myros-popup.jpg (663 KB)
İstanbul’dan Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

İstanbul’dan Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

04 Mart 2022

Türkiye’ nin kültür başkenti olarak anılan İstanbul hem tarihi dokusu hem de doğal güzellikleri ile dillere destan bir şehirdir. Gezilecek yerler açısından son derece zengin olan İstanbul büyük alışveriş merkezleri, geleneksel hediyelik eşya dükkanları ve ünlü Kapalı Çarşısı ile turistlerin ilgisini çekmektedir. Dünyanın ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden yoğun bir şekilde ziyaretçi alan İstanbul, hediyelik eşya konusunda da yüzlerce farklı alternatif barındırmaktadır. Peki İstanbul’a seyahate gitmişken İstanbul’da hediyelik ne alınır? 

 

İstanbul’ a özgü hediyelik eşyalar İstanbul’ un popüler turistik yerlerinden alınabilmektedir. İstanbul hatırası hediyelik eşya çeşitleri Mısır Çarşısı, Kapalı Çarşı, İstiklal Caddesi, Sultanahmet ve Kadıköy gibi turistik bölgelerde satılmaktadır. Bunlar haricinde alışveriş merkezleri ve hediyelik eşya dükkanları da İstanbul da hediyelik eşya satan yerler arasında sayılmaktadır. 

 

İstanbul’u anlatan hediyelikler arasında anahtarlıklar, magnetler, seramik kupalar, çini tabakla, rakı bardakları, fincan takımı, cam tabak ve fotoğraf çerçeveler bulunmaktadır. İstanbul temalı hediyelik eşyaların tasarımında İstanbul’ un önemli tarihi yapıları ve doğal güzellikleri kullanılmaktadır. İstanbul’ a özgü hediyelikleri sevdiklerinize, iş arkadaşlarınıza ya da hatıra olması için kendinize alabilirsiniz. 

 

İstanbul Temalı Anahtarlık 

 

İstanbul konulu hediyelikler arasında en popüler hediyeliklerden biri olan anahtarlıklar İstanbul anısı olmasının yanı sıra anahtarların toplu olarak taşınmasına yardımcı olduğu için aynı zamanda işlevli bir hediyelik eşyadır. Kare, yuvarlak, dikdörtgen, ayyıldız ve kalp şeklinde üretilen İstanbul temalı anahtarlık modellerinin dekorlanması sırasında genellikle UV baskıdan yararlanılmaktadır. 

 

Anahtarlık olmasının yanında açacak olarak da kullanılabilen anahtarlık seçenekleri de bulunmaktadır. İstanbul temalı anahtarlıkların dizaynında İstanbul’ un simgeleri olan Kız Kulesi ve Galata Kulesi gibi yapılar yer alabilmektedir. Yaygın olarak metal malzemeden yapılan anahtarlıklar uzun süreli kullanılabilmektedir. İstanbul Temalı Myros Metal Yuvarlak Anahtarlık modelini ailenize, arkadaşlarınıza, akrabalarınıza veya sevgilinize hediye olarak alarak onlara küçük bir İstanbul hatırası verebilirsiniz. 

 

İstanbul Temalı Magnet

 

İstanbul’ dan alınabilecek hediyelik eşyalardan bir diğeri ise İstanbul temalı magnetlerdir. Buzdolabı süsü olarak kullanılan magnetler ev haricinde işyeri mutfaklarında da sıklıkla tercih edilmektedir. Farklı boyut ve formalarda üretilen İstanbul temalı magnet modellerinin dekorunda İstanbul’un popüler beldeleri ya da döneminin ünlü binaları tercih edilmektedir. Taş, polyester, ahşap ve epoksi gibi çeşitli materyallerden faydalanarak yapılan magnetlerin gemi, çarık, kedi ve dümen formunda modelleri de bulunmaktadır. Size İstanbul’u anımsatacak bu magnetleri isterseniz kendinize isterseniz de sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. 

 

İstanbul’ daki hediyelik eşya dükkanlarından alabileceğiniz İstanbul temalı magnetler, hediyelik eşya denilince ilk akla gelen hediyeliklerden biridir. İstanbul Temalı 3D Resimli Ahşap Magnet üzerindeki Galata Kulesi ve tarihi binalar son derece gerçekçi ve göz alıcı bir tasarım oluşturmaktadır. 

