myros-popup.jpg (663 KB)
Doğal Sabun Çeşitleri Nelerdir?

Doğal Sabun Çeşitleri Nelerdir?

25 April 2022

Doğal sabun, tamamen doğal ürünler kullanılarak yapılan, içeriğinde hiçbir kimyasal madde bulunmayan sabunlara verilen isimdir. Sabun yapımında kullanılan malzemelerin hepsinin doğal yollarla elde edilmesi önemlidir. Herhangi bir zararlı hiçbir etkisi olmayan, kimyasal, koruyucu ve renklendirici içermeyen sabunlarda doğal sabun olarak tanımlanabilir. Ayrıca sabun içeriğindeki maddeler; bitki, çiçek, doğal yağ, süt, bal gibi doğadan elde edilen maddeler olması önemlidir. 

Sabunlar, asırlardır hayatın her alanında temizleme kültürünün baş elemanları olarak kullanılmaktadır. Ancak içerik yönüyle kimyasal ve suni maddeler kullanıldığı için insan sağlığı açısından zararlı olduğu tespit edilmiştir. Yapılan birçok araştırma, kozmetik ve temizleyici ürünlerde kullanılan kimyasal maddelerin birçok olumsuz yönünü ortaya koymaktadır. Her geçen gün yeni zararları ortaya çıkan suni ürünler artık güvenilirliğini yitirmiştir. Günümüzde doğaya ve doğal ürünlere rağbet her geçen gün artmaktadır. İnsan sağlığını olumlu yönde etkileyen, derinlemesine temizlik sağlayan ve bakım yapan, ürünlere yönelim sağlık açısından önemlidir. Doğal sabunlar, kimyasalın etkisinden kurtulmak isteyenlerin ve doğal ürün kullanmak isteyenlerin en çok tercih ettiği ürünlerden biridir. 

Doğal sabunlar, hijyen ve temizlik kültürünün en önemli parçası olarak günümüzde önemi anlaşılan mucizevi ürünlerden biridir.

Doğal sabun faydaları kullanıldığı alana ve kullanım amacına göre değişiklik gösterecektir. Doğal sabunlar; cilt temizliği ve bakımında, saç temizliği ve bakımında, ev temizliğinde, mobile temizliğinde, çamaşır temizliğinde, beyaz eşya temizliğinde ve daha bir çok alanda kullanılmaktadır. Doğal sabunlar, içinde yer alan doğal yağ ve bitki çeşidine göre faydaları değişiklik göstermektedir. 

Doğal gül sabunu faydaları; cildi nemlendirir, cildi güzelleştirir, cildi sıkılaştırır, cildi yeniler, ferahlık hissi verir, cildi derinlemesine temizler, gözenekleri sıkılaştırır.

Doğal tuz sabunu; doğal madenlerden çıkarılmış, mineral açısından zengin, kaya tuzu ve saf tuz rafine edilmeden önce sabun haline getirilerek kullanılmaktadır. İçerisinde 80 adet mineral bulunan tuz sabunu, oldukça sağlıklı bir sabun çeşididir. Ciltte kötü koku oluşumunu engeller, cildi derinlemesine temizler, cildi sıkılaştırır, cilt rahatsızlıklarını iyileştirir, cildi onarır, saçta kepek oluşumunu önler ve bakterileri yok eder. 

Saç temizlik ve bakımı için saça özel besleyici yağlar içeren doğal saç sabunu çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Doğal saç sabunları saçı besler, kırıkları onarır, saçı canlandırır, hacim kazandırır, kimyasalların etkisini yok eder, derinlemesine temizler, saçı gürleştirir, saç diplerini güçlendirir ve kepek oluşumunu önler. 

Doğal kalıp sabunlar çamaşır temizliğinde, mobilya temizliğinde, cam silerken ve beyaz eşya temizliğinde kullanılmaktadır. Özellikle halı ve yüzey temizliğinde sıklıkla tercih edilmektedir. Derinlemesine temizlik sağlayan doğal kalıp sabunları, kimyasal temizleyiciler yerine güvenle ev temizliğinde kullanabilirsiniz. 

