myros-popup.jpg (663 KB)
Burdur'dan Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

Burdur'dan Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

30 Mart 2022

Burdur Akdeniz bölgesinin iç tarafında yer alan şirin bir şehirdir. Burdur eski uygarlıklara ev sahipliği yapmış ve o zamanlardan kalan tarihi kalıntıları ve doğal güzellikleri ile sıklıkla ziyaretçi akınına uğrayan bir güzergahtadır. Özellikle Salda gölü eşsiz doğal manzarası ve kumsalı ile dört mevsim ziyaret edilen bir güzelliktedir. Salda kayak merkezini kış aylarında kayak yapmak için ziyaret edebilir eşsiz bir kış manzarasına şahitlik edebilirsiniz.

Burdur gölü, Arkeoloji müzesi, Sagalassos Antik kenti, Bucak ilçesi ve tarihi antik kentleri, İnsuyu mağarası, Gölhisar ilçesi, İbecik dokuma tezgahları, haşhaş bahçeleri gibi birçok yeri gezebilirsiniz. Burdur yöreye has Akdeniz özelliklerini taşıyan bir şehirdir. Burdur tekenin başkenti olarak meşhur olmuş ve merkezinde birçok yerde teke heykelleri vardır. Burdur tekeleri halk oyunlarına ve türkülere konu olmuştur. Teke yöresi olarak da meşhur olan Burdur, tarihten gelen geleneksel değerlerini koruyan bir şehirdir.

Burdur geziniz sırasında eşsiz gezi deneyimlerinizi sevdiklerinizle paylaşmak ve onları da geziniz dönüşünde mutlu etmek için Burdur hediyelik eşya çeşitlerinden hediyeler satın alabilirsiniz. Burdur’un neyi meşhur hediyelik diye araştırdığınızda karşınıza hem yiyecek ürünleri de hem de süs eşyalarını çıkacaktır.

Burdur neyi meşhur hediyelik yiyecek ürünleri diye baktığınızda, ceviz ezmesi tatlısı ilk sırada çıkacaktır. Bunun yanında haşhaş ezmesi, haşhaş helvası, Burdur tahini gibi ürünlerde bulabilirsiniz. Yöreyi gezerken geleneksel yiyecek lezzetleriyle tanışacak ve hediye alternatifi olarak paketli ürünlerden tercih edebileceksiniz. 

Burdur’dan hediye ne alınır diye bakarken karşınıza; anahtarlıklar, magnetler, ayna, kupa, bakır çaydanlık, bakır cezve, bakır süs eşyaları ve takılar gibi ürünler çıkacaktır.

Burdur toptan hediyelik mağazalarından Myros.com adresini ziyaret ederek toptan hediyelik ürün çeşitlerini inceleyebilir ve işletmenizde sergilemek için satın alabilirsiniz. Ayrıca kişiye özel hediyelik çeşitlerini özgün tasarımlarla birleştirebilir ve toptan sipariş verebilirsiniz.

Aşağıda yer alan Burdur’a özgü hediyelik alternatiflerini değerlendirebilirsiniz.

1. Bucak Temalı Anahtarlık

Burdur’a özgü hediyelikler arasında anahtarlık ürünler ilk tercih edeceğiniz hediyelik olacaktır. Burdur temalı renkli, metal anahtarlıklar, anahtarınızı taşırken kullanacağınız özgün tasarım anahtarlık çeşididir. Üzerinde Bucak görseli yer alan metal anahtarlıklar, dayanıklı ve kaliteli malzemeden üretilmiştir. Myros.com sitesini ziyaret ederek Burdur temalı anahtarlık hediyelik çeşitlerini inceleyebilir, kaliteli, özgün tasarım anahtarlık ürünlerinden hediye olarak satın alabilirsiniz. Ayrıca Myros’tan toptan anahtarlık alımı yapabilir ve işletmelerinizde sergileyebilirsiniz.

2. Burdur Ceviz Ezmesi

Ceviz ezmesi Burdur ile özdeşleşen bir tatlı çeşididir. Burdur’un cevizleri kullanılarak yapılan doğal ceviz ezmesi içeriği ve lezzeti itibariyle yoğun olarak tüketilmektedir. Burdur ceviz ezmesi içeriğinde irmik, ceviz içi ve pancar şekeri ile yapılmaktadır. Organik ve doğal yollarla yapılan ceviz ezmesi Burdur’da her yerde bulabilir ve tadabilirsiniz. Ayrıca ceviz ezmesini küçük paketler halinde hediye olarak satın alabilir, geziniz dönüşünde sevdiklerinize götürebilirsiniz.

