myros-popup.jpg (663 KB)
Kupa Bardak Nedir?

Kupa Bardak Nedir?

15 Ağustos 2022

Kahve, çay, bitki çayı ve su gibi soğuk ve sıcak içecekleri içmek için kullanılan kupa bardak, bir bardak çeşididir. Fonksiyonel özellikleri sayesinde günlük hayatta en çok tercih edilen eşyalardan biri olan kupa bardaklar, son derece kullanışlıdır. 

Farklı boyut ve tasarımlara sahip kupa bardak modelleri; evlerde, işyerlerinde ve ofislerde mutlaka bulunması gereken eşyalardan biridir.  Özellikle çay ve kahve severler kupalarını yanlarından pek ayırmazlar. 

Kişiye özel tasarım yapılabilen bardak kupa modelleri ile kişiler kendi zevklerine uygun bardak kupalarını her yerde rahatlıkla kullanabilir. Özelleştirilmiş bardak kupalar ile birlikte insanlar, işyerlerindeki çay ve kahve molalarını daha keyifli bir etkinliğe dönüştürebilir.  

Her yaş grubundan insana hitap edebilecek alternatifleri bulunan kupa bardaklar aynı zamanda özel günlerde en çok tercih edilen hediye seçeneklerinden biridir. Hem işlevsel olması hem de estetik görüntüsü nedeniyle hediyelik ürünler arasında ilk sıralarda yer alan kupa bardak çeşitleri ile sevdiklerinize güzel bir sürpriz yapabilirsiniz. 

Kupa Bardak Ne İşe Yarar?

İnsanlar genelde cam bardak kupa modellerinin sadece çay ve kahve içmek için kullanıldığını düşünür. Fakat kupalar zaman zaman masa üzerinde kalemlik olarak ya da ofis ve işyeri gibi alanlarda dekor olarak kullanılabilmektedir. Kupa; tasarımı, taşıma kolaylığı ve birden fazla amaca uygun olarak kullanılabilme avantajı sayesinde en sık kullanılan ürünlerden biridir. 

Çeşitli amaçlar doğrultusunda kullanılan kupalar aynı zamanda hediye olarak da tercih edilebilir. Doğum günleri, yılbaşı veya Sevgililer Günü gibi özel günlerde hediye olarak alınabilen kupa bardaklar türleri arasında yer alan farklı dizaynlara sahip kişiye özel kupa bardak modelleri en çok tercih edilen hediyeliklerden biridir.  

Arkadaşlarınızda sohbet ederken, kitap okurken, dinlenirken, ofiste ya da evde çalışırken hayatınızın her alanında kullanabileceğiniz ve elinizden düşüremeyeceğiniz baskılı kupa bardak modelleri sayesinde hem soğuk hem de sıcak içeceklerinizi keyifle yudumlayabilirsiniz.  

Kupa Bardak Nasıl Yapılır?

Genellikle cam ve seramik gibi malzemelerden üretilen bardak kupa modellerinin üretimi büyük bir titizlik içinde gerçekleştirilmektedir. Kupa yapımında kullanılacak ana materyallerin ve kupa tasarımının belirlenmesinin ardından malzemeler özenle birleştirilmektedir. Malzemelerin harmanlanmasının ardından kupalar tasarım aşamasında belirlenen şekil ve boyutlara getirilmektedir. Şekil verme aşamasından sonra kupaların pişirilme aşamasına geçilmektedir. Uzun süren pişirme sürecinden sonra kupaların asıl görünümüne kavuşacağı boyama, desenleme ve baskı aşaması başlamaktadır. 

Tasarım kupa bardak yapımı sırasında eğer kişiye özel bir tasarım yapılıyorsa baskı aşamasında kişilerin istediğine uygun şekilde isimler, şekiller ve fotoğraflar bardak üzerine basılmaktadır. Kupa üretiminin en önemli aşamalarından biri olan boyama, desenleme ve baskı sürecinde kupalar özel desen teknikleri ile buluşarak son halini almaktadır. Bu aşamalardan sonra seramik kupa bardak çeşitleri paketlenerek kullanıcıları ile buluşmayı anı beklemeye başlamaktadır. 

Kupa Bardak Çeşitleri Nelerdir?

