myros-popup.jpg (663 KB)
Eskişehir'den Alınacak Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

Eskişehir'den Alınacak Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

10 Mart 2022

Eskişehir geçmişten bugüne kadar Anadolu üzerinde geçiş güzergahı olarak bir çok farklı uygarlık altında varlığını sürdürmüştür. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bunlar; Frigya, Bizans, Anadolu Selçukluları ve son olarak da Osmanlı İmparatorluğu’na ev sahipliği yapmıştır. Eskişehir, konumu, doğal güzellikleri ve tarihten gelen birçok eseri ile gezenleri kendine hayran bırakan bir yapıya sahiptir.

Türkiye’de İç Anadolu Bölgesinde yer alan Eskişehir, Türkiye'nin en kalabalık illeri arasında yirmi beşinci sırada yer almaktadır. Şehrin doğal güzellikleri ve ortasından geçen Porsuk Çayı ile görenlerini kendine hayran bıraktıran bir yapıdadır. Eskişehir’de aynı zamanda Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesinin bulunmasından dolayı öğrencilere hitap eden bir kent konumundadır. Eskişehir UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirası Başkentliği ve Türk Dünyası Kültür Başkenti ünvanlarını 2013 yılında almıştır. Eskişehir turistik yapısı, tarihi eserleri ve doğal güzellikleri açısından mutlaka gezip deneyimlenmesi gereken güzellikte bir şehirdir. Ayrıca gezerken sevdiklerinize birçok farklı hediyelik alternatifleri bulacağınız bir yerdir.

Eskişehir hediyelik eşya ne alınır veya  Eskişehir hediyelik eşyalarda neleri var diye araştırma yaptığınızda karşınıza birçok hediyelik ürünler çıkacaktır. Eskişehirden alınabilecek hediyelik eşyalar olarak; magnet, ayna, anahtarlık, küllük, çini veya seramik hediyelik ürünler, özel tasarlanmış cam objeler, çömlek ürünler, biblolar, cüzdan, çanta, dekoratif ürünler gibi seçenekleriniz çoğunluktadır. Ayrıca geleneksel ve yöresel zengin mutfağı ile yiyecek ürünler konusunda sizi doyuracak çeşitliliğe sahiptir.

Eskişehir'in neyi meşhur hediyelik eşya ürünleri diye baktığınızda ilk olarak karşınıza Eskişehir Odunpazarı hediyelik eşya dükkanları çıkar. Buradan birçok hediyelik eşya Eskişehir temalı tasarlanmış ürünler karşınıza çıkar. Eskişehir'de hediyelik eşya seçerken, sıkıntı yaşamayacağınız bir yerdir. Kendinize ve sevdiklerinize birçok hediyelik ürünler alabileceğiniz geniş bir yelpazeye sahiptir. 

Eskişehir hediyelik eşya mağazalarından olan Myros'tan kişiye özel tasarım hediyelik ürünleri bulabilir ve temalı Eskişehir hediyelik eşya ürünleri kendinize ve sevdiklerinize özel yaptırabilir, kalıcı ve farklı hediyelik alma şansını yakalamış olursunuz. Ayrıca Myros'tan güvenle online alışverişinizi yapıp özel temalı Eskişehir hediyelik ürünlerinden satın alabilirsiniz.

Eskişehir'e özgü hediyelikler olarak gezerken karşınıza çıkan ürünleri değerlendirebilir ve yöreye özgü yapılan geleneksel çömlek, cam üfleme işçiliği ile yapılan objeler, çini özel ürünler gibi ürünleri hediyelik olarak alabilir; yöresel yiyecek çeşitleri olarak; leblebi tozlu kurabiye, met helvası, çibörek, balaban köfte gibi yöresel lezzetleri tadabilirsiniz. Eskişehir’e özgü hediyelik almadan ve yöresel lezzetlerini tatmadan gezinizi noktalamayın.

Eskişehirin meşhur ürünleri olarak, aşağıda açıklaması yapılan hediyelik ve yöresel yiyecek ürün çeşitleri; Eskişehir temalı magnet, ayna, anahtarlık, çini işlemeli küllük çeşitleri, Sorkun çömleği, met helvası, cam objeler, leblebi tozlu kurabiye gibi hediyelik alternatifleri tercih edebilirsiniz.

