myros-popup.jpg (663 KB)
Gliserinli Okaliptus Sabunu Nedir?

Gliserinli Okaliptus Sabunu Nedir?

08 Ekim 2022

Cilt bakımının ilk ve en önemli adımı temizlenmektir. Güneş ışınları, hava kirliliği, tüketilen yiyecek ve içecekler, yaşlanma etkilerinin tamamı cilt üzerinde gözle görülür. Bu nedenle cilt yapınıza uygun, temiz tutan ve nemlendiren ürünler kullanarak, cildinizin temizliğini ve ferahlığını sağlamalısınız. Çok yönlü yapıya sahip olan cilt için derin temizlik veren ürünler kullanmak istiyorsanız, tamamen doğal içeriklerden oluşan gliserinli sabun tercih edebilirsiniz. Bitkisel içeriklerle zenginleştirilmiş olup yüz ve vücut için kullanıma uygundur. Bu noktada doğru ürünü seçebilmek için cildinizi iyi tanımalı ve ihtiyacınızı keşfetmelisiniz. 

Kendi kategorisinde türleri olan gliserinli sabun, yağsız cilde sahip olanların çok seveceği bir üründür. Bu kategoriden okaliptus sabunu, cildin kurumasını engelleyerek yağ dengesini sağlar ve nemlendirir. Tüm cilt tiplerinin rahatlıkla kullanacağı okaliptus sabunu, cildin daha parlak, daha sağlıklı ve daha canlı görünmesine yardımcı olmasının yanında aynı zamanda, yağ ve kuruluk oranını dengeleyerek sivilce ve kırmızı iltihapların oluşumunu engeller. 

İster geleneksel cilt bakımı yapın isterseniz detaylı temizlik yapın, tüm cilt tipleri için geliştirilen, doğal içeriklere sahip okaliptus sabunu faydaları saymakla bitmez. Doğal katı formuna sahip okaliptus gliserinli sabun, cildi besleyerek lekeleri azaltır, cildin genç görünmesini sağlar. Diğer bitkilere göre içinde barındırdığı güçlü doğal içerikleri sayesinde cildi rahatlatıcı ve serinletici etkisi vardır. Aynı zamanda okaliptus sabunu siyah nokta temizliği de yapar. Organik okaliptus sabunu kullananlar, cildin yenilenmesini ve cilt yüzeyindeki kusurların onarılmasını sağlayarak, cildin nemini, vitaminini ve elastikiyetini korur ve cilt bariyerini güçlendirir. 

Gliserinli Okaliptus Sabununun Özellikleri Nedir?

Hem yüz hem de vücut için rahatlıkla kullanabileceğiniz okaliptus sabunu, yeni bakım rutininizin vazgeçilmez parçası olacaktır. Doğadan gelen ve şifa veren tüm otlar, cilt ve vücut bakımında aktif olarak kullanılmaktadır. Okaliptus otu ve okaliptus çiçeği her cilt tipinin rutin bakımında olması gereken bitkilerdir. İçerdiği E vitamini ve gliserin ile cildin tüm nem ihtiyacını karşılayarak besler. Sağlıklı bir cildin ihtiyacı olan tüm vitaminleri içinde barındıran okaliptus, tek başına tüm bakımın ana parçası olabilme özelliğine sahiptir. İstediğiniz her içeriğe uygun sabunları ayrı ayrı tercih edebilirsiniz fakat bir cildin ihtiyaç duyduğu tüm yağ, mineral ve vitaminleri toplu olarak tek bir üründen alması, size pratiklik kazandırır ve kalıcı çözüm sunar.

  • Okaliptus sabunu kaliteden ödün vermemek adına tamamen el yapımı ile üretilir. Sıfır atıksız olarak üretilen okaliptus sabunları çevre ve çocuk dostudur. 

  • İnsan sağlığını olumsuz etkileyecek hiçbir katkı maddesi içermemektedir. Sabun boyası yerine, bitkisel kök boyası kullanılarak hammaddeye eklenir. 

  • Besin ve mineral açısından zengin olan okaliptus, kuru cildi yatıştırır, yağlı cildin yağ dengesini sağlar, gözenekleri açarak siyah nokta temizliği yapar. 

  • Her cilde uygun olan okaliptus sabunu hipoalerjeniktir. 

  • Sağlıklı cilde kavuşmak için cildin nem oranının doğru olması gerekmektedir. Aksi takdirde nemsiz kalan cilt zamanlar kurur ve çatlar. Cildin bariyeri nemdir. Okaliptus bitkisinin içeriğindeki nem tutucu bileşenler sayesinde cildinizin ihtiyacı olan gerekli nem sabun tarafından sağlanmaktadır.

Gliserinli Okaliptus Sabunu Ne İşe Yarar?

