myros-popup.jpg (663 KB)
Çorum'dan Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

Çorum'dan Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

15 Mart 2022

Çorum İç Anadolu bölgesinin Karadeniz tarafına kalan bir ilidir. Tarihi ve kültürel özellikleri ile turistik olarak tercih edilen şehirlerden biridir. Şehirlerarası geçiş güzergahı olarak kullanılan bu şehir, geçmişten günümüze konumu itibariyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Anadolu Medeniyetlerine ait birçok kalıntı, tarihi eserler ve kültür özellikleri taşımaktadır. Çorum yöreye özgü Anadolu kültürünü tam olarak yansıtan illerden biridir. Tarım ürünleri üretimi ve hayvancılık yaygın olarak yapılan bu şehirde, yöreye özgü birçok lezzetle karşılaşacaksınız. Gezerken tarihi kalıntılar hakkında bilgi sahibi olacak ve yiyecek çeşitliliği ile de yeni tatlar keşfedeceksiniz. 

Çorum hatırası, olarak götürebileceğiniz birçok farklı özellikte hediyelik ürünle karşılaşacaksınız. Çorum’da çarşı ve pazarların da gezerken el işçiliği ürünler, bakır eşyalar ve ahşap işlemeli hediyelikler gibi geleneksel, etnik ürünler göreceksiniz. Çorum’dan hediyelik ne alınır diye araştırma yaptığınızda başta el emeği ürünler ilk seçeneğiniz olacaktır. Bunun yanında Çorum'a özgü hediyelikler; açacak, anahtarlık, biblo, seramik ve çini ürünler, ahşap oyuncak beşikler, ahşap oyuncak bebekler, baston, kumaş çeşitleri, bakır fincan, bakır cezve, kupa, yöresel işlemeli bakır takılar gibi ürünleri tercih edebilirsiniz. 

Çorum’un neyi meşhur hediyelik yiyecek çeşitleri olabilir? sorunuzun cevabı olarak; leblebi ve çeşitler(tuzlu, şekerli, baharatlı, çikolatalı vb. gibi), cevizi, pirinci, tulum peyniri, mantısı, sac böreği gibi lezzetleri tadabilir ve hediyelik olarak alabilir, gezinizi öyle noktalayabilirsiniz.

Çorum’dan hediyelik ürünler nereden alınır diye araştırma yaptığınızda pazar, çarşı ve dükkanlar karşınıza çıkacaktır. Ayrıca Çorum hediyelik eşyalarını alırken güvenli ve kaliteli Myros ürünlerini bulabilirsiniz. Online alışveriş imkanı sunan Myros.com sitesinin özgün tasarım hediyelik ürünlerini inceleyebilir Çorum’a özel hediyelik eşya ürünleri güvenle satın alabilirsiniz. Sevdiklerinize kaliteli, özgün ve farklı hediyelikler götürme imkanını elde edebilirsiniz. 

1. Çorum Temalı Anahtarlık

Çorum hediyelik ürünler olarak anahtarlık ürünleri ilk sırada tercih edebilirsiniz. Çorum temalı anahtarlık hediyelikler sevdiklerinize hediye olarak kalabilirsiniz. Taşıması kolay ve yer kaplamayan kullanışlı anahtarlık ürünlerden çok sayıda hediye olarak alabilir ve Çorum hatırası olarak götürebilirsiniz. Çorum temalı anahtarlık hediyelikleri anahtarlarınızı taşırken kolaylık sağlaması için kullanabilirsiniz. Çorum’un dükkan ve çarşılarından karşılaşabileceğiniz geniş ürün çeşitliliğine sahip ürünleri, online alışveriş sitesi Myros.com’dan güvenle satın alabilirsiniz.

2. Çorum Temalı Açacak

Çorum hediyelik eşya olarak tercih edebileceğiniz bir diğer alternatif üründe açacak hediyeliklerdir. Çorum temalı açacak ürünleri evde, arabanızda veya iş yerlerinde kullanabilir ve sevdiklerinizi hediye olarak tercih edebilirsiniz. Çorum temalı açacak ürünler Çorum’a özel tasarlanmış, üzerinde görsel fotoğraf baskılı bir üründür. Soda ve gazoz gibi şişelerinizi açarken yoğun olarak kullanılmaktadır. Taşıması kolay ve çok kullanışlı olan bu ürünler geziniz dönüşünde hatıra olarak yanınızda götürebileceğiniz küçük hediyelikler olacaktır. Myros Çorum temalı açacağı çarşı ve dükkanlarda bulabilir ya da online alış veriş sitesinden güvenli hediyelik açacaklarını inceleyebilirsiniz. Aynı zamanda güvenle online alışveriş imkanı sunana websiteden toptan alım da yapabilirsiniz. 

