myros-popup.jpg (663 KB)
Kartonetli Açacak Nedir?

Kartonetli Açacak Nedir?

22 Kasım 2022

Kartonetli açacak ürünleri, bir yüzeyi parlak olan iki karton katmanının arasına, hafif ancak sert bir başka karton katman eklenmesi ile üretilen ve üzerine dijital baskı ile dekorlama yapılarak ön yüzüne  şişe açacağının monte edildiği, hediyelik eşya türlerinin tamamına verilen isimdir. Soda açacağı veya gazoz açacağı olarak da bilinen şişe açacak ürünlerinin arkasında yer alan farklı renk ve temalarla baskı yapılmış kartonetler,  alıcıları ürün hakkında fiyat ve içerikle ile ilgili bilgilendirerek seçim yapmalarına yardımcı olur. Aynı zamanda raf düzeninde ve ambalajlamada kolaylık sağlayarak ürünlerin hasar almasına engel olur.

Satış ve pazarlama alanında yer alan, tüm toptan veya perakende mağazalarında, ürünün dekor ve teşhiri satış başarısını sağlama açısından çok önemlidir. Özellikle, anahtarlık, magnet, açacak gibi küçük ve çok renkli ürünlerin satıldığı hediyelik eşya dükkânı olan mağazalarda, bu konu daha da önem kazanır. Hediyelik eşya dükkânlarında, çoğunlukla çubuk askılı raflarda görülen kartonetli açacak türleri, üzerine yerleştirildiği temalı karton sayesinde daha dekoratif, düzenli ve temiz bir görünüm sağlar. Ürünlerin birbirine değerek hasar ve defo oluşturmasına engel olur. Ayrıca kutulu satışı olmayan bu tür küçük ürünlerin kolayca hediye paketi yapılmasını ve ambalajın içinde düzgün durmasını sağlar. Dünyada bulunan ülke, şehir, tarihi yerler, çeşitli davet, organizasyonlar ve promosyonlar göz önüne alındığında yüzlerce çeşit kartonetli açacak ürün vardır. Özellikle soda, maden suyu, gazoz gibi geleneksel içeceklerin, klasik taç kapaklı şişelerinin açılmasında kullanılan kartonetli açacak ürünleri kendiniz için alabilir, aile üyelerinize, sevdiğiniz dost ve arkadaşlarınıza hediye edebilirsiniz. Yüksek kaliteli ve etkileyici temaları ile kartonetli açacak ürünlerini almak için, Türkiye’ nin en büyük ve güçlü hediyelik eşya üreticisi ve toptan satıcısı olan Myros sizin için en uygun adrestir. Myros’ un kullanıcı dostu online platformundaki kataloglarda bulunan hazır kartonetli açacak çeşitlerinden tekli veya karma olarak güvenle satın alabilirsiniz. Özelleştirilebilir modelleri ile kişiye özel üretim yaptırabilirsiniz. Davet ve organizasyonlar, promosyon ürünler yaptırmak isteyen firmalar ve hediyelik eşya dükkanları için toptan sipariş vermek isterseniz, avantajlı fiyatlar ve kampanyalardan faydalanmak için toptan üyelik başvurusu yaparak bayii girişini kullanabilirsiniz. İster toptan ister perakende alım yapın kartonetli açacak ürünlerini satın alırken bilinmesi ve dikkat edilmesi gerekenler aşağıda listelenmiştir:

  • Kartonetli açacağın sipariş amacı belirlenmelidir.

  • Özelleştirilebilir modellerde resim, logo ve yazılı mesajlar belirlenmelidir. 

  • Kişiye özel alınan kartonetli açacak ürünlerinde kişisel zevkler, renkler ve temalara göre alınmalıdır. 

  • Promosyon amacı ile sipariş ediliyorsa, hem kartonetin hem de açacağın üzerindeki baskı desenleri, sloganlar, logolar belirlenmelidir.

