myros-popup.jpg (663 KB)
Ereğli'den Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

Ereğli'den Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

24 Mart 2022

Zonguldak iline bağlı Karadeniz bölgesinde yer alan Ereğli ilçesi Karadeniz Ereğlisi olarak bilinmektedir. Türkiye sınırları içerisinde üç tane Ereğli ilçesi vardır. Bunları birbirine karıştırmamak gerekir. Bunlar; Konya Ereğli, Marmara Ereğli ve Zonguldak Ereğli ilçeleridir. Karadenize kıyısı olan bir tek Zonguldak Ereğlidir.

Zonguldak ilçeleri ile birçok gezilecek yerlere sahiptir. Yöreye özgü tarihi eserleri, kültürel özellikleri ve doğal güzellikleriyle eşsiz bir gezi deneyimi yaşayacağınız bir şehirdir. Zonguldak gezinizde Zonguldak’a özgü birçok geleneksel el emeği ve özel işçilikle yapılan, farklı birçok hediyelik ürünler karşınıza çıkacaktır. 

Zonguldak merkez ve ilçelerindeki çarşılar ile meşhurdur. Zonguldak Devrek Çarşı meşhur çarşılardan biridir. Özellikle Devrek bastoncular çarşısı geziniz sırasında ziyaret etmeniz gereken yerlerden biridir. Devrek çarşısında baston yapımına tanık olabilir ve çeşitli baston hediyelikler bulabilirsiniz. Zonguldağın meşhur şeyleri arasında Devrek bastonu ilk sıralarda yerini almaktadır.

Zonguldak Karadeniz Ereğlisi, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile meşhur olmuş bir ilçedir. Özellikle Karadenize kıyısı olan ve plajları ile ünlü olan Ereğli ilçesi, her yıl ziyaretçi akınına uğramaktadır. Doğal güzellikleri, Karadenizin eşsiz manzarası ve yemyeşil ormanları ile doğa severlerin uğrak noktasıdır. Ayrıca Karadeniz kıyısı boyunca uluslararası niteliklere sahip tersanelere de ev sahipliği yapan Ereğli konumu itibariyle önemli bir bölgededir. Zonguldak gezisinde mutlaka uğramanız gereken ilçelerden biridir. Karadeniz mutfağının eşsiz lezzetlerini burada tadabilir ve gezinizi farklı yemek lezzetleri tadarak keyifli bir hale dönüştürebilirsiniz. Ereğli’nin meşhur lezzetleri olarak: bal, reçel, Ereğli pidesi, macar sarması, malay, dolaman güveç, kayısılı yemeği gibi birçok lezzeti tadabilirsiniz.

Ereğli’nin masmavi denizi, kumsalları, eşsiz doğası ve konaklama imkanları ile keyifli ve muhteşem bir gezi deneyimi yaşayacaksınız. Ereğli’de yaşadığınız eşsiz gezi deneyiminizi hafızanızda canlı tutmak ve sevdiklerinizle bu deneyiminizi paylaşmak için Ereğli'nin meşhur ürünlerinden hediyelik olarak alabilirsiniz. 

Ereğli elpek bezi üretimi ile de meşhurdur. Ereğli’de el emeği ile üretilen elpek bezlerinde çeşitli ürünler yapılarak satılmaktadır. Birçok kadının geçim kaynağı olan elpek bezi ürünleri Ereğli çarşılarında görebilirsiniz. Elpek bezi düzen adı verilen el dokuma tezgahlarında keten ve pamuk ipliği kullanılarak üretilmektedir. Elpek bezinden çeşitli renkte ve desenlerde şallar, masa örtüleri, peçetelikler, çeşitli çeyiz ürünleri, havlu, gömlek ve çanta gibi el emeği ürünler dokunmaktadır.

