myros-popup.jpg (663 KB)
Keçi Sütlü Sabun Nedir?

Keçi Sütlü Sabun Nedir?

21 Nisan 2022

Sabunlar kişisel bakım, temizlik ve hijyen için kullanılan değerli ürünlerdir. Doğal ürünler çevrenin cilt üzerindeki zararlı etkisini en aza indirmek için faydalıdır. Hem doğal olması nedeniyle hem de kimyasalların zararlı  etkisinden kurtulmak için hayatın her alanında sıklıkla kullanılmaya başlanmıştır. Günlük hayatın vazgeçilmez bakım ürünü haline gelmiş sabunlar, birçok çeşitleri ile kişisel bakım ve hijyen ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Keçi sütlü sabun, doğal sabunlardan cilt için oldukça etkili bir sabun türüdür. Keçi sütünün sabun yapımında kullanılmasında en önemli etken, anne sütüne en yakın sütün keçi sütü olması özelliğidir. Anne sütü vitamin değerleri ve besleyici özelliği sayesinde önemli olduğundan keçi sütü de aynı özelliklere sahiptir. Keçi sütlü sabun kullanımı cilt üzerinde son derece faydalı olduğu anlaşılmış ve son yıllarda iyice yaygınlaşmıştır.

Keçi sütü kullanılarak doğal yöntemlerle üretilen bu sabun, vücutta ve yüzde oluşan tüm sivilce ve siyah noktalara karşı önemli bir koruyucudur. Keçi sütlü sabun faydaları doğal yapısından ve kullanılan sütün protein zenginliğinden kaynaklanmaktadır. En güzel giysimiz olan cildi, derinlemesine temizlemek ve çevrenin zararlı etkisini en aza indirmek için doğal keçi sütlü sabun kullanımı tavsiye edilmektedir. Keçi sütü protein bakımından zengin bir içeriğe sahip olmasından dolayı cildi besler, temizler ve nem dengesini sağlar. 

Keçi sütlü sabunu, kalıp sabun şeklinde, şeffaf renkte, doğal yöntemlerle üretilmiş olarak satışa sunulmaktadır. Keçi sütü sabunu doğal olarak üretilmiş, kaliteli çeşitlerini alıp kullanabilir ve yararını kendiniz gözlemleyebilirsiniz.  

Keçi sütü sabunu neye iyi gelir, Keçi sütü sabunu nasıl kullanılır gibi sorularınız ve diğer merak ettiğiniz tüm sorularınızın cevabını bu yazıda bulabilirsiniz. 

Keçi Sütlü Sabunun Özellikleri Nedir?

Keçi sütlü sabun doğal olması ve özellikleri bakımından önemlidir. Keçi sütlü sabunun özellikleri aşağıda yer almaktadır.

  • Keçi sütü anne sütüne en yakın süt olarak protein açısından zengindir. Bu nedenle sabunda protein desteği sağlayarak cilt üzerinde önemli etkiye sahiptir.

  • Keçi sütü sabun ciltte oluşan siyah noktaları temizler.

  • Ciltteki sivilce oluşumunu engeller ve oluşan sivilceleri yok eder.

  • Cilt lekeleri üzerinde etkili bir sabundur.

  • İçerdiği A vitamini sayesinde cildi yeniler ve ölü hücrelerden temizler.

  • Keçi sütü sayesinde cildi nemlendirme özelliğine sahiptir.

  • Keçi sütü sabun doğal olmalı ve organik yöntemlerle üretilmelidir. 

  • Keçi sütlü sabun en doğal peeling özelliğine sahiptir. 

  • Keçi sütü sabun cilt rahatsızlıklarını giderme kullanılır. 

Keçi Sütlü Sabun Ne İşe Yarar?

