myros-popup.jpg (663 KB)
Fethiye'den Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

Fethiye'den Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

04 Nisan 2022

Fethiye Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinin içinde yer almaktadır. Fethiye yamaç paraşütü gibi aktivitelere ev sahipliği yapar ve adrenalin severleri doğasıyla buluşturur. Bu şehir, eşsiz doğası ve güzelliği sebebi ile yerli, yabancı ziyaretçilerin dikkatini çeker ve yoğun talep bulunmaktadır. Bu talep doğrultusunda Fethiye bölgesinde hediyelik eşya ürünleri alanında birçok çeşit geliştirmiştir. Fethiye hediyelik eşya alanında deri ürünleri, el ve dokuma sanatı, süs eşyaları öne çıkmaktadır. Hediyelik eşya tercih ederken el dokuması halı ve kilimler, çuvallar, heybeler, örtüler, şifalı otlar, şaraplar, şekerler gibi bir çok çeşitin yanında  buzdolabı magnetleri, anahtarlıklar, çaylar, peştamal, keşan, çay kolonyası, fındık, hasır iskemle ve bal çeşitleri de mevcuttur. Tatil dönüşü veya ziyaretlerinizde sevdiklerinize, arkadaşlarınıza, misafirlerinize, anne, baba ve akrabalarınıza Fethiye'ye özgü çeşitli hediyeler alabilirsiniz. Çeşitli renk, ağırlık ve boyutta olan bu hediyelik eşyalar herkese hitap edebilecek türdeki ürünlerdir. Fethiye'ye özel hediyeleri tercih ederken kişinin zevkini, yaşını ve tarzını göz önünde bulundurarak birbirinden değerli eşsiz hediyelik eşyalar verebilirsiniz. Ev, işyeri, ofis, araba, banyo, mutfak, çalışma alanı gibi mekan farketmeden Fethiye hediyelik eşya ürünlerini kişiye uygun veya dekorasyon alanına uyum sağlayacak ürünleri tercih ederek hediye edebilirsiniz.

1. Fethiye Temalı Magnet

Fethiye temalı magnetler çeşitli boyutta, ağırlıkta ve görünümlere sahiptir. Fethiye temalı magnetler seramik, cam, ahşap ve metal gibi malzemelerden üretilmektedir. Fethiye'ye özgü magnet çeşitleri gitar, çapa, dümen, kaşık, yelkenli, demlik, şişe, balon, şapka, kalp, sörf, hayvan figürleri, bisiklet ve açacak şeklinde üretilmiştir. Fethiye magnetlerinin arkasına yapıştırılan mıknatıs sayesinde demir ve çelik gibi alanlara tutturularak kullanılan ürünler genellikle mutfakta ve buzdolabı üzerinde karşımıza çıkar. Yapım aşamasında oldukça dikkatli üretilen bu ürünü her alanda kullanmak mümkündür. Myros Fethiye temalı magnetleri ürünelerini hediyelik eşya satan dükkanlardan veya direkt Myros’tan almak mümkündür. Magnetleri aile bireylerine, akrabalara ve sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.

2. Fethiye Temalı Sabun

Fethiye temalı sabun ürünün ağırlığı 100 gram civarında olmaktadır. Birbirinden farklı renkte ve desende üretilen sabunlar hamamda ve banyoda kullanıma uygundur. Fethiye temalı sabunu koymak için üretilen metal kutu sayesinde sabunlar kurumaz ve herkese hediye edilebilir bir vaziyette satışa sunulur. Metal kutulu Fethiye temalı sabunu Myros bayilerinde  ya da internet sitesinden temin edebilirsiniz. 

3. Fethiye Temalı Anahtarlık

Ev, işyeri, ofis ve araba anahtarlarını taşımak ve bir arada bulundurmak amacı ile birbirinden farklı şekilde ve renkte anahtarlık yapılmaktadır. Şehir ve hayvan temalı anahtarlık yanında çeşitli şekiller kullanılarak her kişiye uygun tarza anahtarlik modeli üretilmiştir. Nazar boncuklu, resimli, kalpli, saatli ve bayraklı şeklindeki üretilen metal anahtarları her yaşa ve her kişiye hediye olarak verilebilir. Fethiye temalı anahtarlıkları Myros’un bayilerinden ve internet sitesinden alabilirsiniz.

