myros-popup.jpg (663 KB)
Lavanta Sabunu Nedir?

Lavanta Sabunu Nedir?

23 Nisan 2022

Lavanta bitkisi, Atlas Okyanusu adalarından başlayarak Akdeniz ülkelerin çevresinde yetişen, geniş bir alana sahiptir. Yapısı ve özellikleri yönüyle ballıbabagiller familyasından oldukça güzel kokulu, ortalama bir metre boyuna kadar uzayabilen, mor renkli muhteşem bir bitkidir. Lavanta, geçmişten günümüze hep süs bitkisi olarak yetiştirilmiş ve değerlendirilmiştir. Akdeniz bölgesinin en önemli süs bitkisi olan lavanta çiçeği, günümüzde birçok alanda kullanılmaya başlanmış ve her geçen gün yeni bir özelliği ile tanışılmaktadır. 

Lavanta bitkisi üzerinde yer alan mor renkli lavanta çiçeği eşsiz özelliklere sahiptir. Genellikle sonbahar mevsiminde yetişen bu bitki, yüksek dağlık yerlerde maviye dönük, morumsu ve kırmızımsı renklerde çiçekler açmaktadır. Lavantanın çiçekleri ve yaprakları özellikleri itibariyle farklılaşmaktadır. İçerdiği etken maddeler sayesinde cilt üzerinde temizleme özelliğine sahiptir. Lavanta çiçeği ve yaprakları sakinleştirici etkiye sahiptir. Çay olarak tüketilmekle birlikte kozmetik alanında yaygın olarak bakım ürünlerinde kullanılmaktadır. Lavanta yaprakları, yaprak sapları da lavanta çiçeğinde olan hoş kokuya sahiptir. 

Kadim bir geleneğin muhteşem kokulu ürünü olan lavanta çiçeği, etkileri ve faydaları açısından geleceğin en önemli bitkileri arasında yaygın olarak yetiştirilerek yerini alacaktır. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetiştirilen lavanta çiçeği; lavanta yağı, sabun, şampuan, krem, bitki çayı, dondurma  ve tıbbi alanlarda yoğun olarak kullanılmaktadır. Doğal lavanta sabunu da özellikleri bakımından en çok üretilen ve tercih edilen ürünlerden biridir. 

Lavanta sabunu, lavanta yaprağı ve çiçeği ile zeytinyağı birlikte kullanılarak üretilen bir sabun çeşididir. Doğal sabunlar arasında kokusu ve özellikleri itibariyle diğer sabunlardan ayrılmaktadır. Doğal üretim lavanta sabunu kişisel temizlik ve bakım için kullanılan en önemli kişisel bakım ürünlerinden biridir. Doğal bir bakım ürünü olan lavanta sabunu, muhteşem kokusu ve doğal rengi ile son yıllarda iyice popüler olmuş, kullanımı yaygınlaşmıştır. 

Hediyelik lavanta sabunu olarak da kokusu ve rengi itibariyle yoğunlukla tercih edilmekte ve her yerde satışa sunulmaktadır. Doğal lavanta sabunu geleneksel yöntemler kullanılarak üretilmekte ve içeriği yönüyle kimyasal madde içermemektedir.

Lavanta sabunu kullananlar, sabunun kokusu ve özellikleri bakımından son derece memnun kalmakta ve tavsiye etmektedirler.

Organik lavanta sabunu; yüzde yüz doğal zeytinyağı, lavanta yağı, lavanta yaprağı ve çiçeği ile üretilmekte, rengi ve kokusu yönüyle doğal bir görüntü oluşturmaktadır. Bazı lavanta sabunları renklendirici ile mor renge dönüştürülmekte ve kimyasal madde içerdiği için cilt üzerinde zararlı olabilmektedir.

