myros-popup.jpg (663 KB)
Hatay'dan Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

Hatay'dan Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

02 Nisan 2022

Hatay Antakya, ülkemizin güney ucunda yer alan, Akdeniz bölgesinin doğu kısmında kalan muhteşem bir şehirdir. Akdeniz bölgesinin kendine has tüm özelliklerini taşıyan, bir çok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış, kültürel çeşitliliği ile ön plana çıkan, zengin bir ildir. Doğa harikası eşsiz bir güzelliğe sahip bu şehir, Asi nehrin son geçiş güzergahında yer almaktadır. Asi nehri buradan Akdeniz sularına dökülmektedir. Tarihi geçmişi ve medeniyet kalıntıları ile özel bir konuma sahiptir. 

Medeniyetler beşiği olarak anılan Hatay, kilise, cami, köprü, müze, şelale, yayla, kaplıca, plaj, göl gibi gezilebilecek kusursuz güzelliktedir. Hatay büyüleyici güzelliği ile bir çok farklı dine ait kalıntıları ve kiliseleri vardır. Farklı milletlerin yaşadığı ve günümüze kadar kültürel mirasın korunduğu eşsiz bir atmosfere sahip bir şehirdir. Hatay şehir merkezi Antakya ilçesi ve diğer ilçeleri ile eşsiz tarihi yapıları, doğal güzellikleri ile yöreye özgü kültürel özellikleri taşıyan bir yerdir. 

Hatay geziniz sırasında birçok farklı dine özel kültürel bilgiler edinecek, Hatay yöresine ait muhteşem bir atmosfer ile tanışacak ve unutulmaz bir gezi deneyimi yaşayacaksınız. Hatay’dan ne hediye alınır sorusunun cevabını gezerken bulacaksanız. Hatay Dörtyol meşhur gezi duraklarınızdan biri olarak, Hatay yemeklerini tadabileceğiniz ve nefis yöresel lezzetlerle tanışabileceğiniz bir yer olacaktır. 

Hatay deneyiminizi kalıcı hale dönüştürmek, hafızanızda canlı tutmak ve sevdiklerinizle paylaşmak için Hatay hatırası hediyeliklerini yanınızda götürebilirsiniz.

Hataydan alınacak hediyelik eşyalar nelerdir diye gezerken araştırma yaptığınızda karşınıza; Hatay temalı çeşitli tasarımlarda magnet hediyelikler, Hatay çayı, peştemal, keşan, çay kolonyası, fındık, anzer balı, hasır iskemle gibi hediyelikler çıkacaktır. 

Hatay İskenderun hediyelik eşya olarak deniz temalı magnet ürünleri tercih edebilir, magnet koleksiyonu yapan arkadaşlarınıza götürebilirsiniz. 

Hatay'a özgü hediyelikler için Myros.com sitesini ziyaret ederek, hediyelik çeşitlerini incelemelisiniz. Kaliteli, özgün tasarım ve şık hediyelik koleksiyonundan istediğiniz hediyeliği seçebilir, az sayıda veya toptan olarak sipariş verebilir ve güvenle satın alabilirsiniz.

1. Hatay Temalı Magnet

Hatay Antakya hediyelik eşya çeşidi olarak farklı görseller içeren magnet seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Hatay meşhur hediyelik eşya olarak Hatay ve Antakya yazılı magnet hediyelikleri tercih edebilirsiniz. Magnetler yöreye özgü olarak sevdiklerinize götürebileceğiniz özgün tasarımlara sahiptir. Kaliteli ve şık magnet ürünleri buzdolaplarınızın üzerine asılabilir, dekoratif amaçlı olarak kullanabilirsiniz. Myros.com sitesini ziyaret ederek, kaliteli şık tasarım magnet çeşitlerini inceleyebilir ve istediğiniz sayıda online satın alabilirsiniz. Ayrıca toptan alım imkanından yararlanarak, işletmelerinizde sergilemek için özgün tasarımlar oluşturma şansını elde edebilir ve güvenle satın alabilirsiniz.