Keçi sütlü sabunun faydalarından yararlanmak düzenli kullanım önemlidir. Keçi sütü sabunu ne işe yarar diye araştırırken keçi sütünün mucizevi etkisi öğreneceksiniz. Keçi sütlü sabun cildi temizler ve peeling etkisi yapar. Kişisel bakım ve temizlik için ideal bir üründür. Cilt üzerinde oluşan siyah noktaları yok eder  ve sivilce oluşumunu engeller. Cildi dış etkenlerin zararlı etkisinden kurtarır ve derinlemesine temizleme yapar. Doğal keçi sütlü sabun cilt üzerindeki zararlı bakteri ve oluşumları yok eder. Cildi yeniler, canlandırır ve doğal bir görünüm kazandırır. Cilt lekeleri üzerinde etkilidir. Kullandıkça cilt lekelerinin rengini açar ve cilt tonunu eşitler. Cilt üzerinde diz ve dirseklerde kararmalar varsa bunların rengini açar ve o bölgeyi nemlendirir. Güneş lekelerinin rengini açar ve zaman içinde yok eder. Cilt rahatsızlıklarında egzama, sedef, mantar gibi şikayetlerinizde kullanabilirsiniz.

Keçi Sütlü Sabunun Faydaları Nedir?

Keçi sütü sabun faydaları kullanılan bölgeye göre cilt ve saç üzerinde etkileri değişecektir. Keçi sütü sabun faydaları aşağıda açıklanmıştır. 

  • Keçi sütü sabunu cilde faydaları; cildi derinlemesine temizler. Cildi siyah noktalardan arındırır. Ciltte sivilce oluşumunu engeller ve ciltteki sivilceleri yok eder. Cildi yeniler. Cildi ölü hücrelerden arındırır. Cilt üzerinde çevrenin verdiği zararlı etkileri en aza indirir. Ciltteki bakterileri temizler. Cilt gözeneklerini açar. 

  • Keçi sütü sabunu saça faydaları; saçı nemlendirir. Süt özelliği sayesinde saçı besler ve güçlendirir. Saç derisini temizler ve saç derisindeki ölü hücreleri yok eder. Saçı derisini ve saçı parlatır. İçeriğindeki A ve E vitamini sayesinde saça canlılık ve hacim kazandırır. 

  • Keçi sütlü ballı sabun faydaları; keçi sütü bal ile birleşince vitamin değerleri sayesinde cilt ve saç üzerindeki besleyici etkisi artar. Keçi sütü ve balın etkisiyle ölü hücreleri yok olur, cildi yeniler ve besler. Saça yumuşaklık ve dolgunluk kazandırır ve nemlendirir.

  • Keçi sütü sabunu sivilce yapar mı? Keçi sütü sabun aksine sivilce oluşumuna karşı koruyucudur ve sivilceleri yok eder. Cildi besleyip gözenekleri açar ve cilt üzerindeki olumsuz tüm etkileri engeller. Cildi dış etkenlere karşı korur. 

  • Keçi sütü sabunu lekelere iyi gelir mi? Keçi sütlü sabun cilt ve güneş lekelerine iyi gelir. Cilt lekeleri oluşumunu engeller ve renk tonunu açar, güneş lekesini açar. Yaz ve kış aylarında düzenli kullanımda cilt lekeleri üzerinde düzeltici etkisi vardır. 

Keçi Sütlü Sabun Cilt Rengini Açar mı?

Keçi sütlü sabun doğal üretilmiş haliyle kullanıldığında cilt rengini açar. Cilt üzerindeki lekelerin rengini açarak kullandıkça zamanla cilt renk tonunu eşitleyerek yok olmasını sağlar. Cilt üzerinde kararmaları zamanla yok eder. Keçi sütlü sabun günlük olarak düzenli kullanıldığında cilt üzerinde lekelerle ilgili etkisini görebilirsiniz. Ayrıca cilde parlak bir görünüm kazandırır. 

Keçi Sütlü Sabunun Zararı Var mıdır?

Keçi sütlü sabun doğal bir sabun olduğu için hiçbir zararı yoktur. Tamamen doğal ve organik bir temizleyicidir. Yalnız süt alerjisi olan kişilerin kullanımı için uygun değildir. Süt alerjisi olan kişiler veya alerjisi olduğunun farkında olmayan kişiler öncelikle cilt üzerinde test etmeli ve ona göre kullanmaya karar vermeliler. Cilt üzerinde kızarıklık veya kaşıntı oluşmadıysa gönül rahatlığıyla kullanabilirler.

Kimler Keçi Sütlü Sabun Kullanabilir?