Her ihtiyaca ve zevke uygun olarak üretilen kupa bardak çeşitleri şunlardır;  

 

1.Şehre özel Kupa Bardak

Özel günlerde anneye, sevgiliye, babaya ya da arkadaşa alınabilecek şehre özel kupa bardakların tasarımında ülkemizin en ünlü turistik bölgelerine yer verilmektedir. Hediyelik kupa bardak olarak tercih edilen şehre özel kupaların boyutları ve büyüklükleri modele göre değişiklik göstermektedir. Cam ve seramik gibi malzemeler kullanılarak üretilen şehir temalı bu kupa bardakların dizaynında baskı tekniğinden faydalanılmaktadır. Kişiye özel tasarım da yapılan şehir temalı kupaları sevdiklerinizin zevklerine ve ihtiyaçlarınıza göre dizayn ettirebilirsiniz. Şehre özel kupa bardak modelleri şunlardır; 

2.Özel baskılı Kupa Bardak

Özel baskılı kupa bardak modelleri hediye olarak tercih edilebileceği gibi promosyon ürün olarak da satın alınabilmektedir. Promosyon kupa bardaklar çoğunlukla bir işletme ya da firma tarafından reklam ve tanıtım amacıyla alınmaktadır. Promosyon olarak tercih edilen baskılı kupa bardak modellerinin tasarımı kişilerin isteklerine uygun şekilde özelleştirilmektedir. 

İşletmeler ve firmalar promosyon amacıyla aldıkları toptan kupa bardakları kendi işyerlerinde kullanabilecekleri gibi bu kupaları istedikleri kişilere dağıtabilmekte ya da hediye edebilmektedir. Toptan kupa bardak fiyatları tekli kupa fiyatlarına göre daha uygun olabileceğinden firmalar genellikle bu ürünleri toplu olarak almaktadır. Özel baskılı kupa bardak çeşitleri şunlardır; 

 

Kupa Bardağın Tarihi Nedir?

Eski dönemlerde kulplu bardak olarak isimlendirilen kupa bardaklar,  çay ve çorba gibi sıcak içecekleri içmek için üretilmiştir. İlk yapıldığı dönemlerde kemik, tahta, seramik ve kil gibi malzemelerden üretilen kupa bardak çeşitleri günümüzde çoğunlukla çok cam, seramik ve porselen gibi materyallerden yapılmaktadır. 

Çeşitli materyallerden üretilen kupa bardak tasarımları için uzun yıllardır serigrafi baskı tekniği kullanılmaktadır. Bu teknik sayesinde kupaların üzerine  logo, resim ve fotoğraf basılabilmekte ve kupalar süslenebilmektedir. 

Kupa Bardak Nasıl Kullanılır?

Soğuk ve sıcak içecekleri tüketirken kullanılan porselen kupa bardaklar ayrıca evde ya da ofiste dekoratif aksesuar olarak da kullanılabilmektedir. Kupa bardakları içerisine kalemlerinizi koyarak ofisinizde kalemlik gibi kullanabileceğiniz gibi yatak odanızda da makyaj malzemelerinizi koymak için değerlendirebilirsiniz. Özellikle seramik ve çini malzeme kullanılarak üretilen ve çini işçiliği ile estetik açıdan güçlendiren tasarım kupa bardak modelleri dekoratif aksesuar olmaya daha uygundur. 

Fonksiyonel olarak kullanılmasının yanı sıra en güzel hediye seçeneklerinden biri olan yazılı kupa bardakları özel ve önemli günlerde sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Dilerseniz hediye alacağınız kişinin en sevdiği ya da en çok gitmek istediği şehri öğrenip o şehre özel tasarlanan kupa bardak modellerinden birini ona hediye olarak alabilirsiniz. Eğer daha özel bir hediye olsun isterseniz özelleştirilmiş tasarım yapılabilen kişiye özel kupa bardakları tercih edebilirsiniz. 

Promosyon olarak da kullanılabilen kupa bardakların üzerine firmaların logoları ve isimleri basılmaktadır. Özelleştirilen süblimasyon kupa bardak çeşitleri işletmelerin tanıtımının ve reklamının yapılması için kullanılmaktadır. 

Kupa Bardak Nereden Alınır?

8000’den fazla hediyelik çeşidi, 30 yıllık sektör tecrübesi ve 80 ülkeye ihracat deneyimi ile hediyelik eşya sektörünün önde gelen firmalarından biri olan Myros, her türlü hediye çeşidi gibi kupa bardak üretimini de  büyük bir özen ve titizlik içinde gerçekleştirmektedir. 

Seramik kupa bardak alanında yüzlerce farklı model ve desen seçeneğine sahip olan Myros’ dan hem kişisel tasarım kupa bardak modellerini hem de süblimasyon kupa bardakları toptan şekilde satın alabilirsiniz. Kupa bardakların tekli ve toptan fiyatları değişmekle birlikte toptan fiyatlar; ürün adedine, üründe özelleştirilmiş tasarım olup olmamasına ve diğer etkenlere bağlı olarak farklılık göstermektedir. 

Myros’ dan toptan kupa bardak alışverişi yapmak için Myros toptan bayi kayıt ekranından kayıt yaptırabilirsiniz.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.