3. Burdur Haşhaş Ezmesi

Burdur haşhaş ezmesi yöreye özgü yapılan bir ezme çeşididir. Burdur’da yetişen haşhaş bitkisinden elde edilen haşhaşlar ezilerek haşhaş ezmesi haline dönüştürülür. Yüzde yüz organik yöntemlerle yapılan haşhaş ezmesi besleyici özelliği sayesinde sofralarda sıklıkla tercih edilmektedir. Genellikle pekmezle karıştırılarak tüketilmektedir. Farklı bir yiyecek türü olan haşhaş ezmesi yöreye özgü bir lezzet olarak tadabilir ve yanınızda seven arkadaşlarınıza hediye olarak götürebilirsiniz. 

4. Burdur Haşhaş Helvası

Burdur’a özgü haşhaş üretiminden elde edilen haşhaşlar kullanarak yapılan haşhaş helvası tadı ve lezzeti itibariyle özgün bir yöresel lezzete sahiptir. Haşhaş helvası, içinde haşhaş, ceviz, pekmez ve kenevir tohumu malzemeleri kavrularak elde edilmektedir. Farklı bir helva çeşidi olan haşhaş helvasını geziniz sırasında mutlaka tatmalısınız. Haşhaş helvasını hediyelik paketler halinde bulabilir ve hediye olarak yanınızda götürebilirsiniz.

5. Burdur Tahini

Burdur susam tarlasında elde edilen tahini ile meşhurdur. Burdur susam ekilen ve tarımı yapılan geniş coğrafyaya sahiptir. Buradan toplanan susamların doğal yöntemlerle kavrulması sonucu elde edilen tahin, lezzeti ve kıvamı ile meşhur olmuştur. Burdur’da tahin tatlı üzerine servis ederek ve pekmez ile karıştırılarak tüketilmektedir. Besleyici özelliği ve yoğun vitamin içeriği sayesinde sıklıkla sofralarda tüketilmektedir. Burdur’a özgü tahin çeşitlerini çarşı ve marketlerde bulabilir, yanınızda götürmek için satın alabilirsiniz.

6. İbecik bezi

Burdur’un Gölhisar ilçesine özgü İbecik bezi yörenin kadınları tarafından evlerinde yer alan dokuma tezgahlarında üretilmektedir. İbecik dokuma ürünler Burdur’a özgü meşhur olmuş geleneksel bir üründür. İbecik bezi dokumaları geçmişi eski tarihlere dayanmaktadır ve günümüzde de hala işlevselliğini devam ettirmektedir. İbecik bezi kullanılarak yapılan; bez bebekler, masa örtüleri, sehpa örtüleri, üç etek adı verilen gelinlik giysileri ve siparişe göre ürünler dokunmaktadır. Bu dokuma pamuk ipliği kullanılarak yapılmaktadır. Gölhisar ilçesinde ve Burdur’da bir çok yerde İbecik dokuma ürünleri görebilir ve hediye olarak bu geleneksel dokuma ürünleri satın alabilirsiniz.

7. İbecik Bebekleri

Burdur’un Gölhisar ilçesine özgü İbecik dokumaları ile işlenerek yapılan İbecik bez bebekleri yaygın olarak el emeği ile üretilmektedir. İbecik bebeklerinin dokuma geçmişi çok eski tarihlere dayanmaktadır. İbecikli kadınlar tarafından yaygın olarak evlerindeki dokuma tezgahlarında yaptıkları üç etek yöresel kıyafet giyen bez bebekler yurt dışınada gönderilmektedir. İbecik bebekleri Burdur merkez ve Gölhisar ilçesinde görebilir, hatıra olması için bu sevimli ve özgün bez bebekleri hediyelik olarak satın alabilirsiniz.

8. Bakır Çaydanlık

Burdur’da bakır işçiliği yaygın olarak yapılmaktadır. Burdur yöresine özgü bakır süsleme hediyelik eşyalar birçok farklı çeşitleri geziniz sırasında karşınıza çıkacaktır. Süs eşyası olarak yaygın kullanılan bakır çaydanlıklar görüntü itibariyle geleneksel Türk motifleri ile süslenmiştir. Uygun fiyata satışı yapılmakta ve turistlerin yoğun ilgisini çekmektedir. Bakır çaydanlıkları Myros.com sitesini ziyaret ederek inceleyebilir, az sayıda veya toptan olarak satın alabilirsiniz.

Burdur'un İlçelerine Göre Hangi Hediyelikler Alınabilir?