Keçi sütlü sabunun süt alerjisi olanlar dışında herkes gönül rahatlığıyla kullanabilir. Kuru ciltler için süt içeriği sayesinde nemlendirme sağlayacaktır. Cilt besleyip dış etkenlere karşı koruyacaktır. Yağlı ciltler için nem dengesi oluşturur ve cildin yağ gözeneklerini temizler, güzel doğal bir görünüm kazandırır. Cilt lekeleri olanlar mutlaka düzenli bir şekilde kullanım sağlamalılar. Cilt lekeleri, güneş lekeleri ve sivilce şikayeti olanlar mutlaka kullanmalı ve etkisi bizzat kendisi gözlemlemelidir. Keçi sütü sabunu siyah noktalar konusunda muzdarip olan kişiler kullanmalıdır. Mantar, egzama, kızarıklık ve kaşıntı gibi cilt sorunlarından şikayetleri olanlar kullanabilir, keçi sütlü sabun cilt sorunlarını tedavi eder ve iyileştirir. Diğer sabunlar gibi cildi kurutmadığı, süt içeriği sayesinde nemlendirdiği için güvenle kullanılabilir.

Süt alerjisi olan kişiler keçi sütlü sabunu kullanmamalıdır. Cilt üzerinde alerjiniz olup olmadığını bilmiyorsanız, eliniz üzerinde küçük bir bölgeye su ile ıslatıp sabunu sürüp 5 dakika bekledikten sonra kızarıklık ve kaşıntı oluşursa alerjiniz var demektir, o zaman keçi sütlü sabunu kullanmamalısınız. 

Keçi Sütlü Sabun Nasıl Kullanılır?

Keçi sütlü sabun kullanımı, kullanım şekli ve periyodu önemlidir. Keçi sütlü sabun yüz için, saç ve vücut için kullanımları aşağıda açıklanmıştır. Kullanmadan önce mutlaka kullanacağınız bölgeyi yıkayıp nemlenmesini sağlamalısınız. 

  • Keçi sütlü sabun yüz için kullanımı; öncelikle yüzünüzü su ile yıkayıp nemlendiriniz. Keçi sütlü sabunu elinizde köpürtüp yüzünüze masaj yaparak uygulayınız. 2-3 dakika masaj yaparak yüzünüzde bekletiniz. Sonrasında yüzünüzü yıkayınız. Yüzünüzde ferahlık ve  rahatlık hissini yaşayacaksınız. 

  • Keçi sütlü sabun saç için kullanımı; saçınızı banyoda ısladıktan sonra keçi sütlü sabunla köpürterek saç diplerine masaj yapınız. 2-3 dakika bu işlemi devam ettiriniz. Sonrasında bol su ile durulayınız. Bu işlemi isteğe bağlı olarak bir kaç kez tekrarlayabilirsiniz. 

  • Keçi sütlü sabunu vücut temizliği ve bakımında banyoda kullanabilirsiniz. Duş jeli yerine kullanabileceğiniz bu sabun, lif veya kese yardımıyla köpürterek vücudunuza uygulayabilirsiniz. Bir kaç dakika masaj yaparak beklettikten sonra suyla yıkayabilirsiniz. Özellikle diz gibi kararma olan bölgelerde yoğun olarak bekletebilir ve yıkayabilirsiniz. Bu işlemi bir kere yapmanız yeterli olacaktır.  

Keçi Sütlü Sabun Haftada Kaç Gün Kullanılmalıdır?

Keçi sütlü sabun kullananlar düzenli bir şekilde kullanım sağladıklarında istenen etkiyi gözlemleyebilirler. Keçi sütü sabunu yüzde kaç dakika bekletilmesi faydalı olur, vücut ve saç için kaç dakika bekletilmesi faydalı olur gibi sorularınız için kullanım aşamalarında yer alan ve tavsiye edilen dakika aralıkları şu şekildedir: Yüz için köpürtüp maske gibi uygulandıktan sonra 2-3 dakika bekletmek yeterli olacaktır. Saç için 2-3 dakika masaj yaparak uygulamak ve sonrasında yıkamak yeterlidir. Vücut içinde banyoda kullandıktan sonra bir kaç dakika masaj yaparak uygulayıp bekletmek yeterli olacaktır. 

