myros-popup.jpg (663 KB)
Demre' den Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

Demre' den Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

20 Şubat 2023

Demre coğrafi konum, tarihi geçmiş, iklim ve doğal güzelliğinin yarattığı etkiler ile turizm açısından çok değerli ve çok şanslı bir konuma sahiptir. Milattan önce 5. yüzyılda kurulduğu tahmin edilen ve antik çağlarda Myra olarak bilinen Demre, Likya Uygarlığı’nın en önemli yerleşkelerinden biri olarak bilinir. Yakın tarihe kadar Kale olarak bilinen kent, tarih boyunca birçok farklı isimle anılsa da 2005 yılında Demre olarak resmi kayıtlara geçmiştir. Bu ismi, kentin içinden geçen Demre, Myra veya Myros Çayı olarak da bilinen akarsudan alır. Myra kelimesi, Grekçede Μύρρα, Mýrra, Latincede Myrrha olarak adlandırılan ve bölgede sıkça rastlanan dikenli ve küçük yapraklı bir ağaçtan gelir. Myra ağacından, kokulu ve yapışkan reçinesi ile “mür yağı” olarak da bilinen bir yağ elde edilir. Myra ya da mür  yağı, balmumu kıvamında ve çabuk katılaşan bir yağ türüdür. Antik çağlarda altın değerinde kabul edilen ve özellikle ilaç, parfüm ve tütsü yapımında kullanılan bu yağdan Sümer ve Hitit kaynaklarında, birçok eski mitolojik betimlemelerde de sık sık bahsedilir. Zamanın en eski mitlerinden olan Adonis’in annesi ve güzelliğin abidesi olan Smyrna olarak da bilinen Myrrha’ dan ismini alan ağaç, yakışıklı Adonis ve sevgilisi tanrıça Afrodit'in hikayesi içinde de sıklıkla geçer. Ağaçların ve mevsimlerin döngülerine kaynaklık eden bu mitlerin içinde kullanılan Myra ağacı, aynı zamanda ölümden sonra yeniden hayata dönüşün sembollerinden biridir. Antik mitlerde, özellikle Mısır Tanrısı İsis ile ilişkilendirilen Myra yağının kral ve firavun cenazelerinde mumyalama işlemlerinde kullanıldığı bilinmektedir. Demre kent merkezinden nehir boyunca batıya uzanan yolun sonunda Çayağzı mevkiinde yer alan Myra-Andriake yerleşimindeki kazı çalışmalarında bulunan koku şişelerinden, buraya özgü Myra yağ üretiminin yapıldığı anlaşılmıştır. Kaya mezarlarında da bulunan şişelerden başka, Demre kentinin sembolü olan Demre Noel Baba Kilisesi içinde,  kuzey bölgesindeki kalıntılarda Myra yağı kutsama odası ‘Myrophylon’ ve Myra yağı saklama odası ‘Myrophylakion’ bulunmuştur. Myra olarak bilinen yerleşkede birçok yere adını veren bu bitkinin Demre kenti için ne denli önemli olduğu her köşede görülebilir. Birçok sanatçı ve tarihçiye ilham kaynağı olan bu mitlerde kullanılan Myra ağacı, Demre ilçesinde de Myra Antik Kenti ve Tiyatrosu ile ilçedeki akarsuyun adına esin kaynağı olmuştur. 

Myra yeni adıyla Demre Bizans döneminde de önemli idari ve dini merkezlerden biri olmuştur. Demre Noel Baba hikayesi sayesinde, kentin en önemli sembollerinden biri olan Aziz Nikolaos, altıncı yüzyılın başlarında piskoposluk merkezi olarak kabul edilen Myra'da piskopos olarak görev yapmıştır. Milattan sonra üç yüz yılında dönemin önemli liman kentlerinden Patara’da zengin bir tüccarın oğlu olarak dünyaya gelen Aziz Nikolaos, ölümüne kadar Demre Noel Baba Kilisesi piskoposu olarak yaşamını sürdürmüştür. Demre Noel Baba mezarı da buradadır. Aziz Nikolaos özellikle çocukların, denizcilerin ve ağır koşullarda çalışan işçilerin koruyucu azizi olarak bilinmektedir. Kendisine atfedilen mucizeler nedeniyle "mucize yaratan" lakabıyla da bilinen, yaptığı yardımlarla halka kendini sevdiren, tüm dünyada Noel Baba olarak anılan Aziz Nikolaos' un döneminden itibaren Myra, daima haç yolu olarak kabul gören bir yer olmuştur. Hıristiyan alemi için en önemli tarihsel lokasyonlardan biri olan Demre Noel Baba kilisesi, Demre Noel Baba meydanı ve çevresinde her yıl 6 Aralık tarihinde, Noel Baba etkinlikleri yapmak geleneksel bir kutlama haline gelmiştir. 

