myros-popup.jpg (663 KB)
Kayseri'den Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

Kayseri'den Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

11 Mart 2022

Kayseri dünyanın en eski şehirlerinden biridir. Pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış bu şehir İpek yolu geçiş bölgesinde yer almaktadır. Türkiye’nin en kalabalık 14 şehri ve tarihi turistik merkezlerinden biridir. Kayseri, Erciyes dağı eteklerine kurulu ve Orta kızılırmak bölümünde yer alan bir şehirdir. Geniş yüzölçümü ve ovaları vardır. Ayrıca Erciyes dağı kış turizmi açısından önemli bir merkezdir. 16 ilçesi ile doğal güzellikleri ve tarihi eserler konusunda zengin bir şehirdir. Kayseri doğal güzellikleri, tarihi camileri ve çarşıları ile mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir şehirdir. Kayseri, gezip deneyimlemeniz, yöresel lezzetlerini tatmanız ve hediyelik alternatifleri ile zengin bir içeriğe sahiptir. 

Kayseri’nin neyi meşhur hediyelik olarak baktığınıza birçok alternatif bulabilirsiniz. Özellikle yöreye özgü birçok yiyecek ve hediyelik ürünler alabileceğiniz zenginliktedir. Kayseri hediyelik eşya konusunda çok rahat hediyelikler bulabileceğiniz bir şehirdir. Geziniz sırasında birçok hediyelik eşya satıcı ile karşılaşabilir ve buralardan Myros tarafından yöreye özgü üretilen çeşitli hediyelik eşyalara bakıp inceleyebilirsiniz. 

Kayseri’nin hediyelik eşyaları; magnetler, anahtarlıklar, kupa, ayna, takvim, seramik ve çini işçiliği ürünler, el dokuması halılar, sedef işlemeli çok amaçlı kutular gibi ürünler tercih edebilirsiniz. Hediyelik eşya Kayseri temalı birçok ürün bulabilirsiniz. Kayseri hatırası olarak alabileceğiniz bu ürünleri, hem kendinize hem de sevdiklerinize alarak, sürpriz hediyelik Kayseri hatırası götürebilirsiniz.

Kayseri’de meşhur ürünler olarak el dokuması halılar, sedef işçiliği ürünler, en meşhur özel ürünler arasındadır. Kayseri'ye özgü hediyelikler; Kayseri temalı takvim, Kayseri temalı magnet, anahtarlık, kupa, ayna, takı, biblolar, çay takımları, fincan takımları, bardak altlığı, kitap ayracı, duvar süsleri gibi hediyelik ürünler alabilirsiniz. Ayrıca online satış imkanı sunan Myros'dan Kayseri temalı ürünleri güvenle satın alabilirsiniz. Bunun yanı sıra, sitemizden toptan satın alım yapabilirsiniz.

1. Kayseri Temalı Takvim

Kayseri hediyelik eşya ürünleri konusunda geniş yelpazeye sahiptir. Kayseri’de gezdiğiniz yerlere özgü birçok hediyelik alternatifi bulabilirsiniz. Kayseri temalı takvim de bunlardan biridir. Üzerinde Kayseri’ye özgü görsel fotoğraf içeren ahşap takvim ürünleri sevdiklerinize hediye olarak alabilirsiniz. Masaüstü ürünü olarak ev ve ofislerinizde kullanabilirsiniz. Kayseri’de hediyelik eşya toptancılarından olan Myros'dan güvenle online alışveriş de yapabilirsiniz.

2. Kayseri Temalı Magnet

Kayseri hediyelik ne alınır diye baktığınızda karşınıza zengin bir çeşitlilik çıkar. Kayseri hediyelik ürünler konusunda zengin bir içeriğe sahip şehirdir. Kayseri’ye özgü hediyelik olarak ilk aklınıza gelecek olan hediyelik ürün magnetlerdir. Üzerinde Kayseri’ye özgü çeşitli görsel resimler barındıran farklı renk ve boyutlarda magnet ürünlerini bulabilirsiniz. Kayseri hediyelik magnetler, taşıması kolay ve yer kaplamayan ürünler olduğu için sıklıkla tercih edilen hediyelikler arasındadır. Kayseri temalı magnet ürünleri sevdiklerinize hediye olarak alabilir veya magnet koleksiyonu yapan arkadaşlarınıza hediye olarak götürebilirsiniz. Myros tarafından üretilen hediyelik eşyaları toptan satış mağazalarından ve online alışveriş sitesinden alabilirsiniz. Ayrıca, toptan alım seçeneklerini ve uygun fiyat uygulamasını değerlendirebilirsiniz.