2. Hatay Çayı

Hatay neyi meşhur diye araştırırken karşınıza Hatay’ın Siyah Seylan Çayı çıkacaktır. Hatay’a özgü bir çay çeşidi olan ve giderek kullanımı yaygınlaşan bu çay, rengi, yoğun çay tadı ve enfes kokusu ile çay severlerin baştacıdır. Siyah Seylan Çayı olarak adlandırılan bu çayın bitkisi özel bir çay bitkisi olarak yörede yetiştirilmektedir. Seylan çayı, çay severlere göre bazen tek başına bazen de diğer siyah çay çeşitleri ile karıştırılarak tüketilmektedir. Seylan Çayın sağlıksal açıdan yararları çoktur. Özellikle kansersavar bir çay olduğu ve yoğun içeriği sayesinde birçok hastalığa şifa olduğuna inanılmaktadır. Hatay’a özgü bu çay lezzetini mutlaka gezerken çay bahçelerinde tadabilir ve sevdiklerinize özel paketlenmiş çay halinde satın alabilirsiniz.

3. Peştemal,Keşan

Hatay hediyelik eşyalarından biri olarak; yöreye özgü renkler ve desenler içeren peştemal, keşan ürünlerdir. Kök boyaları kullanılarak yapılan keşan, peştemal ürünler, farklı alanlarda aksesuar olarak da kullanılmaktadır. Klasik desenli peştemal ve keşandan yapılan masa örtüsü, fulaş, bandana gibi ürünleri de bulabilirsiniz. Hatay hediyelik ne alınır sorunuz cevabı olarak; yöreye özgü süslemelerle yapılan peştamal ve keşan ürünleri, otantik görünümü ve modelleriyle hediyelik olarak sevdiklerinize tercih edebilirsiniz. 

4. Çay Kolonyası

Hatay’da hediyelik ne alınır diye araştırma yaparken karşınıza yöreye özgü üretilen muhteşem kokulu çay kolonyaları çıkacaktır. Hatay’da yetişen çay bitkisinden elde edilen bu güzel kolonyalar, geziniz sırasında her yerde karşınıza çıkacaktır. Çay kolonyasını eviniz ve ofisiniz için alabilir, misafilerinize sunabilirsiniz. Özellikle kolonya kokularından hoşlanan arkadaşlarınız varsa onlara özel paketler ile hediyelik olarak satın alabilirsiniz. Çay kolonyası eşsiz kokusu ile size hep Hatay gezinizi hatırlatacak ve zihninizde canlılığını taze tutacaktır.

5. Fındık

Hatay yöresine özgü fındık bahçelerinde yetişen yüksek vitamin deposu fındıklar, mutlaka geziniz sırasında tatmanız gereken bir kuruyemiş çeşididir. Besleyici ve sağlıksal koruyuculuğu bakımından sıklıkla tercih edilen fındık kuruyemişi, özel paketler halinde kuruyemiş dükkanlarında bulabilirsiniz. Hatay fındığı olarak sevdiklerinize satın alabilir ve paketleyip hediye olarak yanınızda götürebilirsiniz. 

6. Karakovan Balı

Karakovan balı yöreye özgü olarak organik bir üründür. Balların piri olarak nitelendirilen Karakovan balı, geleneksel bal yapımından farklı olarak arıya petek verilmeden herşeyi arının kendisinin yaptığı bal çeşididir. Bu bal çeşiti yüzde yüz doğal olarak oluşmaktadır. Karakovan balının içinde şeker oranı hiç yoktur. Karakovan balı için yerleşim yerinden çok uzak alanlar tercih edilmektedir. Kaliteli ve çok yararlı olan bu bal Hatay’a özgü bir lezzet olarak tadabilir ve hediye olarak özel paketlerde satın alabilirsiniz.