İster tarihi dokusu ister doğal güzelliği için seyahat edin Demre’ yi gezerken dünya tarihine kaynaklık eden binlerce yıllık efsaneler kentine tanıklık etmiş olursunuz. Kentin limanında, caddelerindeki hediyelik eşya dükkanlarında ve müzelerdeki mağazaların içinde bu efsanelere ait temaların olduğu birçok anı hediyelik eşya ürünü bulabilirsiniz. Demre Noel Baba Kilisesi, Myra Antik Kenti ve Tiyatrosu, Andreake Antik Kenti, Kaya Mezarları, Simena Antik Kenti, Kekova Antik Kenti ve adalarının desenleri ile üretilen kupa, shot bardak, magnet, açacak, anahtarlık, araba süsü, ayna, bardak altlığı, biblo-heykel, çanta, cüzdan, dekoratif kutu, masaüstü dekor gibi ürünlerden alabilirsiniz. Ancak "Noel Baba" olarak bilinen Aziz Nikolaos’ un yaşadığı Demre merkezli bir firma olan ve adını Myros çayından esinlenerek alan, hediyelik eşya imalatçısı ve toptancısı olan Myros mağazası sizin için en uygun adrestir. Kökleri Noel Hediyelik' e kadar uzanan şirket, Demre Grubu bünyesindeki birçok markadan biridir. Türkiye'nin en büyük turistik hediyelik eşya üreticisi ve toptan satış firması Myros, size istediğiniz kaliteli hizmeti ve ürün çeşitlerini sunar. Yaratıcı, nitelikli, saygın, güvenilir ve her zaman desteğe hazır ekibiyle, online sistemdeki hazır kataloglarda yer alan binlerce kaliteli ürün çeşidi ile Myros tam aradığınız hediyelik eşya türlerini bulacağınız markadır. Seyahatlerinizde kendiniz, aile üyeleriniz, dost ve arkadaşlarınız için Demre hatırası olarak Demre hediyelik eşya ürünleri almak istiyorsanız Demre Myros mağazasındaki çeşitler arasından satın alabilir veya Myros online sistemdeki kataloglardan, güvenle tekli veya karma sipariş verebilirsiniz. Antalya hediyelik eşya toptan ürün almak istediğinizde, kurumsal sipariş verirken bayi başvurusu yaparak toptan girişi kullandığınızda avantajlı fiyatlar ve kampanyalardan yararlanabilirsiniz.

1. Demre Temalı Kupa  

Aziz Nikolaos Kilisesi ve Noel Baba, Myra Antik Kenti ve Tiyatrosu, Andreake Antik Kenti, Kaya Mezarları, Kekova adaları desenleri ile üretilen kupa ürünleri Demre hatırası olarak alabileceğiniz hediyelik eşyaların başında gelir. İçecekleriniz için kupa olarak ayrıca kalemlik, fırçalık, kaşıklık gibi çeşitli eşyaları düzenleme amacı ile kullanabileceğiniz kupaların desen temaları, kaliteli seramik üzerine serigrafi tekniği ile dekorlama yapılarak üretilir. Hem kendinize hem de her yaştan herkese rahatlıkla hediye olarak ikili set veya tekli alabileceğiniz kupa ürünlerinin boyutları, 8 cm ile 9 cm arasındadır. Demre hediyelik eşya ürünleri arasında kentle bütünleşen sembol yapıları barındıran desenleri ile kupa ürünlerini, Demre Myros mağazasından veya online sistemde bulunan hazır kataloglardan seçerek alabilirsiniz.  

2. Demre Temalı Shot Bardağı   

Çeşitli likör ve içki sunumlarının yanında aynı zamanda kahve yanı bardak olarak da kullanabileceğiniz shot bardağı Demre hediye ürünleri arasında en kullanışlı eşyalardan biridir. Tasımlarında bulunan ve kent ile bütünleşen Demre Noel Baba Kilisesi, Kekova, Myra temalarının bulunduğu desenler, cam üzerine serigrafi tekniği ile uygulanarak üretilir. İkili olarak satışa sunulan, kaliteli cam malzeme ile üretilen Demre temalı shot bardakları boyutları, 100 mm eninde, 45 mm boyunda ve 75 mm yüksekliğindedir. Demre hatırası olarak tüm sevdiklerinize, yakınlarınıza alabileceğiniz shot bardak ürünlerini Demre Myros mağazasından bulabilirsiniz. Yanınızda taşımak istemediğiniz durumlarda Myros online web sitesi üzerinden güvenle sipariş verebilirsiniz. 

