramik, çini ve pleksi magnet modellerinin fiyatları, malzeme, tasarım, büyüklük ve içeriğindeki sayıya göre 20 lira ile 400 lira arasında değişmektedir. Ortalama fiyat aralığı ise 10 lira ile 300 lira arasındadır. Türkiye’nin en büyük hediyelik eşya üreticisi olan Myros ’un, kullanıcı dostu online sisteminde bulunan, kataloglardaki hazır ürünlerinden, tekli veya karma sipariş verebilir, özelleştirilebilir modellerinden kendi tasarımlarınızı yaratarak satın alabilirsiniz. Ayrıca, baskılı magnet fiyat listesi ve magnet baskı fiyatları için danışma hattımıza başvurabilir, satış destek ekibimizden bilgi alabilirsiniz.

Toptan Magnet Baskı Nereden Alınır?  

Turistik hediyelik ve hatıra eşya çeşitleri arasında magnetler sektörün başrol oyuncularıdır. Kurumsal firmaların pazarlama alanında da reklam ve promosyon için en çok tercih ettikleri ürünlerin başında gelir. Günümüzde, kâğıttan daha maliyetli olmasına rağmen hem uzun vadeli hem de etkili sonuçları nedeni ile birçok büyük, küçük ve orta ölçekli şirket kartvizit, el ilanı ve broşür yerine baskılı magnet kullanmayı daha çok tercih etmeye başlamışlardır. Bu nedenle magnet boyutları da kartvizit boyutlarından el ilanı boyutlarına kadar çok çeşitli formlarda üretilmektedir. Hediyelik eşya ürünleri satan dükkanlar,  otel, müze, havaalanı ve terminal bölgelerinde turistik hediyelik eşya satışı yapan normal veya duty free işletmeler, kişiye özel tasarım ürün yapan firmalar, ihracat ve ithalat yapan şirketler, bijuteri ve aksesuar markaları, promosyon ürün firmaları, satış ve pazarlama için ürün satın almak isteyen tüm firmaların kurumsal satın alma yetkilileri, magnet baskı ürünlerini toptan sipariş vermek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Tüm baskılı magnet çeşitlerinden görmek istediğinizde, merkezi Muratpaşa Antalya ’da olan Myros hediyelik eşya ürünleri, dijital baskı tekniği ile ürettiği çeşitleri ile sizin için en doğru adrestir. Türkiye’nin en büyük dijital baskılı magnet üretici ve toptancısı olan Myros ’un, kullanıcı dostu online sisteminde bulunan, kataloglardaki hazır ürünlerinden, tekli veya karma sipariş verebilir, özelleştirilebilir modellerinden kendi tasarımlarınızı yaratarak satın alabilirsiniz.  Düzenlenecek tüm organizasyonlarda, kampanyalarda promosyon amaçlı kullanmak ya da şirket veya dükkanlarda satmak üzere toptan baskı magnet çeşitlerinden ve diğer baskı tekniği kullanılan ürün çeşitlerinden, toptan alışveriş fiyatlarından yararlanarak kurumsal sipariş vermek isterseniz, sistemimize toptan üyelik başvurunuzu yaparak bayi girişini kullanabilirsiniz.  Ayrıca, toptan baskı fiyatları için danışma hattımıza başvurabilir, satış destek ekibimizden bilgi alabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.