 

İstanbul Temalı Açacak 

 

Küçük ama fonksiyonel bir hediyelik olan anahtarlıklar, İstanbul temalı hediyelik eşya türleri arasında magnetler kadar tercih edilebilen bir hediyeliktir. Farklı hayvan figürleri ile tasarlanan İstanbul temalı açacaklar dolap üzerinde süs olarak ya da şişe kapağı açmak için kullanılabilmektedir. 

 

Sıklıkla metal ve epoksi malzemeden yapılan açacak türlerinin teneke kutu, Türkiye haritası, bira bardağı, bisiklet ve çapa formundaki modelleri de dikkat çekmektedir. İstanbul temalı özgün açacak modellerini kardeşinize, yakın arkadaşlarınıza veya iş arkadaşlarınıza hediye olarak alabilirsiniz. 

 

İstanbul’ daki pek çok turistik noktadan İstanbul temalı açacakları satın alabilirsiniz. İstanbul Temalı Myros Metal Damla Açacak Magnet, magneti ve açacağı bir arada alabileceğiniz çok işlevli bir hediyelik seçeneğidir. 

 

İstanbul Temalı Kupa 

 

İnce bir işçilik ile tasarlanan İstanbul temalı kupa çeşitlerinde seramik malzeme kullanılmaktadır. İstanbul hatırası hediyelik türleri arasında en şık hediyeliklerden biri olan İstanbul temalı kupaların üzerine İstanbul’un önemli yapıları işlenmiştir. Kahve ve çay gibi içecekleri içerken kullanabileceğiniz seramik kupaları aynı zamanda dekoratif aksesuar olarak da tercih edebilirsiniz. 

 

Şık ve zarif bir görünüme sahip İstanbul temalı kupa modellerini yakın bir arkadaşınız, anneniz veya kendiniz için satın alabilirsiniz. Üretiminde el işinden yararlanılan seramik kupaların dizaynında kullanılan kabartmalar, kupaları çok daha eşsiz bir hale getirmektedir. 

 

İstanbul Temalı Seramik Renkli Baskılı Kupa da dahil olmak üzere pek çok kupanın yapımında serigrafi ve dijital baskı tekniğinden faydalanılmaktadır. İstanbul temalı kupaları hediyelik eşya dükkanlarından ve toptancılarından alabilirsiniz. 

 

İstanbul Temalı Duvar Tabağı 

 

Ev dekorasyonun tamamlayıcı bir parçası olan duvar dekorasyonunda kullanılan duvar tabakları şık bir dekoratif aksesuardır. Otantik bir ev tarzı benimseyenlerin tercih edebileceği İstanbul temalı duvar tabağı modellerinin üretiminde seramik, çini ve polyester gibi farklı materyallerden yararlanılmaktadır. 

 

12 cm ile 30 cm arasında değişik boyutlarda tasarlanan İstanbul temalı duvar tabaklarının dizaynında Ayasofya ve Sultanahmet Camii gibi değeri yüksek mimari yapılardan ilham alınmaktadır. 

 

İstanbul temalı duvar tabaklarını kendi evinize ya da iş yerinize alabileceğiniz gibi anneniz veya diğer sevdikleriniz için de satın alabilirsiniz. İstanbul Temalı Çini Myros Resim Tabak gibi çeşitli duvar tabağı modellerini Myros’ dan ya da İstanbul hediyelik eşya satıcılarından alabilirsiniz. 

 

İstanbul Temalı Heykel 

 

İstanbul hatırası hediyelikler arasında en göz alıcı tasarıma sahip heykel modelleri, tıpkı duvar tabakları gibi dekoratif obje olarak kullanılmaktadır. İş yeri, ev ve ofis gibi alanları dekore ederken tercih edilen İstanbul temalı heykeller polyester malzemeden yapılmaktadır. İstanbul temalı heykeller Ayasofya ve Sultanahmet Camii dahil olmak üzere eşsiz ve gösterişli İstanbul yapılarından esinlenilerek yapılmaktadır. 

 

Babanız, ablanız ve arkadaşlarınız gibi yakınlık derecesinin yüksek olduğu kişilere hediye edebileceğiniz İstanbul temalı heykel modelleri hediyelik eşya satıcılarından veya Myros’ dan alınabilmektedir. Estetik açıdan tatmin edici bir görünüme sahip Polyester Kahverengi Sultanahmet Biblo yaşam alanlarınıza bambaşka bir hava getirir. 

 

İstanbul Temalı Cüzdan 

 

İstanbul’ dan alınabilecek hediyelik eşyalardan biri olan İstanbul temalı cüzdan, değerli eşyalarınızı güvenli bir şekilde taşımanıza yardımcı olur. Taksim ve İstiklal Caddesi baskılı İstanbul temalı cüzdan modellerini annenize, kız kardeşinize veya kız arkadaşınıza hediye edebilirsiniz. 