Doğal sabunla ilgili en çok merak edilen soruların başında doğal sabun nasıl anlaşılır sorusu gelmektedir. Doğal sabunlar içeriğinde hiçbir kimyasal kullanılmaz, rengi ve kokusu itibariyle doğal olduğu anlaşılabilir. Bu nedenle güvenilir üretim yapan yerlerin sabunlarını tercih etmek önemlidir. 

Doğal sabun çeşitleri, kullanım alanlarına göre birçok yarar sağlamaktadır. Cilde en iyi gelen doğal sabunlar; zeytinyağlı sabun, lavanta sabun, keçi sütlü sabun, eşek sütü sabun, kükürtlü sabun gibi birçok doğal sabun çeşidinden cildiniz için en uygun olanını güvenle seçebilirsiniz. Cilt için önerilen doğal sabunların faydası cilt tipinize göre değişecektir.

Doğal sabun yapımı sabun içeriği bakımından önemlidir. Toplu üretimle doğal ürünler kullanılarak yapılan doğal sabun tercih edebilir veya evde el yapımı doğal sabunları kendinizde yapabilirsiniz. 

Günümüzde doğal sabunlar iyice yaygınlaştığı ve talebi arttığında dolayı doğal sabun markaları da çoğalmış, birçok farklı özellikte doğal sabun çeşitleri üretilmeye başlanmıştır. Her bitki için ayrı özelliklerde sabun çeşitleri üretilmekte ve doğal, yararlı içeriği sayesinde yoğun olarak kullanılmaktadır. Myros.com sitesini ziyaret ederek kaliteli üretim doğal sabun çeşitlerini inceleyebilir, güvenle online satın alabilirsiniz.

Doğal sabun çeşitleri ve özellikleri aşağıda ayrıntıları ile açıklanmıştır. Doğal sabun çeşitleri şu şekildedir:

  • Kabak Lifli Sabun 

  • Zeytinyağlı Sabun 

  • Lavanta Sabunu 

  • Keçi Sütlü Sabun 

  • Eşek Sütlü Sabun 

  • Bıttım Sabunu 

  • Defne Sabunu 

  • Kükürt Sabunu 

  • Yeşil Çay  Sabunu 

  • Aloe Vera Sabunu 

  • Yeşil Menengiç Sabunu 

  • Papatya  Sabunu 

  • Isırgan Sabunu 

  • Nane Sabunu 

  • Tarçın Sabunu 

  • Üzüm Çekirdeği Sabunu 

  • Orkide Sabunu 

  • Fesleğen Sabunu

1. Kabak Lifli Sabun 

Kabak lifli sabun, içeriğinde kabak lifi kullanılan soğuk sıkım yöntemiyle üretilen sabun türüdür. İçeriğindeki kabak lifi cilt için çok faydalı bir yapıya sahiptir. Kabak lifi, cilde masaj yaparak kan dolaşımını hızlandırır. Doğal kabak lifli sabun; yüz, el ve vücut için kullanılmaktadır. Kabak lifli sabun; sivilce, akneyi tedavi eder, cilt gözeneklerini açar, cildi rahatlatır, ölü hücreleri yeniler, kadınlarda göbek, bel, basen gibi bölgelerdeki yağlanmayı harekete geçirerek azaltır, ciltte oluşan batıkları yok eder, varisli bölgeleri azaltır ve selülitli bölgelere iyi gelir. Doğal peeling etkisi gösteren kabak lifli sabun, düzenli olarak yüz ve vücut için kullanılmalıdır. Özellikle batıklar için banyoda düzenli şekilde kabak lifli sabun kullanımı önerilmektedir. Kabak lifli sabun cilt üzerinde nemlendirme sağladıktan sonra dairesel hareketlerle istenilen bölgelere masaj yaparak uygulamak gerekir. Haftada 3-4 kez banyoda vücut için kullanabilir, yüz içinde haftada 3-4 gün düzenli kullanılmalıdır. Kabak lifli sabun kullandıktan sonra cildinizi mutlaka nemlendirmeyi unutmayınız. 