1. Eskişehir Temalı Magnet

Eskişehir özel hediyelik eşya alternatifleri olarak araştırma yaparken karşınıza çıkan seçenekleri, sevdiklerinizin hoşuna gidecek şekilde değerlendirebilirsiniz. Magnet ürünleri dekoratif amaçlı olarak buzdolaplarının üzerine veya metal dolapların üzerine asabilirsiniz. Ayrıca magnet koleksiyonu yapan tanıdıklarınız için hediyelik olarak ilk tercihiniz olabilir. Magnet taşıması kolay ve yer kaplamayan ürünler oldukları için sıklıkla tercih edilmektedir. Ayrıca Eskişehir temalı hediyelik magnet ürünlerini Eskişehir’de birçok çarşı ve dükkandan satın alabilirsiniz. Ayrıca online alışveriş hediyelik magnet satışı yapan sitelerden güvenli alışveriş yaparak kaliteli ve özel ürün seçeneklerini değerlendirerek alışveriş yapabilirsiniz.

2. Eskişehir Temalı Ayna

Eskişehir’e özgü olarak tasarlanmış özel hediyelik ürünler alarak, buraya özgü anılarınızın canlı kalmasını sağlayabilirsiniz. Alacağınız alternatifler arasında hediyelik eşya Eskişehir’in görsel fotoğrafı yer alan ayna seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Üzerinde Eskişehir Odunpazarı evleri olan hediyelik aynaları çantanızda ve aracınızda taşıyabilir kişisel ihtiyaçlarınız için her zaman kullanabilirsiniz. Aynı zaman sevdiklerinize hediye olarak tercih edebileceğiniz bu cep aynların taşıması kolay ve yer kaplamayan sizi yormayacak, estetik görünüşlü ve anlamlı bir hediyelik olacaktır. Kaliteli görsel baskı ve tasarımı ile güvenle tercih edebileceğiniz bir üründür. Eskişehir'e özgü bu ürünü çarşı ve dükkanlardan alabilirsiniz. Ayrıca online alışveriş yapacağınız toptan alışveriş imkanı sunan siteleri inceleyebilir hediyelik ürünlerinizi uygun fiyatlara alabilirsiniz.

3. Eskişehir Temalı Anahtarlık

Eskişehir’i gezip gördükten sonra, şehrin dokusuna uygun hediyelik arama ve bulma telaşına kendinizi kaptırabilirsiniz. Kendine özgün, eşsiz güzellikleri ile geleneksel ve modern dokuyu bir arada tutan bu güzel şehri deneyimlerken, Eskişehir temalı anahtarlık ürünlerini hatıra ve hediyelik olarak tercih edebilirsiniz. Anahtarlarınızı bu şehrin özgün dokusuyla süsleyip, anılarınızda hep canlı kalmasını sağlayabilirsiniz. Anahtarlarınızın için taşıma kolaylığı sağlayacak Eskişehir temalı anahtarlık ürününü sevdiklerinize hediyelik olarak güvenli alabilirsiniz. Çarşı ve dükkanlarda bulabileceğiniz çeşitli Eskişehir görselleri olan anahtarlıkları aynı zamanda online satış imkanı sağlayan sitelerden de alabilirsiniz. 

4. Eskişehir Temalı Küllük

Eskişehir’e özgü ürünler arasında özel el işçiliği ile yapılan çini küllük çeşitleri vardır. Çeşitli renk ve tasarım seçenekleri ile çarşı ve dükkanlarda, çini motifli Eskişehir yazılı küllükler karşınıza çıkacaktır. Eskişehir temalı küllükler renk çeşitliliği ile ev ve ofislerinizde kullanabilirsiniz. Ayrıca dekoratif amaçlı olarak kullanabileceğiniz çini kabartmalı küllükleri sevdiklerinize güvenle hediye olarak alabilirsiniz. Sigara içerken kullanılan bu ürünü, özellikle sigara tiryakisi arkadaşlarınıza hediye olarak tercih edebilirsiniz. Online alışveriş yaparak sitemizden bu hediyelik ürünlere ulaşabilirsiniz.

