myros-popup.jpg (663 KB)
Cide'den Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

Cide'den Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

25 Mart 2022

Cide Kastamonu iline bağlı, Karadeniz kıyısında sahil ilçesidir. Kastamonu Cide arası mesafe 134 kilometredir. Kastamonu nerede diye haritadan Karadeniz kıyısı şeridine bakabilirsiniz. Kastamonu nasıl bir yer olarak araştırma yaparken karşınıza doğa manzarası, muhteşem koyları ve içinden akan ırmakları ile muhteşem bir şehir manzarası çıkacaktır. Kastamonu meşhur yerleri arasında sahil ve koyları en güzelleridir. Kastamonuda ne yapılır diye araştırdığınızda karşınıza Cide koylarında denize girmek ilk sıralarda çıkacaktır. 

Kastamonu tarihi yerlerinden biri olan Cide, tarihi eserleri olarak; Roma ve Bizans dönemine ait kale kalıntıları ile Rıfat Ilgaz Müzesini ziyaret edebilirsiniz. Kastamonu Cide gezilecek yerler olarak daha çok deniz kıyısı, koyları ve yemyeşil ormanları ile karşınıza çıkmaktadır. Kastamonu Cide sahili en meşhur Karadeniz sahillerinden biri olmuştur. Cide denizi olarak anılan Cide sahili masmavi deniz manzarası ile görülmeye değer bir güzelliktedir. Cide insanı nasıldır diye düşünürken, yörede karşınıza çıkan samimi ve güler yüzlü yöre sakinlerinin sevecen tavırları ile gezinizde tanışacaksınız.

Cide neresi, Cide nasıl bir yer, Cide nereye bağlı, Cide nerede diye araştırma yaptığınızda Karadeniz kıyı şeridinde yer alan Kastamonu sahil ilçesi olarak muhteşem Cide plajları, Cide koyları ve doğal güzellikleri bulabilirsiniz. Cide’de gezilecek yerler; Gideros Koyu, Loç Vadisi, Kerempe Feneri, Karakadı Koyu, Rıfat Ilgaz Müzesi, Valla Kanyonu, Ilıca Şelalesi, Malyas Kanyonu, Okçu Kalesi, Çoban Kalesi, Evken Şelalesi, Kılıçlı Mağarası, Aydos Kanyonu gibi birçok yeri ziyaret edebilirsiniz.

Cide’de gezilecek yerleri deniz kıyısı ve doğal güzellikleri ile iç içe olan Cide’de kalınacak yerler olarak otel, pansiyon ve apartları tercih edebilirsiniz. Cide konaklama imkanı açısından otel yoğunlukta bir ilçedir. Karadeniz manzaralı otelleri ve yöreye özgü sunulan muhteşem lezzetleri ile keyifli bir gezi deneyimi yaşayacaksınız. Cide gezinizi ve yaşadığınız bu eşsiz deneyimi sevdiklerinizle paylaşabilir ve zihninizde hep canlı kalmasını sağlayabilirsiniz. Cide'de meşhur ürünlerini geziniz dönüşünde farklı çeşitlilikte hediyelikler olarak yanınızda götürebilirsiniz. 

Cide'ye özgü hediyelikler; çini kase, çini küllük, çini rengarenk nihale, magnet, anahtarlık, ayna, biblo, sarı yazma, elma pekmezi, ceviz helvası, kestane balı, sarımsak gibi hediyelikleri tercih edebilirsiniz. Cide temalı hediyelik ürünler alarak Cide deneyiminizi kalıca hale dönüştürebilir ve özgün hediyelik alma imkanı elde etmiş olursunuz. Sevdiklerinizle bu eşsiz deneyiminizi paylaşabilirsiniz. 

Myros’un Cide’ye özgü üretmiş olduğunuz kaliteli ve özel tasarım hediyelik çeşitlerini Myros.com adresinde inceleyebilir, ürün çeşitlerine bakabilir ve online alışveriş yaparak güvenle satın alabilirsiniz. Kaliteli ve özgün tasarım Cide temalı hediyeliklerden istediğiniz sayıda ve toptan alım yapabilirsiniz. İşletmelerinizde sergilemek için özel tasarımlar oluşturabilir, bize iletebilir ve toptan olarak satın alma imkanından yararlanabilirsiniz. Aşağıda yer alan Cide’ye özgü hediyelik çeşitlerini inceleyebilirsiniz.

