myros-popup.jpg (663 KB)
Kütahya'dan Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

Kütahya'dan Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

15 Mart 2022

Kütahya, tarihi çok eskilere dayanan ve şehirler arası geçiş güzergahı olarak kullanılan bir şehirdir. Ege bölgesinin iç tarafında yer alan, tarihi ve doğal güzellikleri ile meşhur olmuştur. Geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Ayrıca Osmanlı zamanında Germiyanoğullarını beyliğine ev sahipliği yapan ve tarihsel öneme sahip bir merkez haline gelmiştir. Yeraltı kaynakları ve tabiat parkları yaygın olarak bulunmakta ve ormanlık alanları ve pınarları meşhurdur. Kütahya gezi ve tatil amaçlı olarak sıklıkla tercih edilen bir şehirdir. Termal turizmi açısından bölgenin termal yeraltı kaynaklarının büyük çoğunluğunun bu şehirde yer almaktadır. Özellikle kış aylarında ziyaretçiler tarafından düzenli olarak termal kaplıcaları tatil için  tercih edilmektedir. 

Kütahya, Evliya Çelebi’nin doğduğu şehir olarak bilinmektedir. Burada Evliya Çelebi’nin anısını içeren birçok yer ile şehrin girişinde yer alan Evliya Çelebi anıtı vardır. Ayrıca Evliya Çelebi Seyahatname'sinde Kütahya’nın özgün özelliklerinden bahsetmektedir. Evliya Çelebi’nin gezi rotasını takip edenlerin ilk uğrak yeri burasıdır.

Kütahya’da geçmiş tarihlerden beri çini işçiliği yaygın olarak yapılmaktadır. Şehir mimarisinde, tarihi eserlerinde sıklıkla göreceğiniz çini eserler renkleri ile bir şölen oluşturmaktadır. Çeşitli desen ve motiflerle işlemeli çiniler; camiler, sutünlar, evler, konaklar, heykeller gibi birçok yerde kullanılmakta ve geziniz sırasında her yerde karşınıza çıkmaktadır. Kütahya hediyelik eşya konusunda geniş bir yelpazeye sahiptir. Kütahya’dan alınabilecek hediyelik eşyalar olarak birçok seçenek içermektedir. Kütahya’nın neyi meşhur hediyelik eşyası diye araştırdığınızda karşınıza ilk çıkacak hediyelik eşya, Kütahya çinisinden yapılan çeşitli ürünlerdir. 

Kütahya mutfak kültürü ve geleneksel yiyecek ürünleri açısından zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Kütahya’da gezerken yöreye özgü; tarhana, börek, incir tatlısı, yaren, cimcik, mercimekli börek, haşhaşlı ekmeği gibi yiyecek ürünleri tadabilir ve geziniz dönüşünde yiyecek ürünlerden hediyelik olarak sevdiklerinize götürebilirsiniz.

Kütahya'da meşhur ürünler olarak çini işlemeli ürünler her yerde satılmaktadır. Kütahya hediyelik eşya dükkanlarını gezebilir yöreye özgü hediyelik ürünlerini inceleyebilirsiniz. Kütahya’ya özgü hediyelikler olarak; çeşitli çini tabak, kase, duvar süsü, kupa, bardak takımı, fincan takımı, nihale, takı, çeşitli kutular, biblo, heykel çeşitleri, küllük gibi  çini ürünler, yöreye özgü anahtarlık, magnet, açacak, kupa gibi hediyelik ürünler alabilirsiniz. Gezip gördüğünüz yerlerden bir hatıra olması için Myros'tan satın alabilirsiniz. Ayrıca Myros’tan güvenle online alışveriş yapabilir, istediğiniz çeşitlilikte ve toptan olarak satın alabilirsiniz. Aşağıda yer alan Kütahya’ya özgü hediyelik alternatiflerini inceleyebilirsiniz.

1. Kütahya Temalı Magnet

Kütahya hediyelik eşya ürünleri magnet sıklıkla tercih edilenler arasındadır. Magnet ürünler üzerinde Kütahya’ya özgü kale, saat, kulesi, tarihi ev resimleri, çini vazo, arkeolojik eserler gibi görseller içermektedir. Magnetler kolay taşınabilir ve yer kaplamayan hediyelikler olarak geziniz sırasında tercih edebilirsiniz. Ayrıca buzdolaplarının üzerinde ve metal dolaplarınızda dekoratif amaçlı kullanabilirsiniz. Kütahya hediyelik ürün olarak tercih edeceğiniz rengarenk magnetleri, koleksiyon yapan arkadaşlarınıza ve sevdiklerinize hediye olarak satın alabilirsiniz. Myros’un sitesinde rengarenk magnet çeşitleri görseline bakabilir ve online güvenle toptan satın alabilirsiniz.