7. Anzer Balı

Hatay’da yöresine özgü  doğal bir bal çeşididir.  Meşhur bir bal olan anzer balı, aroması ve yoğun kıvamı ile diğer ballardan farklılaşmaktadır. Kansere şifalı olduğuna inanılan bu bal, besleyici özelliği ve vitamin değerleri açısından sıklıkla tüketilmektedir. Anzer balını Hatay’da bal satıcılarından bulabilir ve isterseniz hediyelik paketlerde satın alabilirsiniz. Samandağ ilçesinde yoğun olarak üretilen anzer balını ilçeyi ziyaret ederken tadabilir ve satın alabilirsiniz.

8. Hasır İskemle

Otantik görünümü ve el işçiliği ile meşhur olmuş Hatay hasır iskemleler, işlevsel ve kullanışlı ürünlerdir. Hasır iskemle ürünleri doğal ağaçlardan yapılmaktadır. Hatay mobilya ustaları tarafından özenle yapılan bu emek işi ürünler, evlerde dekoratif amaçlı olarak kullanılabilir. Ayrıca ahşap oymalı dekoratif ürünler seven arkadaşlarınıza tavsiye edebilirsiniz. 

Hatay'ın İlçelerine Göre Hangi Hediyelikler Alınabilir?

Akdeniz bölgesinin en güney ucunda yer alan Hatay ili, zengin kültürü ve birbirinden güzel 15 ilçesi ile gezi rotalarının en uğrak yerlerinden biridir. Tarihi ve kültürel özellikleri ile her bir ilçesi görülmeye değer güzelliklere sahiptir. Hatay’ın en büyük merkez ilçesi olan Antakya, aynı zamanda il merkezi olarak geniş ve kalabalık bir yerdir. Tarihi yapıları ve eşsiz manzaralı, doğal güzellikleri ile Hatay’ın en güzel ilçelerinden biridir. Hatay Arkeoloji Müzesi, Habibi Neccar Cami en önemli gezilecek duraklardır. Antakya’da yöreye özgü lezzetleri tadabilir, Antakya hediyesi olarak magnet, anahtarlık, açacak, kupa, biblo, çay kolonyası, fındık, çay, bal gibi hediyeliklerden alabilirsiniz. Altınözü ilçesinde doğal ve tarihi güzellikleri olarak Rum Ortodoks Kilisesi, Zikir Gölü gibi yerleri ziyaret ederken, yöreye özgü lezzetleri tadabilir, sevdiklerinizi yöreye özgü zeytin ve zeytinyağı mamüllerinden alabilirsiniz. Doğal zeytinyağlı sabunları hediyelik olarak tercih edebilirsiniz. Arsuz ilçesi liman kenti olarak kullanılan tarihi ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapan bir ilçedir. Geçmiş medeniyetlere ait kalıntılar yer almaktadır. Yöreye özgü belen tava yiyeceğini tadabilir ve sevdiklerinize magnet, anahtarlık, kupa gibi hediyelikler satın alabilirsiniz. Kırıkhan ilçesi; tarihi köprü, kale ve mağaranın yer aldığı şirin bir ilçedir. Doğal güzellikleri ve tarihi alanları gezebilir ve magnet, anahtarlık, ayna gibi hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz. İskenderun ilçesi Hatay’ın en önemli ve en büyük liman kenti ilçelerinden biridir. İskenderun limanı deniz ticaretinde uluslararası öneme sahiptir. İskenderun deniz müzesi, kiliseler, camiler ile tarihi ve doğal güzelliklerini gezebilir, yöreye özgü lezzetleri tadabilirsiniz. İskenderun’dan deniz temalı magnet, ayna, biblo, kupa gibi yöreye özgü tasarlanmış hediyelik çeşitlerinden satın alabilirsiniz. Hatay’ın daha çok gezilmesi ve görülmesi gereken ilçeleri vardır. Hepsi kendine özgü tarihi, kültürel ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapmaktadır. Hatay’ın ilçelerinin hepsini gezebilir, farklı yöresel lezzetlerle taşınabilir ve Hatay hediyelik eşya ürünlerinden hatıra kalması için alabilirsiniz. 

Hatay'da Hediyelik Eşya Satan Yerler Nelerdir?

