myros-popup.jpg (663 KB)
Londra' dan Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

Londra' dan Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

15 Nisan 2022

Londra, iki bin yıl önce Romalılar tarafından inşa edilen, Thames Nehri üzerindeki Londra Köprüsü ile iki yakanın birleştiği anakaraya kurulmuş, The Big Smoke takma adıyla anılmasına sebep olan sisli havası ile ünlü, dünyanın beşinci büyük şehri ve Birleşik Krallık ‘ın başkentidir. Kent dünya çapındaki ününü, aynı zamanda tarih, sanat, kültür, eğlence, ulaşım, ticaret, eğitim, moda,  turizm konularında çok önemli kişilere, mekânlara, organizasyonlara ve markalara ev sahipliği yapmasına borçludur. Londra hediyelik eşya ürünleri kentin yaşam tarzı, yerel ürünleri, kırmızı telefon kulübeleri, iki katlı kırmızı otobüsleri, kırmızı tuğlalı malikaneleri, eski şatoları, Hackney arabası olarak bilinen damalı taksileri, Londra saat kulesi ve London Eye dönme dolabı gibi görünce herkesin kolaylıkla tanıyacağı tasarımlarla üretilen eşya kategorilerinden ve daha fazlasından oluşur. Sayılanlarla sınırlı olmayan Londra hediyelik eşya ürünleri, İngiliz bayrağından Kraliyet Muhafızlarına, Londra Kalesi’nden Londra Müzesi’ne, ünlü dedektif Sherlock Holmes ’tan, ünlü casus 007 James Bond’a kadar çok çeşitli semboller ile tasarımlarına ilham verdiği geniş bir ürün yelpazesine sahiptir.

Büyük Britanya olarak bilinen İngiltere adasının güneydoğusunda, adanın en kalabalık kenti olan, dünyanın kültür başkenti olarak kabul edilen Londra, aynı zamanda Birleşik Krallık yönetiminin ve sarayının bulunduğu merkezdir. Yüzyılımızın en ünlü aristokratlarından olan ve krallığın başında bulunan Kraliçe II. Elizabeth, Londra’da bulunan Buckingham Sarayı’ nda yaşamaktadır. İngiltere’ de Dünyanın en büyük ikinci dört yüzlü saati olan ve "Big Ben" adı verilen çanı ile ünlü Elizabeth Kulesi, Londra saat kulesi adı altında yer alan hediyelik eşyalar arasında en meşhur ürünlerdendir. Caddelerde yürürken rastlayacağınız, Londra telefon kulübesi hediyelik eşyalar arasında kırmızı rengi, kraliyet tacı ve yazı karakteri ile nereden alındığını ilk bakışta anlayacağınız ürünlerdendir. Dünyanın en eski kentlerinden biri olan Londra, “dünyanın en eski” ünvanı ile anılan birçok esere ve mekâna da sahiptir. Kentte halen kullanılan yeraltı demiryolu ağı olan, Londra Metrosu da bunlardan biridir. Uluslararası ziyaretçilerle yılın her mevsiminde dolup taşan Londra, Londra Kalesi, Kew Bahçeleri, Westminster Sarayı, Westminster Abbey, Azize Margaret Kilisesi ve boylamların derecelendirilmesinde 0 olarak kabul edilen, Birleşik Krallık' ın en büyük 2. gözlemevi Greenwich gibi Dünya Mirası kabul edilen yapılara sahiptir.