3. Çorum Temalı Magnet

Çorum’a özgü alabileceğiniz hediyelik ürünlerden biride magnetlerdir. Magnetler taşıması kolay ve yer kaplamayan ürünler oldukları için sıklıkla tercih edilmektedir. Farklı görsel baskılar içeren magnet ürünler çeşitli boyut ve tasarımlarda karşınıza çıkmaktadır. Çorum temalı magnet ürünlerin ve ve ofislerinizde dekoratif amaçlı olarak kullanabilirsiniz. Magnet koleksiyonu yapan arkadaşlarınıza Çorum temalı magnet  hediyeliğini götürmelisiniz. Magnetleri Çorum’da çarşı ve dükkanlarda görebilir, Myros.com sitesini ziyaret ederek ürün görsellerini inceleyebilir, güvenli alışveriş yaparak bireysel veya toptan satın alabilirsiniz.

4. Çorum Leblebisi

Çorum leblebisi ile özdeşleşen bir şehirdir. Çorum denince ilk aklınıza leblebisi gelir, leblebi denince de aklınıza ilk olarak Çorum ili gelmektedir. Çorum’a gittiğinizde her yerde karşınızı farklı özelliklerde leblebi çeşitleri çıkmaktadır. Çorum leblebisi ile dünya genelinde meşhurdur. Çorum leblebisinin taze çekilmiş kokusu tüm geziniz boyunca size her yerde eşlik edecektir. Çorum leblebisini geziniz boyunca tadacak ve sevdiklerinize de hediye olarak alacağınız kuruyemişler arasında ilk sırada yer alacaktır. Çorum leblebisini tüm kuruyemiş satan dükkan ve çarşısında bulabilir, farklı özellikteki çeşitlerini tadabilir ve sevdiklerinize hediye olarak götürebilirsiniz.

5. Çorum Tulum Peyniri

Çorum tulum peyniri, özellikle tarımcılığın yaygın olduğu Kargı gibi ilçelerinde yapılmaktadır. Tadı ile meşhur olmuş Çorum tulum peyniri, kahvaltılarda vazgeçilmez lezzetler arasında yer almaktadır. Tulum peyniri protein açısından zengin bir besin olmasının yanında yüzde yüz doğal olarak üretilmektedir. Bu nedenle lezzeti çok güzel ve mutlaka tatmanız gereken yiyecek ürünleri arasında yer almaktadır. Yöreye özgü bir lezzet olan ve geçmişi eski tarihlere dayanan tulum peynirini, hediye olarak alabilir ve özel paketleme yaptırarak sevdiklerinize götürebilirsiniz.

6. Çorum Cevizi

Çorum cevizi ile ünlüdür. Çorum cevizi diğer cevizleri nispeten daha iri bir cevizidir. Besleyici ve vitamin değerleri yüksek olduğu için sıklıkla tercih edilen kuruyemişler arasındadır. Çorum cevizini hediye olarak alabilir ve sevdiklerinize götürebilirsiniz. Çorum cevizini tüm kuruyemişçilerde bulabilir ve özel hediye paketi yaptırarak hediye olarak götürebilirsiniz.

7. Pirinç

Çorum yöresine özgü olarak yetiştirilen pirinç, ticari ve geçim kaynağı olarak, ihracatı yapılan bir üründür. Çorum’da merkez ve ilçelerinde pirinç üretimi yoğun olarak yapılmaktadır. Özellikle Osmancık ilçesi Osmancık pirinci ile ülke genelinde meşhur olmuş ve sıklıkla tercih edilen pirinç türü arasındadır. Diğer pirinç türlerine göre daha dolgun bir yapıya sahiptir. Türk mutfaklarında sıklıkla kullanılmaktadır. Çorum’da market, çarşı ve dükkanlarda bulabileceğiniz Çorum pirincini hediye olarak sevdiklerinize ve yakınlarınıza götürebilirsiniz.

8. Ahşap El Emeği Ürünler

Çorum’da el emeği ahşap ürünler her yerde karşınıza çıkacaktır. Özellikle el emeği ahşap bastonlar, küçük ahşap beşikler, yapma bebekler ilginizi çekecektir. Ahşap el emeği  ürünlerden birçok farklı çeşitte bulabilir ve hediye olarak satın alabilirsiniz. El emeği ahşap işlemeli bu ürünleri dekoratif amaçlı alabileceğiniz gibi çocuk sahibi arkadaşlarınıza hediye olarak tercih edebilirsiniz. Bu ürünleri Çorum’un çarşı ve pazarların da bulabilirsiniz. Çorum’a özel etnik motifler işlenerek süslenen bu el emeği ahşap ürünleri otantik bir hediyelik olarak tercih edebilirsiniz.

9. Bakır Eşyalar

Çorum’da bakır süs eşyaları yoğun olarak Kargı ilçesinde yapılmaktadır. Bakır süs eşyalar el işçiliği bakır işleme sanatı ile süslenerek yapılmaktadır. Bakır süs eşyaları dekoratif amaçlı alabilir, ev ve ofislerinizde kullanabilirsiniz. Bakır süs ürünleri kültürel bir değere sahip ve geleneksel ürünler oldukları için otantik hediyelik olarak sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Bakır cezve ve fincan takımları en çok tercih edilen ürünler arasındadır. Çarşı, dükkan ve mağazalarda bu ürünleri Çorum’un hemen her yerinde bulabilir ve satın alabilirsiniz.  