5. Sorkun Çömleği

Eskişehir'in nesi meşhur hediyelik eşyaları arasında Sorkun çömleği dikkat çekmektedir. Yöreye özgü olarak Sorkun köyünde yapılan bu çömlekler geleneksel kültürün yansıması olarak değer kazanmış ve günümüzde hala özelliğini korumaya çalışmaktadır. Eskişehir'e bağlı bir köy olan Sorkun köyü, gencinden yaşlısına kadar hepsi çömlek işçiliği ile uğraşmaktadır. Evlerde yapılan çömlekler herkes tarafından bilinmekte ve özellikle tercih edilmektedir. Atalarından kalma çömlek işçiliği ile, otantik yöntemlerle toprağa şekil vererek yapılan bu zanaatten köy halkı geçimini sağlamaktadır. Çömlek dönen çarkta şekil verilerek bir dizi işlemden sonra pişirme yapılarak hazır hale getirilmektedir. Bu yöresel çömlek ürünlerini bölgeye özgü hediyelik olarak satın alabilir ve sevdiklerinize hediye götürebilirsiniz. Sorkun çömleğini şehir merkezinde çarşılarda bulabileceğiniz gibi Sorgun köyünü ziyaret ederek çömlek yapımına tanık olabilir ve hediye olarak oradan da satın alabilirsiniz. Evleriniz dekoratif amaçlı olarak veya mutfağınızda kullanabilirsiniz.

6. Met Helvası

Eskişehir'in meşhur yöresel tatlı çeşitlerinden biri olan ve pişmaniye tadını andıran lifli içeriği ile met helvasıdır. Met helvası yöreye özgün tadı ile pişmaniyeden farklı olarak şekil ve dağılma özelliğine sahiptir. Met helvası pişmaniyeye göre daha sert bir yapıya sahiptir. Pişmaniye gibi dağılma özelliği olmayan met helvası yedikçe ağızda dağılır ve lezzetli bir tat bırakır. Met helvası adını met (çubuk) ve aşık kemiği ile birlikte oynanan bir sokak oyunundan almaktadır. Geleneksel bir geçmişe dayanan met çekme helvası oynanan met oyunundan sonra yapılmaktadır. Eskişehir’in uzun kış gecelerinde eğlence halinde yapılıp yenen bir tatlı çeşididir. Helvanın içeriğinde un, yağ, şeker, limon ve su kullanılarak lifli bir şekil alarak, çubuk şeklinde yuvarlak olarak hazırlanmakta ve yatay olarak kesilerek şekil verilen bir şekerleme türüdür. Eskişehir Met helvası olarak yöresel ve geleneksel bir tat olmasının yanında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edilerek ve coğrafi bölgesel işaret olarak kullanılmaktadır.

7. Cam Objeler

Eskişehir hediyelik ne alınır diye araştırma yaptığınızda karşınıza çıkan ürünlerden biride çeşitli renk ve desenlerde görebileceğiniz cam obje ürünleridir. Eskişehir cam işçiliği konusunda öne çıkan bir şehirdir. Özel olarak işçilik ve tasarım ürünleri ile üretilen bu hediyelik ürünler görenleri kendine hayran bırakan ve alma isteği uyandıran çeşitliliktedir. Cam ürünleri dekoratif amaçla kullanabileceğiniz gibi sevdiklerinize hediye olarak alabileceğiniz otantik tasarım ve farklı renk çeşitliliğine sahip, estetik görünümlü, obje ürünlerdir. Bu ürünler kullanacağınız yerin havasını değiştirecek güzellikte ve kalitededir.

Cam objeler tarihi geçmişe sahip ürünler olarak, Osmanlı zamanından günümüze kadar gelmiştir. Cam ustalarının ellerinden özel işçilikle çıkan bu sanat eseri ürünlerin nasıl yapıldığını Eskişehir’de Cam Üfleme Atölyesini ziyaret ederek izleyebilirsiniz. Ayrıca Eskişehir’de Odunpazarı'nı gezerken bu ürünlerin birçok farklı çeşidine rastlayabilir ve sevdiklerinize hediye olarak, hem de evinize dekoratif amaçlı obje olarak satın alabilirsiniz.

8. Leblebi Tozu Kurabiyesi

Eskişehir neyi meşhur hediyelik; yiyecek ürünler olarak, leblebi tozu kurabiye size alternatif bir tatlı olabilir. Yöresel enfes bir lezzet olan bu tatlı, birçok dükkanda karşınıza çıkabilir. Eskişehir’de gezerken veya tatil yaparken mutlaka bu lezzeti tatmadan ayrılmayın. Leblebi tozu kurabiyesi, leblebinin toz haline getirilerek hamura karıştırılması sonucu elde edilen bir tatlı türüdür. Bir bardak çayın yanında zevkle yiyebileceğiniz bu atıştırmalık kurabiyeleri sevdiklerinize hediye olarak götürebilirsiniz. Çarşı ve dükkanlarda karşınıza çıkan bu tatlıyı  tatmadan ve alamadan gezinizi tamamlamayınız.