Doğal lavanta sabunu kullanmak ve düzenli olarak cilt üzerine uygulamak önemlidir. Lavanta sabunu ile ilgili en çok merak edilen lavanta sabunu neye iyi gelir sorusunun cevabıdır. Lavanta bitkisi içeriğindeki özelliği sayesinde, kullanıldığı alanda rahatlama hissi verir ve sinir hücrelerini yatıştırıcı etkiye sahiptir. Doğal lavanta sabunu faydaları; ciltte sinir hücrelerini yatıştırarak rahatlatır ve doğal bir ferahlık hissi oluşturur. Cilt için en doğal temizleyici ve bakım ürünüdür. Lavanta kokulu sabun olması, cilt üzerinde hoş bir etki oluşturur. 

Lavanta sabunu ile ilgili merak ettiğiniz tüm sorulara aşağıdaki bilgilerden ulaşabilirsiniz. 

Lavanta Sabununun Özellikleri Nedir?

Lavanta sabunu kullanırken lavanta sabunu özelliklerine göre uygun lavanta özlü sabunu kullanmanız önemlidir. Lavanta sabunundan istenen faydayı sağlamak için düzenli kullanım önemlidir. Lavanta sabunu uygulanan bölgeyi öncesinde nemlendirmek gerekir. Lavanta sabunu aşağıda yer alan özelliklerine göre tercih edebilirsiniz:

  • Lavanta sabunu doğal olarak üretilmiş olması önemlidir.

  • Lavanta sabunu içeriğinde katkı maddesi olmamalıdır.

  • Lavanta sabunun içinde lavanta özü olması gerekir.

  • Doğal olarak üretilen lavanta sabunu kokusu önemlidir. 

  • Lavanta koku yoğunluğunun rahatsız edici olmaması gerekir.

  • Lavanta sabununda renklendirici bulunmaması ve varsa doğal olması önemlidir. 

  • Lavanta sabunu içine zeytinyağını konmalıdır. 

  • Doğal üretim lavanta sabunu cildi temizleyen özelliğe sahiptir.

  • Lavanta sabunu cildi yenileyen özelliğe sahiptir.

  • Lavanta sabunu cilt rahatsızlıklarında iyileştirici etkiye sahiptir.

Lavanta Sabunu Ne İşe Yarar?

Doğal lavanta sabunu kullanmak cilt üzerinde efsanevi etkiler oluşturur. Lavanta sabunu, cilt üzerinde kullandığınız bölgeye bağlı olarak derinlemesine temizlik yapar ve günlük cildin ihtiyacı olan nemi karşılayarak cilt bakımınızı yapar. Doğal lavanta sabunu, peeling etkisi sayesinde cilt üzerinde dış etkenlerden kaynaklı tüm mikropları yok eder ve cildi arındırır. Ciltteki sivilce için lavanta sabunu kullananlar, düzenli kullanım sağladıkça sivilcelerin kuruduğunu ve yok olduğunu kendileri gözlemleyecektir. Sivilce oluşumuna karşı ciltte koruyucu etki sağlar. Cildi yatıştırır ve sinir hücrelerini rahatlatır. Ciltte kötü koku oluşmasını önler ve ferahlık verir. Lavanta sabunu ciltteki ölü hücreleri temizler ve cildi canlandırır. Kırışıklıklara karşı cildi onarır ve deriyi yeniler. Yanık gibi cilt rahatsızlıklarının iyileşmesinde yardımcı olur. Cilt lekelerinin giderilmesinde yardımcı olur. 

Lavanta Sabununun Faydaları Nedir?

Lavanta sabunu muhteşem kokusu ve içeriği ile çok faydalı bir doğal sabun çeşididir. Lavanta sabunu faydaları düzenli kullanım sağlandığında bizzat kendiniz gözlemleyebilirsiniz. Doğal lavanta sabunu yüz, saç ve vücut için faydaları aşağıda açıklanmaktadır. 

  • Lavanta sabunu yüze faydaları; yüzü derinlemesine temizler ve zararlı mikropları yok eder. Yüz için doğal peeling etkisi oluşturur. Sivilceler için lavanta sabunu hem koruyucu hem de yatıştırıcı özelliğe sahiptir. Yüzü nemlendirir, yağlı ciltlerde nem dengesi oluşturur. Cilt gözeneklerini açar ve ferahlık hissi verir. Cildi rahatlatır ve gün boyu güzel kokmasını sağlar. Hasar gören ciltte onarım yapar. Ölü hücreleri temizler ve cildi canlandırır. Akne ve siyah nokta oluşumlarını azaltır ve yok eder. 