Ereğli'ye özgü hediyelikler olarak; çeşitli rengarenk magnetler, anahtarlıklar, aynalar, açacak çeşitleri, elpek bezi hediyelikler, baston, ahşap ürünler, madenci heykelleri, çini ürünler, biblolar, kupa, havlu, fındık, yöresel reçel, kestane balı gibi hediyelik ürünler satın alabilirsiniz. Ereğli gezinizi tamamlamadan önce sevdiklerinize ve kendinize hatıra kalması için çeşitli hediyelik alternatiflerini değerlendirebilir ve özel tasarım hediyelikler satın alabilirsiniz. 

Zonguldak temalı ve Ereğli temalı hediyelikleri Myros.com alışveriş sitesini ziyaret ederek Ereğli’ye özgü hediyelik eşya çeşitlerini inceleyebilir, kaliteli ve özel tasarım hediyelikleri online satış imkanından yararlanarak satın alabilirsiniz. Ayrıca Myros.com sitesini ziyaret ederek kişiye özel tasarımlar oluşturabilir, Ereğli temalı hediyelik ürünlerle tasarımlarınızı birleştirebilir, sevdiklerinize kalıcı ve özgün hediye alma şansını yakalamış olursunuz. İşletmelerinizde sergilemek ve ziyaretçilerinize satışını yapmak için toptan alım yapabilir ve uygun fiyat imkanından yararlanabilirsiniz. Aşağıda yer alan Ereğli’ye özgü hediyelik çeşitlerini inceleyebilirsiniz.

1. Ereğli Temalı Ahşap Magnet

Ereğli’nin neyi meşhur hediyelik diye baktığınızda karşınıza Ereğli temalı özel tasarım magnet ürünleri çıkacaktır. Ereğli’ye özel tasarlanmış magnet hediyelikleri taşıması kolay ve yer kaplamayan özellikleri açısından tercih edebilirsiniz. Rengarenk farklı tasarımlarda Ereğli temalı magnetleri, magnet koleksiyonu yapan arkadaşlarınıza ve sevdiklerinize hediye olarak alabilirsiniz. Hediyelik magnetler dekoratif amaçlı olarak farklı alanlarda kullanılabilirsiniz. Myros.com sitesini ziyaret ederek farklı renk ve çeşitlerde magnet ürünlerini inceleyebilir ve hediye olarak satın alabilirsiniz. Ayrıca işletmelerinizde satışını yapmak ve sergilemek için toptan alım yapabilir ve güvenle alışveriş imkanından yararlanabilirsiniz.

2. Baston

Ereğli’ye özgü baston ustaları tarafından el işçiliği ile yapılan el emeği bastonlar meşhurdur. El emeği farklı motifler işlenerek yapılan bastonlar, baston ve baston sapı farklı malzemeler kullanılarak yapılmaktadır. Baston için kullanılan ağaçlar özenle seçilmekte ve üzerine titizlikle işlemeler yapılmaktadır. Zonguldak'ın neyi meşhur diye araştırma yaptığınızda Zonguldak bastonu karşınıza çıkar. Ancak baston işçiliği asıl Devrek ilçesinde yapılan Devrek bastonu olarak farklı özellikleriyle meşhur olsada Devrek bastonu Ereğlili baston ustaları tarafından da özellikli olarak yapılmaktadır. Hediyelik olarak bastonları, farklı işlemeli çeşitleri ile satın alabilir, baston kullanan büyüklerinize hediye olarak götürebilirsiniz.