  • Hediyelik eşya dükkanı için toptan alınan kartonetli açacak ürünlerinde askı çubuklarına uygunluğuna ve mesafe boşluğuna dikkat edilmelidir. Müşteri hedef kitlesi ve bölgesel temalar dikkate alınmalıdır. 

  • Hediye edilecek kişiye veya toptan sipariş verilecek bölgeye göre temalar, desenler, renkler belirlenmelidir.

  • Kartonetli açacakları diğerlerinden ayıran arka fondaki baskı kalitesi ve renklerine çok dikkat edilmelidir. 

Kartonetli Açacak Ne İşe Yarar?          

Günümüzde çevir-aç kapaklı cam şişelerin yanında klasik kapaklı şişe içecekler de üretilmektedir. Bazı gazoz içecek ve meşrubat firmaları satış ve pazarlama stratejileri için nostaljik şişeler üretmeye başlayınca gazoz kapağı açacağı mutfaklarda eski popülerliğine yeniden kavuşmuştur. Son yıllarda artan karavan ile yapılan geziler ve kamp etkinlikleri de, sarsıntılı yolculuklara karşı klasik kapaklı içecek şişelerine olan ilgiyi arttırmıştır. Bunlarla birlikte şişe açacak türlerinin hepsi popüler hale gelmiştir. Temel işlevi şişe kapağı açmak olan ve magnetli olarak da üretilen kartonetli açacak türleri, özellikle gezi ve seyahat dönüşünde herkese rahatlıkla hediye verilebilen pratik bir anı hediyelik eşya ürünüdür. Üzerine monte edildiği kartonet, ürünlerin düzenli sergilenmesini, alıcıların onları kolayca seçmesini sağlar. Kartonet üzerindeki üretici firma bilgileri, ürün içeriği, kullanım şekli, dikkat edilmesi gereken uyarılar, gerektiğinde uygulanan fiyat etiketi ve tüm bu bilgilerin farklı dillerde de basılarak satışa sunulması alıcının hızlı bir şekilde istediği bilgilere ulaşmasını ve hızlı satılmasını sağlar. Ürünün kaliteli, garantili ve güvenilir olarak algılanmasında etkili bir araçtır. Kartonetin ve açacağın üzerine resim, yazı ve mesaj basıldığında kolay ve pratik bir kişiye özel hediye olur.  Kartonetli açacak ürünleri aynı zamanda meşrubat ve içecek firmalarının marka pazarlama ve tanıtım organizasyonlarında kullanılan, hedef kitlelerine ulaşmalarına yarayan etkileyici bir promosyon üründür. 

Kartonetli Açacağın Tarihi Nedir?      

