myros-popup.jpg (663 KB)
İzmir Efes' den Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

İzmir Efes' den Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

18 Nisan 2022

Akdeniz’deki kadim uygarlıkların en büyük ve görkemli antik kentlerinden biri olan İzmir Efes antik kenti, olağanüstü mimarisi, ihtişamlı tapınakları, kütüphanesi, tiyatrosu, hamamı ve Efes felsefe okulu ile ünlüdür. Efes Antik Kenti kalıntıları, dünyanın yedi harikasından biri olan Artemis Tapınağı, Efes Harabeleri, Ayasuluk Tepesi ve Selçuk olarak tanımlanan dört bölgede sekiz kilometrelik oldukça geniş bir alana yayılır. Dünyadan ve ülkenin her yerinden, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Efes hediyelik eşya ürünleri, bu ziyaretçiler için, Efes antik kenti tarihi dokularını taşıyan antik yapılar, sütunlar, heykellerden esinlenerek tasarlanmış tüm kategorilerdeki ürünler ve yöresel eşyaların tamamını kapsar.

Antik çağlarda dünyanın en önemli uygarlık, kültür, bilim ve sanat merkezlerinden olan Efes, Ege Denizi kıyılarında bir liman şehri olarak M.Ö. onuncu yüzyılda kurulmuştur. Roma Devletinin Asya eyaletlerinin başkenti ve tüm yolları ile binalarının tamamen mermerden yapıldığı ilk şehir olan Efes Antik Kenti, bir liman şehri olmanın avantajı ile ticari, siyasi, kültürel gelişmeler sağlayarak bölgenin en varlıklı yerleşim yeri olmuştur. Efes antik kentinde bulunan kütüphane, Büyük İskenderiye Kütüphanesi ve Anadolu’daki Bergama kütüphanelerinden sonra antik dönemlerde, dünyanın en büyük üçüncü kütüphanesi olarak kabul edilmektedir. Kanun kitapları, mahkeme kayıtları, ticari arşivlerin yanında, binlerce kitabın ve yazılı kaynağın bulunduğu, hem kütüphane, hem de mezar anıtı olan Celcius Kütüphanesi, filozof Herakleitos, hekim Soranos, ünlü rüya tabircisi Artemidoros, şair Callinos ve Hipponaks, hekim Soranos, Zenodotos,  ve Rufus gibi birçok ünlü kişileri yetiştirmiştir. Yüzlerce yıl hizmet veren kütüphane, ünlü Efes Okuluna da kaynaklık yapmıştır. Varoluş felsefesine değişim ve çatışma kavramlarını kazandıran,  tez antitez teoremindeki zıtlıkların birliği ile diyalektiğin babası kabul edilen Anadolu filozoflarından Herakleitos, bu okuldan çıkan en önemli düşünürlerdendir. Efes antik kenti tarihi eserleri arasında en ünlüsü kuşkusuz Artemis Tapınağı’dır. Diana Tapınağı olarak da bilinen, antik çağların mermerden yapılan ilk tapınağı olan Artemis Tapınağı, Lidya kralı Croesus tarafından Artemis'e ithafen yaptırılmıştır. Mitolojideki en büyük tanrıçalardan biri olan Artemis, Zeus kızı, Apollon ’un ikiz kız kardeşidir. Saf ışık ve Ay tanrıçası olarak da anılan Artemis’in sunağının yüzü bu nedenle batıya dönüktür. Ev ve orman tanrıçası olarak da bilinir ve vahşi doğa, avcılık, okçulukla, bölgede varlıkları ile efsanelere konu olan savaşçı ve doğa koruyucusu Amazon Kadınları ile de ilişkilendirilir. Orion takımyıldızının hikâyesine varana kadar tarihteki birçok efsanede Artemis’e yer verilmiştir. Ancak, Anadolu Efes hediyelik eşya tasvirlerinde yay taşımayan Artemis, başında ve boynundaki meyve salkımları, dört sıra halinde göğüsleri, eteklerindeki çiçekleri ile baharın müjdecisi, doğurganlığın ve doğadaki tüm bereketin sembolü olan bir ana tanrıçayı simgeler. 

Bazı efsanelere göre Amazon adıyla bilinen savaşçı kadınlar tarafından kurulduğu düşünülen Efes Antik Kenti, her biri ihtişamlı bir sanat eseri niteliğinde olan Celcius Kütüphanesi, Yamaç Evleri, Antik Tiyatro, Kral Yolu ve Artemis Tapınağı ile insanlık tarihinin günümüze ulaşan en güzel anıtsal miraslarından biridir. Deniz kıyısında bir liman kenti olarak kurulan Efes, zamanla nehirlerin getirdiği alüvyonların limanı doldurması nedeniyle denizden uzaklaşmıştır.  Efes antik kenti, kuruluşundan iki bin beş yüz yıl sonrasında denizden dokuz kilometre içeride bulunmaktadır. Kentin sokaklarında yürürken bu tarihi aklınızda tutarsanız, yüzlerce yıl boyunca geçen binlerce mevsimin sonrasında, dimdik ayakta duran ve sizi ağırlayan çok yaşlı yapıların mühendisliğine, sanatçılığına hayran kalırsınız. Kendinizi Efes antik kenti hikâyesi içinde caddelerde, sokaklarda dolaşırken kütüphanede, tiyatroda yapılan etkinliklere her an katılacakmış gibi hissedersiniz.