1. Cide Temalı Kase

Kastamonu Cide ilçesine özgü çini kase hediyelikler olarak meşhurdur. Çini kase hediyelikleri Cide teması ile birleştirerek rengarenk özel tasarım kase çeşitlerini hediye alternatifleri arasında değerlendirebilirsiniz. Özgün ve kalıcı hediyelikler için çini özel tasarım kaseleri tercih edebilirsiniz. Cide’ye özel rengarenk kase çeşitlerini dekoratif amaçlı ev ve işyerlerinde kullanabilirsiniz. Çini kaseleri, kabartma motiflerle süslenmiş çeşitlerini Cide’ye özel hediyelik olarak Myros.com adresinden özelliklerine bakabilir ve güvenli, kaliteli hediyelik olarak satın alabilirsiniz. İşletmelerinizde sergilemek ve satışını yapmak için Myros’un toptan alım seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.

2. Cide Temalı Küllük

Kastamonu Cide ilçesine özgü çini küllük çeşitlerini hediyelik olarak tercih edebilirsiniz. Cide ilçesine özel olarak tasarlanmış, çini malzeme kullanılarak kabartma motiflerle süsleme yapılarak üretilen küllük çeşitleri, farklı renk seçeneklerine sahiptir. Küllük çeşitlerini arkadaşlarınıza ve sigara tiryakisi sevdiklerinize hediye olarak tercih edebilirsiniz. Ev ve ofislerinizde sigara içerken kullanmak için satın alabilirsiniz. Cide temalı çini küllük çeşitlerini Myros.com adresini ziyaret ederek küllük çeşitlerini inceleyebilir ve hediyelik olarak satın alabilirsiniz. Ayrıca işletmelerinizde sergilemek ve satmak için satın alabilirsiniz.

3. Cide Temalı Nihale

Kastamonu Cide ilçesine özel hediyelik olarak nihale ürünleri tercih edebilirsiniz. Cide temalı çini malzeme kullanılarak kabartmalı süsleme yapılmış çini nihale hediyelikleri Cide’ye özel hediyelik olarak tercih edebilirsiniz. Farklı renk ve süslemelerde üzerinde Cide yazısı olan kaliteli ve özel tasarım nihale hediyelikleri evlerinizde mutfağınız için kullanabilirsiniz. İsterseniz dekoratif amaçlı olarakta tercih edebilirsiniz. Dayanıklı ve uzun ömürlü kullanım sağlayan çini nihaleleri sevdiklerinize hediye olarak götürebilirsiniz. Myros’un Cide’ye özel tasarlamış olduğu çini nihale hediyelik ürünleri online alışveriş sitesini ziyaret ederek farklı renk seçeneklerini inceleyebilir ve güvenle satın alabilirsiniz.

4. Cide Temalı Magnet

Kastamonu Cide ilçesine özgü hediyelik olarak rengarenk magnet ürünleri tercih edebilirsiniz. Kastamonu Cide görseli olan kaliteli ve özel tasarım magnetler, taşıması kolay ve yer kaplamayan hediyelikler olarak çok sayıda alabilirsiniz. Magnetleri dekoratif amaçlı dolap üzerlerinde kullanabilir ve koleksiyon yapan arkadaşlarınıza hediye olarak götürebilirsiniz. Kastamonu Cide temalı magnetleri Myros.com adresinden magnet çeşitlerine bakabilir, magnetleri inceleyebilir ve hediye olarak güvenle satın alabilirsiniz. İşletmelerinzde sergilemek ve satışını yapmak için toptan alışveriş imkanından yararlanabilirsiniz.

5. Elma Pekmezi

Kastamonu yöresine özgü Cide’de yapılan elma pekmezi yöreye özgü meşhur ürünler arasındadır. Eylül ekim aylarında yöreden toplanan organik elmalar kaynatılarak elde edilen elma pekmezi vitamin deposudur. Yörenin kadınları tarafından kazanlarda kaynatılarak doğal yöntemlerle elde edilmektedir. Hastalıklara şifa olması açısından da sıklıkla tüketilen elma pekmezi, elma ekşisi olarak da kullanılmaktadır. Cide elma pekmezini gezdiğiniz yerlerde bulabilir, özel paketlenmiş haliyle satın alabilir ve hediye olarak sevdiklerinize götürebilirsiniz.

6. Sarı Yazma

Kastamonu Cide ilçesinde yöreye özgü üretilen sarı yazmalar meşhur ürünlerdendir. Sarı yazma yöreye özgü bir sembol haline gelmiştir. Sarı bez üzerine farklı renk ve motiflerde süsleme yapılarak üretilen sarı yazmalar, genellikle yörenin kadınları tarafından yöresel kıyafetleri üzerine başlarını örterek kullanılmaktadır. Ayrıca günümüzde masa örtüsü, bandana, sehpa örtüsü, elbise, fular gibi aksesuar olarak sıklıkla yörede kullanılmaktadır. Yöreye özgü sarı yazma yöresel türkü ve kitaplarda geçmektedir. Geziniz sırasında her yerde görebilir ve hediye olarak satın alabilirsiniz.