2. Zeytinyağlı Sabun 

Zeytinyağlı doğal sabun; içeriğinde yüzde yüz doğal zeytinyağı kullanılarak yapılan sabun türüdür. Doğal zeytinyağlı sabun, özellikleri itibariyle en çok kullanılan ve tavsiye edilen sabun çeşididir. Özellikle kuru ciltler için doğal sabun olarak zeytinyağlı sabunlar ilk sırada tavsiye edilmektedir. Zeytinyağlı sabun, yüz, saç ve vücut için sıvı sabun, duş jeli ve şampuan yerine güvenle kullanılabilir.  Zeytinyağlı sabun; cildi besler, derinlemesine temizler, cildi yeniler, ölü hücreleri yok eder, cilt rahatsızlıklarına iyi gelir, cildin nem dengesi sağlar, kırışıklıklara karşı koruyucudur, sivilce, siyah nokta ve akne tedavisinde etkilidir, saça bakım yapar, güçlendirir, canlandırır ve besler. Kullanım periyotları, kullanılan bölgeye göre değişiklik gösterecektir. Zeytinyağlı sabun, düzenli kullanımda istenilen sonuçları sağlayacaktır. Kullanmadan önce kullanılacak bölgenin nemlendirilmesi önemlidir. 

Doğal sabun yapımı kostiksiz olarak yapılan çeşidi zeytinyağlı sabunlardır. Zeytinyağlı sabunlar en güvenilir ve faydalı doğal sabun türüdür. Her türlü cilt rahatsızlığında ve bakımında gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. 

3. Lavanta Sabunu

Doğal lavanta sabunu; lavanta esansı ve yağı kullanılarak yapılan sabun çeşididir. Lavanta bitkisinin muhteşem kokusu ve rahatlatıcı etkisiyle sıklıkla kullanılan bir sabun türüdür. Lavanta sabunu yüz, saç ve vücut için kullanılır. Sıvın sabun, duş jeli ve şampuan yerine doğal lavanta sabunu güvenle kullanabilirsiniz. Lavanta sabunu; ciltteki sinir hücrelerini yatıştırır, rahatlatır, ferahlık hissi oluşturur, cildi yeniler,  ciltteki kötü kokuları giderir, cildi temizler, cilt sorunlarını giderir, cilt rahatsızlığını iyileştirir, sivilceyi yok eder, cilt yanıklarını tedavi eder, saçı onarır, güçlendirir, canlandırır, kepeği yok eder. Doğal lavanta sabunu günlük düzenli olarak yüz için, banyo sırasında vücut ve saç için kullanabilirsiniz. Lavanta sabundan istenilen faydanın sağlanabilmesi için düzenli olarak kullanım önemlidir. Kullanılacak bölgenin öncesinden nemlendirilmiş olması gerekir. 

4. Keçi Sütlü Sabun 

Keçi sütü sabunu doğal keçi sütü ve keçi sütü tozu kullanılarak üretilen sabun türüdür. Rengi ve kokusu itibariyle diğer sabunlardan farklılaşmaktadır. İçeriğindeki süt proteini sayesinde yüz, saç ve vücut için güvenle kullanabilirsiniz. Doğal keçi sütü sabunu; cildi besler, yeniler, kırışıklıklara karşı etkilidir, cildi canlandırır, sivilce, akne ve siyah nokta gibi şikayetleri giderir, egzama, sedef, mantar gibi cilt rahatsızlıklarını iyileştirir, cildin rengini açar, cilt lekelerini yok eder, cilt tonunu dengeler, saçı güçlendirir, kırıkları onarır, bakımını yapar, saç diplerini temizler ve kepek oluşumunu engeller. Keçi sütlü doğal sabun günlük olarak yüz için, banyoda saç ve vücut için düzenli bir şekilde kullanmak önemlidir. Kullanılacak bölgenin önceden nemlendirilmesi gerekmektedir. Doğal yöntemlerle yapılmış keçi sütlü sabunun günlük olarak kişisel temizlik bakım ihtiyaçlarınızı karşılamak için güvenle kullanabilirsiniz.  