4. Fethiye Çayı 

Kendine özgü kokusu ve tadı ile dilden dile dolaşan Fethiye çayı vücuttaki toksinleri atmanızı sağlar. Her damak tadına uygun olan Fethiye çayı demleme usulü ile tüketilmektedir. Günlük kullanıma uygun olan bu çayı farklı tad seven kişilere hediye olarak alabilirsiniz. Fethiye'nin meşhur pazar ve çarşılarından alabileceğiniz bu ürünü aktardan da alabilirsiniz.

5. Peştemal,Keşan

Peştemal ve Keşan ürünler dokuma bezlerden oluşmaktadır. Hamamda ve çalışırken giyilen kıyafetlerin kirlenmemesi için kullanılan ürünler belden sarılarak ayak hizasına kadar inen ürünlerdir. Geçmiş yıllarda da kullanılan peştamal ve keşanlar günümüzde de kullanılmaktadır. Anne, baba, akraba dahil herkese hediye edilebilecek bu ürünleri Fethiye hediyelik eşya dükkanları aracılığı ile temin edebilirsiniz. 

6. Çay Kolonyası

Ferah ve serinleten kokusu ile karşımıza çıkan çay kolonyası oldukça hafif bir kokuya sahiptir. Çay özlerinden elde edilmesi sebebi ile kaliteli ve hoş kokulu  bu ürünü evde, arabada ve teninizde kullanabilirsiniz. Fethiye'de oldukça yaygın olarak kullanılan bu ürünü alerjisi ve astım hastası olmayan herkese hediye olarak alabilirsiniz. Parfümeri ve kozmetik mağazalarından çay kolonyası alabilirsiniz. 

7. Fındık

Kalp sağlığı için önemli olan bir kuruyemiş çeşidi olan fındık, doyurucu özelliğinin yanı sıra bir çok çeşide ve faydaya da sahiptir. Kavrulmuş, çiğ ve kabuklu şeklinde tüketilebilen fındıklar sert yapıda bir üründür. Oldukça lezzetli olması sebebi ile çerezlerde ve tatlılarda kullanılmaktadır. Sunumları süslemek için de kullanılan fındıkların kullanım alanları oldukça fazladır. Fındığı misafirlerinize ikram edebileceğiniz gibi sevdiklerinize de hediye olarak verebilirsiniz. Fındık ve fındık çeşitlerini kuruyemiş reyonlarında temin edebilirsiniz. 

8. Karakovan Balı

Karakovan balı dışarıdan hiçbir müdahale ve desteği olmadan sadece arıların girebileceği kadar yer açılarak yapılan tatlı ve lezzetli üründür. Çeşitli çiçeklerden alınan özler sayesinde oldukça sağlıklı olan Karakovan balları bağışıklık sistemini de kuvvetlendirmektedir. Karakovan balını sofrada, tatlı yapımında kahve ve süt gibi içecekleri tatlandırmak amaçlı kullanılabilir. Fethiye’den ne hediye alınır diye düşünüyorsanız, kaliteli ve özel olan bu ürünü şeker ve alerji sorunu olmayan herkes için satın alabilirsiniz. 

9. Anzer Balı

Anzer balı bölgeye özel arılar tarafından yapılan en kaliteli bal çeşitidir. Farklı tat ve kokuya sahip anzer balı oldukça kaliteli ve sağlık açısından yararlı bir üründür. Anzer balı her yaşa ve her kişiye hediye olarak alınabilecek bir üründür. Özellikle sporla uğraşan kişilerin tercih ettiği bu ürünü atletizm, futbol, basketbol, yüzme, voleybol, dağcılık ve bisiklet yarışı gibi daha fazla efor harcayan kişilere hediye de edilebilir.

10. Hasır İskemle

Özel el işçiliği ile tek tek örülen hasır iskemle özenli ve dikkatli bir çalışma gerektirmektedir. Ev, cafe ve işyeri dahil her yerde kullanılan hasır iskemleler ergonomik ve taşınabilir özelliği bulunur. Çok ağır olmayan hasır iskemleyi cafe ve restoran işleten kişilere, evlenenlere ve farklı biz tasarım oluşturmak isteyen tanıdıklarınıza hediye edebilirsiniz. Mobilya mağazalarından hasır iskemle ürününü alabilirsiniz. 