3. Yöresel Reçel

Ereğli’ye özgü kiraz ağaçlarının beyaz kiraz meyvesi ile yapılan beyaz kiraz reçeli en meşhur reçeller arasındadır. Doğal yöntemler kullanılarak yapılan beyaz kiraz reçeli lezzeti ve aroması ile tatmanız gereken lezzetler arasındadır. Ayrıca Ereğli çilek reçeli de yöreye özgü meşhur olmuş bir reçel çeşididir. Ereğli’de yetişen organik çileklerden doğal yöntemler kullanılarak yapılan çiçek reçeli lezzeti ve aroması ile farklı bir tattır. Kahvaltıların vazgeçilmezi olarak sıklıkla tüketilmektedir. Vişne, yaban mersini, kara erik reçelleri de yöreye özgü reçel çeşidi olarak karşınıza çıkacaktır. Zonguldak nesi meşhur reçelleri diye baktığınızda; vişne, yaban mersini, kara erik, çilek reçeli ve beyaz kiraz reçelini konserve şeklinde kutularda doğal üretilmiş haliyle bulabilir ve hediye olarak yanınızda götürebilirsiniz. Yöreye özgü bu lezzetleri tatmadan gezinizi noktalamayınız.

4. Kestane Balı

Zonguldak Ereğli’nin nesi meşhur diye baktığınızda karşınıza doğal kestane balı çıkacaktır. Kestane balı Ereğli’de kestane ağaçlarının haziran ayında açan çiçeklerinden elde edilmektedir. Yöreye özgü doğal ve kaliteli aroması ile diğer bal çeşitlerinden ayrılmaktadır. Özellikle yoğun kıvamı ile lezzet kalitesi açısından sıklıkla tercih edilen kestane balı, şifa amaçlı olarak da alınmakta ve tüketilmektedir. Kestane balını Ereğli’de ve Zonguldak’ın her yerinde rahatlıkla bulabilir ve hediye olarak da yanınızda götürebilirsiniz.

Ereğli'de Hediyelik Eşya Satan Yerler Nelerdir?

Ereğli’de hediyelik eşya satan yerler olarak Myros’un online alışveriş mağazasını ziyaret edebilir, hediyelik çeşitlerini inceleyebilirsiniz. Myros’un Ereğli temalı kaliteli ve özel tasarım hediyelik ürünlerinden güvenle online satın alabilirsiniz. Ayrıca özel tasarımlar oluşturarak toptan sipariş verebilir, işletmelerinizde sergileyebilir, toptan alışveriş yapabilirsiniz.

Ereğli Temalı Hediyelik Eşyalar Toptan Nasıl Satın Alınır?

Ereğli hediyelik eşya toptancılarından Myros’un Ereğli’ye özel tasarlanmış hediyelik çeşitlerini inceleyebilirsiniz. Myros.com adresini ziyaret ederek Ereğli temalı hediyelik eşyaları kaliteli ve özel tasarımlarla toptan üye olarak satın alabilir ve uygun fiyat avantajı elde edebilirsiniz. İşletmelerinizde sergilemek ve satışını yapmak için toptan sipariş verebilir, güvenli alışveriş yapabilirsiniz. 

Ereğli'de Gezilecek Yerler Nelerdir?

Ereğli’de gezilecek yerler aşağıda listelenmiştir:

  • Ereğli Kalesi

  • Cehennemağzı Mağaraları

  • Danaağzı Tabiat Parkı

  • Ereğli Müzesi

  • Orhan Gazi Cami

  • Osman Tepe

  • Radar Piknik Alanı

  • Gazi Alemdar Gemisi Müzesi

  • Tarihi Su Kemeri

  • Tarihi Aliağa Hamamı

  • Fakıllı Mağarası

  • Halit Paşa Cami

  • Ereğli Plajları 

Ereğli'de Ne Yenir?

Ereğli mutfağına özgü yiyecek çeşitleri aşağıda yer almaktadır:

  • Ereğli Pidesi

  • Macar sarması

  • Uğmaç Çorbası

  • Malay

  • Bayram Tiridi

  • Kabuklu Fasulye

  • Beyaz Baklava

  • Pumpum Çorbası

  • Pırasalı Mancar

  • Cizleme

  • Cevizli Kömeç

  • Beyaz Kiraz Reçeli

  • Calla

  • Uzun Kabak Yemeği

  • Dolaman Güveç 

  • Kayısılı Yemeği

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.