5. Eşek Sütlü Sabun 

Doğal eşek sütlü sabun, eşek sütü, meşe ağacının külünün suyu, zeytinyağı ve sodyum karışımlarının kaynatılması sonucu elde edilen mucizevi bu sabun, protein, vitamin ve mineraller açısından zengin içeriğe sahip doğal bir sabun türüdür. Eşek sütlü sabun doğal maddeler kullanılarak üretilen cilt dostu ve doğa dostu olan bir sabundur. Eşek sütlü sabun; cilt bakımı yapar, cildi kirden arındırır, cildi besler, kırışıklıkları azaltır, cilt lekelerini açar, siyah nokta ve sivilceyi tedavi eder, kızarıklık, kaşıntı, egzama gibi cilt rahatsızlıkları üzerinde etkili iyileştirme sağlar, dermatolojik olarak cilt sağlığı açısından tavsiye edilen doğal bir sabun türüdür. Saçı besler, güçlendirir, saç dökülmelerini azaltır, saç diplerini temizler ve hücreleri yeniler. Eşek sütlü sabun düzenli olarak kullanmak gerekir. Cilt için günlük olarak yüz temizliğinde kullanılır ve duş jeli yerine banyoda kullanılabilir. Saç için saç yıkama periyodunuza göre iki güne bir kullanabilirsiniz. 

6. Bıttım Sabunu 

Doğal bıttım sabunu, Siirt bölgesinde menengiç adıyla yetişen doğal, aşılama yapılmamış yabani fıstıkın yağı kullanılarak yapılan ve hiçbir kimyasal madde içermeyen yüzde yüz doğal bir sabun türüdür. Bıttım sabunu; mucizevi etkileri ile harika besleyici özelliklere sahip doğal bir üründür. Cilt ve saç üzerinde yararlı olduğu kanıtlanmış ve uzun yıllardan beri gerek Siirt bölgesinde gerek diğer tüm bölgelerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bıttım sabunu; saçı besler, saçı büyütür, saçın beyazlarına karşı etkilidir, saça hacim kazandırır, saç diplerindeki kepek ve deri döküntülerini tedavi eder. Saç için en çok tavsiye edilen doğal sabunların başında yer alır. Cilt için derinlemesine temizlik sağlar, bakterilerden arındırır, cilde besler ve yeniler, cildi güzelleştirir ve yumuşaklık kazandırır, cilt rahatsızlıklarını tedavi eder, cilt lekelerine karşı iyi gelir. Bıttım sabunu düzenli olarak kullanmak önemlidir. Ayrıca saç ve vücut için banyo yapma periyotlarına bağlı olarak iki güne bir, yüz için ise günlük kullanım önerilmektedir. Bıttım sabunu kullanmadan önce kullanacağınız alanın ıslak olması önemlidir. Efsanevi özelliklere sahip bıttım sabunu güvenle saç ve cildinizde kullanabilir, günlük kişisel hijyen bakımınızı yapabilirsiniz.   

7. Defne Sabunu 

Defne sabunu, içeriğinde hiçbir kimyasal olmayan, defne bitkisinin yağı kullanılarak yapılan doğal bir sabundur. Akdeniz bölgesinde yaygın olarak yoğun üretilen defne sabunu, cilt ve saç için çok etkili doğal bir mucizedir. Defne sabunu, cilt üzerinde oluşan tüm hasarların tedavisinde kullanılmakatdır. Yüz ve vücut için kullanıma uygun olan defne sabunu, cildi yatıştırıcı etkiye sahiptir, sivilce, egzama, mantar, kaşıntı ve kızarıklık üzerinde iyileştirici etkiye sahiptir. Saç için doğal sabunların başında gelen defne sabunu, saç derisini besler, saç tellerini canlandırır, güçlendirir, saç diplerindeki istenmeyen rahatsızlıkları tedavi eder, yağlı saçlarda nem dengesi oluşturur, kuru saçlara nem kazandırır. Defne sabunu düzenli kullanım önemlidir. Yüz temizliği için günlük kullanabilir, saç ve vücut temizliği ve bakımı için iki günde bir veya banyo yapma sıklığına göre ayarlayabilirsiniz. Defne sabun antiseptik özelliği sayesinde alerjik reaksiyonlara karşı iyi gelir. Defne sabunu kullanmadan önce kullanılacak bölgeyi yıkamanız önemlidir. 