Hatay’da özgü hediyeler almak için kaliteli ve özgün tasarım hediyelik satışı yapan yerleri tercih edebilirsiniz. Hatay’ın zengin hediyelik çeşitlerinden, sevdiklerinizin hoşuna gidecek seçenekleri değerlendirerek en güzel hediyeleri alma şansını yakalayabilirsiniz. Myros.com sitesini ziyaret ederek kaliteli, özgün hediyelik çeşitlerini inceleyebilir, Hatay temalı çeşitli hediyelik ürünlerden güvenle satın alabilirsiniz. Ayrıca Hatay temalı hediyelikleri, kişiye özel tasarımlarla birleştirebilir, sevdikleriniz için kalıcı ve özgün hediyelik alma imkanından yararlanabilirsiniz. 

Hatay Temalı Hediyelik Eşyalar Toptan Nasıl Satın Alınır?

Hatay hediyelik eşya toptancılarından Myros’un, kaliteli ürün hediyelik çeşitlerini inceleyebilir, toptan fiyatlarla online alışveriş yapabilirsiniz. İşletmelerinizde sergilemek için  özel tasarımlar oluşturabilir, toptan alımlarla, müşterilerinizin beğenisine sunabilirsiniz. Ayrıca online alışveriş sitemizi ziyaret ederek bayi girişi oluşturabilir, siparişlerinizi toptan olarak güvenle satın alabilirsiniz.

Hatay'da Gezilecek Yerler Nelerdir?

Hatay bulunduğu konum ve coğrafya itibariyle çok muhteşem güzelliklere sahiptir. Hatay ve Antakya gezinizde tarihi, kültürel ve doğal güzelliklere şahit olacak ve eşsiz bir deneyim yaşayacaksınız. Aşağıdaki listede yer alan noktaları gezi planınıza eklemeyi unutmayın.

  • Antakya Kalesi ve surları

  • Saint Pierre Kilisesi

  • Harbiye Şelalesi

  • Hıdırbey Musa Ağacı

  • Hatay Arkeoloji Müzesi

  • Arsuz

  • Vakıflı Köyü

  • Titus Tüneli

  • Beşikli Mağarası

  • Payas Kalesi

  • Katolik Kilisesi

  • Ortodoks Kilisesi

  • Hatay Şehir Müzesi

  • Habibi Neccar Camii

  • Hz. Hızır Türbesi

  • Eski Antakya Evleri

  • Aççana Örenyeri

  • Arsuz Plajı

  • Simeon Manastırı

  • Titus Tüneli

  • Kapılı Değirmenli Şelale

  • Reyhanlı Hamamat Kaplıcaları

  • İskenderun Körfezi

  • Affan Kahvesi

  • Antakya Mozaik Müzesi

  • İskenderun Deniz Müzesi

  • Antakya Cam Müzesi

  • Samandağ Sahili

  • Karaağaç Plajı

  • Burnaz Plajı

  • Asi Nehri

  • Yenişehir Gölü

  • Belen Geçidi

Hatay'da Ne Yenir?

Hatay’ın meşhur mutfağı dünyaca ünlü yöresel lezzetlerle geniş bir yelpazeye sahiptir. Hatay’ın zengin mutfağının muhteşem yiyecek çeşitlerinden tatmadan Hatay’dan ayrılmayınız.

  • Tepsi Kebabı

  • Künefe

  • Hatay Döneri

  • Belen Tava

  • Kepse Pilavı

  • Biberli Ekmek

  • Firik Pilavı

  • Fellah Köfte

  • Kağıt Kebabı

  • Şeyh Mualla

  • Kumbursiye Çorbası

  • Ceviz Reçeli

  • Yumurta Öccesi

  • Ekşi Aşı

  • Çökelek Salatası

  • Kaytaz Böreği

  • Sembusek

  • Kerebiç

  • Antakya Kömbesi

  • Kireçte Kabak

  • Sürk

  • Haytalı Tatlısı

  • Oruk (içli köfte)

  • Humus

  • Tuzda Tavuk

  • Ispanak Böreği

  • Mütebbel

  • Muhammara

  • Zahter Salatası



T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.