myros-popup.jpg (663 KB)
Kabak Lifli Sabun Nedir?

Kabak Lifli Sabun Nedir?

23 Nisan 2022

Kabak lifli sabun,  banyo veya duş sırasında sabunlanma, keselenme ve masaj işlemini aynı anda yapabileceğiniz, bileşiğinde kullanılan çeşitli bitkisel yağlara, yetişkin kabak lifi parçaları eklenerek üretilmiş doğal sabun çeşitlerinin tümüdür. Gliserinli ve doğal sabunların içine eklenen kabak lifleri, keseleme yaparak ölü hücreleri temizler, masaj etkisi ile kan dolaşımını hızlandırır ve cildinize parlaklık kazandırır.

Kabak lifi, güney ve güneydoğu Asya'ya özgü, hızlı büyüyen bir tür kabak asmasının olgun meyvelerinden elde edilir. Mısır hıyarı olarak da bilinen meyvesi, erken toplandığında yemek olarak da tüketilir. Ancak, bu asma türünün 30 ile 40 cm boyutlarına ulaşan yetişkin meyveleri bol lifli hale gelir ve sertleşerek kabak süngeri olur. Bitki yetişkin sert bir sünger haline geldiği noktada toplanır, gerekli işlemlerden geçtikten sonra temizlik süngeri şeklinde satışa sunulur. Alışveriş sırasında çarşıda, pazarda, marketlerde, aktarlarda süngerimsi yapısı ile dikkatinizi çeken uzun ve gözenekli ürünler bu kabak lifleridir. Süngere benzeyen görüntüsüne rağmen dokunduğunuzda bükülmeyen, sert ve kırçıllı dokusu sizi şaşırtabilir. Ama onu değerli kılan bu kırçıllı sert yapısıdır. Suyla ıslanınca yumuşak dokulu hale gelen kabak lifi yaygın olarak vücuda masaj yapmak, kan dolaşımını hızlandırmak, ciltteki dış tabakada meydana gelen ölü hücreleri temizlemek amacı ile banyo kesesi olarak kullanılan en sağlıklı, doğal ürünlerden biridir. Ayrıca evlerin mutfaklarında ve banyolarında, ağır kirlerin olduğu bölgelerin veya eşyaların hassas yüzeylerinin çizilmeden temizlenmesi amacı ile de kullanılır.

Kabak lifli sabun ürünlerinde, kabak lifinin masaj ve doğal peeling etkisi, bakım sabunlarının doğal içeriği ile birleşince banyo saatindeki vücut ve yüz temizliğiniz kısa sürede etkili ve canlandırıcı olur. Kabak lifli sabun, içeriğindeki kabak lifleri sayesinde masaj etkili doğal peeling yaparken, gliserinli aromatik bitkisel yağlardan oluşan sabun da temizlik ve bakımı aynı anda yapar. Cildiniz ışıldar, gençleşir ve sağlıklı bir görünüme kavuşur. Kabak lifli sabun ürünleri eller, ayaklar, yüz dâhil tüm vücutta rahatlıkla kullanılabilir.

Alışveriş sırasında raflarda mis gibi kokuları ile rengârenk kalıplar halinde gördüğünüz ve içindeki lif parçalarına baktığınızda ne olduğunu anlamaya çalıştığınız kabak lifli sabun nasıl kullanılır, kabak lifli sabun ne ise yararkabak lifli sabun faydaları nelerdir sorularına verilen cevapları aşağıda sizler için derledik:

Kabak Lifli Sabunun Özellikleri Nedir?  

Doğal içerikleri ve masaj etkisi ile cilt sağlığına destek olan kabak lifli sabun ürünlerinin özellikleri aşağıda listelenmiştir:

  • Sabunun içeriğinde, şekline uygun olarak yuvarlak, dikdörtgen veya kare şeklinde kabak lifi parçaları vardır.

  • Cilt için değerli vitamin, mineral ve antioksidan özellikler içeren doğal bitkisel yağlardan yapılır.

