myros-popup.jpg (663 KB)
Konya'dan Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

Konya'dan Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

26 Şubat 2022

Konya tarihi yapısı ve doğal güzellikleri ile Türkiye’nin turistik illerinden biridir. Hem tarihi yapısı hem doğal güzelleri ve parkları hem de mutfağıyla gezmeye gelenleri her yönüyle doyuran bir şehridir. Gerek şehir merkezi gerekse ilçeleri açısından gezebileceğiniz çok alternatifli illerden biridir. Özellikle Mevlana Celaleddin Rumi hazretleri şehrin en büyük alimi olması, türbesinin burada yer alıyor olması ve manevi atmosferi nedeniyle çokça kişi tarafından en çok tercih edilen yerlerden biridir.

Konya gezmek için farklı tarihi yapıları görmek için buraya özel hediyelikler alabileceğiniz ve geleneksel mutfağı ile oldukça zengin bir ilimizdir. Konya tarihi camileri ve çarşıları, alışveriş mağazaları, konaklama imkanları ve restaurantları  ile bu özel atmosferini deneyimlemeniz gereken şehirlerden biridir. Konya’yı gezip görmek hemde bu yere özel hediyelikler almak için Konya’da hediyelik eşya satan yerlere bakabilirsiniz.

Konya’ya özgü ve buradan alabileceğiniz hediyelikler; mevlana şekeri, semazen figürleri, mevlana türbesi figürleri, magnetler, anahtarlıklar, Konya gevreği, tulum peyniri gibi birçok hediyelik ve yöresel ürünler mevcuttur. Tarihi çarşıları ve çok sayıda mağazada şehre ait bir çok özel hediyelik çeşitleri sizleri beklemektedir. Şehrin manevi dokusunu ve tarihi güzelliklerini simgeleyen, farklı çeşitlerde ve özelliklerde, Konya’nın nesi meşhur sorusunun cevabını ve meşhur hediyelik eşyalarını şehrin her noktasında bulabilirsiniz.

Konya’da Tarihi Bedesten Çarşısı ünlü çarşılardan biridir. Konya, Mevlana hediyelik eşyaların hepsini buralarda bulabilirsiniz. Konya hediyelik eşya mağazalarını ziyaret edebilirsiniz. Konya’dan alınacak hediyelik eşyaları bu yerlerden de alabilirsiniz. Ayrıca sevdiklerinize gezi dönüşünde buralardan hediye alarak onları mutlu edebilirsiniz. Online hediyelik eşya sitemizden ziyaret edebilir buradan güvenle alışveriş yapabilirsiniz. Konya’ya özel hediyelik ürünleri özel tasarım ve çeşitliliği ile Myros Konya temalı özel hediyelik eşya ürünlerini tercih edebilirsiniz. Bu ürünleri sevdiklerinize güvenle ve gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Myros Konya temalı hediyelik eşyaları çok alternatifleri ve çeşitleri ile tercih edebileceğiniz ve hediye olarak alabileceğiniz kalitede ürünlerdir. Konya’ya özgün kaliteli ve özel tasarımlı çeşitleri ile hediyelikleri incelemek ve almak için doğru bir adrestir. 

1. Konya Temalı Magnet

Konya temalı magnetler, hemen hemen her yerden bulup alabileceğiniz ve görselliği, üzerindeki baskıları ve tasarımı ile çeşitlilik göstermektedir. Gezdiğiniz yerlerle ilgili magnetler alabilir bunlarla koleksiyon yapabilir veya koleksiyon yapan arkadaşlarınıza hediyesi edebilirsiniz. Magnetler, buzdolaplarının üzerinde veya metal eşyalar üzerinde aksesuar olarak sıklıkla kullanılan bir üründür. Konya temalı magnet, üzerinde Mevlana’nın ve Mevlana Cami’nin görselinden oluşan özel tasarlanmış bir üründür. Konya temalı özel baskılı magnetler için Myros’un hediyelik ürünlerini ziyaret edebilirsiniz. Kaliteli ve özel tasarlanmış magnetleri sevdikleriniz ve çevrenizdeki arkadaşlarınıza gönül rahatlığı ile alıp Konya hatırası olarak onlarla paylaşabilirsiniz.