Cilt gözeneklerini temizleyerek genç canlı bir görünüm elde edeceğiniz gliserinli sabun ne işe yarar sorusunun cevabı oldukça geniş açılıdır. Okaliptus ağacının yapraklarından elde edilen okaliptus sabunu, cilt ve vücut bakımı için şifa değerindedir. İçeriğindeki mineraller sayesinde cildinizdeki ölü derileri arıtarak derinlemesine temizler. Hoş ve naif bir kokuya sahip olduğu için kötü kokuları engeller ve antibakteriyel özelliği sayesinde temizliğinize olumlu etki yaratır. Ciltte gözle görülür ince kırışıklıkların oluşmasını engeller. Okaliptus sabunu neye iyi gelir diye düşünüyorsanız ciltte oluşan hafif yaraların giderilmesine katkıda bulunarak güneşten oluşan lekelenmeleri de kontrol altına alır. Ferah özelliklere sahip olduğu için cilt ve vücutta da ferahlatıcı ve dinginleştirici etki yaratır. Tahriş, kızarıklık ve kaşıntıya birebir iyi gelen okaliptus sabunu, yıpranmış ve kuru ciltlerin en sık tercih ettiği sabun tipidir.

Gliserinli Okaliptus Sabununun Faydaları Nedir?

Okaliptus sabunu hem cilt  bakımında hem de duşta saç ve vücut bakımında rahatlıkla kullanılabilir. Cilt tazelenmesi ve nemlenmesi amacıyla kullanılan okaliptus sabunu her derde deva bir üründür. Okaliptus sabununun ününü duyanlar okaliptus sabunu faydaları nelerdir diye merak edebilir. 

Gliserinli okaliptus sabunu faydaları aşağıda belirtilmiştir;

  • Okaliptüs sabunu kullananlar duş esnasında kullandıkları takdirde solunum problemlerinin azaldığını görebilirler. Özellikle astım ve rinit alerji gibi solunum hastalığı olan bireyler için oldukça faydalı bir üründür. 

  • Antiseptik özelliği sayesinde cilt problemlerinde alternatif tıp tedavisi olarak kullanılabilir. Böylece ciltte oluşan siyah nokta, kir, lekelenme, sivilce ve iltihaplara iyi gelir ve oluşumunu engeller. 

  • Tüm cilt tiplerinde kullanıma uygundur. Özellikle hipoalerjenik olması sayesinde hassas ciltler için mucizevi ürünlerdendir. 

  • Saçı canlandırma, dolgunluk kazanma ve parlaklık sağlama özelliği bulunurken, kepeklenme ve kaşıntı gibi problemlerin giderilmesine de fayda sağlamaktadır.

  • Sedef hastalığına sahip olan bireylerin de sıklıkla kullanması gerekir.

 

Gliserinli Okaliptus Sabununun Yan Etkileri Var mıdır?

Gliserin toksik olmayan, çevre dostu olarak kabul edilen bir üründür. Lakin her gliserin hipoalerjenik olduğu anlamına gelmez. Hipoalerjenik demek, belirli bir ürünün alerjik reaksiyonlara neden olma olasılığının düşük olduğu anlamına gelmektedir. Saf gliserin içerikli ürünlerin alerjik reaksiyonlara sebebiyet vermesi düşük bir olasılıktır. Alerji riskini belirlemenin tek yolu ürünün belirli uygulamalardan geçmesiyle olur.

  • Ön kolunuzun iç bölgesine sabun üzerinden az miktarda uygulama yapın. 

  • Bölgeyi talimatlara uygun bir şekilde durulayın. 

  • Herhangi bir semptom olup olmadığını görmek için 1-2 gün bekleyin.

  • Ürün üzerinden kızarıklık, tahriş, kaşıntı, kabarma, yanma vb. dürtüleri hissetmiyorsanız ürünü rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Gliserin suda rahatlıkla çözünür, rengi berraktır ve ayrıca kokusuzdur. Okaliptus bitkisinin içeriğinden gelen kendisine özgü bir kokusu vardır. Bu tip derin kokulara rahatsızlığı olan bireyler solunum konusunda sıkıntı yaşayabilirler. 

Myros tarafından üretilen ve vegan bir ürün olan okaliptus sabunları %100 doğal içeriğe sahiptir. Gliserinli sabun katkı maddesi içermez. Bu nedenle cildinizde ekstra bir hassasiyet yoksa herhangi bir yan etki yapmaz. 

Gliserinli Okaliptus Sabunu Nasıl Kullanılır?

Okaliptus sabunu cilt, saç ve vücut bakımı için kullanılan bir üründür. Cilt bakımının ilk adımı olan temizleme için öncelikle sabunu ellerinizde iyice köpürtün. Cilde masaj yaparak köpüğü uygulayın ve durulayın. İşlem bittikten sonra kağıt havlu ya da kişisel havlunuz ile cildinizi tampon hareketlerle kurulayın. Sabun pH’ı yüksek bir temizleyicidir. Bu nedenle yüz temizleme jelleri ve köpükleri ile kıyas yapılmamaktadır. Diğer ürünler cildinizde daha uzun sürelerde kalırken okaliptus sabunu ciltte çok kısa kalmalıdır. Bu temas cildin temizlenmesi için oldukça yeterli bir süredir. 