8. Kükürt Sabunu 

Doğal kükürtlü sabun, kükürt, doğal esansiyel kokular kullanılarak üretilen doğal bir sabun türüdür. Kükürtlü sabun içeriği, sayesinde antibakteriyel özelliklere sahiptir. Doğal bir temizleyici olmanın yanı sıra cilde bakım yapar, saçları canlandırır. Yağlı ciltler ve yağlı saçlara sahip olanlar için özellikle kullanımı tavsiye edilen kükürtlü sabun, muhteşem bir temizleyici ve arındırıcı özelliğe sahiptir. Kükürtlü sabun; cildi temizler, nem dengesi sağlar, cildi yeniler, cildi arındırır, gözenekleri açar, cilt lekelerini, yanıklarını, sivilceyi, akneyi tedavi eder, cilt sorunları şikayetlerini giderir. Saç için deriyi yeniler, saç diplerini temizler, saçı güçlendirir, nem dengesi oluşturur ve saçı uzatır. Kükürtlü sabun, muhteşem bir temizlik ve kişisel bakım sabunudur, Düzenli kullanım sağlanırsa istenilen yarar elde edilir. Kükürtlü sabunu yüz, saç ve vücut için kullanabilirsiniz. Kullanılacak bölgenin öncesinde yıkanması önemlidir.      

9. Yeşil Çay  Sabunu 

Yeşil doğal sabun, yeşil çay bitkisi kullanılarak üretilen, içerisinde hiçbir kimyasal barındırmayan doğal sabun türüdür. Yeşil çay bitkisinin antioksidan ve antienflamatuar özelliği sayesinde cilt üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Yeşil çaylı sabun, cildi yeniler, yaşlanmaya karşı koruyucudur, kırışıkları önler, cildi derinlemesine temizler, sakinleştirir ve ferahlık hissi verir, akne, sivilce, kızarıklık, kaşıntı gibi cilt rahatsızlıklarını iyileştirici etkiye sahiptir. Günlük olarak düzenli kullanım önemlidir. Yüz bakımı ve temizliğinde çevrenin zararlı etkisini en aza indirmek için, sabah akşam yeşil çay sabunu ile cildinizi yıkamanız önerilir. 

10. Aloe Vera Sabunu 

Aloe vera sabunu, doğal aloe vera bitkisi kullanılarak yapılan, içinde çeşitli doğal yağlar kullanılan çok faydalı bir doğal sabun türüdür. Aloe vera bitkisi, cilt ve saç üzerinde içeriğinde bulunan protein, vitamin ve bileşikler sayesinde onarıcı bakım yapmaktadır. Aloe vera ciltteki kollajen miktarını arttırarak cildin yenilenmesine yardımcı olur. Aloe vera sabunu, yüksek orada mineral ve su barındırdığı için cildin nem dengesinin oluşmasına yardımcı olarak, ciltteki sarkmaları önler. Antibakteriyel özelliği sayesinde, cilt ve saç üzerinde oluşan sivilce, kızarıklık ve kaşıntıyı iyileştirir. Cildi derinlemesine temizleme yaptığı için cilt nefes alır ve cilt gözenekleri açılır. Aloe vera sabunu doğal bir nemlendiricidir ve cilt kuruluğunu giderir. Yüz ve cilt için günlük temizlik ve bakım amacıyla kullanılabilir. Yüzünüze köpürterek uygulayın 2-3 dakika bekledikten sonra durulayabilirsiniz. 

11. Yeşil Menengiç Sabunu 

Yeşil menengiç sabunu, menengiç bitkisinin yabani fıstıkları kullanılarak doğal yollarla üretilen bir doğal sabun çeşididir. Menengiç bitkisi yörelere göre ismi değişse de genellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde yoğun olarak üretilmektedir. Cilt ve saç için oldukça yararlı olan bu bitki, sabunla birleşince mucizevi bir etkiye sahip olmaktadır. Bıttım sabunu ile karıştırılmaktadır. Ancak sadece aynı ağaçgil türüne ait oldukları için birbirine benzer özelliklere sahiptir. Yeşil menengiç sabun, cilt ve saç rahatsızlıklarının tedavsisin için özellikle tavsiye edilmektedir. Saç köklerini güçlendirir, saç dökülmesine ve kepeğe karşı önleyicidir, saçların parlak ve pürüzsüz olmasını sağlar. Vücut ve yüz için peeling etkisi gösterir, ölü derileri atar, cildi kurutmadan nemlendirir ve temizler, cilt rahatsızlıklarını tedavi eder, kaşıntı ve kızarıklıkları giderir, sivilce ve akneyi kurutur, yağlı ciltleri dengeler, cilt lekelerini tedavi eder, cilt gözeneklerini açar. Yeşil menengiç sabunu yüz için günlük olarak kullanabilir, saç ve vücut için iki güne bir şeklinde kullanabilirsiniz. 