Çorum'un İlçelerine Göre Hangi Hediyelikler Alınabilir?

Çorum merkezi ve 13 ilçesi ile geniş bir coğrafya üzerinde yer almaktadır. Çorum ilçeleri ile gezilmeye değer güzelliklere sahiptir. İskilip ilçesi, Çorum’un en eski yerleşim yerlerinden biri olan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ilçesidir. İskilip ilçesi, tarihi ve kültürel zenginliğe sahip olmasının yanında tarım ürünleri ile meşhurdur. Yöreye özgü birçok lezzet; leblebi, ceviz, pirinç gibi ve hediyelik ürünler olarak; anahtarlık, açacak, magnet, biblo gibi eşyalar alabilirsiniz. Kargı ilçesi tulum peyniri, pirinç üretimi ve bakır süs eşyaları, el işi baston, bez çeşitleri ile ünlüdür. Kargı ilçesi aynı zamanda kültürel ve ticari açıdan önemli turistik bir ilçedir. Alaca ilçesi geçmiş medeniyetlerin tarihi eserleri ile güzel bir coğrafyaya sahiptir. Alacahöyük her yıl birçok ziyaretçi tarafından ziyaret edilmektedir. Buradan yöreye özgü leblebi, ceviz, pirinç, el emeği ürünler ve çeşitli objeler alabilirsiniz. Osmancık ilçesi özellikle şehirler arası yol geçiş güzergahı olan bir ilçedir. Bu ilçeye uğrayıp Çorum’un çeşitli özelliklerde ve taze leblebilerini almadan ayrılmayınız. Oğuzlar ilçesi cevizi ile meşhurdur. Mutlaka yöre özgü bu cevizi tatmadan gezinizi noktalamayınız.

Çorum'da Hediyelik Eşya Satan Yerler Nelerdir?

Çorum’da hediyelik eşya ürünlerinizi çarşı ve dükkan karşılaşabilisiniz. Burayı gezerken birçok Myros hediyelik ürünlerinin satışını yapan dükkanlar karşınıza çıkacaktır. Hediyelik eşyalarınızı bu mağazalardan yapabilirsiniz. Ayrıca, Çorum’a özgü hediyelik ürünleri Myros’un hediyelik eşya ürünleri satan internet sitesinden toptan ürün satın almak için toptan üyelik oluşturabilir, ürün kataloğunu ve görsellerini ulaşabilir ve işletmeniz için toptan ürünleri güvenle satın alabilirsiniz. Myros.com’dan Çorum temalı hediyelik ürünlerini inceleyebilir istediğiniz çeşitlilikteki ürünlerden, istediğiniz miktarda sipariş verebilirsiniz. Ayrıca hızlı lojistik ve korumalı paketleme ile siparişleriniz, siz gezinizde taşıma zahmetine girmeden size ulaşır. Myros’un promosyon ürün ve toptan satışlardaki uygun fiyatlardan ve avantajlarından da yararlanabilirsiniz. 

Çorum Temalı Hediyelik Eşyalar Toptan Nasıl Satın Alınır?

Çorum hediyelik eşya toptancılarından olan Myros’tan  Çorum’a özgü hediyelik ürünleri toptan olarak güvenle satın alabilirsiniz. Çorum temalı hediyelik ürünler toptan alışveriş imkanı seçeneklerini değerlendirebilir, tarihi çarşı, dükkan ve mağazanızda sergilemek için alabilirsiniz. İstediğiniz tasarımları bize ulaştırabilir, toptan sipariş verebilir, elinize ulaştığında, dükkanınızda özenle ziyaretçilerinize sunabilirsiniz.

Çorum 'da Gezilecek Yerler Nelerdir?

Çorum’da birçok gezilecek yerler vardır. Aşağıdaki listede Çorum’da gezebileceğiniz yerler yer almaktadır.

 

  • Çorum Kalesi

  • Çorum Müzesi

  • Çorum Saat Kulesi

  • Alacahöyük Müzesi ve Kalıntıları

  • Alacahöyük Kral Mezarları

  • İskilip Kalesi

  • Taş Mektep

  • Tarihi İskilip Çeşmesi

  • İskilip Kaya Mezarı

  • İncesu Kanyonu

  • Çatak Tabiat Parkı

  • Karayanık Şelalesi

  • Hacıhamza Kalesi

  • Ulucami (Murad-ı Rabi Camii)

  • Hıdırlık Camii, Türbe ve Hazire

  • Kubbeli Cami

  • Velipaşa Hanı

  • Eskiciler ve Dikiciler Çarşısı

  • Ali Paşa Hamamı (Yeni Hamam)

  • Koyunbaba Köprüsü

  • Laçin Kapılıkaya Anıtsal Kaya Mezarı

  • Boğazköy Müzesi

  • Mecitözür Eski Askerlik Müzesi (Kültür Evi-Kent Müzesi)

  • Kargı Yaylası

  • Gölpınar Su Bendi-Köşk Yeri

  • Kalınkaya Taş Ocağı

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.