 

Dokuma ve dijital baskı yöntemi ile dekorlanan cüzdanlarda  ana malzeme olarak keten kullanılmaktadır. Dokuma olarak üretilen İstanbul temalı cüzdanlar yapım aşamasındaki işçiliği gözler önüne sermektedir. İstanbul temalı cüzdanları Kadıköy, Kapalı Çarşı ve Mısır Çarşısı gibi ünlü alışveriş mekanlarından satın alabilirsiniz. İstanbul Temalı Dijital Baskılı Kanvas Cüzdan yakın bir arkadaşınız için anlamlı bir doğum günü hediyesi olarak değerlendirilebilir. 

 

Türk Halısı 

 

El tezgahlarında dokuma geleneği ile üretilen Türk halıları motiflerinin inceliği ve zarifliği ile göz dolduran bir görünüme sahiptir. Özellikle İstanbul’ a gelen yabancı turistlerin ilgisini çeken Türk halıları genellikle Kapalı Çarşı ve Mısır Çarşısı civarındaki eski dükkanlarda satılmaktadır. 

 

Duvar süsü olarak kullanılabilen Türk halıları mobilya üzerinde ya da yerde kullanılabilir. Canlı renklerin ve anlamlı desenlerin bir ahenk içinde birbirini tamamladığı Türk halılarını anneniz veya kayınvalidenize hediye olarak alabilirsiniz. 

 

Bakır Hediyelik Eşyalar 

 

İstanbul hediyelik eşyaları arasında en değerli hediyeliklerden biri olan bakır hediyelik eşyalar dekoratif amaçlı olarak kullanılabildiği gibi mutfakta da tercih edilmektedir. Kahve tutkunlarının gözdesi olan bakır cezve ve çaydanlık çeşitlerinin yapımında kullanılan bakır malzemenin kendi kendini dezenfekte etme özelliği olmasından dolayı bakır hediyelik eşyalar insan sağlığı açısından da zararsızdır. 

 

Babanız, anneniz, yakın akrabalarınız ve kardeşlerinize hediye edebileceğiniz bakır hediyelik eşyaları seçeneklerini İstanbul Bakırcılar Çarşısında bulabilirsiniz. Bakırcılık sanatını en güzel şekilde icra eden büyük ustaların işçilikleri ile ortaya çıkan bakır hediyelik eşyalar yüksek değere sahiptir. 

Çeşitli Baharatlar 

 

Türk yemeklerine tat veren baharatlar, İstanbul’ dan alınabilecek hediyelikler arasında sayılmaktadır. Çeşitli baharatlar kullanmayı seven sevdiklerinize hediye olarak alabileceğiniz baharatları İstanbul Kapalı Çarşıdaki baharatçılardan satın alabilirsiniz. 

 

Yabancı turistlerin de ilgisini çeken çeşitli baharatların üretiminde farklı bitkilerden yararlanılmaktadır. Baharatlar yemeklerin haricinde pek çok içecek ve tatlı yapımında da tercih edilmektedir. 

 

El Yapımı Takılar 

 

Tarzınızı tamamlamak için kullanabileceğiniz el yapımı takılar stilinizin bir bütün halinde görünmesini sağlar. El yapımı takılar İstanbul hediyelikleri arasında en gözde hediyelik eşyalardan biridir. El işi olarak üretilen takıların tasarımında renkli taşlar ve ipler kullanılmaktadır. 

 

Kız kardeşinize, kız arkadaşınıza, annenize veya kendinize hediye olarak satın alabileceğiniz el yapımı takıları İstanbul’un pek çok semtinde bulabilirsiniz. 

 

İstanbul’ un İlçelerine Göre Hangi Hediyelikler Alınabilir? 

 

İstanbul’ un Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy, Eyüpsultan, Fatih, Gaziosmanpaşa, Beyoğlu, Üsküdar, Bahçelievler, Pendik ve Maltepe gibi farklı ilçelerinden çeşitli İstanbul hediyelik eşyalarını satın alabilirsiniz. İstanbul’un ilçelerinin hepsinde magnet, anahtarlık, duvar tabağı, Türk halısı, cüzdan, kupa ve bakır eşyaları olmak üzere tüm hediyelik eşyaları bulabilirsiniz. 