 

12. Papatya  Sabunu 

Papatya sabunu, papatya çiçeği ve doğal yağlar kullanılarak, kimyasal içermeden üretilen muhteşem kokan doğal bir sabundur. Papatyanın sakinleştirici etkisiyle cildi rahatlatır ve sakinleştirir. Cilt rahatsızlıklarını tedavi eden papatya sabunu, akne ve sivilce tedavisinde güvenle kullanabilirsiniz. Papatya sabun, saçı dolgunlaştırır ve besler. Cilt ve saç üzerinde kullanabileceğiniz papatyalı sabun, doğru ve düzenli kullanıldığında etkisini gösterecektir. Yüz temizliği ve bakımı için günlük kullanabilir, saç ve vücut temizliği ve bakımı için 2-3 günde bir şeklinde kullanabilirsiniz. 

13. Isırgan Sabunu 

Isırgan sabun, ısırgan bitkisinin şifalı yapraklarını kullanılarak yapılan doğal sabun türüdür. Isırgan sabunu, zengin vitamin ve mineral içeren birleşimleri sayesinde cilt ve saç için güvenle kullanabilirsiniz. Isırgan sabunu, saç dipleri temizler, rahatsızlıkları giderir, saçı onarır, saçı besler ve uzamasına yardımcı olur. Doğal antiseptik özelliği sayesinde cildi çok iyi temizler, cildi besler, nemlendirir, sivilce, akne, kaşıntı, kızarıklık gibi sorunları iyileştirir. Isırgan sabunu düzenli ve doğru bir şekilde kullanmak yararlı olacaktır. Saç için saç yıkama rutininize göre 2 güne bir şeklinde kullanabilirsiniz. Cilt için günlük yüz temizliğini yapar, akşam yatmadan önce kullanabilirsiniz. 

14. Nane Sabunu 

Nane sabunu, nane yağı ve bitkisi kullanılarak doğal malzemeler ile üretilen ferahlatıcı kokusu için çok güzel bir doğal sabundur. Kokusu ve rengi itibariyle çekici özelliği olan nane sabunu, antiseptik ve antimikrobiyal etkiye sahiptir. Nane yağının temizleyici etkisiyle saç, cilt ve temizlik ürünü olarak çamaşırda kullanılmaktadır. Cildi nemlendirir, pürüzsüzleştirir, ferahlatır, gözenekleri açar, cilt rahatsızlığını iyileştirir, sivilceler üzerinde etkilidir. Saçı besler, güçlendirir ve saç diplerini derinlemesine temizler. Doğu ve düzenli kullanımda istenilen etkili göreceğiniz nane sabun. günlük yüz temizliğinde ve banyoda saç ve vücut temizliğinde güvenle kullanabilirsiniz. 

15. Tarçın Sabunu 

Tarçın sabunu, tarçın tozu ve doğal yağlar kullanılarak üretilen doğal bir sabun türüdür. Tarçın sabunu, canlandırıcı, antifungal ve antiseptik etkileri sayesinde cilt ve saç üzerinde oldukça etkili bir üründür. Tarçın sabunu saçı besler, güçlendirir, kırıkları onarır, parlaklık ve canlılık kazandırır. Cilt üzerinde sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Cildi besler, temizler, ölü hücrelerden arındırır, yeniler, canlandırır ve aynı zamanda tarçın sabun kasları rahatlatma özelliğine sahiptir. Günlük olarak düzenli bir şekilde yüz, saç ve cilt için kullanabilirsiniz. 