  • Kullanılan doğal yağın çeşidine göre mor, mavi, lila, yeşil, sarı, beyaz gibi farklı renklerde olur.

  • Cildin nem ve su dengesini koruduğu için ideal bir doğal nemlendirici olan, antibakteriyel özelliği ile mantar oluşumunu engelleyen gliserin içerir.

  • Kabak lifli sabun çeşitlerinin tamamı soğuk sıkım doğal sabundur.

Kabak Lifli Sabun Ne İşe Yarar? 

Stresli bir günün sonunda, banyo sırasında kabak lifli sabun ile vücuda masaj yaparak sabunlandığınızda rahatlarsınız. Tüm negatif elektriğiniz ve stresiniz uçup gider. Kabak lifli sabun ciltteki gözenekleri derinlemesine temizler, sivilce, akne ve siyah noktaları tedavi ederken onların yeniden oluşumunu engeller. Masaj etkisi kan dolaşımını hızlandırır ve vücuttaki deri altı yağ dokusunu etkileyerek portakal kabuğu görünümü azaltır. Kabak lifli sabun kullandığınızda, cildiniz parlak, canlı, genç ve sağlıklı bir görünüm kazanır.  

Kabak Lifli Sabun Çeşitleri Nelerdir? 

Sütlü, ballı, çiçekli içeriklerinden birçok çeşidine rastlayacağınızı kabak lifli sabun türleri  aşağıda listelenmiştir:

  • Eşek Sütlü Ballı Kabak Lifli Sabun: Zengin vitamin ve mineral içerikli doğal eşek sütü sabunu ile kabak lifi karışımından oluşan sabun, masaj etkisinin yanında şifalandırma özellikleri ile de cilt temizlik ve bakımına destek verir. 

  • Keçi Sütlü Ballı Kabak Lifli Sabun: Zengin A vitamini ve protein içerikli doğal keçi sütü sabunu ila kabak lifinin karışımından oluşur. Sivilceler, lekeler için etkilidir. 

  • Arı Sütlü Ballı Kabak Lifli Sabun : Güneşli ve rüzgarlı günlerde, mevsim geçişlerinde kuruyan ciltler için en etkili bakım ürünlerindendir. Cildi besler ve nemlendirir.  

  • Doğal Kabak Lifli Sabun: Kabak liflerinin  masaj etkisi sayesinde cilt yapısını hareketlendirir, gözenekleri temizler. Cildin pürüzsüz, sağlıklı ve genç görünmesini sağlar.  

  • Bitki ve Çiçek Özlü Kabak Lifli Sabun: Çeşitli aromatik bitkisel yağlar ve şifalı otlarla yapılan kabak lifli sabun türleridir. Lavanta, orkide, zeytin, kavun, nar, okaliptüs, kahve, mandalina, hindistan cevizi, kakao yağı gibi şifalı bitkiler ve meyvelerin yağları kullanılarak üretilir. Her biri içerdiği vitamin ve minerallerin yanında rahatlatıcı yüksek frekanslı kokuları ile de banyo keyfine ve bakım sürecine katkıda bulunur.  

Kabak Lifli Sabunun Faydaları Nedir?

Kabak lifli sabun ürünlerinin cilt ve vücut üzerindeki faydaları aşağıda listelenmiştir:

  • Kabak lifleri masaj sırasında cilt yüzeyindeki dokunun partikül ve kirlerini yumuşatarak kaldırır.

  • Sabun içeriğindeki antibakteriyel mineraller dokuyu köpürterek temizler.

  • Temizlenen cilt gözenekleri sabunun içindeki bitkisel yağlardan gelen vitamin ve minerallerle beslenir.

  • Sabundaki gliserin cilt dokusunu yumuşatır ve nemlendirir.

  • Tüm bu işlemler sırasında cilt ölü deri hücrelerinden arınır ve derinlemesine temizlenerek canlanır.

  • Kabak liflerinin cilt yüzeyindeki masaj etkisi, cildin altındaki yağ dokusunun portakal kabuğu şeklinde olan selülit görünümüne engel olur.