Eskişehir'in İlçelerine Göre Hangi Hediyelikler Alınabilir?

Eskişehir hediyelik eşyalar konusunda, merkez ve ilçelerinde birçok ürün bulabilir ve alabilirsiniz. Tarihi dokusu ve yöreye özgü güzellikleri ile zevkle gezeceğiniz Eskişehir, ilçeleri açısından zengin güzelliklere ve yöresel ürün çeşitliliğine sahiptir. Eskişehir’in 14 ilçesi vardır. Bunlardan en meşhur ilçesi Odunpazarı ilçesidir. Tarihi çarşısı ve doğal güzellikleri ile ünlüdür. Buradan çok çeşitli hediyelik; anahtarlık, magnet, cam objeler, cüzdan, takı, kupa, ayna, biblo, çini ürünler gibi eşyalar alabilirsiniz. Mihalıççık ilçesini ziyaret ederek buradan Sorkun köyüne uğrayabilir çömlek işçiliğini izleyebilir ve yöreye özgü otantik çömlek ürünlerden alabilirsiniz. Tepebaşı ilçesi şehrin tarihi ve turistik yerlerinden biridir. Buraya özgü hediyelik ürünler olarak; anahtarlık, magnet, ayna gibi hediyelikleri tercih edebilirsiniz. Han ilçesi ise antik kenti ve Midas Yazılı Kaya Anıtı ile tarihi açıdan zengin bir mirasa sahip yerdir. Burayı tarihi eserleri görmek için ziyaret edebilir ve sevdiklerinize buraya özgü çeşitli hediyelik ürünler; magnet, kupa, anahtarlık, ayna, çini ürünler vs. alabilirsiniz. İnönü ilçesinde yer alan İnönü Kalesini ziyaret edebilir ilçe de gezerken rus mimarisinin örneklerine şahit olabilirsiniz. Kaleye özgü tasarlanmış çeşitli obje, biblo, anahtarlık, magnet gibi ürünler satın alabilirsiniz. Eskişehir’in daha gezilecek ve görülmesi gereken ilçeleri çoğunluktadır. Bu ilçeleri geziniz sırasında ziyaret edebilir, tarihi ve doğal güzelliklerini deneyimleyebilirsiniz. Ayrıca bu ilçelere ve Eskişehir’e özgü, birçok hediye alabileceğiniz dükkan, çarşı, mağazaları ziyaret edebilirsiniz. Buralardan veya online alışveriş yapacağınız Eskişehir’e özgü hediyelikler alabileceğiniz sitelerden sevdiklerinize hediye alabilir ve hatıra olarak götürebilirsiniz.

Eskişehir'de Hediyelik Eşya Satan Yerler Nelerdir?

Eşkişehir’de hediyelik eşya ürünleri, satın almak için birçok alternatif alışveriş yerleri olan bir şehirdir. Burada çarşı, dükkan ve mağazalardan hediyelik ürünleri bulunan ve online alışveriş imkanı sunan Myros'dan ve çok çeşitli hediyelik ürünleri satın alabilirsiniz. Toptan üye olarak Eskişehir temalı özel ve kaliteli tasarım ürünleri firmanız için özelleştirebilir ve güvenle satın alabilirsiniz. Bu sayede Myros'un zengin ürün çeşitliliğinden yararlanabilirsiniz.  Bireysel olarak websiteden satın alma imkanı sayesinde ürünleri seyahatinizde yanınızda taşımak zorunda kalmayacak ve Myros’un size sunduğu hızlı teslimat ve güvenli ambalaj paketlemesi ile taşıma yükünden kurtulacaksınız. Sitedeki hediyelik ürünleri inceleyip ona göre değerlendirerek, güvenle satın alabilirsiniz.

Eskişehir Temalı Hediyelik Eşyalar Toptan Nasıl Satın Alınır?

Eskişehir hediyelik eşya toptancılarından olan Myros'tan hediyelik ürünler satın alabilirsiniz. Toptan alışveriş imkanıyla Eskişehir hediyelik eşyalarını toptan olarak satın alabilir tarihi çarşı ve dükkanlarda sergileyebilirsiniz. İstediğiniz tasarımları bize aktarabilir ve elinize ulaştığında mağazanızda müşterilerin ilgisine sunabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.