2. Semazen Biblo

Konya ilinin adeta simgesi haline gelmiş sezaman figürü, birçok alanda kullanılmaktadır. Özellikle semazen figürlü; renk renk ve farklı ebatlarda  biblolar, takılar, anahtarlıklar ve magnetler gibi çeşitli ürünler üzerinde görebileceğiniz bir semboldür. Konya’ya özgü olarak anılan bu sembol; Mevlana Celaleddin Rumi zamanında yapılan ve günümüzde de hala canlılığını koruyan Sema Töreninde yer alan yapan kişilere verilen Semazen adından  gelmektedir. Semazenler yaptıkları iş gereği ve giydikleri özel kıyafetler nedeniyle günümüze kadar kendine özel doğasını koruyarak ulaşmıştır. Bu manevi tören izleyenler tarafından  özel ilgi uyandıran bir atmosferde ve yapıdadır. Her hafta Konya Kültür Merkezinde yapılan bu özel törene sizde gezinizde gidebilir ve bu eşsiz deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Semazen bibloları ve bir çok hediyeliklere Kültür Merkezinde, Konya’nın her yerindeki hediyelik eşya satan dükkanlarda bulabilirsiniz. Myros’u ziyaret ederek çok renk ve çeşitlilikte, kaliteli ve özel tasarımla üretmiş olduğu semazen biblolardan sevdiklerinize hediye olarak alabilir ve onları bu anlamlı hediyelikler ile mutlu edebilirsiniz. Bu bibloları evleriniz veya işyerinizde dekoratif ve görsel amaçlı kullanabilir, kullandığınız alanlarda manevi bir atmosfer oluşturabilirsiniz.

3. Mevlana Biblo

Mevlana bibloları, Konya’nın meşhur hediyelik eşyaları arasındadır. Konya’nın Mevlana şehri olarak anılması nedeniyle buraya özgü tercih edebileceğiniz en güzel ve anlamlı hediyeliklerden biridir. Özellikle Mevlana teması itibariyle Konya’nın manevi  havasını içinde barındıran bir simge haline gelmiştir.  Çok uzun yıllardan beri Konya ismi ile özdeşleşen bu tema gerek Mevlana Hazretlerinin türbesinin burada olması, gerek onunla ilgili bir çok tarihi yeri barındırması ile buraya özgü bir sembol olarak her yerde karşınıza çıkmaktadır.   

Mevlana biblolarını çeşitli hediyelik satan dikkanlardan bulabileceğiniz gibi MYROS’u ziyaret ederek kaliteli, özel tasarımlı, çok çeşitli Mevlana bibloları bulabilirsiniz. Ürün malzeme çeşitliliği; seramik, polyester, v.b. ve görsel tasarım kalitesi ile Myros ürünlerini hediyelik alırken güvenle tercih edebilirsiniz. Bunları aile bireylerine, dost ve arkadaşlarınıza hediye olarak alabilirsiniz. Ayrıca Mevlana biblolarını dekoratif amaçlı kullanabilir, magazanızda sergilemek içinde alabilirsiniz.

4. Semazen Anahtarlık

Semazen sembolünün anlamı ve özelliği açısından Konya’nın sembolleri arasında en meşhurlarından biridir. Semazen anahtarlıklar, görselliği ve tasarımı açısından hediyelik alırken tercih edebileceğiniz ürünlerden biridir. Myros semazen anahtarlık çeşitleri ile tasarımı ve görselliği açısından tercih edebileceğiniz kalitede hediyeliklerdir. Myros’un sitesini  ziyaret ederek anahtarlık çeşitlerini inceleyebilir ve sevdiklerinize, yakınlarınıza hediye olarak alabilirsiniz. Sevdiklerinizin anahtarlarına takmaları için kullanabilecekleri bu ürünler, her zaman ellerinin altında olacak ve görselliği ile dikkat çekecek özelliktedir.

5. Mevlana Şekeri

Konya şehrinin simgesi haline gelen bu şekerleme ziyaretçiler tarafından beğenilen ve tavsiye edilen bir tattır. Konya’nın en meşhur şekerlemesi olarak her yerde yaygın olarak bulabileceğiniz farklı lezzetli bir şekerlemedir. Mevlana ismi ile anılan bu şekerleme farklı renk ve aromaları ile sizlerininde çokça tercih edebileceğiniz Konya’ya özgü bir lezzet olacaktır. Konya gezinizde mutlaka almanız gereken ve sevdiklerinize hediye olarak götürebileceğiniz bir üründür. Bu şekerlemeyi Konya’nın her yerinde şekerleme satan yerlerde bulabilirsiniz ve farklı çeşitlerini çevrenizdekilere hediye olarak götürebilirsiniz. Özellikle çayın yanında sunulan bu şekerleme Konya geziniz dönüşünde evinize gelen misafirlere ikram etmek amacıyla yanınızda götürebileceğiniz bir lezzettir. 