Saçlar, dış görünüşün en etkileyici unsurlarından biridir. Mevsim değişikliğine göre yıpranan ve parlaklığını kaybeden saçların sağlığını korumak isteyenler nemlendiren, yağı dengeleyen, doğal ve faydalı içeriklere sahip okaliptus sabunu tercih etmeleri tavsiye edilir. Saçlara hacim veren ve iyi görünmesini sağlayan okaliptus sabunu aynı zamanda mevsimsel saç dökülmesinin de önüne geçmektedir. Duş esnasında elleriniz ile sabunu köpürterek saçınıza uygulayabilirsiniz. Ardından iyi bir durulama yapmalısınız. 

Gliserinli Okaliptus Sabunu Haftada Kaç Gün Kullanılmalıdır?

Okaliptüs sabunu kullananlar ya da yeni kullanmaya başlayacak olanlar için her gün kullanıma uygun olduğunu söyleyebiliriz. 

 

Gliserinli Okaliptus Sabunu Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Okaliptus sabunu kullanırken dikkat edilmesi gerekenler aşağıda belirtilmiştir;

  • Kullanım esnasında cildinizde herhangi bir tahribat oluşursa ürünü kullanmayı hemen bırakmalısınız. Ardından alerji testi yaptırarak sorunun kaynağına ulaşmalısınız. 

  • Ürünü kullandıktan sonra köpüklü bir şekilde bırakmamaya özen gösterin. Cildinizdeki yağı emen okaliptus sabununu güzelce durulayarak kurumaya bırakın. 

  • Sabunu cilde doğrudan temas etmeyin. Cildinizden herhangi bir kalıntı sabuna bulaştığında bir diğer kullanımda cildinize mikrop yayabilir.

  • Cilt bakımı için kullanacaksanız ürünü yüzünüzde kısa süre tutmanız yeterli olacaktır. 

 

Kimler Gliserinli Okaliptus Sabunu Kullanabilir?

Gliserinli sabun kullananlar listesi oldukça geniş olacaktır. Cilt temizliğine ve bakımına önem veren, doğal içerikli ürünlere değer veren, vegan ürünler tercih eden, beden sağlığını önemseyen, saçlarına dikkat eden, deri hastalıkları olan bireyler rahatlıkla gliserinli sabun kullanabilirler. 

Gliserin, okaliptus ve sabun özlerine alerjisi olan bireylerin kullanmamaları önemle tavsiye edilir. Ekstra hassas cilde sahip olan bireylerin dermatolog ile görüşmeleri ve onay sonrasında kullanmaları gerekmektedir. 

 

Gliserinli Okaliptus Sabunu Nasıl Yapılır?

Gliserinli sabun yapımı kolay işlemlerden oluşmaktadır. Evde gliserinli sabun yapmak için bitki özleri, alkali ve sıvı gliserin ve damıtılmış suya ihtiyaç bulunmaktadır. 

  • Her ihtimale karşı güvenlik önlemlerini almalısınız. Eldiven, gözlük ve önlüğünüzü taktıktan sonra işlemlere başlayabilirsiniz.

  • Tencerede suyu kaynatın ve içine gliserin bazını ekleyin. Gliserin yavaş yavaş karıştırılarak eritilir. 

  • Gliserin eridiğinde içerisine istediğiniz bitki özünü ilave edin ve seramik kaşıkla karıştırmaya başlayın.

  • Kıvama geldiği takdirde kalıplara dökerek birkaç gün güneş ışığı almayan alanlarda muhafaza edin. 

  • Okaliptus sabunlarını kalıptan çıkarın ve güneş ışığı almayan yerde biraz daha bekletin ve kullanıma hazır. 

 

Gliserinli Okaliptus Sabunu Nereden Alınır?

Türkiye’nin ve Avrupa’nın bir numaralı el yapımı hediyelik eşya üretici firması olan Myros’tan %100 doğal içeriklere sahip gliserinli ürünler bulabilirsiniz. Myrosdan vereceğiniz siparişlerde ister bireysel satın almak amacıyla üyelik oluşturarak ya da üye olmadan perakende sipariş oluşturabilir, dilerseniz de işletmenize gelen müşterilerede hediye etmek veya dükkanınızda müşterilerinize satmak amacıyla ücretsiz bayi olarak toptan satın alabilirsiniz.

Gliserinli Okaliptus Sabuna Benzer Diğer Sabun Çeşitleri Nedir?

Gliserinli okaliptus sabuna benzer diğer sabun çeşitleri aşağıda belirtilmiştir;

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.