İlk üretimlerinin başladığı 1930’ lu yıllardan itibaren, maden suyu, soda, bira, gazoz, meşrubat, su şişesi gibi meşrubat ve içecek ürünlerinin metal kapaklarını açmak için şişe açacakları kullanılır. Şişelerin metal kapakları, üretildiği yıllardan günümüze kadar, kral tacına benzediği için taçlı kapak ya da taçlı kapsül olarak tanımlanır. Uzun yıllar boyunca sokak çocuklarının oyun malzemesi de olan ve sonraları içeceklerin adıyla “gazoz kapağı” veya “soda kapağı” olarak da anılan şişelerin metal  kapsüllerinin tarihi ile birlikte gazoz açacağı ya da soda açacağı olarak da bilinen şişe açacak tarihi de başlar. Ancak zamanla plastik şişe ve metal kutu ambalajlarına geçilir. Daha sonra da kolay kapak diye anılan, çevir aç kapaklara yenik düşen, klasik taçlı kapak kapsül ise günümüzde yeniden popülerliğini geri kazanmaktadır. İçecekleri uzun süre sağlıklı olarak saklayabilme ve geri dönüşümdeki avantajları sayesinde yeniden üretilen cam şişeli ve taç kapaklı meşrubat ve içecekler, şişe açacaklarının da güncellenmesini  sağlamıştır. İlk zamanlar sadece metal açacak ürünleri, modernleşerek renkli ve farklı malzemelerle çeşitli formlarda üretilmiştir. Böylece kartonetli  şişe açacakları raflarda yerini almıştır. Matbaanın tarihi kadar eskiye giden kartonetler, günümüzün modern teknolojik baskı makineleri ile hem kolay, hem uygun fiyatla tanıtımlı ambalaj  sürecine dahil edilmiştir. Özellikle stand üzerindeki askılı küçük aksesuarların sergilenmesi, ambalajlanması için çok önemli bir gelişme olmuştur. Büyük ve etiketli ürünlerin yanında küçük ürünlere bilgilendirici etiket takmanın zorluğu kartonetler ile aşılmıştır. Kartonetler üzerlerine basılan fiyat, üretici firma bilgileri, ürün içeriği, kullanım şekli, dikkat edilmesi gereken uyarılar ve tüm bu bilgilerin farklı dillerde de basılabilmesi sayesinde alıcılar üzerinde güven veren bir etki yaratmıştır.Kartonetler tüm bu özellikleri sayesinde anahtarlık açacak, hediyelik kartonetli açacak magnet, kartonetli açacak anahtarlık, gazoz açacağı magnet gibi küçük boyutlardaki hediyelik ürünlerdeküpe, kolye, yüzük gibi  set halinde satılabilen küçük bijuteri ve aksesuarlarda gerek sergileme, gerek bilgilendirme, gerek ise hediye paketi hazırlama konusunda çok etkili araçlardır. 

Kartonetli Açacak Çeşitleri Nelerdir?

Seyahatlerde, kampta, piknikte, karavan yolculuklarında ve evde klasik taç kapaklı şişedeki soda, maden suyu ve meşrubatlar için en büyük yardımcınız olan kartonetli açacak ürünleri aynı zamanda sevdikleriniz için en güzel hediye fikirlerinden biridir. Gündelik yaşamın içinde maden suyu, soda, bira, gazoz, meşrubat, su şişelerinin klasik taç modeli metal kapaklarını açmak için sıklıkla kullanılan kartonetli açacak ürünlerinin çeşitleri aşağıda listelenmiştir:

1.  Şehre özel Kartonetli Açacak          

Şehre özel kartonetli açacak ürünleri, özellikle müzeler, tarihi mekânlar, terminaller, garlar ve havaalanlarında satış yapan mağazalar ve hediyelik eşya dükkânlarında satışta bulunan ürünlerdir. Ülkemizde ve dünyada ön plana çıkan, turistik, tarihi ve kültürel özellikleri ile ünlü şehirlerin, bir kimliği olan ve onların sembolü kabul edilen anıtlar, binalar, doğal güzellikler, tarihi eserler, kültürel gezi alanlarından oluşan desenler ile dekorlama yapılan ürünlerdir.Sık seyahat edenlerin, turistik gezi ve tatilinden dönerken aldıkları en gözde hediyelik eşyalarından biridir. Ahşap, plastik, epoksi ve metal malzemeler ile üretilen dijital baskı ile dekorlama yapılan kartonetli açacak ürünlerinin şehir teması bulunulan bölgeye değişir. Genellikle 4 cm ile 13 cm arasında boyutlarda üretilen şehir temalı şişe açacaklarının şişe açma kısmı standart olsa da kavradığınız bölgenin tasarımları farklıdır.  Boyutları ve fiyatları kartonetli açacağın form ve tasarımına göre fark edebilir. Fiyatları 19 lira ile 59 lira arasında değişen şehir temalı kartonetli açacak ürünleri aşağıdaki formlarda üretilir: 