3. Pastırma

Kayseri adıyla özdeşleşen bir diğer yiyecek türü de pastırmadır. Kayseri pastırması ile meşhur olan bu lezzet etin çeşitli baharatlarla harmanlanması ve dövülmesi sonucunda kurutularak elde edilen bir lezzettir. Geçmişten gelen geleneksel bir lezzet olan pastırma nesil nesile aktarılarak bugüne kadar gelmiştir. Kayseri mutfağının baş tacı olan pastırma lezzeti ile mutlaka tatmanız gereken bir lezzettir. Kayseri’nin her yerinde bulabileceğiniz bu lezzeti tatmalı ve sevdiklerinizin de tatması için satın almanız gereken bir lezzettir.  

4. Mantı

Kayseri adıyla özdeşleşen ve yöreye özgü bir tat haline gelmiş olan mantı yemeği, mutlaka tatmanız gereken lezzetler arasında baş sıralardadır. Göçebe yaşayan Türkler tarafından Kayseri’ye getirilen bu yemek geçmişi eski tarihlere dayanmaktadır. Kayseri denince aklınıza ilk mantı gelir, mantı denince de ilk aklınıza Kayseri gelir. Kayseri’nin sembol bir yiyecek çeşidi olan mantı özellikleri ve yapım işlemi açısından zahmetli bir yiyecek türüdür. Mantı yapımında hamur açılarak küçük parçalar haline kesilir ve içerisine kıyma harcı konularak kapatılan mantılar suda haşlanarak yoğurt ve salça ile servis edilir. Besin değeri yüksek olan manti yemeği çeşitli şekillerde hazırlanıp servis edilmektedir. Kayseri’ye özgü olmasının nedeni buradaki yapılan mantıların küçük boyutta olması ve bir kaşığa 40 tane sığdırma özelliğinden kaynaklanır. Kayseri’de her yerde mantılar karşınıza çıkmaktadır. Bu lezzeti tatmadan Kayseri gezinizi tamamlamayınız. 

5. Yahyalı Halısı

Kayseri Yahyalı ilçesine ait bir diğer güzel el dokuması üründe halılardır. Farklı bir çok renk desenlerde, el işçiliğiyle dokunan bu halılar görenleri kendine hayran bırakacak bir sanat eseri özelliğindedir. Birçok farklı motif işlenerek dokunan bu halılar yörenin tarihi dokusunu yansıtmaktadır. Ayrıca geçmişten günümüze kadar süregelen, emek isteyen el dokuma halı ürünleri kullanmaya kıyamayacağınız türden eşyalardır. Evinizde, ofisinizde dekor amaçlı kullanabilirsiniz. Aynı zamanda ev hediyesi olarak tercih edebileceğiniz özel arkadaşlarınıza alabileceğiniz değerde bir el emeği ürünüdür. Yahyalı ilçesinde yapımına tanık olabilir buradan satın alabileceğiniz gibi Kayseri’de birçok yerden de bulup satın alabileceğiniz özel bir üründür.

6. Bünyan Halısı

Kayseri Bünyan el dokuması halısı ile en meşhur ürünler arasındadır. Bünyan ilçesine özgü yapılan bu el işçiliği halı dokumalar; çeşitli renk ve boyutlarda, farklı tasarımlarda görebileceğiniz hediyelik ürünler arasındadır. İlçeyi gezerken karşınıza çıkan bu el emeği halı dokuması ürünleri, Kayseri’nin her yerinde bulabilirsiniz. Kaliteli iplikler ve özel el işçiliği ile dokunan bu halılar tam bir sanat eseri mahiyetinde desenlere sahiptir. Bünyan el dokuması halı ürünlerini evinize alabilir veya sevdiklerinize ev hediye olarak götürebilirsiniz.

7. Gilaburu Meyvesi

Kayseri’de Bünyan, Akkışla ve Gesi ilçelerinde yetişen gilaburu meyvesi tadı ve sağlıksal özellikleri ile sıklıkla tercih edilen, yöreye özgü bir meyve türüdür. Özellikle şeker hastaları tarafından tercih edilen bu meyvenin birçok hastalık içinde şifalı olduğuna inanılmaktadır. Gilaburu meyvesinde üretilen meyve suları birçok yerde karşınıza çıkar. Bu meyveyi yiyebilir, özel bir tat olan meyve suyunu içebilir ve reçel olarak satın alabilirsiniz. Kayseri’ye gidince mutlaka tatmanız gereken bir şifa kaynağı meyvedir.