Artemis’in güneş ışınlarının gölgesi, dönüş zamanınızı hatırlattığında kendinize bir anı, sevdiklerinize Efes’e özgü hediyelikler götürmeyi unutmayın. Efes Antik Kent temalı magnet, kartpostal, heykel, biblo, anahtarlık, ayna, cüzdan, kupa ve Meryem Ana eli ve Meryem Ana figürleri, Efes antik kenti hediyelik eşya içinde bulunan müze girişlerinde , Selçuk ilçesi ve İzmir merkezindeki hediyelik dükkânlarında kolaylıkla alabileceğiniz ürünlerdir.

1. Efes Temalı Kupa  

Dolunayın ve güneşin tüm ışıklarını üzerinde toplayan tanrıça Artemis tapınak heykeli, Efes antik kentinde bulunan kütüphane olan Celcius sütunlarının desenleri, seramik üzerine serigrafi ile dekorlama yapılarak üretilmiştir. 82 mm eninde ve 90 mm yüksekliğindedir. Yolculuğunuzun en etkileyici temaları ile kaplı Efes temalı kupa ürünleri sevdikleriniz için en güzel hediyelerdendir. 

2. Efes Temalı Magnet 

Efes antik kenti desenleri ile plastik, ahşap, metal, epoksi üzerine ultraviyole dijital baskı ile dekorlama yapılarak üretilen magnetlerin boyutları 4 cm ile 10 cm arasındadır. Kendinize ve dostlarınıza alacağınız, zengin desen çeşitleri ve canlı renklerle üretilmiş Efes temalı magnetler en pratik hediye tasarımlarındandır.

3. Efes Temalı Cüzdan   

Suni deri üzerine Efes antik tiyatro, Efes antik kentinde bulunan kütüphane, Artemis figürünün dijital baskı ile dekorlama yapılarak üretilir. Pasaport, kimlik, para taşıma için kullanılabileceği gibi kadınların makyaj çantası olarak da tercih edeceği cüzdanlar, 113 mm ve 80 mm boyutlarındadır. Kendinize ve sevdiklerinize Efes antik kenti tarihi içinden bir parça olarak alabileceğiniz Efes temalı cüzdan çeşitleri en kullanışlı hediyelerdendir.

4. Efes Temalı Anahtarlık      

Dijital baskı ile metal, epoksi malzeme üzerine Efes antik kenti hikâyesi içinden karma desenlerle tekli ya da salkım şeklinde üretilir. Çoğunlukla yuvarlak, dikdörtgen, kalp  gibi formlarda bulabileceğiniz anahtarlık boyutları 4 cm ile 10 cm arasında değişmektedir. Efes tarihinden görüntülerin harmanlandığı Efes temalı anahtarlıklar, dostlarınızın ve sevdiklerinizin ellerinin altından eksik etmeyeceği, en pratik ve anlamlı hediyelik ürünlerdendir.

5. Efes Temalı Ayna   

Dünyanın yedinci harikası olan Artemis Tapınağı antik kalıntılarının görüntüleri ile metal ve epoksi üzerine ultraviyole baskı tekniği uygulanarak dijital dekorlama yapılıp üretilen, kalp, kare ve yuvarlak formlarda bulabileceğiniz aynaların boyutları 6 cm ile 7 cm arasındadır. Ay tanrıçasının saf ışıklarını sevdiklerinize hediye edebileceğiniz Efes temalı ayna ürünleri en anlamlı Efes hediyelik eşya türlerindendir.  

6. Meryem Ana Figürleri    

Selçuk sınırlarında bulunan Bülbül dağı eteklerindeki Meryem Ana Evi, engelli hayatı yaşayan Alman bir rahibenin rüyasından yola çıkılarak bulunmuştur. Rüyadaki yerin Efes’te olduğu düşünülerek kazı işlemleri yapılmış ve ev ortaya çıkarılmıştır. Meryem Ana Evi içinden mum satın alıp yakarak dua edebilirsiniz. Mabedin dışında ziyaretçilerin dileklerinin bulunduğu metrelerce uzunluğundaki dilek duvarına dileklerinizi asabileceğiniz, bahçesinde meyve ağaçları ve çiçeklerle  dolu mekanın, iyileştirme gücü olduğuna inanılan bir çeşmesi de vardır. Hristiyanların Hac olarak nitelendirdikleri kutsal bir mekân olarak kabul edilen Meryem Ana Evi girişindeki hediyelik eşya mağazasından ve Selçuk, Şirince, İzmir çarşılarından Meryem Ana Figürleri bulunabilir. Kutsal objeleri seven yerli ve yabancı dostlarınız için en anlamlı Efes hediyelik eşyalarıdır.   