6. Konya Gevreği

Konya’ya özgü meşhur geleneksel lezzetlerden biri olarak tatmanız gereken ve sevdiklerinizle tanıştırmanız gereken bir yiyecektir. Konya gevreğini Konya’daki  dükkanlarda bulabilirsiniz. Yöresel bir lezzet olan Konya gevreği haşhaşlı, susamlı, tandır, sade, kepekli farklı çeşitleri ve lezzeti ile deneyimlemeniz gereken bir tattır. Bu lezzeti Konya’dan giderken yanınızda sevdiklerinize veya arkadaşlarınıza götürebileceğiniz bir lezzettir. 

7. Konya Tulum Peyniri

Konya Tulum peyniri Konya’nın geleneksel mutfak lezzetleri arasında özel bir yeri vardır. Konya tulumu, Konya’da birçok geleneksel lezzetler satan dükkanlarda bulabilir ve tadabilirsiniz. Konya’ya özgü bu lezzet  mutlaka tatmanız gereken bir üründür. Tulum peyniri çeşitleri ve fiyatına göre farklılık göstermektedir. 

Konya'nın İlçelerine Göre Hangi Hediyelikler Alınabilir?

Konya ilçeleri ile zengin güzelliklere sahiptir. Merkez ilçeleri ve diğer ilçeleri ile çeşitli tarihi eserlere ve doğal güzellikleri bulabileceğiniz yerlerdir. Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden biri olması itibariyle Konya ilçeleri ile tarihi bir çok yapıyı içinde barındırmaktadır. Aynı zamanda ilçelerinin her birinde ayrı tarihi yapıları ve geleneksel, oraya özgü lezzetlerı vardır. Meram ve Karatay ilçelerinde Konya’ya özgü Mevlana, semazen, magnetler, biblolar, anahtarlıklar, takılar v.b. hediyelikler bulabilir ve Konya gevreği, Mevlana şekeri, lokum ve tulum peyniri alabilirsiniz. Akşehir ilçesi Nasreddin Hoca türbesi ile gezilmesi gereken yerlerden biridir. Buradan Nasreddin hoca bibloları, magnetleri, anahtarlıklar v.b. hediyelik ürünler alabilirsiniz. Ayrıca tarihi dokusu ile Selçuklu ilçesinden dokuma ürünler alabilirsiniz. 

Konya'da Hediyelik Eşya Satan Yerler Nelerdir?

Konya’da hediyelik eşya satan yerler açısından bol miktarda çeşitli ürünler bulabileceğiniz yerlerden biridir. Konya’ tarihi Bedesten Çarşı’sında bu ürünlerden alabileceğiniz gibi gezerken karşınıza çıkan dükkan ve mağazalarda bu ürünleri alabilirsiniz.

Konya hediyelik eşya toptancılarından Konya’nın özel dokusunu yansıtan çeşitli hediyelik Konya’ya özgü hediyelik ürünleri bulabilirsiniz. Ayrıca MYROS aracılığıyla kaliteli ve özel tasarım ürünlerine ulaşabilirsiniz. MYROS’un Konya’ ya özel tasarlandığı Konya’ya ait sembolleri içeren hediyelik ürünlerini sevdikleriniz için gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. MYROS’un sitesini ziyaret ederek güvenli ve toptan alışveriş yapabilir ürün çeşitlerini inceleyebilirsiniz.

Konya Temalı Hediyelik Eşyalar Toptan Nasıl Satın Alınır?

Konya temalı hediyelik eşyaları Konya hediyelik toptancılarından olan firmamızdan alabilirsiniz. Toptan üye olarak toptan satın alımlara özel fiyatlarıyla Myros, hediyelik eşya dükkanı websitemiz ihtiyaçlarınız için doğru adrestir. Konya’ya özel tasarlanmış, kaliteli üretilmiş, ve çeşitliliği ile ürünlerimizden seçimlerinizi yapabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.