  • Gözenekleri arınmış ve temizlenmiş ciltte sivilce, akne ve siyah nokta oluşumuna engel olur.

  • Ciltteki batıkların oluşumunu engeller.

  • Sivilce, akne izlerini ve çilek görünümlü cilt yüzeylerinin görünümünü düzeltir.

  • Masaj etkisi kan dolaşımını arttırırken gerginliği  ve stresi azaltarak rahatlatır.

  • Cilt parlak, canlı, genç ve sağlıklı bir görünüm kazanır. 

Kabak Lifli Sabunun Yan Etkileri Var mıdır?   

Kabak lifli sabun ürünlerinin bilinen bir yan etkisi bulunmamaktadır. Kabak lifli sabun çeşitlerini mutlaka ıslatarak kullanmalıdır. Kabak lifleri suyla yumuşadığında sabunu cildinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ancak, yüz ve vücut temizliği sırasında kabak lifli sabun ürününü kullanırken çok bastırmamaya, hızlı ve sert hareketlerle uygulama yapmamaya özen gösterin. Aksi takdirde cilt hassasiyeti, tahriş veya kızarıklık yapabilir. Hamilelerde, çocuklarda ve hassas ciltlerde uygulama şekline dikkat edin.  Sabunu oluşturan bitkisel yağlar konusunda koku ve kullanım zevkinize göre alım yapın. Koku hassasiyetiniz ve alerjiniz var ise, sabun içeriğinde kullanılan bitki ile malzemeler konusunda cilt doktorunuzdan destek almanız gerekebilir.

Kimler Kabak Lifli Sabun Kullanabilir?   

Genç ve yetişkin herkes kabak lifli sabun çeşitlerini rahatlıkla kullanabilir. Özellikle, vücudunda selülit sorunu yaşayanlar, sivilce ve aknelerden, siyah noktalardan kurtulamayanlar, ciltlerine canlı ve parlak bir görünüm arayanlar kabak lifli sabun çeşitlerinden çok memnun kalacaklardır. Stres ve baskı altında olan ve banyoda masaj etkisine ihtiyaç duyanlar kabak lifli sabun çeşitlerinin rahatlatıcı etkisi ile hem ruhları hem bedenleri için istedikleri temizliğe sahip olacaklardır. Hamilelerde, çocuklarda ve hassas ciltli bireylerde dikkatle kullanılmalıdır.

Kabak Lifli Sabun Nasıl Kullanılır?      

Kabak lifli sabun ürünlerini kullanmaya başlamadan önce sabun ve lif tanelerini sıcak suyla ıslatarak yumuşamasını beklemelisiniz. Etkili bir kullanım için sıcak su ile sauna etkisi yaratarak cildinizi de yumuşatmalısınız. Sıcak duştaki 10 dakikalık sürenin sonunda, kabak lifli sabun ile dairesel hareketler yaparak cilt temizliğine başlayabilirsiniz. Yüzünüzden başlayarak, gövde, bacaklar ve  ayak topuklarınıza kadar tüm vücudunuza rahatlıkla kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek şey çok sert ve hızlı olmamaktır. Yavaş ve yumuşak hareketlerle bastırmadan yapacağınız masaj etkisi sonucunda cildiniz arınacak ve ferahlayacaktır. Köpüklü masaj sona erdiğinde, önce sıcak su ile ardından dayanabileceğiniz kadar soğuk su ile durulama yapın. Kabak lifli sabun kullandığınızda cildinizin tazelendiğini, parladığını fark edecek ve kendinizi rahatlamış hissedeceksiniz.

Kabak Lifli Sabun Haftada Kaç Gün Kullanılmalıdır?  