Efes' de Hediyelik Eşya Satan Yerler Nelerdir?  

Efes antik kenti hediyelik eşya ürünleri Efes’in çevre bölgelerinde bulunan hediyelik eşya alışverişi yapılabilecek dükkânlar içinde satılan magnetler, Efes ve Meryem Ana figürleri, dekoratif pano, biblolar, heykeller ve aynalardan oluşur. Efes hediyelik eşya dükkânları, geziniz sırasında müzelerden, dükkânlardan hediyelerinizi seçerek satın almanızı sağlasa da, gezinin yoğunluğundan fırsat bulup alamayabilirsiniz. Böyle zamanlarda, kaliteli tasarım, malzeme ve işçiliği ile Myros Efes temalı hediyelik eşya ürünlerinin kataloglarında bulunan hazır ürünlerden ya da özelleştirilebilen çeşitlerden, anı fotoğraflarınızla kendi tasarımlarınızı oluşturduğunuz eşyalardan seçim yapabilirsiniz. Zengin çeşitliliğe sahip Efes hediyelik eşya ürünlerini, tekli ya da karma sipariş vererek, güvenle satın alabilirsiniz.

Efes Temalı Hediyelik Eşyalar Toptan Nasıl Satın Alınır?         

Türkiye’nin ve dünyanın her köşesinden insanların ilgisini çeken Efes antik kenti, her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan önemli bir turistik bölgedir. Yılda ortalama bir buçuk milyon turistin ziyaret ettiği Artemis Tapınağı, Ayasuluk Tepesi, Meryem Ana Evi, Efes ve Selçuk harabeleri bölgelerine tarihi ve kültürel geziler için talep her geçen gün artmaktadır. Müzeler, konaklama tesisleri ve yerel dükkânlarda satılan hediyelik eşyalar için yapılacak kurumsal alışverişler, Efes hediyelik eşya toptancılarından alınabilir. İhtiyacınız olan, tüm kurumsal alışverişleriniz için Türkiye’nin her yerinden, Myros Efes hediyelik eşya ürünleri seçeneklerinden sipariş vermek için bayi girişini kullanabilirsiniz.

Efes' de Gezilecek Yerler Nelerdir?   

Uygarlığın en eski yerleşkelerinden olan Efes Antik Kenti oldukça büyük bir gezi alanıdır. Bu nedenle, rahatlıkla gezebilmek ve inceleyebilmek için birkaç saatinizi, detayları seven meraklı bir gezginseniz tüm gününüzü ayırmanız gerekebilir. Kentteki bütün cadde ve sokaklar birbirini dik olarak kesecek şekilde, Miletli Hippodamos'un bulduğu Izgara Plana göre inşa edilmiştir. Efes Antik Kenti içindeki uzun yürüyüşünüzün  önemli durakları aşağıda listelenmiştir:

  • Artemis Tapınağı

  • Tiyatro

  • Celsus Kütüphanesi

  • Meryem Ana Evi

  • Yedi Uyurlar (Ashab-ı Kehf)

  • İsa Bey Camii.

  • Hadrian Tapınağı

  • Domitian Tapınağı

  • Serapis Tapınağı

  • Meryem Kilisesi

  • St. Jean Bazilikası ‘ndaki Yuhanna' nın mezarı.

  • St. Jean Bazilikası

  • Yukarı Agora ve Bazilika:

  • Oktagon

  • Senato (Odeon - Bouleterion)

  • Prytaneion (Belediye Sarayı)

  • Mermer Cadde

  • Memmius anıtı.

  • Domitianus Meydanı

  • Domitianus Tapınağı

  • Pollio Çeşmesi ve hastane

  • August Kapısı

  • Magnesia Kapısı (Üst Kapı) ve Doğu Gymnasiumu

  • Herakles Kapısı

  • Mazeus Mitridatis (Agora Güney) Kapısı:

  • Odeion meydanı Anıtsal Çeşme

  • Traianus Çeşmesi

  • Heroon

  • Peristilli Yamaç Evler ve hamam

  • Büyük Tiyatro

  • Saray Yapısı, Stadyum Caddesi, At nalı biçimindeki Stadyum ve Gymnasium

  • Tiyatro Gymnasiumu

  • Tarihi Hamam ve Tuvalet ( Tarihteki ilk kanalizasyon ve altyapı mühendisliği)

  • Arcadiane Liman Caddesi

  • Dört Havari Anıtı 

  • Liman Gymnasiumu ve Liman Hamamı

  • Yuhanna Kalesi

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.