2. Çini

Kütahya çini yapımı el emeği, kabartmalı işlemeli motiflerle süslemeli ürünleri ile meşhur olmuştur. Kütahya çini işçiliği geçmişi ta eski tarihlere dayanmaktadır. Geleneksel olarak yapılan çini süslemeciliği renk ve tasarımları özenle seçilmekte ve el emeği motifler işlenerek yapılmaktadır. Motifler ve kabartmalı olarak kullanılan geleneksel desenler ayrı bir işçilik gerektirmektedir. Çini denince genellikle ilk akla Kütahya çinileri gelmektedir. Kütahya çinileri, hem mimari alanda yaygın olarak kullanılmakta hem de dekoratif ve mutfak ürünleri alanında yaygın olarak kullanılmaktadır. Kütahya’nın hemen hemen her yerinde çini ürünleri görebilirsiniz. Kente girişte çini işlemeli desenlerle süslenmiş sütunlar ilk olarak karşınıza çıkacaktır. Kütahya hediyelik çini eşyalar; çini duvar tabakları, kase, küllük, duvar süsü, kupa, çay bardağı takımı, fincan takımı, biblolar, çeşitli heykeller, nihale, anahtarlık, magnet, takı, bardak altlığı, vazo, buhurdanlık, aslanağzı, mumluk gibi birçok çeşitleri vardır. Kütahya çini hediyelikler; farklı renk ve süslemeler ile birçok seçenekleriyle özgün hediyelikler olarak karşınıza çıkmaktadır. Kütahya’da çarşı dükkan ve mağazalardan gezerken bu ürünleri inceleyebilirsiniz. Myros.com ve Myros toptan satıcılarından hediye olarak satın alabilirsiniz. Kütahya’ya gidince çini ürünlerden almadan gezinizi noktalamayınız. 

3. Gediz Tarhanası

Gediz tarhanası  en güzel tarhana lezzetlerinden biri olarak yöreye özgü lezzet olarak meşhur olmuştur. Gediz’de doğal tarhana üretimi yapılmakta, sıklıkla tüketilmekte ve her yere satışı yapılmaktadır. Yıllık üretim miktarı çok yüksek olan Gediz tarhanası, Türkiye’nin her yerine gönderimi yapılmaktadır. Yöreye özgü sebzeler kullanılarak yapılan bu doğal tarhana besleyici ve vitamin değerleri yüksek bir çorba çeşididir. Gediz tarhanası sağlıksal açıdan bağışıklık güçlendirici bir çorba olarak özellikle her öğün tüketilmekte ve sıklıkla tercih edilmektedir. Gediz tarhana Gediz’i ziyaret ettiğinizde tadabilir, çarşı ve dükkanlardan satın alabilirsiniz.

4. Tavşanlı Tarhanası

Tavşanlı ilçesi tarımsal bölgeler açısından zengin ve geniş ürün çeşitliliğine sahip bir yerdir. Tavşanlı tarhanası, yörenin organik tarım alanlarında yetişen sebzeler kullanılarak yapılmaktadır. Kendine has lezzeti ve aroması ile meşhur olmuştur. İçerdiği yüksek vitaminler ve sağlıksal açıdan faydalı bir besin olmasından dolayı, kış aylarında sofralarda sıklıkla tüketilmektedir. Bağışıklık güçlendirici olarak her zaman tercih edilen tarhana çorbası yöreye özgü soğan, domates, biber, çeşitli otlar, süt veya yoğurt kullanılarak yapılmaktadır. Tavşanlı’yı ziyaret ettiğinizde mutlaka buraya özgü tarhana çorbası tatmalı ve hediyelik paketler halinde satılan tarhanadan, yöreye özgü bir lezzet olarak sevdiklerinize hediye olarak satın almalısınız.

Kütahya'nın İlçelerine Göre Hangi Hediyelikler Alınabilir?

