myros-popup.jpg (663 KB)
Giresun'dan Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

Giresun'dan Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

23 Mart 2022

Doğu Karadeniz’in muhteşem doğası ile ön plana çıkan şirin şehri Giresun, doğal, tarihi ve kültürel zenginliklere sahip bir şehirdir. Giresun birçok medeniyetin geçiş güzergahı olarak kullanılmış ve çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Doğal güzellikleri, yemyeşil ormanları ve tarihi eserleri ile eşsiz bir gezi keyfi yaşayacağınız bir şehirdir. Karadeniz’in kendine has tüm güzelliklerine şahit olacağınız bu şehrin, ilçeleri ile de gezilecek birçok noktası vardır.  Kıyı şeridinde sekiz ilçe ve iç tarafta sekiz ilçe ile toplam 16 ilçesi vardır. Özellikle kıyı şeridi ilçelerinde kumsal ve sahiller çok meşhurdur. Aynı zamanda yaz aylarında tatil amaçlı sıklıkla ziyaret edilmektedir. Giresun yaylaları ile de meşhur bir şehirdir. Yayla turizmi severlerin yoğun olarak tercih ettiği bölgelerden biri olan Giresun, benzersiz bir doğa manzarası ve yemyeşil ormanları ile nefes alacağınız yaylara sahiptir.

Giresun Kalesi, Giresun Müzesi, kıyı şeridi boyunca uzanan sahilleri, kumsalı ve yemyeşil ormanları, gezilecek birkaç yerinden sadece bazılarıdır. Giresun Kalesine çıkarak muhteşem Karadeniz manzarası ve yemyeşil Giresun ormanlarının eşsiz güzelliklerini izleyebilirsiniz. Yüksek bir noktada yer alan kaleye, teleferik ile çıkma imkanı sağlanmaktadır. Teleferikten doğal orman manzarasına tanık olabilir, çay ve fındık bahçelerini görebilirsiniz.  Giresun aynı zamanda dağ turizmi ve yamaç paraşütü severlerin uğrak noktalarından biridir. 

Giresun çay ve fındık bahçeleri ile meşhur olmuştur. Giresun çay bahçeleri ve üretimi konusuna önem vermektedir. Tirebolu çayı en meşhur çay çeşitlerinden biridir. Ayrıca fındık bahçeleri ile fındık üretimi de yaygın olarak yapılmaktadır. Kaliteli çay ve kaliteli fındık üretimi yoğun olarak yapılan Giresun’da, doğal bal ve pekmez üretimi ile de meşhurdur. Yemyeşil ormanlarında kestane ağacı çiçeğinden bal üretimi yapılmaktadır. Yöreye özgü dut ağaçlarından elde edilen dut ve karadut meyvesi kullanılarak doğal yöntemlerle dut pekmezi yapılmaktadır. Geziniz sırasında Karadeniz mutfağının eşsiz lezzetlerini tatmadan Giresun’dan ayrılmayınız. Giresun mıhlaması, karalahana çorbası, karalahana sarması, Karadeniz pidesi, hamsi pilavi, laz böreği, tel kadayıf, sütlaç bunlardan sadece bir kaçıdır.

Giresun gezinizde yaşadığınız eşsiz deneyimi kalıcı hale dönüştürmek ve zihninizde canlılığını taze tutmak için Giresun hatırası hediyelikler alabilirsiniz. Yaşadığınız eşsiz deneyimi sevdiklerinizle paylaşabilir, onlarında mutlu olmasını sağlayabilirsiniz.

Giresun’da hediyelik eşya olarak tercih edebileceğiniz geniş bir yelpazeye sahiptir. Giresun'a özgü hediyelikler; Giresun temalı magnetler, Giresun temalı açacak çeşitleri, Giresun balı ve pekmezi, Tamzara dokuması, çay ve fındık gibi ürünlerdir. Giresun hediyelik eşya evi sevdiklerinize hediyelik alternatifleri bakacağınız bir yerdir. Giresun hediye dükkanından magnet, açacak, anahtarlık, kupa, ayna, biblo, çini ürünler, dokuma ürünler gibi hediyelikler bulabilirsiniz. Giresun hediyeleri olarak çay, fındık, bal ve pekmez gibi yiyecek ürünleri hediyelik paketlenmiş olarak tercih edebilirsiniz. 

Myros.com online alışveriş sitesini ziyaret ederek Giresun temalı hediyelik eşya çeşitlerini inceleyebilirsiniz. Kaliteli ve özgün tasarım magnet, açacak gibi hediyelik alternatiflerini değerlendirebilir, sevdiklerinize güvenle satın alabilirsiniz. Ayrıca işletmelerinizde sergilemek için toptan alım imkanından yararlanabilir, istediğiniz sayıda ve çeşitlilikte toptan alışveriş yapabilirsiniz. Myros’un kişiye özel tasarımla birleştirdiği Giresun temalı hediyelik ürünlerden sipariş verebilir ve işyerlerinizde sergileyebilirsiniz.