Burdur merkez ve 10 tane ilçesi ile hem doğal güzellikleri hem de tarihi alanları ile görülmeye değer güzelliklere sahiptir. Burdur Ağlasun ilçesinde yer alan Sagalassos Antik kenti geçmişi çok eski tarihlere dayanan ve farklı uygarlık kalıntılarına ev sahipliği yapan bir ilçedir. Ağlasun ilçesinde Sagalassos Antik kentini gezebilir, alabalık tesislerinde balık yiyebilir ve yöreye özgü magnet, anahtarlık, ceviz ezmesi, bakır ürünler gibi hediyelikler alabilirsiniz. Burdur Bucak ilçesi, en büyük ilçelerinden biridir. Bucak’ta Kremna, Sia Antik kenti, Susuz Kervansarayı ve İncirhan’ı gezebilir, yöreye özgü mutfak lezzetlerinden tadabilirsiniz. Ayrıca Bucak’tan magnet, bakır çaydanlık, ceviz ezmesi, haşhaş ezmesi, gibi hediyelikler alabilirsiniz. Yeşilova ilçesinde yer alan Salda gölü, plajı ve kayak merkezini gezebilir, Salda gölünün eşsiz manzarasında piknik yapabilir, magnet, anahtarlık gibi hediyelik ürünler alabilirsiniz. Gölhisar ilçesini tarihi ve doğal güzelliklerini ziyaret edebilirsiniz. Aynı zamanda ilçede gezerken İbecik bezi dokuma tezgahlarına ve anına tanık olabilir ve İbecik bezi ürünleri ve İbecik bebeklerinden hediyelik olarak satın alabilirsiniz.

Burdur'da Hediyelik Eşya Satan Yerler Nelerdir?

Burdur’a özgü hediyelik eşya alacağınız Myros.com sitesinden Burdur temalı hediyelik çeşitlerini inceleyebilir, güvenli online alışveriş yapabilirsiniz. Kaliteli, özgün ve seçkin tasarımlarıyla Myros’un Burdur temalı hediyelik çeşitlerini kişiye özel tasarımlarla birleştirebilir ve sevdiklerinize kalıcı ve farklı hediye alma imkanı elde edebilirsiniz. Ayrıca toptan alışveriş imkanından yararlanabilir, uygun fiyatlarda toptan alım yaparak işletmelerinizde sergileyebilirsiniz.

Burdur Temalı Hediyelik Eşyalar Toptan Nasıl Satın Alınır?

Burdur temalı hediyelik eşyaları Burdur hediyelik eşya toptancılarından olan Myros online alışveriş mağazasından toptan olarak alım yapabilirsiniz. Myros.com sitesini üye girşi yaparak hediyelik ürün çeşitlerini inleyebilir, özelleştirilebilir tasarımlar sipariş verebilir ve toptan olarak satın alıp, işletmelerinizde müşterilerinizin beğenisine sunabilirsiniz.

Burdur'da Gezilecek Yerler Nelerdir?

Burdur'un kendine özge tarihi ve doğal güzellikleri vardır. Aşağıda listede yer alan tarihi ve doğal alanları gezmeden gezinizi noktalamayınız.

  • Burdur Arkeoloji Müzesi

  • Sia Antik Kenti

  • Salda Gölü

  • İnsuyu Mağarası

  • Susuz Kervansarayı

  • Sagalassos Antik Kenti

  • Kremna Antik Kenti

  • Burdur Saat Kulesi

  • Mısırlılar Evi

  • Bakibey Konağı

  • Burdur Gölü

  • İncirhan Kervansarayı

  • Tymbrianassus Antik Kenti

  • Yarışlı Gölü

  • Keraitae

  • Salda Orman Plajı

  • Salda Kayak Merkezi

  • Karacaören Barajı

  • Kibyra Antik Kenti

Burdur'da Ne Yenir?

Burdur’un yöresel mutfağına özgü yiyecek çeşitleri aşağıda listelenmiştir. Bunları tatmadan gezinizi noktalamayınız.

  • Burdur Şiş

  • Burdur Testi Kebabı

  • Tandır Kebabı

  • Çekme

  • Su böreği

  • Gölhisar Kavurması

  • Dirmil Kebabı

  • Gazel Böreği

  • Mürdümük Aşı

  • Ceviz Ezmesi

  • Burdur Tahini

  • Haşhaş Ezmesi

  • Burdur Haşhaş Elması

  • Kenevir Helvası

  • Pekmezli Aşure

  • Kaymaklı Kadayıf Tatlısı

  • Kabak Helvası

  • Burdur Muhallebisi

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.