Kütahya merkez ve 12 ilçesi ile tarihi zenginliğe ve doğal güzelliklere sahip bir şehirdir. Kütahya’nın Gediz, Dumlupınar, Tavşanlı, Hisarcık en ünlü ilçeleridir. Dumlupınar ilçesi tarihi açıdan önemli bir merkez olarak kullanılmış ve birçok tarihi esere ev sahipliği yapmaktadır. Dumlupınar ilçesinden yöreye özgü seramik ve çini ürünlerden alabilir yöresel mutfağından çeşitli lezzetler tadabilirsiniz. Gediz ilçesi termal turizmi açısından önemli bölgelerden biridir. Özellikle kaplıca ve termal otelleri ile çokça ziyaret edilen bir ilçedir. Buradan magnet, anahtarlık, çini biblo, çini tabak, çini kase, çini küllük gibi birçok hediyelik alabilir ve Gediz’in yöresel mutfağından özellikle tarhana çorbasını tadabilir ve hediye olarak alabilirsiniz. Tavşanlı ilçesi, tarihi ve kültürel zenginliğiyle en kalabalık ilçesidir. Burada geçmiş dönemlerden kalan arkeolojik kalıntılar ve tarihi eserler vardır. Tavşanlının yöresel mutfağından tarhana çorbasını ve leblebisini tadabilir ve hediye olarak alabilirsiniz. Tavşanlıdan; çini hediyelik çeşitleri olarak, anahtarlık, magnet, kupa, çini biblo gibi hediyelik ürünler satın alabilirsiniz. Domaniç ilçesi, muhteşem doğası ve ormanlık alanları ile doğal ve tarihi birçok güzellik açısından gezilmesi gereken bir yerdir. Buraya özgü tarihi figürler ve çeşitli çini ürünler hediyelik olarak tercih edilebilir. Eşsiz orman manzarası ve tarihi yürüyüş alanları görmek için mutlaka ziyaret etmeli ve bu yöreye özgü çini hediyelik ürünlerden her ilçeye özgü tasarımlardan alabilir ve hatıra olarak götürebilirsiniz.

Kütahya'da Hediyelik Eşya Satan Yerler Nelerdir?

Kütahya, hediyelik eşya almak için tarihi çarşı ve dükkan yönünden zengin bir şehirdir. Kütahya merkezinde ve ilçelerinde bulunan çeşitli pazar, çarşı ve dükkanlardan hediyelik ürünler bulabilirsiniz. Myros’un online sitesini ziyaret ederek, Kütahya’ya özgü çeşitli hediyelik ürünleri inceleyebilir, ürün katalog görsellerine bakabilirsiniz. Ayrıca Myros’tan çarşı ve dükkanlarınızda sergilemek için toptan hediyelik siparişi verebilirsiniz.

Kütahya Temalı Hediyelik Eşyalar Toptan Nasıl Satın Alınır?

Kütahya hediyelik eşya toptancılarından olan Myros’dan istediğiniz çeşitlilikte hediyelik ürünler satın alabilirsiniz. Bunun yanı sıra Myros.com'dan toptan üyelik oluşturabilir ürün görsellerini inceleyebilir toptan alım imkanıyla güvenle online satın alabilirsiniz. Bu sayede istediğiniz çeşitleri ürünlerde özel tasarım talebinizi bize bildirebilir, toptan sipariş verebilir ve çarşı, dükkan ve mağazalarında sergileyip, müşterilerin beğenisine sunabilirsiniz.

Kütahya'da Gezilecek Yerler Nelerdir?

Kütahya’nın birçok gezilecek ve görülecek tarihi ve kültürel yerleri vardır. Aşağıdaki listedeki yerleri Kütahya'ya gittiğinizde gezmeden ayrılmayınız.

  • Kütahya Kalesi

  • Kütahya Çini Müzesi

  • Dumlupınar Atatürk Karargah Evi

  • Kütahya Saat Kulesi

  • Kütahya Çinili Cami

  • Dönenler Mevlevihanesi

  • Aizanoi Antik Kenti

  • Midas Anıtı

  • İhsaniye Ayazini Kasabası

  • Zafer Tepe Anıtı

  • Dumlupınar Kurtuluş Savaşı Müzesi

  • Frig Vadisi

  • Kütahya Ulu Cami

  • Domaniç Ormanları

  • Kütahya Arkeoloji Müzesi

  • Germiyan Sokağı

  • Dumlupınar Şehitliği

  • Kütahya Çamlıca Tabiat Parkı

  • Yoncalı Termal Kaplıcaları

  • Ilıcalı Termal Kaplıcaları

Kütahya'da Ne Yenir?

Kütahya geleneksel mutfak kültürü açısından çok zengin bir şehirdir. Yöreye özgü çeşitli yiyecek türleri aşağıda yer almaktadır. 

  • Kütahya Küp Eti

  • Sıkıcık Çorbası

  • Cimcik

  • Yaren

  • Hekmane Erik Hoşafı

  • Yufka Tatlısı

  • Tarhana Çorbası

  • Kütahya Sini Mantısı

  • Tosunum Böreği

  • Mercimekli Börek

  • Ispanaklı Şibit

  • Sütlü İncir Tatlısı

  • Kütahya Usulü Güveç

  • İlibada Dolması

  • Haşhaşlı Ekmek

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.