  • Lavanta sabunu saça faydaları; saçları temizler, dış etkenlerin olumsuzluklarına karşı bakımını yapar. Saçları onarır ve kırılmaya karşı saçı besler. Lavanta sabunu saç dökülmesine karşı koruyucudur ve düzenli kullanımla saç dökülmesini en aza indirir. Saçları güçlendirir ve hacim kazandırır. Kepek oluşumunu yok eder ve saç derisini ölü hücrelerden kurtarır. Saçı nemlendirir ve parlaklık kazandırır.

  • Lavanta sabunu vücuda faydaları; duş jeli yerine kullanılır ve muhteşem bir temizleme özelliğine sahiptir. Lavanta sabunu cilde faydaları bakımından banyoda kullandığınızda çok güzel bir koku ve ferahlık hissi oluşturur. Cilt üzerindeki sinir hücrelerini yatıştırır ve rahatlatır. Cilt üzerindeki ölü hücreleri yok eder ve cildi canlandırır. Vücudunuzda nem dengesini sağlar ve kuruluk hissini giderir. Özellikle içeriğindeki zeytinyağı sayesinde cildi besler, gerekli olan vitaminlerle cildi onarır. 

Zeytinyağlı Lavanta Sabununun Faydaları Nelerdir?

Doğal lavanta sabunun içeriğine yağ olarak zeytinyağı eklendiğinde sabunun besleyici ve nemlendirici etkisi artacak ve cildi kurutmayacaktır. Zeytinyağlı lavanta sabunu hoş bir lavanta kokusu ve zeytinyağının besleyici vitamin değerleri ile buluşunca muhteşem bir kombinasyon oluşturur. Zeytinyağlı lavanta sabunu muhteşem iki özelliği bir arada barındıran bir sabundur. Zeytinyağlı sabunun cilt üzerinde kullanımda cildi besler ve nemlendirir. Cilt üzerindeki sinirleri rahatlatır ve ferahlık hissi verir. Cildin dokusal hasarlarını iyileştirir ve cildi temizler. Cildi yeniler ve ölü hücrelerden arındırır. Cilt rahatsızlıklarını iyileştirici etkisi ile egzama, kaşıntı gibi  durumları tedavi eder. Doğal sabunlarda olduğu gibi zeytinyağlı lavanta sabununun etkilerini görmek için uzun süre düzenli kullanım önemlidir.  

Lavanta Sabununun Yan Etkileri Var mıdır?

Doğal lavanta sabunun hiçbir yan etkisi yoktur. Lavanta sabunun içeriğinin doğal olması ve katkı maddesi, kimyasal içermemesi önemlidir. Doğal lavanta sabunu sadece lavantaya alerjisi olan kişiler kullanmamalıdır. Lavanta bitkisine karşı alerjiniz olup olmadığını bilmiyorsanız elinizin üzerinde kısa bir alerji testi yapıp bunu öğrenebilirsiniz. Elinizin üzerini nemlendiriniz ve lavanta sabunu köpürterek uygulayıp 5 dakika bekletiniz. Eğer elinizde kızarıklık veya kaşıntı durumu meydana gelirse alerjiniz var demektir. Lavanta sabunu bu durumda kesinlikle kullanmayınız. Eğer olumsuz herhangi bir durum gözlemlemediyseniz gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. 

Lavanta Sabunu Nasıl Kullanılır?

Lavanta sabunu; yüz, saç ve vücut için kullanılabilir. Doğal lavanta sabunu kullanmadan önce kullanılacak bölgenin mutlaka nemlendirilmiş veya ıslak olması gerekir. 

  • Lavanta sabunu kullanımı yüz için; günlük olarak gece yatmadan önce veya sabah yüzünüzü yıkarken önerilir. Yüzünüzü önce nemlendirin veya suyla direk olarak yıkayınız. Sonrasında lavanta sabunu elinizde köpürterek yüzünüze uygulayın. 2-3 dakika masaj yaparak bekletiniz. Yüzünüzü sonra bol su ile yıkayınız. 