Londra filmleri sayısı ile sinema sektöründe dünya üçüncüsü kabul edilir. Edebiyat dünyasından, sinema dünyasına geçerek Londra sokaklarında ve dünya ülkelerinde maceralar yaşayan Sherlock Holmes, James Bond, Hercule Poirot, Harry Potter, beş çayına yetişmeye çalışan beyaz tavşanın peşindeki Alice karakterleri gibi dünyanın her yerinde bilinen İngiliz kurgu roman kahramanları, yaşayan birçok sanatçıdan daha çok tanınan kişilerdir. Günde iki yüzden fazla sahnelenen tiyatro, oyun, gösterileri ile  iki yüz elliden fazla festivali, iki yüze yakın müzesi ile Londra tam bir sanat, eğlence ve kültür merkezidir. Her yıl düzenlenen Notting Hill Karnavalı ve Londra Moda Haftası'na dünyanın her yerinden milyonlarca kişi katılır. Londra'da devlete ait olan çok sayıda müze ve sanat galerisi ücretsiz olarak gezilebilir. Bloomsbury bölgesinde yer alan en eski müzelerden kabul edilen British Museum sekiz milyon adede yakın küresel eserleri ile dev bir koleksiyona sahiptir. Madame Tussaud Museum, gezerken  kurucu önderimiz Atatürk dahil, tarihteki tüm ünlülerin balmumundan yapılmış birebir heykelleri ile  yan yana fotoğraf çektirebileceğiniz müzedir. Londra turu sırasında, şehrin caddelerini ister yürüyerek isterseniz black cab taksilerini ya da iki katlı kırmızı tur otobüslerini kullanarak gezebilirsiniz. Raylı sistemleri tercih ederseniz, tarihin en eski, en uzun ve ilk elektrikli treninin kullanıldığı, Londra Metrosu da gezi rehberiniz olabilir. Lezzetli hediyelikler peşindeyseniz Rococo Chocolates’ dan Artisan Çikolatası, Borough Market’ den özel doğal ve kaliteli ürünler, Twinings’ den zevkinize göre harmanlayacağınız İngiliz çay çeşitleri, Biscuiteers’ dan özel temalı bisküviler, Monmouth’ dan aromalı kahve çekirdekleri alabilirsiniz. Gezinin sonunda “public house” kelimesinden kısaltılan ve pub olarak bilinen, koyu renk ahşap,  ekose, damask desenler ve Chesterfield koltuk ile dekore edilmiş, geleneksel akşamüstü barlarına uğrayıp, bir kadeh yerel Scotch viski içmeden dönmeyin.

Londra seyahatinizin gerçek anlamda  puslu, sihirli, masalsı atmosferinden geri dönerken kendinize alacağınız ürünler ile sevdiklerinize alacağınız hediyeleri, eşyalarınız arasına sıkıştırıp bavulunuzu ağırlık sınırına denk getirmek için ter dökeceğiniz kesindir. Her ne kadar dünyanın en pahalı şehirlerinden biri olsa da, almadan duramayacağınız birçok Londra hediyelik eşya çeşitleri ile karşılaşacaksınız. Seyahat amacınıza göre, kullanacağınız eşyaları doğru planlayarak, bavulunuzda mümkün olduğu kadar yer açmalısınız. Seyahatinizin türü ne olursa olsun, dönerken hediye alabileceğiniz Londra’ya özgü hediyelikler aşağıda belirtilmiştir: 

1. Londra Temalı Magnet 

Londra köprüsü, black cap taksi, Avrupa'da bilinen en yüksek dönme dolap olan London Eye, Big Ben ve Londra telefon kulübesi hediyelik temaların desenleri ile dijital dekorlama yapılan 4 cm ile 10 cm boyutlarında üretilen magnetler, en pratik hediye ürünleridir. Kentin sembolik desenleri ile kaplı magnetleri müzeler, parklar, havalimanı ve şehrin merkezindeki caddelerde bulunan çeşitli hediyelik dükkânlarda kolaylıkla bulabilirsiniz.  Pratik, hafif, kolay taşınabilen, yaş ve cinsiyet ayırmadan sevdiklerinize hediye alabileceğiniz Londra temalı magnet ürünleri, fazla yer kaplamayan özellikleri sayesinde, seyahat dönüşünde işinizi kolaylaştıracaktır. 

2. Londra Temalı Kupa  

Seramik üzerine, şehrin sembol haline gelmiş panoramik manzaralarının dijital dekorlama ile üretildiği, 8 cm ile 9 cm boyutlarında olan ikili veya tekli kupalar, küçük ve kolay taşınabilir olması sayesinde en çok tercih edilen Londra hediyelik eşya ürünlerindendir.  Ailenize, sevdiklerinize ve dostlarınıza alacağınız Londra temalı kupa ile meşhur İngiliz beş çayı sohbetinde Londra seyahatinizin anılarından bahsetmek anılarınızı tazeleyecektir. 

3. Londra Temalı Açacak  

Epoksi ve metal üzerine London Eye, Londra Köprüsü gibi kentin sembolik eserlerinin görüntülerinin dijital baskı ile dekorlama yapıldığı 4 cm ile 10 cm arasında değişen boyutlarda üretilen şişe açacakları da en pratik Londra hediyelik eşya ürünlerindendir.  Klasik şişe açacağı meraklısı dostlarınıza ve sevdiklerinize hediye edebileceğiniz Londra temalı şişe açacağı, ağırlık yapmadan kolay taşınabilir boyutta olduğu için seyahatin sonunda size kolaylık sağlar.