Fethiye'nin İlçelerine Göre Hangi Hediyelikler Alınabilir?

Fethiye bölgesinde yaşayan ve ziyarete gidenler ilçelerine özgü hediye tercih edebilir. Fethiye Ölüdeniz, Kemer ve Seki ilçeleriyle bilinmektedir. Diğer ilçeleri ise Çamköy, Çiftlik, Eşen, Göcek, Kadıköy, Karaçulha, Karadere, Kumluova, Yeşilüzümlü'dür. Yeşilüzümlü ve Karaçulha'da dokuma ile yapılan hediyeler, Fethiye anısı olarak emer, Ölüdeniz ve Seki'den anahtarlık, nazar boncuğu, kalem, kupa, Çamköy ve Çiftlik'ten sabun gibi özel hediyeler alabilirsiniz. Her ilçeye özgü Fethiye hediyelik eşya ile sevdiklerinize vererek özel olduklarını hissettirebilirsiniz

Fethiye'de Hediyelik Eşya Satan Yerler Nelerdir?

Fethiye bölgesinde hediye almak isteyen kişiler Myros ve hediyelik eşya satışı gerçekleştiren market ve mağazalardan alabilir. Birçok çeşitin bir arada olması sebebi ile seçenekleri değerlendirmek için, güvenilir ürünler sunulması ve kaliteli hizmetin olması sebebi ile Myros hediye satış mağazasını tercih edebilirsiniz. Ayrıca Myros üzerinden kolaylıkla siparişler oluşturabilir ve kısa sürede ürünlerinize kavuşabilirsiniz. Aldığınız bu ürünler Fethiye hatırası olarak eviniizn baş köşesini alabilir.

Fethiye Temalı Hediyelik Eşyalar Toptan Nasıl Satın Alınır?

Fethiyeden hediyelik ne alınır diyenler ve istediği ürünlerden birden fazla sayıda almayı düşünen kişiler daha uygun fiyatlar için toptan alışveriş seçeneğini tercih etmelidir. Sipariş verebilmek için öncelik olarak istediğiniz ürüne karar vermeniz gerekmektedir. İstenilen hediyeye karar verdikten sonra önde gelen Fethiye toptan hediye satıcılarından Myros’un internet sitesinden toptan üye olabilirsiniz. Üyeliğiniz onaylandıktan Myros’dan seçtiğiniz ürünleri belirttiğiniz miktara göre hesaplayarak uygun fiyatlarla satın alabilrsiniz. Siparişin onaylanmasının ardından özenli ve kaliteli çalışma gerçekleştirilerek en kısa sürede Fethiye temalı hediyelik eşyalar istediğiniz adrese gönderilir.  

Fethiye'de Gezilecek Yerler Nelerdir?

Fethiye’de gezilecek yerler şunlardır:

  Kelebekler Vadisi

  Kayaköy

  Ölüdeniz

  Saklıkent Milli Parkı

  Yeşil Vadi

  Çalış Plajı

  Tlos Antik Kenti

  Katrancı Koyu Tabiat Parkı

  Gizlikent Şelalesi

  Likya yolu

  Kral mezarları

  Telmessos Antik Tiyatro

  Sidyma Antik Kenti

  Afkule Manastırı

  Letoon

  Pınara Antik Kenti

  Gemiler Koyu ve Gemiler Adası

  Oniki Adalar

  Dalyan

  Patara

  Cezayirli Cami

  Kaplıcalar

  Fethiye Kalesi

  Oyuktepe Koyları

Fethiye'de Ne Yenir?

Fethiye’de yenilebilecek yemekler şunlardır:

  Babadağ Keşkeği.

  Ölemeç Çorbası

  Çiriş Otu Yemeği

  Leğen Böreği

  Sarı Ot Kavurması

  Zeytinyağlı Enginar

  Et Kapama.

  Bulgurlu Domates.

  Bulgurlu Patlıcan.

  Silcan Otu Kavurması

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.