 

16. Üzüm Çekirdeği Sabunu 

Üzüm çekirdeği sabunu, içeriğinde kimyasal olmayan, üzüm çekirdeği yağı ve doğal yağlar kullanılarak üretilen bir doğal sabun türüdür. Üzüm çekirdeği sabunu, yüksek oranda E ve C vitamini içerir. Bu sayede ciltteki kan dolaşımını hızlandırarak, kan damarlarını güçlendirici etki gösterir. İçeriğinde çok miktarda antioksidan vardır. Cildi, ölü derilerden arındırır, cildi yeniler, nemlendirir, derinlemesine temizler ve dış etkenlere karşı koruyucudur. Saç için kullanımda oldukça yararlıdır. Saç dökülmelerine karşı etkilidir, saçı yumuşatır, besler ve onarır. Düzenli kullanım sağlandığında cilt ve saç üzerindeki yararlarını göreceksiniz. Yüz temizliğinde günlük kullanılabileceği gibi, saç ve cilt temizliğinde gün aşırı kullanılabilir. 

17. Orkide Sabunu 

Orkide sabunu, orkide çiçeğinin ekstraktı ile doğal yağlar bir arada kullanılarak yapılmaktadır. Orkide sabunu, kokusu ve rengi itibariyle çok güzel ve faydalı olan bu sabun, derinleşmiş kırışıklıklara karşı önemli bir onarıcıdır. Cildi canlandırır ve pürüzsüzleştirir. Cildi nemlendirir ve yeniler. Cilt için günlük temizlik ihtiyacını karşılar ve çevresel etkilerinin zararlarını en aza indirir. Düzenli kullanımda yüzü günlük yıkamalısınız, banyoda duş jeli yerine kullanabilirsiniz. 

18. Fesleğen Sabunu 

Fesleğen sabunu, fesleğen yağı ve doğal yağlar bir arada kullanılarak üretilmektedir. Fesleğenin içeriği sayesinde ferahlatıcı bir etki oluşturur. Fesleğen sabunu, E vitamini açısından zengin özelliğe sahiptir. Cildi yumuşatır, antioksidanlar ile cildi toksinlerden arındırır, cildi tazeler, ferahlatır, sivilcelere karşı etkilidir. Fesleğen sabunu, içindeki fesleğen yağının etkisiyle selülit bölgelerinde iyileştirici etkiye sahiptir. Günlük olarak yüz temizliğinizi yapabilir, banyoda vücut için gün aşırı kullanabilirsiniz. 

Doğal Sabun Nasıl Yapılır?

Doğal sabunlar kullanımı oldukça yaygınlaşan ve her geçen gün yeni sırları keşfedilen mucizevi ürünlerdir. Doğal sabun toplu şekilde üretildiği gibi evde kendinizde doğal el yapımı sabunlar yapabilirsiniz. İsterseniz doğal bir kaç malzemeyi karıştırarak yapabilir veya tek bir doğal malzemeye has olarak da doğal sabun yapabilirsiniz. 

Evde doğal sabun yapımı için gerekli olan malzemeler şu şekildedir:  750 ml zeytinyağı, 200 ml su, 90 gram kostik  veya kül suyu, istediğiniz çeşitte doğal esansiyel yağlardan (zeytinyağı, lavanta yağı, nane yağı, portakal yağı, keçi sütü tozu, hindistan cevizi yağı, karanfil yağı, tarçın yağı vb.) sırayla ekleyebilirsiniz.

Doğal sabun yapımına başlarken koruyucu ekipmanlarınızı eldiven, gözlük ve önlük giymelisiniz. Sonrasında bir kabın içine suyu ilave edin ve üzerine kostiği koyun ve bir çubuk yardımıyla karıştırmaya başlayın. Su ile kostik reaksiyona girdiğinde duman çıkabilir endişe etmeyin. Açık alanda yapmak kostikten oluşan dumanı dağıtacaktır. İyice karıştırıp su ile kostiğin derecesinin yükselmesini sağlayın. Sonrasında biraz dinlenmeye bırakın. Başka kapta zeytinyağını koyun, dinlenmiş olan kostik karışımı yavaş yavaş karıştırarak zeytinyağının üzerine ekleyin ve sonrasında hızlı bir şekilde karıştırmaya devam edin. Karışım belli bir sıvı yoğunluğuna ulaşınca katılaşmaya doğru geçiş yapmadan esansiyel yağlardan sırasıyla ekleyip karıştırmaya devam ediniz. Oluşan karışım sabun kalıbı içerisine aktarılır. 2-3 gün açık bir alanda beklemeye bırakılır. Bekleme sonrasında sabunlar kalıptan çıkarılır ve nemsiz bir ortamda 1.5-2 ay kurumaya bırakılır. Sabunlarınız 2 ay sonunda hazır hale gelmiş olur.  Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. 