 

İstanbul Avrupa yakasında hediyelik eşya alınabilecek popüler ilçeler; Taksim, Karaköy, Galata, Bakırköy, Beşiktaş, Tophane, Ortaköy, Sultanahmet, Beyazıt ve Laleli’ dir. Anadolu yakasındaki meşhur hediyelik eşya dükkanları ise Üsküdar, Bostancı, Bahariye Caddesi ve Bağdat Caddesi’ dir. 

 

İstanbul hediyelik eşyalarından baharatları Mısır Çarşısın’ dan, el yapımı Türk halıları ve diğer otantik hediyeleri Kapalı Çarşı’ dan alabilirsiniz. 

 

İstanbul’ da Hediyelik Eşya Satan Yerler Nerededir? 

 

İstanbul hediyelikleri İstanbul’ un ünlü, önemli ve eski yapılarının yoğunlukta olduğu ilçe ve bölgelerde satılmaktadır. İstanbul’ dan hediyelik eşya almak isteyenler İstanbul’ a özgü hediyelikleri Myros’ da da rahatlıkla bulabilir. Hediyelik eşya üreticisi ve toptancısı Myros, 8000’ inin üzerindeki çeşitli hediyelik stoğu ile hediyelik eşya sektöründe önde gelen firmalardan biridir. 

 

Myros yüksek kaliteye sahip hediyeliklerinin üretiminde el işçiliğinden yararlanmaktadır. Dayanıklı ve estetik açıdan doyurucu görünümleri ile Myros İstanbul temalı hediyelikleri tekli olarak alabileceğiniz gibi toptan şekilde de satın alabilirsiniz. Myros, uygun fiyatlı İstanbul temalı hediyelik ürünlerinin her birini özgün tasarımlar ile üretmektedir. Myros’un geniş hediye alternatifleri arasından sevdikleriniz için en özel İstanbul temalı hediyeliği bulabilirsiniz. 

 

İstanbul Nişan Hediyelikleri Nereden Alınır? 

 

İstanbul nişan hediyeliklerini hediyelik eşya toptancısı olan Myros’ dan alan alabilirsiniz. Nişan için alınması gereken dağıtmalık hediyelikleri ya da İstanbul kristal hediyelik eşya türlerini Myros’ un çeşitli hediyelik ürün opsiyonları arasından rahatlıkla bulabilirsiniz. 

 

Nişanda gelin, damat ve misafirler için  ihtiyaç duyulacak tüm nişan hediyeliklerini içeren geniş bir ürün gamına sahip Myros; hediyelik ürünlerin üretim ve paketlenme aşamasında çok hassas davranmaktadır. 

 

İstanbul Mevlüt Hediyelikleri Nereden Alınır? 

 

İstanbul mevlüt hediyeliklerini Myros’ un çeşitli ürün seçenekleri arasından seçebilirsiniz. Hediyelik eşyaların yapım aşamasında farklı materyallerden yararlanan Myros, bazı ürünlerde tek malzeme kullanırken bazı ürünlerin yapımında birden fazla materyal kullanmaktadır. Çini, bakır, metal, epoksi, ahşap, ve cam gibi malzemeler ile üretilen mevlüt hediyeliklerinin dekorlanmasında ise dijital baskı, serigrafi ve el işçiliği gibi teknikler tercih edilmektedir. 

 

İstanbul mevlüt hediyeliklerini totan veya tekli olarak Myros’ dan uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz. 

 

İstanbul Temalı Hediyelik Eşyalar Toptan Nasıl Alınır? 

 

İstanbul toptan hediyelik eşya alışverişini İstanbul hediyelik eşya toptancıları vasıtasıyla yapabilirsiniz. Hediyelik eşya üreticisi ve toptancısı olan Myros’ un bayisi olmak ve toptan hediyelik almak için öncelikle bayilik başvurusunda bulunmalısınız. Bayilik başvurusu için herhangi bir belgeye gerek olmasa da işletme kaydının bulunması önemlidir. 

 

Toplu hediyelik satışı sonrasında fatura kesilebilmesi için vergi dairesi ve vergi numarası gibi bilgilerin bayilik başvuru sürecinde Myros’ a iletilmesi gerekmektedir. Bayilik başvurusunun olumlu sonuçlanması durumunda iki tarafın katıldığı toplantılarda Myros yetkilileri bayinin hangi ürünleri satabileceği ve bu ürünleri nasıl sergileneceği ile ilgili önerilerde bulunmaktadır. Görüşmelerin sonucunda ise Myros, bayiye devamlı ve çeşitli hediyelik eşya tedariğini başlamaktadır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.