7. Ceviz Helvası

Kastamonu ceviz üretimi ve ceviz mamülleri konusunda meşhurdur. Ceviz üretimi Cide ilçesinde de yoğun olarak yapılmaktadır. Cevizin yoğun olarak üretiminin yapıldığı Cide, yöreye özgü bir lezzet olarak ceviz helvası tatlısı ile meşhur olmuştur. Ceviz helvası, yöreye özgü yetişen organik ceviz içi kullanılarak limon tuzu, şeker, su ve yumurta akı ile harlı ateşte kavrularak yapılmaktadır. Klasik helvalardan farklı olarak beyaz bir görünümü ve muhteşem bir lezzeti vardır. Yöreye özgü bir lezzet olarak ceviz helvasını balık restoranları ve lokantalarda tadabilirsiniz. Ayrıca küçük paketler halinde hediye olarak satın alabilir ve sevdiklerinizi de bu eşsiz lezzetle tanıştırabilirsiniz. 

8. Kestane Balı

Kastamonu Cide kestane balı meşhurdur. Kestane ağaçlarının çiçeklerinden doğal yollarla elde edilen kestane balı yoğun kıvamı ve aroması ile itibariyle diğer bal çeşitlerinden farklılık göstermektedir. Sağlıklı ve besleyici olması açısından sıklıkla tercih edilmektedir. Özellikle grip gibi hastalıklarda bağışıklık güçlendirici olarak macun şeklinde tüketilmektedir. Yöreye özgü kestane ağaçlarından haziran ayında çiçek açması ile üretilen bu bal, organik ve katkısız olarak satışa sunulmaktadır. Cide geziniz sırasında her yerde kestane balını görebilir ve tadabilirsiniz. Özel paketler halinde hediye olarak da satın alabilirsiniz.

Cide'de Hediyelik Eşya Satan Yerler Nelerdir?

Cide’de hediyelik eşya satışı yapan Myros online alışveriş mağazasının, Cide temalı hediyelik eşya çeşitlerini inceleyebilir, kaliteli ve özel tasarım hediyelik eşyaları güvenle satın alabilirsiniz. Myros.com adresini ziyaret ederek özgün tasarım hediyelik ürünleri toptan olarak alım yapabilir ve işletmelerinizde ziyaretçilerinize sergileyebilir ve satışını yapabilirsiniz. Myros’un kişiye özel tasarımlarla Cide temalı hediyelik ürünleri birleştirebilir kalıcı ve özgün hediye alma imkanına sahip olabilirsiniz.

Cide Temalı Hediyelik Eşyalar Toptan Nasıl Satın Alınır?

Cide hediyelik eşya toptancılarından Myros’un online alışveriş sitesini ziyaret ederek hediyelik eşya çeşitlerini inceleyebilir, toptan üye olarak toptan alımlarınızı güvenle yapabilirsiniz. İşletmelerinizde satışını yapmak ve sergilemek için özel tasarımlar oluşturarak sipariş verebilir, toptan olarak satın alabilirsiniz.

Cide'de Gezilecek Yerler Nelerdir?

Cide’de gezilecek yerler aşağıda listelenmiştir:

  • Gideros Koyu

  • Loç Vadisi

  • Kerempe Feneri

  • Karakadı Koyu

  • Rıfat Ilgaz Müzesi

  • Valla Kanyonu

  • Ilıca Şelalesi

  • Malyas Kanyonu

  • Okçu Kalesi

  • Çoban Kalesi

  • Evken Şelalesi

  • Kılıçlı Mağarası

  • Aydos Kanyonu

Cide'de Ne Yenir?

Cide mutfağına özgü yiyecek çeşitleri aşağıda listelenmiştir:

  • Isırgan Çorbası

  • Armut Ballandırma

  • Manca

  • Ispıt

  • Diken Ucu

  • Köy Böreği

  • Ceviz Helvası

  • Kuyruklu Dolma

  • Kestane Hoşafı

  • Elma Pekmezi

  • Kestane Balı

  • Karma

  • Kır Pidesi

  • Büryan Kebabı

  • Ovmaç Çorbası

  • Yartmaç Çorbası

  • Tarhana Çorbası

  • Keşkek

  • Mancar Çorbası

  • Lahana Dolması

  • Koca Karı Gerdanı

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.