Neden Doğal Sabunlar Kullanılmalıdır?

Doğal ürünler yapısal olarak insanlar açısından faydalı özelliklere sahiptir. Çevrenin insan üzerinde zararlı etkisini en aza indirmek için doğaya ve doğala dönüş her geçen artmaktadır. Bunu hayatın her alanında kullanılmaya başlanan doğal ürünler ile görebilirsiniz. Bunlardan biride doğal maddeler kullanılarak imal edilmiş doğal sabunlardır. Doğal sabunlar içeriğinde kimyasal olmadığı için cilt üzerinde etkileri daha yüksek düzeyde gerçekleşmektedir. Kimyasal maddelerinin cilde ve saça verdiği tüm zararlarının aksine doğal sabunlar koruyucu özelliği ile cildi ve saçı dış etkenlerin olumsuzluklarına karşı korur ve derinlemesine temizlik sağlar. Cilt kuruluğu ve tahrişi yapmaz, doğal sabunlar cildi nemlendirir ve tahrişi iyileştirir.

Doğal sabunlar cilde zararlı olan sentetik madde, koruyucu ve renklendirici içermez. Kokusu ve rengi ile doğal sabunlar, her zaman daha organik ve yararlıdır. Fabrikasyon üretim sabunlar cilde zararlı birçok kimyasal içerdiği için cilt üzerinde içten ve dıştan çok büyük hasara yol açar. Zamanla kullandıkça fabrikasyon sabunlarının cilt üzerindeki tahribatını kendiniz gözlemleyebilirsiniz. Doğal sabunlar toplu olarak üretimi yapılan ürünlerdir. İçeriğinde cildi tahrip edici hiçbir madde barındırmaz. Doğal bakım yapar ve kişisel temizlikte kimyasallardan daha etkili ve kalıcı temizlik sağlar. Doğal sabun cildinizin nefes almasını sağlar, sinirleri yatıştırır ve rahatlık hissi verir. Özellikle birçok deri hastalığında en önemli tedavi edici ürünler, doğal sabun çeşitlerinin arasından çıkar. Egzama, mantar, sedef, temre, cilt döküntüsü, kaşıntı, kızarıklık gibi birçok dermatolojik cilt rahatsızlığı üzerinde doğal sabunları kullanabilirsiniz. Fabrikasyon sabunların cilt üzerinde oluşturduğu problemleri doğal sabunlar iyileştirir ve düzenli kullanım sağlandığında cilt üzerindeki bütün şikayetleri ortadan kaldırır. Doğal sabunlar cilt temizliğinde, çamaşır temizliğinde, mobilya temizliğinde ve beyaz eşya temizliği gibi birçok alandan güvenle kullanabilirsiniz.   

Doğal Sabun Nereden Alınır?

Doğal sabun üretimi yapan ve kaliteli ürünleri ile güvenilir hizmet sunan Myros’un, birbirinden farklı özelliklere sahip üretmiş olduğu doğal sabunları gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz. Myros.com sitesini ziyaret ederek doğal sabun çeşitlerini inceleyebilir, özelliklerini okuyabilir ve online alışveriş yapabilirsiniz. Doğal sabunları isterseniz kişiye özel baskılı sipariş verebilir, farklı ve özgün bir hediyelik alma şansını değerlendirebilirsiniz. Doğal sabun toptancılarından Myros’un geniş doğal sabun yelpazesinden istediğiniz çeşitlerinden toptan doğal sabun satın alabilir ve işletmelerinizde müşterilerinizin ilgisine sunabilirsiniz. İşletmelerinizde sergilemek için bayi girişi yaparak doğal sabun çeşitlerini inceleyip, online sipariş verebilirsiniz.

 

Prepared by  T-Soft E-Commerce.