Keçi sütlü sabunu düzenli olarak yüz bakımı ve temizliğinde akşam yatmadan önce kullanmak önemlidir. Her gün düzenli kullanım sağlanması istenen etkiyi göstermesi için önemlidir. Banyoda vücut için 2-3 günde bir kullanılabilir. Saç içinde 2 günde bir kullanılabilir. Ancak günlük saç yıkamak isteyenler saçlarında ki etkiye göre kullanım süresine karar verebilirler. 

Keçi Sütlü Sabun Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Keçi sütlü sabun kullanırken aşağıda yer alan açıklamalara dikkat etmeniz önemlidir. Keçi sütü sabunu kullananların yorumları okumak ve tecrübe edenlerinin tavsiyelerini dinlemek önemli olabilir. Ancak kullanılan herhangi bir ürün herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir.

  • Özellikle alerjisi olanlar keçi sütlü sabun içeriğine bakıp öyle kullanmalıdır.

  • Keçi sütlü sabunun yüzde yüz doğal olması önemlidir.

  • Keçi sütlü sabunun geleneksel yöntemlerle üretilmiş olmasına dikkat etmek gerekir.

  • Katkı maddesi ve renklendirici kullanımına dikkat etmek önemlidir.

  • Kişisel bakımda düzenli kullanmaya özen gösterilmelidir.  

  • Yüzde uzun süreli bekletilmemelidir.

  • Cilt üzerine kuru olarak uygulanmamalıdır. 

  • Cildi tahriş etmemek için sert bir şekilde cilt üzerine uygulanmamalıdır.

  • Keçi sütlü sabunun kaliteli olarak üretilmiş olmasına dikkat edilmelidir. Güvenilir yerlerden satın alınmalıdır.

  • Rengi ve kokusuna dikkat edilmesi önemlidir.

Keçi Sütlü Sabun Nasıl Yapılır?

Keçi sütü sabunu nasıl yapılır, hangi aşamalardan geçirilir, evde yapılabilir mi, gibi sorular genellikle merak edilmektedir. Keçi sütlü sabun toplu üretimle yapılabildiği gibi evde kendi imkanlarınızla da rahatlıkla yapabilirsiniz. Keçi sütlü sabunu kendiniz evde yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. 

  • Öncelikler gerekli olan malzemeler; bir adet doğal sabun, iki tatlı kaşığı bal, ½ fincan keçi sütü veya kurutulmuş tozu, badem yağı, 30 damla mür yağı, havuç tohumu yağı ve sabun kalıbı hazırlayınız. İçeriğinde sizde isterseniz farklı doğal yağlar ekleyebilirsiniz. 

  • Sonrasında ilk olarak doğal sabunu küçük parçalara ayırın ve mikrodalga fırında erimesini sağlayınız. Eriyen sabun içine keçi sütü tozu, bal, badem yağı, mür yağı ve havuç yağını ekleyiniz. 

  • Bütün malzemeler pürüzsüz bir yapıya ulaşana kadar sıkça karıştırınız. İstenilen pürüzsüz yapıya ulaşınca sabun kalıbına sırayla boşaltınız ve donması için beklemeye alınır. 

  • Bir gün donma işlemi sürebilir, buzdolabında dondurabilirsiniz. Donma işlemi bittikten sonra kalıptan çıkarıp kurutma işlemine geçerek kurutunuz. Bu süre içerisindeki yağ oranlarına göre değişiklik gösterebilir. Kurutma işleminden sonra fırçalıp kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. 

Keçi Sütlü Sabun Nereden Alınır?

Keçi sütlü sabun seçerken organik yollarla üretilmiş olması önemlidir. Bunun için kaliteli ve doğal üretim yapan Myros’un keçi sütlü sabun çeşitlerinden güvenle satın alabilirsiniz. Myros.com sitesine girerek doğal Keçi sütü sabunu inceleyebilir, özelliklerine bakabilir ve istediğiniz sayıda sipariş verebilirsiniz. İşletmelerinizde sergilemek için toptan alım imkanından yararlanabilir, müşterilerinizin beğenisine sunabilirsiniz. Bayi girişi yaparak toptan olarak istediğiniz sayıda sipariş oluşturabilirsiniz.  

Keçi Sütlü Sabuna Benzer Diğer Sabun Çeşitleri Nedir?

Keçi sütlü sabuna benzer doğal diğer sabun çeşitleri aşağıda listelenmiştir:

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.