Kabak lifli sabun çeşitleri cilt üzerinde etkileri uzun süren yoğun ve derin bir temizlik yapar. Ciltte tahriş ve hassasiyet yaratmamak için belirli aralıklarla kullanılmalıdır. Yüz için iki haftada bir kür yapabilirsiniz. Vücut için haftada bir gün yeterli olacaktır. Ancak, kış mevsiminde havadaki partiküllerin artması nedeni ile cilt yüzeyi daha çabuk kirlenir ve   gözenekler  hızla tıkanır. Sivilce, siyah nokta ve akne oluşumu bu nedenle kış döneminde artabilir. Kabak lifli sabun ürünlerinin  kullanım sıklığını kış aylarında cilt durumunuza göre arttırabilirsiniz.  

Kabak Lifli Sabun Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?       

Kuru hali oldukça sert olan ve ancak ıslandığında yumuşayan kabak lifli sabun ürünlerini kullanırken dikkat etmeniz gerekenler aşağıda listelenmiştir:

  • Kullanmaya başlamadan önce sıcak su ile ıslatılmalıdır.

  • Yüz ve vücut sıcak su ve buharla yıkanarak cilt yüzeyinin yumuşaması sağlanmalıdır.

  • Uygulanacak yüzeye yumuşak dairesel hareketlerle bastırmadan masaj yapılmalıdır.

  • Masaj hareketi yüzden başlayarak gövde ve bacaklarda aynı şekilde uygulanmalıdır.

  • Gövde ve bacaklardaki batık alanları veya selülit bölgeleri için birden fazla tekrarlama yapılabilir.

  • Masaj ve peeling işlemini bitirdikten sonra sabun köpükleri sıcak su ile durulanmalıdır.

  • Kan dolaşımının hızlanması, cildin sıkılaşması ve nemlenen gözeneklerin kapanması için dayanabileceğiniz oranda soğuk su ile son durulama yapılmalıdır.

  • Temiz bir havlu ile ovalamadan kompres şeklinde yüz ve tüm beden kurulanmalıdır.

  • Kabak lifli sabun ile yapılan banyo sonrası, yüze ve vücuda cilt tipine uygun bir nemlendirici kullanılmalıdır.

Kabak Lifli Sabun Nasıl Yapılır? 

Cilt temizliği ve bakımı için en ideal ürünlerden olan kabak lifi sabunu, olgunlaşan kabakların lif haline getirildikten sonra sabun karışımının içine uygun parçaların eklenmesi ile yapılır. Genellikle haziran ayında olgunlaşan kabak süngeri, çeşitli yöntemlerle kurutulur. Kurutulmuş kabak lifine, sabun kalıplarının formuna uygun olarak kesilip şekil verilir. Yuvarlak, kare, dikdörtgen formlarda sabun kalıplarına yerleştirilen kabak lifi, hayvansal ya da bitkisel yağ, kül suyu ve gliserin ile yapılan soğuk pres sabun içeriği ile birleştirilir. Kalıplarda soğumaya bırakılır. Doğal içerikleri ile cilt temizliği, sağlığı ve bakımı için kullanılan kabak lifli sabun çeşitleri ambalajlanarak satışa sunulur.

Kabak Lifli Sabun Nereden Alınır?     

Cilt temizliği, ölü hücrelerden arındırma ve cilde parlaklık kazandırmada etkili olan doğal kabak lifli sabun ürünlerini, sabun üretimi yapan yöresel butiklerden, alışveriş merkezlerinde, çarşılarda bulunan kozmetik, bakım ürünü satışı yapan dükkânlardan, aktarlardan ve marketlerden bulabilirsiniz. Kaliteli malzeme ve işçilik ile üretilen Myros kabak lifli sabun ürünlerinden online olarak da satın alabilirsiniz. Güvenle satın alacağınız doğal kabak lifli sabun ürünlerinden kurumsal sipariş vermek istediğinizde Myros bayi girişini kullanabilirsiniz.

Kabak Lifli Sabuna Benzer Diğer Sabun Çeşitleri Nedir? 

Cildinize masaj etkisi ile parlaklık kazandıracak bakım ürünlerinden Kabak lifli sabuna benzer sabun çeşitleri aşağıda listelenmiştir:



T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.