Demre’de Gezilecek Yerler Nerelerdir?  

Antalya Demre gezilecek yerler için ilçe merkezinden başlanarak bölgenin dışına doğru hareket etmek en uygun yöntemdir. Demre, Myros Nehri'nin (Demre Çayı) içinden geçtiği ve çevresinde yer alan Myra Antik Kenti ile aynı adı taşıyan ova üzerindedir. Nehrin oluşturduğu kanal şehrin denizle olan bağlantısını sağlayan Andriake (Çayağzı) Limanı ile deniz ulaşımı ve ticareti besler. Demre özellikle Likya Dönemi tarihi ve antik eserleri, Roma dönemi tiyatrosu ve Bizans dönemi kiliseleri ile ünlüdür. Hem Likya hem de Roma Dönemlerinde hem de günümüzde önemli bir yere sahip olan şehrin en ünlü gezilecek yeri, Demre merkez ilçesinde yer alan Myra Antik Kentidir. Kentteki en eski tarihi eserler olan, Antik tiyatrosunu ve Kaya Mezarlarını ilçe merkezinde gezebilirsiniz. Şehrin içinde ve çevresindeki birçok farklı yerinde karşınıza çıkan taş mezarlar kentin varlığının milattan önce 5. yüzyıldan itibaren sürdürdüğünün kanıtıdır. Yerleşke özellikle milattan sonra 2. yüzyıldan itibaren büyük gelişmelere sahne olmuştur. Şehirde zenginlerin yatırım yaparak yapılar inşa ettiği bir kentleşme başladığı bu dönemde Myra, Likya Birliğinin Metropolisi haline gelerek “en parlak kent” unvanını almıştır. Demre Noel Baba hikayesi için kente geldiyseniz Demre merkezinde, Myra Antik Kentinden beş dakika uzaklıkta bulunan, tüm dünyada Noel Baba olarak benimsenen Demre Noel Baba kilisesi, Demre Noel baba mezarı, Demre Noel baba meydanı mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Çünkü Demre, Noel Baba figürü olarak bilinen Aziz Nikolaos’ un yaşadığı ve öldüğü yerdir. Ayrıca, Bizans Dönemi'nde tam bir dini merkez konumuna gelen Demre’ nin, St. Paul ve arkadaşlarının uğradıkları şehir olması Hıristiyanlık için özel bir önem taşımaktadır. Demre Noel Baba kilisesi olarak da bilinen St. Nicholas Kilisesi, Ortodoks Hıristiyanlar için çok önemli bir hac destinasyonudur. Demre yakın çevresindeki Myra Antik Kenti yanında Likya Medeniyetleri arasında en önemli liman kentlerinden biri olan Andriake Antik Kenti de mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir. Burada güneşin deniz üzerinden batışının olağanüstü bir doğal güzelliği vardır. Likya Medeniyetleri Müzesi içinde Andriake ’ye ait kalıntıların birçoğunu görebilir, müze dışında da baktığınız her köşede bir mezar, lahit veya sur kalıntısına rastlayabilirsiniz. Demre gezilecek yerler arasında doğal ortamda gezeceğiniz en etkileyici duraklardan biri de Andriake Kuş Cenneti’ dir. Çayağzı Limanı Yolu ile Likya Medeniyetleri Müzesi arasında kalan sulak alanda yüz kırk dokuz farklı kuşa ev sahipliği yapan bölgede özellikle yerli ve yabancı kuş gözlemcilerinin heyecanla görüntüleyeceği türler bulunmaktadır. Aynı şekilde Çayağzı Plajı da Caretta Caretta kaplumbağalarının popülasyonu nedeni ile özellikle haziran ve temmuz aylarında gidildiğinde görülmesi gereken Demre gezilecek yerler arasındadır. Demre’ ye 6 kilometre mesafede Sura Köyü’nde yer alan Soura Antik Kenti de önemli duraklardan biridir. Buradaki üstü lahit olan anıtsal mezar Likya’ daki en büyük lahit olarak kayıtlara geçmiştir. Apollon Tapınağı kalıntıları, akropol, lahitler ve kaya mezarlarını