4. Londra Temalı Cüzdan   

İngiliz bayrağı, Big ben, London Eye, kraliyet sarayı, şehrin meydanındaki kırmızı otobüsler ve Londra telefon kulübesi hediyelik temalarından seçmelerin olduğu, suni deri üzerine dijital baskı ile dekorlama yapılan ürünlerdir. Pasaport, kimlik, telefon, para taşıyabileceğiniz gibi makyaj çantası olarak da kullanılabilir. Desenlerinin arasından seçim yaparak kendinize, ailenize ve dostlarınıza alacağınız, Londra temalı cüzdan çeşitleri de inceliği ve hafifliği sayesinde en çok tercih edilen Londra hediyelik ürünlerindendir.

5. Londra Temalı Tepsi 

İngiltere’de hem kraliyet ailesinin, hem de toplumun giyimlerinden davranışlarına kadar sosyal yaşamlarını programlayan oldukça katı kuralları vardır. Kraliyet ailesi ve aristokrat çevrede yazılı olarak bulunan kurallar çocukluktan itibaren eğitimin içine dâhil edilir. Halk arasında ise, tarih boyunca süregelen geleneksel davranışlara, yazılı olmasa bile çok dikkat edilir. Bir İngiliz dostunuza tepsi kullanmadan içecek ikram edemezsiniz. Misafirlerinin yaşı ve konumuna, içeceğin ne olduğuna bakılmaksızın her ikram mutlaka tepsi ile sunulur.  Şehrin tematik desenleri ile ailenize ve sevdiklerinize alacağınız Londra temalı tepsi, İngiliz geleneklerini anlatırken servis edilecek beş çayı ile buluşunca anlamlı bir hediyeye dönüşecektir. 

 6. Londra Temalı Çanta 

Dokuma kumaş üzerine serigrafi ile Londra’ nın sokaklarından görüntüler ve sembolik desenlerin bulunduğu çantalar 35 cm ile 40 cm arasındadır. Hafif ve kolay taşınabilir özelliği sayesinde kendinize, ailenize, dostlarınıza rahatlıkla alabileceğiniz Londra temalı çanta ürünleri en kullanışlı hediye çeşitlerindendir. 

7. Londra Temalı Anahtarlık

Londra telefon kulübesi hediyelik temasının yanında İngiliz bayrağı, iki katlı kırmızı gezi otobüsleri, London Eye dönme dolabı desenleri ile epoksi üzerine dijital dekorlama yapılan anahtarlık ürünleri, küçük boyutları sayesinde en pratik ve uygun fiyatlı hediye seçeneklerindendir. Renkli ve canlı desenleri ile her yerden bulabileceğiniz, Londra temalı anahtarlık çeşitlerinden herkese alabilirsiniz. 

8. Londra Temalı Metal Kutu

İngiliz bayrağı ve Londra’nın sembolik desenlerinin metal üzerine ofset baskı ile dekorlama yapıldığı metal kutular, küçük aksesuarlar ve ilaç taşıma amacıyla kullanılan ideal hediyelik ürünleridir. Seyahatinizin dönüşünde, İngiltere merakı olan dostlarınıza hediye alabileceğiniz Londra temalı metal kutu çeşitleri, ev ve ofislerinde masa üstünde, arabalarında, çantalarında çeşitli küçük eşyalarını organize edebilecekleri şık ürünlerdendir. 

 9. Londra Temalı Ayna  

Kapaklarına, Londra’nın sokaklarının desenleri ile metal üzerine epoksiye dijital baskı ile dekorlama yapılan aynaların içi, bir tarafı büyüteçli bir tarafı standart görüntü yansıtan ürünlerdir. Yaklaşık 1 cm kalınlığında ve 7 cm çapında olan, kişisel bakım için özellikle sevgiliye, anneye ve kız arkadaşlara alınabilecek Londra temalı ayna ürünleri,  onları mutlu etmeye yetecektir. 

10. Londra Temalı Çerçeve   

Ahşap üzerine epoksi uygulama ile dijital baskı yapılan Londra şehir temalarını barındıran ürünlerin boyutları, 16 ile 25 cm arasındadır. Hafif, ince ve kolay taşınabilir hediyelik ürünlerdendir. Aileye, dostlara ve sevdiklerinize Londra’da çekilmiş fotoğraflarınızla hediye edeceğiniz Londra temalı çerçeve ürünleri, en anlamlı ve şık hediye seçeneklerindendir. 

11. Londra Temalı Bardak Altlığı   

İngiliz bayrağı renkleri, İngiltere Londra temalı desenleri ile metal üzerine ofset baskı ile dekorlama yapılan bardak altlığı çeşitleri de pratik ve kullanışlı hediye türlerindendir. Masa ve sehpalarda her gördüklerinde sizi hatırlatacak, Londra temalı bardak altlığı ürünleri tüm sevdiklerinize hediye olarak alabileceğiniz en pratik ürünlerdendir.  