8.  Sedef Ürünler

Sedef yapı olarak deniz canlılarının kabuğunda bulunan sert bir yapıda ve beyaz renkte olan parıltılı bir maddedir. Sedefkarlık; sedef işlemeciliği yapan kişilere denir. Sedefkarlık geleneksel bir sanat dalı olarak Türk ve Doğu dünyasının incisi kabul edilmektedir. Sedef işlemeciliği veya kabartmacılığı sabır isteyen zor bir zanaattır. Türkiye’nin birçok ilinde yaygın olarak sedefkarlık yapılmakta ve sedeften yapılmış birçok ürün yaygın olarak satılmaktadır. Sedef işlemeli kutular, kılıflar, oymalı işçilik ile yapılmış rahle ve objeler vardır. Takı ve tesbih ürünleri de sıklıkla tercih edilen ürünler arasındadır. Kayseri’de birçok yerde sedef işlemeciliği ile yapılmış çeşitli ebatlarda kutular, rahleler, Kuran’lıklar, kılıç, hançer kılıfları ve baston gibi ürünler bulabilir ve hediye olarak satın alabilirsiniz.

Kayseri'in İlçelerine Göre Hangi Hediyelikler Alınabilir?

Kayseri tarihi ve doğal güzellikleri ile eşsiz gezi keyfi yaşayacağınız bir şehirdir. Kayseri’nin 4 merkez ilçesi ile 16 tane ilçesi vardır. Melikgazi ilçesi, şehrin en büyük ilçesi olmasının yanında tarih boyunca önemli kültür, sanayi ve ticaret faaliyetlerinin merkezi haline gelmiş bir ilçedir. Melikgazi ilçesi modern yapılanması ile Erciyes dağı yamaçlarına kadar uzanan alanı kapsamaktadır. Bu ilçede tarihi cami ve tarihi eserlerinin yanı sıra, doğal parklar ve müzeleri ziyaret edebilirsiniz. İlçeye özgü mantı ve pastırma yiyeceklerini tadabilirsiniz. Buradan anahtarlık, magnet, seramik objeler, ayna, kupa vb. hediyelik ürünler alabilirsiniz. Bünyan ve Yahyalı ilçelerin tarihi doğal güzelliklerini gezebilir ve burada el dokuma halı ürünlerinin nasıl yapıldığına tanıklık edebilir ve hediye olarak satın alabilirsiniz. Gesi, Bünyan ve Akkışla ilçelerinde yetişen yöreye özgü gilaburu meyvesini tadabilir ve bu meyveden özel olarak üretilen meyve suyu ve reçel gibi lezzetleri satın alabilirsiniz. Kayseri’de Talas ilçesinde meşhur olmuş ve diğer ilçelerinde de bulabileceğiniz sedef işçiliğinden yapılan özel tasarım ürünlerden satın alabilirsiniz. Kayseri’de genel olarak bütün ilçelerinde mantı ve pastırma yiyebilir yöreye özgü hediyelik ürünler satın alabilirsiniz.

Kayseri'de Hediyelik Eşya Satan Yerler Nelerdir?

Kayseri’de gezinizi tamamlamadan önce Myros tarafından üretilen hediyelik eşyalarını kolaylıkla bulabileceğiniz birçok dükkan ve mağaza ile karşılaşabilirsiniz. Hediyelik ürünleri bu yerlerden alabileceğiniz gibi online satış imkanı sunan Myros.com'dan da yapabilirsiniz. 

Kayseri Temalı Hediyelik Eşyalar Toptan Nasıl Satın Alınır?

Kayseri hediyelik eşya toptancısı olan Myros'dan toptan üyelik oluşturabilir ve toptan olarak hediyelik eşya ürünlerini alabilirsiniz. Bu sayede, Kayseri temalı özel hediyelik ürünlerini inceleyebilir, özelleştirebilir ve istediğiniz miktarda sipariş verebilirsiniz. Myros’un toptan satın alma avantajından yararlanarak hızlı lojistik hizmeti ve özel paketleme uygulaması ile hediyelik ürünlerinizi güvenle satın alabilirsiniz.

Kayseri'de Gezilecek Yerler Nelerdir?

Kayseri'de gezilecek yerler aşağıdaki liste yer almaktadır.

  • Atatürk Evi ve Müzesi

  • Melikgazi Camii ve  Türbesi

  • Erciyes teleferik ile çıkılarak Kayseri’nin eşsiz manzarasına tanık olabilirsiniz.

  • Kayseri Kalesi

  • Kayseri Saat Kulesi

  • Eski Kayseri Evleri

  • Tarihi Kayseri Mahallesi

  • Etnografya Müzesi

  • Kayseri Bilim Merkezi

  • Aladağlar Milli Parkı

  • Mimar Sinan Parkı

  • Zamantı Irmağı

  • Sultan Sazlığı (Kuş Cenneti)

  • Yedi Göller

  • Şeker Gölü

  • Palas Tuzla Gölü

  • Karpuzbaşı ve Derebağ Şelalesi

  • Lunaparklar

  • Barajlar

  • Hayvanat Bahçesi

  • Aquaparklar

  • Alışveriş Merkezleri ve Tarihi Çarşılar

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.