görebileceğiniz kent, mitolojik hikayelerde antik zamanların “kehanet” merkezi olarak bilinmektedir. Kaya, ev veya lahit tipi her türlü Likya mezarını da görebileceğiniz Hoyran köyündeki Sorouda Nekropolü aynı zamanda zirveden tüm alanı seyredebileceğiniz kentin doğal güzelliklerinin tepeden fotoğrafını çekebileceğiniz bir seyir terası konumundadır. Demre gezilecek yerler arasında Trysa Antik Kenti ve Heroon Anıtı yine tepeye önce araçla sonra tırmanışla ulaşabileceğiniz duraklardan biridir. Bir kısmı yıkılmış bir tiyatro, nekropol, akropol ve birçok lahitin kalıntılarının bulunduğu Yavu Köyü’nde yer alan Kyaenai Antik Kenti görülmeye değer yerler arasındadır. Çınlayan Kayalar olarak da bilinen Kyaenai, Hellen dilinde "koyu mavi" anlamına gelmektedir. Antik kaynaklara göre, mitolojideki kehanet tanrısı olarak da bilinen Apollon’un tapınağına yakınlığı nedeni ile kehanet yeri olarak düşünülen bölgedeki suyun maviliklerine bakanların dilediği herhangi bir şeyi görebildiğine inanılır. Akropol, gözetleme kulesi, agora, Helios Tapınağı, Meclis Binası (Odeon), anıt mezarlar ve hamam kalıntılarının bulunduğu Arif Köyü’nde yer alan Arykanda Antik Kenti de mutlaka Demre gezilecek yerler arasında görülmesi gereken önemli duraklardan biridir. Bir yamaç kent olan Arykanda Antik Kenti’nin kalıntıları arasından olağanüstü panoramik görüntülerin fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Demre gezilecek yerler denince Kaleköy adıyla bilinen Simena Antik Kenti mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir. Zirvesindeki Kale ve lahit mezarları ile ünlü bölgeye, çoğunlukla deniz yolundan teknelerle veya Kaleüçağız Köy Yolu’ndan Kaleköy mevkiinde denize doğru on dakikalık bir sürede yürüyerek ulaşılır. Çok büyük bir kısmının sular altında kaldığı kentte Kale’ ye çıkarken küçük bir tiyatro ve kilise de görülebilir. Simena aynı zamanda Kekova batık şehir alanını görmek için kullanılan tabanından deniz dibini görebileceğiniz Demre Kekova Tekne Turları’ nın da çok önemli bir durağıdır. Demre gezilerinde en çarpıcı olanlardan biri de bu tekne turları ile denizin dibindeki batık şehirlerin odalarına, duvarlarına, merdivenlerine bakarak doğanın yıkıcı etkilerine tanık olmaktır. Ancak Kekova/Dolichiste batık kentinde teknelerin durması ve bu bölgede yüzülmesi yasaktır. Burayı ancak teknenin tabanındaki şeffaf pencerelerden gözlemleyebilirsiniz. Demre gezilecek yerler içinde önemli yerlerden biri de nekropol, hamam ve kilise kalıntıları bulunan ve Likya Dönemi’nde çok önemli bir liman kenti olan duraklardan Üçağız Antik Kenti olarak bilinen Theimussa’ dır. Konumu gereği Üçağız İle birlikte Demre gezisinin en önemli duraklarından olan Simena, Dolichiste (Kekova) ve Aperlai kentlerini aynı turda görebilirsiniz. Tekne gezisi sırasında Tersane Koyu, Burç Koyu, Gökkaya Koyu gibi berrak sularda yüzerek serinleyebilir, karaya çıktığınızda alışveriş yapabilir ve yöresel lezzetlerden deneyebilirsiniz. Geziniz sırasında kendinize, aile üyelerinize , dostlarınıza ve arkadaşlarınıza Demre hediyelik eşya ürünleri almak isterseniz Demre Myros mağazasının kaliteli ve zengin seçenekler sunan ürün koleksiyonundan yararlanabilirsiniz. 