  • Klasik kartonetli açacak

  • Türkiye haritalı kartonetli açacak

  • Şişe kartonetli açacak

  • Yazlık terlik kartonetli açacak

  • Ayak kartonetli açacak

  • Kapadokya balonu kartonetli açacak

  • Uçak kartonetli açacak

  • Gemi dümeni ve çapası kartonetli açacak

  • Şehir ismi yazılı kartonetli açacak

  • Taç kapak şeklinde kartonetli açacak

  • Ok kartonetli açacak

  • Deniz feneri kartonetli açacak

2.  Özel Baskılı Kartonetli Açacak        

Özel baskılı kartonetli açacak,  özelleştirilebilir tüm modellerde, kişisel tasarımlarınızı oluşturmanıza olanak sağlar. Hem kaldıraçlı hem de çevir aç modellerin bulunduğu özel baskılı kartonetli açacaklar, kişisel fotoğraflar ve metin yazıları ile özel günler için kişiye özel tasarımlar ile özelleştirilebilir. Kurumsal satın alımlarda, promosyon ürünler için de marka logoları, şirket iletişim bilgileri ve sloganları gibi markaya yönelik bilgilendirme ve ürün tanıtımları için tercih edilir. Ahşap, plastik, epoksi ve metal malzemeler ile üretilen dijital baskı ile dekorlama yapılan ürünler sevimli hayvanlar, kalp, bisiklet gibi çok farklı formlarda üretilir. Genellikle 4 cm ile 13 cm arasında boyutlarda üretilen özel baskılı kartonetli açacak ürünlerinin şişe açma kısmı standarttır. Elle kavradığınız bölgenin tasarımları farklıdır.  Özel temalı kartonetli açacak ürünlerin boyutları ile fiyatları, formlarına ve tasarımına göre fark edebilir. Fiyatları 19 lira ile 59 lira arasında değişen özel baskılı temalı kartonetli açacak ürünleri aşağıdaki şekillerde üretilir:

  • Klasik kartonetli açacak

  • Şişe kartonetli açacak

  • Kaplumbağa kartonetli açacak

  • Kelebek kartonetli açacak

  • Kedi kartonetli açacak

  • Yunus kartonetli açacak

  • Baykuş kartonetli açacak

  • Balık kartonetli açacak

  • Bisiklet kartonetli açacak

  • Gitar kartonetli açacak

  • Sörf tahtası kartonetli açacak

  • Kalp kartonetli açacak

  • Fil kartonetli açacak

  • Teneke kutu kartonetli açacak

Kartonetli Açacak Nasıl Yapılır?          

Kartonetli açacak çeşitleri kaliteli malzeme, işçilik ve özgün tasarım ile yapılır. Kartonetli açacak ürünlerinde, kartonet fonu ve şişe açacağı Myros ‘un atölyelerinde ayrı ayrı üretilerek birleştirilir. Şişe açacağı ürünü, standart şişe açma mekanizmasının çevresine bulunan, özel tasarım olarak hazırlanan, metal figürler ve epoksi malzemelerinin üzerine ultraviyole ve dijital baskı tekniği ile dekorlama yapılarak üretilir. Oldukça hafif ancak dayanıklı ve kullanışlı bir malzeme olan, en kaliteli kartondan üretilen kartonet üzerine, Myros’ un dijital baskı ile hazırlanan logosu ve desenleri basılır. Tüm bu özellikler kartonetli açacak ürünlerinin düzenli teşhir edilmesini, kolay hediye paketi yapılmasını sağladığı gibi ürünleri koruyarak formda kalmasını sağlar, raf ömrünü uzatır. Özelleştirilebilen tasarımlarda alıcılardan gelen talep doğrultusunda renkler ve desenlerle hazırlanarak üretilir.  Türkiye’ de hediyelik eşya sektörünün en büyük, en güçlü üreticisi ve toptan satıcısı olan Myros’ un ürettiği kaliteli kartonetli açacak ürünlerinden güvenle satın alabilirsiniz.  Kataloglardaki hazır ürünler yanında, özelleştirilebilir çeşitleri ile de anı hediyelik eşyalar arasında, kolay taşınabilir, herkese hediye edilebilir türlerden olan, kartonetli açacak ürünlerinden sevdiklerinize, kendinize rahatlıkla satın alabilirsiniz.  İşletmeler ve firmalar için kartonetli açacak magnet toptan satın almalar ve  tüm kurumsal işlemlerinizde özelleştirme yaparak sipariş vermek için toptan üyelik başvurusu yaparak bayii girişini kullanabilirsiniz.