1. Giresun Temalı Magnet

Giresun’dan meşhur hediyelikler olarak çeşitli rengarenk magnet hediyelik eşyalardan alabilirsiniz. Giresun temalı kaliteli ve özel tasarlanmış magnetleri, metal dolap ve buzdolaplarının üzerinde aksesuar olarak kullanabilirsiniz. Yöreye özgü farklı renk ve boyutlarda birçok magnet çeşidini bulabilir ve sevdiklerinize hediye olarak götürebilirsiniz. Myros.com sitesinden kaliteli ve Giresun temalı özgün tasarım magnet ürün çeşitlerini inceleyebilir, güvenli toptan alışveriş imkanından yararlanabilir. İşletmelerinizde sergilemek için satın alabilirsiniz. 

2. Giresun Temalı Açacak

Giresun’dan alınacak hediyelik ürünlerden de biri rengarenk açacak çeşitleridir. Giresun temalı hediye açacak ürünlerden farklı renk ve boyutlarda bulabilirsiniz. Açacak hediyelikleri ev, araba ve ofisleriniz için alabilir, şişelerin kapaklarını açmada kullanabilirsiniz. Myros.com sitesini ziyaret ederek Giresun’un temalı açacak hediyelik ürünleri inceleyebilir, az sayıda veya toptan olarak online alışveriş imkanından güvenle yararlanabilirsiniz. Kaliteli ve özgün tasarım açacak ürünleri geziniz dönüşünde sevdiklerinize hatıra kalması için götürebilirsiniz.

3. Giresun Balı

Giresun balı yöreye özgü kestane ağaçlarından elde edilmektedir. Giresun balı yaz aylarında yakın çevredeki daha çok kestane ağacı çiçeklerinden üretilmektedir. Giresun balı yoğun kıvamı ve tadı ile şifa kaynağı olduğuna inanılmaktadır. Bu yöreye özgü balı geziniz sırasında her yerde bulabilirsiniz. Giresun balını özel paketlenmiş hediyeliklerle sevdiklerinize hediye olarak da götürebilirisiniz.

4. Giresun Pekmezi

Giresun pekmezi dut ağaçlarının meyvesinden yapılmaktadır. Giresun’da Şebinkarahisar ilçesinde dut ağaçlarından doğal yollarla yapılarak elde edilen dut pekmezi yörenin en meşhur şifa kaynağı yiyecekleri arasında yer almaktadır. Dut pekmezi Giresun’un diğer ilçelerinde de yapılmaktadır. Tirebolu ilçesinde de sıklıkla yapılan dut pekmezi, yörenin geçim kaynağı ürünleri arasındadır.  Giresun’un dut pekmezini tadabilir ve sevdiklerinize özel paketlenmiş haliyle hediye olarak yanınızda götürebilirsiniz.

5. Tamzara Dokuması

Giresun Şebinkarahisar ilçesi Tamzara mahallesinde 200 yıllık tarihi geçmişe sahip dokuma kumaşı ile meşhur olmuştur.  Bölgede yetiştirilen keten ile dokunan tamzara dokuması el işçiliği ile tezgahlarda dokunmaktadır. Tamzara dokuması pamuk ve keten iplikler kullanılarak çeşitli renk ve desenlerde yapılan kumaşların el dokuması ürünleridir. Tamzara dokuması yapılarak; perde, havlu, kumaş, masa örtüsü, yatak odası takımları , çeşitli örtüler gibi ürünler el işçiliğiyle dokunmaktadır. Dokuma tezgahları ile daha çok kadınlar tarafından dokunan bu ürün yörenin en meşhur özellikli dokuması olarak yaygındır ve çeşitli yerlere satışı yapılmaktadır. Giresun’da her yerde karşınıza çıkan el dokuması Tamzara dokuma ürünlerden hediyelik olarak satın alabilir, sevdiklerinize bu özel dokuma ürünlerden hatıra olarak götürebilirsiniz.

6. Çay

Giresun çayı bölgenin iklimsel özellikleri nedeniyle kendine has tadı ve kalitesi ile meşhur olmuştur. Tirebolu ve Eynesil ilçelerinde yoğun olarak yapılan çay hasadı fabrikalara aktarılarak satışa sunulmaktadır. Yıllık büyük miktarda çay üretimi yapılmaktadır. Giresun çayı olarak meşhur olmuş ve kalitesi açısından da sıklıkla tercih edilen bir üründür. Giresun’da çay üretimi konusunda 10 tane fabrika ile üretim ve paketleme işlemleri yapılmaktadır. Giresun çayı tadı ve yöreye özgü aroması açısından sıklıkla tercih edilmektedir. Geziniz sırasında çay bahçelerini ziyaret edebilir, yöreye özgü hediyelik çay çeşitlerini inceleyebilir, evinize ve sevdiklerinize çay paketlerinden satın alabilirsiniz. 

Giresun'un İlçelerine Göre Hangi Hediyelikler Alınabilir?