Demre'de Hediyelik Eşya Satan Yerler Nelerdir?         

Antalya Demre gezilecek yerler konusunda tatil sürenizin çoğunu kullanmanıza sebep olsa da alışveriş için kentin meydanlarında cadde ve sokaklarında birçok hediyelik eşya satan yerler bulabilirsiniz. Ancak, Demre Noel Baba hikayesi ile yola çıkarak bu işe gönül veren ve “dünyanın hediyesini üretiyoruz” sloganı ile müşterilerine hizmet sunan Myros markasının anavatanı ve isim kaynağı Myra’ dır. Myros, zaman kadar eski efsanelerden yola çıkarak ülkemizin tarihi, mitolojik, kültürel ve doğal zenginliklerini eşsiz tasarımlarla ölümsüzleştirmektedir. Kökleri Noel Hediyelik' e kadar uzanan Myros, Demre Grubu bünyesindeki birçok markadan biridir. Türkiye'nin en büyük turistik hediyelik eşya üreticisi ve toptan satış firması Myros, size aradığınız kaliteli hizmeti ve ürün çeşitlerini sunar. Tasarımları ham maddeden bitmiş ürüne dönüştürerek müşterilerin beğenisine sunmanın yanı sıra uluslararası standartlardaki iş süreçlerinde aktif rol almak Myros ‘un misyonunun tamamlayıcı unsurlarından biridir. Yaratıcı, nitelikli, saygın, güvenilir ve her zaman desteğe hazır ekibiyle, online sistemdeki hazır kataloglarda yer alan binlerce kaliteli ürün çeşidi ile aradığınız markadır. Bu nedenle adını Myra çayından esinlenerek alan Demre Myros mağazası Demre hediyelik eşya alışverişlerinizde sizin için en uygun adrestir. Seyahatlerinizde tüm aile üyeleriniz, dostlarınız, arkadaşlarınız ve kendiniz için Demre hatırası olarak Demre hediyelik eşya ürünleri almak istiyorsanız Demre Myros mağazasındaki çeşitler arasından satın alabilir veya Myros online sistemdeki kataloglardan, güvenle tekli veya karma sipariş verebilirsiniz.

Demre Temalı Hediyelik Eşyalar Toptan Nasıl Satın Alınır?     

Her yıl binlerce yerli ve yabancı  ziyaretçi ağırlayan Demre ülkemizde turistik destinasyonlarda en önemli yerlerden biridir. Özellikle yat turizminin yaygın olduğu, tatil, eğlence ve gezinin yanında dini, tarihi ve kültürel seyahatlerin de sıklıkla gerçekleştirildiği kentte hediyelik eşya ürünleri çok talep görmektedir. Eğer Antalya hediyelik eşya toptancıları, turistik tesisler, oteller, moteller, pansiyonlar, tur şirketleri ve Demre müzeleri için toptan hediyelik eşya ürün arayışınız varsa doğru yerdesiniz. Myros' un odaklandığı ana hizmet alanı, dünyada üzerinde seyahat edilen tüm prestijli lokasyonlarda, yöresel hediyelik eşya üretimi veya tasarım ürünleri için tedarik zincirlerini oluşturulmak ve organizasyonunu yapmaktır. Demre merkezli bir firma olan Myros' un organizasyonu, üretim, ithalat, ihracat, toptan ve perakende faaliyetlerini içermektedir. Myros, 8000'den fazla ürün yelpazesi ile yüksek kaliteli yerel hediyelik eşyalar üretmektedir. Myros ‘un ürettiği anı hediyelik eşyalar, dünyanın en prestijli destinasyonlarında satışa sunulmaktadır. Myros yurt dışında 80 farklı ülkeye toptan hediyelik eşya alanında tedarik yapmaktadır. 30 yıllık satış tecrübesi ve kaliteli ürün seçimi ile Almanya, Dubai, İtalya, Slovenya ve Amerika Birleşik Devletleri gibi dünyanın önemli turizm destinasyonlarına hediyelik eşya toptan satış hizmeti vermektedir.  Myros ‘un hedeflerine ulaşmasındaki temel görevi; müşteri talebi yüksek olmasa bile uluslararası kalite standartlarını korurken, en geniş ürün yelpazesini uygun fiyatlarla sunmaktır. Saygın, güvenilir, nitelikli, yaratıcı ve her zaman desteğe hazır ekibiyle, hem showroomlarında hem de online sistemdeki hazır kataloglarda yer alan binlerce kaliteli ürün çeşidi ile aradığınız markadır.Myros tüm toptan bayileri ve satış noktaları için üretimden raf düzenine kadar destek veren en güvenilir iş ortağınızdır. Tüm kurumsal alışverişler için toptan satın alma yapmak istiyorsanız bayi başvurusu yapmanız yeterlidir. Başvurunuz onaylandıktan sonra bayi girişini kullanarak avantajlı fiyatlar ve kampanyalardan faydalanarak güvenle sipariş verebilirsiniz. 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.