Kartonetli Açacak Nasıl Kullanılır?     

Kartonetli açacak ürünlerinde, açacak magnet kartonet kısmından ayrılarak çıkarılır. Ayrılan ve şişe açacağı olan ürün iki kısımdan oluşur. İlk kısmı taç kapağı açmak için kullanılan kaldıraç veya çevir aç formundaki şişe açma mekanizması boşluğu ve ikinci kısmı ergonomik olarak tasarlanan tutma koludur. Küçük bir çocuğun bile kolayca kullanabileceği bu tasarımlar, tüm taç kapaklı şişelere uygun olarak standart ölçülerde üretilir. Şişeyi açmak için kullanırken, şişe açacağının boşluk kısmı, cam şişenin ağzı ile taç kapak kapsülünün tırtıklı kısmına yerleştirilir. Şişe açacağının yük koluna elle hafif bir basınç uygulandığında kapak kapsülünün şişeden kolayca ayrılması sağlanır. Taç kapak kapsül tasarımı olarak üretilen ve büyük bir gazoz kapağına benzeyen ürünlerde ise hem çevir aç, hem de kaldıraç modelini barındıran meşrubat türlerindeki her iki yöntemle de kapaklar açılabilir. Hediyelik kartonetli açacak magnet çeşitleri aynı zamanda dolap kapaklarında, raflarda, aspiratörlerde dekoratif amaçlı olarak da kullanılır. 

Kartonetli Açacak Nereden Alınır?    

Anı, hatıra hediyelik eşya ürünleri arasında çok popüler olan kartonetli açacak çeşitlerini, tarihi, kültürel ve turistik amaçlı seyahat ettiğiniz bölgelerin popüler yerlerine göre, caddelerdeki dükkanlar,  alışveriş merkezlerinde ve çarşılarda bulunan hediyelik eşya dükkânlarından bulabilirsiniz. Ancak, dükkânlardaki ürünlerle sınırlı kalmak istemiyorsanız, gezi ve eğlenceden sevdikleriniz için hediye almaya vakit bulamıyorsanız, meşrubat, içecek firmalarının promosyon ürünleri için ya da işletmelerin tanıtımlarında kullanmak amacı ile kurumsal alışveriş yapmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Türkiye’nin en büyük ve güçlü, kaliteli hediyelik eşya üreticisi olan ve  kartonetli açacak ürünlerinin en güzel  çeşitlerinin bulunduğu Myros, kendiniz, aile üyeleriniz, dost ve arkadaşlarınız veya işletmeler için yapılacak tüm alışverişlerde, size en uygun adrestir. Myros kaliteli malzeme, tasarım, işçilik ile zengin çeşit yanında uygun fiyat, hızlı teslimat özellikleri ve satış sonrası servis sürecinde her zaman diğer markaların önünde yer alır. Kartonetli açacak ürünü almak istiyorsanız, Myros’ un yüzlerce çeşidi arasında aradığınızı kesinlikle bulursunuz.  Size en yakın Myros showroomlarından ürünleri görerek seçebilir ya da kullanıcı dostu, online alışverişin tüm avantajlarından faydalanarak sistem üzerinden, güvenle sipariş vererek satın alabilirsiniz. En güzel kartonetli açacak çeşitleri için kataloglardaki hazır ürünlerden tekli ya da karma sipariş verebilir, kişiye özel açacak hediyesi için sizin belirleyeceğiniz resimler, yazılar ile tasarımları kişiselleştirebilirsiniz. Düzenlenecek tüm organizasyonlarda ve kampanyalarda promosyon amaçlı kullanmak için, şirket ve hediyelik eşya dükkanlarına toptan alışveriş fiyatlarından yararlanarak kurumsal sipariş vermek isterseniz, sistemimize toptan üyelik başvurunuzu yaparak bayi girişini kullanabilirsiniz.




T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.