Giresun 16 tane ilçesi ile gezilecek özgün yerlere sahip bir şehirdir. Giresun gezinizi ilçelere uğramadan tamamlamayınız. 8 ilçesinin sahile kıyısı vardır, diğer ilçeler ise iç kesimlerde yer almaktadır. Giresun Tirebolu ilçesi tarihi ve doğal güzellikleri ile meşhurdur. Tirebolu Kalesi ve Bedrama Kalesi ziyaret etmeniz gereken yerlerden birkaçıdır. Karadenize kıyı olan ilçe plajı ile sıklıkla yaz aylarında ziyaretçi almaktadır. Karadeniz mutfağı ile meşhur yöreye özgü yiyecek lezzetler bulabileceğiniz bu ilçede, magnet, kale biblo, anahtarlık, açacak, fındık, çay gibi hediyelikler almadan ayrılmayınız. Giresun Bulancak ilçesi sahil kesiminde yer alan ve yayları ile doğa turizmi açısından meşhur olan bir ilçedir. Buradan fındık, çay, magnet, açacak, anahtarlık, gibi hediyelikler alabilirsiniz. Şebinkarahisar, tarihi ve doğal güzellikleri ile meşhur bir ilçedir. Tarihi kalesi, Taşhanlar ve Meryem Ana Manastırı gezilecek birkaç yerden sadece bazılarıdır. Şebinkarahisardan rengarenk çeşitli magnetler, anahtarlıklar, açacak ürünler, ayna, çanta, cüzdan gibi hediyelik ürünler alabilirsiniz. Ayrıca Tamzara dokuması ile yapılan örtü, perde, giyim eşyası, yatak odası takımı gibi hediyelik çeşitlerinden sevdiklerinize satın alabilirsiniz. Çamoluk ilçesi, dağ turizmi ve yamaç paraşütü yapmak isteyenlerin uğrak noktası olan bir yerdir. Çamoluk ilçesine özgü magnetler, anahtarlıklar, açacaklar, fındık, çay, bal, pekmez gibi hediyelikler alabilirsiniz.

Giresun'da Hediyelik Eşya Satan Yerler Nelerdir?

Giresun’da hediyelik eşyalarınızı Myros.com adresini ziyaret ederek, hediyelik ürün çeşitlerini inceleyebilir, güvenle alışveriş yapabilirsiniz. Giresun temalı hediyelik çeşitlerini kaliteli ve özel tasarımlarla satın alabilirsiniz. Myros’un toptan alışveriş imkanından yararlanarak uygun fiyatlarla alım yapabilirsiniz. İşletmelerinizde sergilemek ve satışını yapmak için Myros’un Giresun temalı özel tasarım hediyelik çeşitlerini inceleyebilir ve güvenle satın alabilirsiniz.

Giresun Temalı Hediyelik Eşyalar Toptan Nasıl Satın Alınır?

Giresun hediyelik eşya toptancılarından Myros’un toptan hediyelik eşya ürünlerini işletmeleriniz için satın alabilirsiniz. Myros.com sitesini ziyaret ederek hediyelik çeşitlerini inceleyebilir, toptan olarak istediğiniz sayıda ve çeşitlilikte sipariş verebilir ve güvenle online alışveriş imkanından yararlanabilirsiniz. Ayrıca Giresun temalı hediyelikleri özel tasarım siparişlerinizle birleştirebilir, dükkan ve çarşılarınızda sergilemek için toptan satın alabilirsiniz. 

Giresun'da Gezilecek Yerler Nelerdir?

Giresun’da gezilecek birçok nokta vardır. Aşağıda listedeki gezilecek yerlere uğramadan gezinizi noktalamayınız:

 

  • Giresun Kalesi

  • Giresun Teleferik

  • Giresun Fındık Bahçeleri

  • Giresun Müzesi

  • Kulakkaya Yaylası

  • Giresun Adası

  • Bedrama Kalesi

  • Kuzalan Şelalesi

  • Mavi Göl

  • Sis Dağı

  • Şebinkarahisar Meryem Ana Manastırı

  • Şebinkarahisar Kalesi

  • Tirebolu Kalesi

  • Seyyid Vakkas Türbesi

  • Şahin Kayası

Giresun'da Ne Yenir?

Giresun’u ziyaret ettiğiniz zaman mutlaka yöreye özgü geleneksel mutfak lezzetlerini tatmalısınız. Aşağıda yöreye özgü lezzetler yer almaktadır:

 

  • Mıhlama

  • Bohça Mantı

  • Karadeniz pidesi

  • Haşlama

  • Fındık

  • Balık çeşitleri

  • Karalahana Çorbası

  • Karalahana Dolması

  • Tel kadayıf

  • Laz Böreği

  • Turşu Kavurması

  • Pezik

  • Görele Pidesi

  • Hamsi Pilavı

  • Hamsi Böreği

  • Sütlaç

  • Karadeniz Fasulye

  • Pancar Çorbası

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.