12. Parfüm    

Baş döndürücü kokuları, olağanüstü sanatsal parfüm şişeleri,  kişiye özel reçete seçenekleri ile 1870 yılından beri kralların ve kraliçelerin parfüm markası olan Penhaligon's parfümleri,  aynı zamanda Londra Moda Haftası’nın resmi parfüm markasıdır. İngilizlerin dünyaca ünlü markası, kurdeleli kapakların süslediği kristal şişeleri, kaliteli, nadir bulunan ve farklı beklentilere hitap eden kokuları ile Londra hediyelik eşya ürünleri arasında baş döndüren seçeneklerdendir. Kendine özgü ekose deseni ve özellikle trençkotları ile dünyaca ünlü İngiliz markası Burberry markasına ait Burberry Brit, Burberry Summer, Burberry Brit Sheer, Burberry London, Burberry The Beat, My Burberry parfüm çeşitleri de seçimlerinizin arasında olabilir. Bağımsız markalardan olan ve kapısından itibaren çiçeklerle donatılmış dekorasyonu ile sizi yolun başında büyüleyecek Les Senteurs markası ise kokularla başınızın döneceği ve parfüm almadan çıkamayacağınız yerlerdendir.

13. Scotch Viski 

Scotch Viski, üretimine belirli koşullar getirerek 1988 yılında parlamentodan geçen yasaya göre, sadece İskoçya’da üretilen bir viski türüdür. Kanunla belirlenen tanıma göre, tek malt, tek tahıl, harmanlanmış ( Fıçı) malt, harmanlanmış tahıllı,  harmanlanmış Scotch Viski şeklinde üretilen beş kategori yasal olarak satılmaktadır.  İskoç viskisi, İngiliz viskisi, İrlanda viskisi, Galler viskisi ve Britanya viskisi olarak satılan türlerin dışında viski üretimi, satışı, içilmesi, adının kullanılması ya da başka türlerle karıştırılması yasaktır. Kurallara ve geleneklere bağlılığı ile ünlü İngiltere, içki konusunda da aynı direnişi göstermektedir. Ancak, boğazınızdan geçen bir yudum alevin sizde yarattığı etkiyi deneyimlediğinizde, ortaya çıkardıkları kaliteyi takdir edeceksiniz. Meşe fıçısında damıtılmış ve yıllanmış gerçek Scotch viskisinin tadını aldıktan sonra, sınırlı şişe için, bavulunuzda yer açacaksınız. Alışverişinizi yaparken içki limitlerini göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyin.  

14. Antikalar

Londra’daki Mayfair bölgesinde bulunan Sotheby's Müzayede Evi ile St. James's King Street’te bulunan Christie's Müzayede Evi, üç yüz yıla yakın tarihleriyle, dünyanın en eski ve en ünlü antikacılarıdır. Aristokrasinin geleneksel altyapısı içinde korunan ve antika haline gelen dünyadaki en eski, özenle seçilmiş ürünler, ünlü parçalar bu iki müzayede evinin mezatlarında satılır. Her bir müzayede sürecinin kraliyet balosu etkinliği gibi geçtiği, yerküredeki ünlü ve zengin simaların rağbet gösterdiği müzayedeler, daima değişik rekor satışlara imza atar. Birbirleriyle rekabet eden iki dünya devi markayı görmeden şehirden ayrılmayın. Bu sanatsal rekabete eşlik eden kentin Church Street, Alfies Antiques Market, The London Silver Vaults, Farringdons Jewellery, Grays Antique Centre, The Junk Shop, Northcote Road Antiques Market antikacılarını, ikinci el dükkânlarını, Bit Pazarlarını ve sokak pazarlarını gezmeyi de ihmal etmeyin. Londra hediyelik eşya çeşitlerinden sürpriz seçeneklerle döneceğiniz bir gezi olabilir.

Londra'da Hediyelik Eşya Satan Yerler Nelerdir?        