  • Saç için ise; günlük saç yıkayanlar için, saç tipine göre kullanım periyodu farklılık gösterebilir. Saçınızı banyoda ısladıktan sonra lavanta sabunu köpürterek uygulayınız. 3-4 dakika saç diplerine masaj yaparak köpürtmeye devam ediniz. Sonrasında saçınız bol su ile durulayınız. İçeriğinde lavanta ve zeytinyağı hem saçınızı besler, hem de hoş bir koku verir.

  • Vücut için; duş jeli yerine efsanevi kokulu, duş için üretilen doğal lavanta sabunu kullanabilirsiniz. Hem kimyasal madde içermez hemde hoş koku verip derinlemesine kişisel temizliğinizi ve bakımınızı yapar. Banyoda vücudunuzu nemlendirdikten veya ısladıktan sonra lavanta sabunu lif veya kese yardımıyla köpürtüp vücudunuzun her yerine masaj yaparak uygulayınız. 2-3 dakika uygulamaya devam edip sonrasında yıkama işlemine geçip bol su ile durulayınız. Günlük kullanım için cilt tipinize göre karar verebilirsiniz. Hafta 3-4 kez lavanta sabunu kullanabilirsiniz.   

Lavanta Sabunu Haftada Kaç Gün Kullanılmalıdır?

Lavanta sabunu; yüz, saç ve vücut bakım ve temizliğinde kullanabilirsiniz. Doğal lavanta sabunu kullanım alanına göre kullanım düzeni değişiklik gösterecektir. 

  • Yüz temizliği ve bakımı için günlük kullanabilirsiniz. Lavanta sabunu genellikle akşam cilt temizliği için önerilmektedir. Her gün düzenli olarak akşamları yatmadan önce kullandığınızda cildinizdeki değişimi bizzat gözlemleyebilirsiniz. 

  • Saç için, saç yıkama periyodunuza bağlı olarak günlük veya iki güne bir olarak, tek başına kullanım sağlayabilirsiniz. 

  • Vücut bakım ve temizliği için; banyoda istediğiniz şekilde günlük veya birkaç gün arayla kullanabilirsiniz. İçeriğindeki zeytinyağı sayesinde ciltte herhangi bir kuruma yapmaz, aksine cildi nemlendirir ve besler. 

Lavanta Sabunu Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Lavanta sabunu kullanırken aşağıda yer alan durumlara dikkat etmemiz önemlidir:

  • Lavanta sabunun doğal olması ve içeriğinde katkı maddesi olması olmaması önemlidir. 

  • Lavanta sabun kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli konu lavantaya karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Lavanta karşı alerjiniz varsa kesinlikle kullanmayınız. Bunun için lavanta sabununu elinizin üzerinde ıslak bir alana lavanta sabunu sürüp 5 dakika beklettikten sonra herhangi bir kızarıklık veya kaşıntı şikayetiniz olmadıysa gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Şayet bu belirtiler varsa kullanmayınız. 

Kimler Lavanta Sabunu Kullanabilir?

Lavanta sabunu doğal sabun kullanmak isteyen ve kişisel bakım ve temizliğine önem veren herkes kullanabilir. Lavanta sabunu doğal ve besleyici bir sabundur. Özellikle kokusu ve kullanımdan sonra verdiği rahatlık hissi ile sıklıkla tercih edilmektedir. Yağlı cilt tipine sahip olanlar akne ve sivilce tedavisinde kullanabilir. Hassas cilt tipine sahip olanlar besleyici özelliği sayesinde kullanabilir. Cilde canlılık kazandırdığı için solgun cilt görünüme sahip kişiler kullanabilir. Cilt rahatsızlıkları yaşayanlar doğal temizlik ürünü olduğu için güvenle kullanabilirler. Deri hastalıklarının tedavisinde iyileştirici etkisi olduğu için bu tarz şikayetleri olanlar kullanabilir. Cilt yanıklarının üzerinde etkilidir, cilt yanığı rahatsızlığı olanlar kullanabilir. Cilt tahrişlerini onardığı için bu şekilde sorun yaşayanlar kullanabilir.  