Alışveriş ve hediyelik eşya arayışında olanların ilk uğrak yeri,  Londra şehir merkezi ve çevresindeki en popüler alışveriş bölgesi olan Oxford Street’ dir. Alışveriş merkezleri, çeşit çeşit dükkânları ve lezzet durakları ile meşhur caddede Londra hediyelik ürün çeşitlerinden bulabilir beş çayı molanızı vermek için kafelerden yararlanabilirsiniz. Kahve seven biriyseniz London Coffee Company’de  dünyanın en sıradışı kahvesi olan Kopi Luwak kahvesini satın alabilirsiniz. Müzeler ve kültürel etkinlikler için gittiğiniz Piccadilly Circus City of Westminster bölgesinde de tavsiye edilecek Londra hediyelik eşya satan bölgeler arasındadır. Oxford Street, Regent Street, Piccadilly ve Park Lane' i de içinde bulunduran, Londra'nın ve dünyanın en pahalı semtlerinden biri olan, Hyde Park’ın yakınındaki Mayfair, zarif evleri, şık otelleri ve gurme restoranlarıyla Londra'nın West End bölgesinde bulunan zengin bir semttir. Bütçeniz yeterince büyükse, Savile Row’da kişiye özel takım elbise yaptırabilir, Bond Street'teki bağımsız tasarımcılardan oluşan butiklerden özel ürünler alabilirsiniz. Burlington Arcade dükkânlarını gezebilir, geleneksel İngiliz publarında İskoç viskisi molası verebilir ve Shepherd Marketten viski, cin, şarap ve şarküteri ürünleri alabilirsiniz. Bütçe sınırınız yoksa, kendinizi kaybedeceğiniz yerlerden biri de, dünyanın en lüks marka mikslerinin bulunduğu  alışveriş merkezlerinden olan Harrods koridorlarını gezmektir. Londra hediyelik eşya mekanlarını gezerken,  hem kendinize hem de sevdiklerinize hediyelerinizi deneyip görerek almanızı sağlasa da seyahat dönüşünde yanınızda taşıyabileceğiniz bagaj sayısı ve ağırlığı, sınırlı olduğu için istediğiniz her ürünü alma şansınız olmayabilir.  Alınan parçaları taşımak, hassas ürünler varsa kırılmadan ve güvenle eve getirmek sıkıntı yaratabilir. Kendinize aldığınız ürünlerden hediye etmek için alacağınız eşyalara yer kalmayabilir. Böyle durumlarda, kaliteli tasarım, malzeme ve işçiliğiyle, Myros Londra temalı hediyelik eşya katalog ürünleri arasından güvenle alışveriş yapabilirsiniz.

Londra Temalı Hediyelik Eşyalar Toptan Nasıl Satın Alınır?    

Dünyanın dört bir yanında ziyaretçisi ve meraklısı çok olan, sembolleri ile herkesin kullanmaktan keyif aldığı Londra temalı hediyelik eşya ürünleri almak için, kurumsal ve toptan siparişlerinizi,  Londra Hediyelik eşya toptancılarına verebilirsiniz. Londra ile ilgili tüm ikonlarına ait zengin desen çeşitliliğe sahip, kaliteli tasarım, malzeme ve işçiliği ile Myros Londra temalı hediyelik eşya ürünlerinden, toptan sipariş verebilmeniz için bayi girişini kullanabilirsiniz.

Londra’da Gezilecek Yerler Nelerdir?

Bir sanat, kültür, eğlence, moda ve turizm merkezi olarak kabul edilen kentte, Londra turu yaparken gezebileceğiniz en önemli yerler aşağıda listelenmiştir:

  • Hyde Park

  • Wellington Arch

  • Green Park

  • Buckingham Palace

  • Victoria Memorial

  • St. James Park

  • Trafalgar Square (Büyük gösterilerin yapıldığı ünlü bir meydan)

  • National Gallery

  • White Hall'deki tarihi binalar

  • Horse Guards (Atlı Muhafızlar)

  • Big Ben (Londra'nın tarihi Saat Kulesi)

  • Houses Of Parliament (Tarihi Parlamento Binası)

  • Westminster Abbey

  • London Eye

  • See Life Aquarium

  • River Cruise (Thames'te Tekne Turu)

  • Tower Bridge

  • Tower of London

  • Imperial War Museum

  • Royal Albert Hall

  • Albert Memorial

  • Science Museum

  • Natural History Museum

  • Victoria And Albert Museum

  • Madame Tussaud Museum (Balmumu Heykel Müzesi)

  • London Zoo

  • British Library

  • British Museum

  • St. Paul's Cathedral

  • Museum Of London

  • Savile Row

  • Mayfair

  • Oxford Street (Alışverişin kalbinin attığı upuzun bir cadde)

  • Piccadilly Circus (Londra Filmleri içindeki sahnelerden reklam panoları ışıklı mekânlarından tanıyacağınız meydan)

  • Harrods (Royal Borough of Kensington and Chelsea, Brompton Road adresindeki tarihi çarşı dünyanın ve Londra’nın en ünlü lüks alışveriş merkezi) 

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.