Lavanta Sabunu Nasıl Yapılır?

Doğal sabunlardan kokusu ve özellikleri bakımından en güzel olanlardan biride lavanta sabunudur. Toptan üretim olarak yapılıp satışa sunulan doğal lavanta sabunu satın alıp kullanabileceğiniz gibi isterseniz evde kendinizde yapabilirsiniz. Lavanta sabunu nasıl yapılır sorunuza cevap olarak doğal lavanta sabunu yapımında kullanılacak malzemeler ve yapım süreci için aşağıda yer alan aşamalar takip edebilirsiniz. 

  • Lavanta sabunu için: Lavanta yağı, lavanta esansı, 230 gram zeytinyağı, 30 gr kostik, 65 gr saf su, yarım çay kaşığı kaya tuzu, bir çay kaşığı kurutulmuş lavanta çiçeği, sabun kalıbı malzemelerini hazırladıktan sonra, koruyucu eldiven, gözlük ve önlük kullanabilirsiniz. Kostik madde kullanılacağı için dikkatli olmanız ve koruyucu ekipmanlarınızın olması önemlidir.

  • Koruyucu eldiven gözlük ve önlük giydikten sonra mümkünse açık alanda, cam büyük bir kaseye kostik ve saf suyu koyun. Malzemeleri birbirine yavaş yavaş karıştırın ve iyice karıştırdıktan sonra soğuması için bir süre bekleyiniz. Bu karışımda dumanlar yükselebilir, endişe etmeyin.

  • Karışımı bir kenarda bekletirken ayrı bir yerde bir tencereye zeytinyağı ekleyerek ocağa alın. Yaklaşık 40°C'ye ulaşıncaya kadar ısıtın ve sonrasında ocaktan alınız. Kostik karışımla zeytinyağını karıştırın ve iyice karışmasını sağlayın. İsterseniz el blenderı kullanabilirsiniz. Akışkan bir kıvama gelinceye kadar karıştırdıktan sonra içerisine lavanta yağı, lavanta çiçeklerini ve yapraklarını ekleyerek karıştırmaya devam ediniz.  

  • Karıştırma işlemi tamamlandıktan sonra sabun kalıplarının içerisine karışımı sırayla boşaltın, isterseniz içerisine biraz daha lavanta çiçeği ekleyebilirsiniz. Boşaltma işlemi tamamlanınca sabunlarınızı soğumaya bırakın. Bir gün boyunca hiç yerini değiştirmeden soğumasını sağlayın. 

  • Bir gün sonrasında sabunlarınızı kalıptan çıkarıp kurumaya bırakınız. Açık alanda ve temiz bir ortamda, ortalama 2 ay kuruma işlemi için bırakın ve 2 ay sonrasında sabunları fırçalayınız. Fırçalama işleminden sonra doğal lavanta sabununuz hazır hale gelmiş olacaktır. 

Lavanta sabunu yaparken isterseniz başka doğal yağlarda ekleyebilirsiniz. Yapım aşamasında kostik kullanımına dikkat etmeniz önemlidir. Mutlaka koruyucu ekipmanlar kullanarak yapım işlemini gerçekleştiriniz. 

Lavanta Sabunu Nereden Alınır?

Lavanta sabunu doğal üretilmiş olarak ve kaliteli bulup almak önemlidir. Myros’un doğal yöntemlerle üretmiş olduğu lavanta sabunları güvenle satın alabilirsiniz. Myros.com sitesine girerek birbirinden farklı özelliklerde, doğal üretim, kaliteli, lavanta sabun çeşitlerini inceleyebilir, online olarak sipariş verebilirsiniz. İşletmelerinizde sergilemek ve satışa sunmak için istediğiniz özellikteki lavanta sabunlarını toptan olarak satın alabilir, gönül rahatlığıyla müşterilerinizin beğenisine sunabilirsiniz. 

Lavanta Sabununa Benzer Diğer Sabun Çeşitleri Nedir?

Lavanta sabununa benzer diğer sabunlar aşağıda listelenmiştir:

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.