myros-popup.jpg (663 KB)
Bodrum'dan Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

Bodrum'dan Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

14 Mart 2022

Yeryüzündeki ve su altındaki antik tarihinden miras kalan arkeolojik geçmişi, doğal güzellikleri ve yaşam tarzı ile tüm dünyaya adını duyuran ve tatil dönemlerinde her yerden ziyaretçi akınına uğrayan Bodrum, yurt içinde ve yurt dışında önemli bir çekim merkezi haline gelmiştir. Bodrum hediyelik eşya ürünleri, bölgedeki antik zamanların tarihi ve doğal güzelliklerinden oluşan desen ve formların yanında, Bodrum ilçesi ile bütünleşmiş, markalaşmış doğal ürünlerin de içinde bulunduğu tüm kategori çeşitlerini barındırır.

Bodrum tekne, yat ve yelkenli ile çıkılan mavi yolculukları, yaz aylarında ilçe nüfusunu onlarca kat geçen ziyaretçi sayısı, bol hareketli yaşam tarzı ve gece kulüplerinin geç saatlere kadar sürdürdüğü partilerden çok öncesinde, tarihi ve kültürel yapısıyla meşhur olan bir bölgedir. Yedi kapıdan geçerek içine girilen, Aziz Petrium Kalesi olarak bilinen, Bodrum’a ismini veren şehrin merkezindeki Bodrum Kalesi, günümüzde dünyanın en büyük ikinci sualtı arkeoloji müzesi olarak kabul edilir. Bodrum Kalesi Sualtı Arkeoloji Müzesi’nde on dört adet salonda, milattan önce on beşinci yüzyıla dayayan antik geçmişi ile dünyanın en zengin amfora koleksiyonu kabul edilen tarihi eserler sergilenir. Bodrum Kalesi Sualtı Arkeoloji Müzesi’nde aynı zamanda, Tunç Devrine ait, içinden üç ton kırık ve sağlam cam çıkarılan, en eski döneme ait gemi batığı olan Serçe Limanı Cam Batığı ile birlikte bölgedeki sualtı keşiflerinde çıkarılan yedi adet önemli  gemi batığı  sergileri de bulunur. 

Bodrum ilçesinin, zaman zaman  Karya döneminden kalan adıyla anılmasını sağlayan ve ilçeye ruh katan en önemli tarihi eserlerinden biri de,  etimolojik kökenine katkıda bulunduğu Mozole sözcüğünün türediği  Halikarnas Mozolesi’ dir. Adını aldığı, Karya Satrabı olarak anılan Pers valisi Mausolos ‘un anısına yapılan bir anıt mezar olan Halikarnas Mozolesi, Mausolos'un eşi Artemisia tarafından ölümünden sonra yaptırılmıştır. Bodrum merkezinde, Turgutreis Caddesi üzerinde açık havada bulunan, Antik Dünyanın Yedi Harikasından biri olarak kabul edilen Halikarnas Mozolesi taşlarının  bir kısmı, Osmanlı Devleti askerlerine karşı şehri korumak için Hospitalier Şövalyeleri tarafından inşa edilen, Bodrum Kalesi duvarlarında kullanılmıştır. Bodrum için çok önemli bir yere sahip olan Halikarnas Mozolesi’nin Bodrum Kalesi'nin duvarlarında görülen Mausoleion kabartmaları, Lord Stratford Canning tarafından , 1846 yılında Padişah Abdülmecit'ten aldığı izinle Londra'ya götürülmüştür. İngiliz araştırmacı Charles Thomas Newton da 1856-1857 yıllarında burada yaptığı kazı sırasında bulunan Mausolos ve Artemisia'nın heykellerini, dört atlı arabanın parçalarını ve diğer kabartmaları Londra’daki British Museum'a götürmüştür. Ülkemizde Halikarnas Mozolesi’nin tamamı ancak Miniatürk içinde görülebilir. Pers valisi Karya satrabı Mausolos, Halikarnassos şehrini, coğrafi durumunun savunmaya yatkın olması ve Akdeniz deniz ticaret yolu üzerinde yer alması sebebiyle başkent yapar. Halikarnassos şehri o dönem Karya bölgesinde, tarihi boyunca ulaştığı en yüksek kültürel ve maddi güce kavuşur.

Dünyada ve ülkemizde güneşin en güzel şekilde battığı kabul edilen yerlerden birisi Bodrum Gümüşlük sahilidir. Gün batımını seyrederken kıyıdan bakınca rahatlıkla görebileceğiniz, yasaklanmadan önce su seviyesindeki tarihi taşlara basıp yürüyerek gidilebilen Myndos Antik Kenti ve Tavşan Adası da, Bodrum’un gezilecek en meşhur arkeolojik yerlerinden biridir.  Gümüşlük, antik çağlarda Karya Valisi Mausolos‘un kurmuş olduğu Myndos şehrinin günümüzdeki adıdır. Halikarnassos’a bir koridorla bağlanan Myndos yarımadası yel değirmenleriyle dolu, zengin ve verimli vadilerin olduğu bir yerleşim alanı olarak bilinir. Su altına dalarak ya da karadan adaya giderek bu antik şehrin tarihi kalıntılarını görebilir, sahilde ve Gümüşlük çarşısı içinde Myndos antik şehrinden esinlenerek üretilen Bodrum hediyelik eşya ürünlerinden alabilirsiniz. 

Bodrum’da bir sanat merkezi olarak kullanılan tarihi eserlerden biri de Ortodoks şapeli olan Eklisia Kilisesi’dir. Taştan inşa edilmiş dört yüz yıllık geçmişe sahip Eklisia Kilisesi, yaz ayları boyunca caz, klasik müzik gibi birçok farklı türde konserlere ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapar. Sanatı ve sanatçıyı besleyen altyapısı ile Bodrum’da her mevsim güzel sanatların bir çok dalının etkinliklerine şahit olabilirsiniz. Sıradışı bir sürgün hikâyesi ile başlayan, edebiyat dünyasına kazandırdığı eserleriyle, Bodrum ile bütünleşen Cevat Şakir Kabaağaçlı da,  Halikarnas Balıkçısı adıyla meşhur olurken, Bodrum’u tüm ülkenin ilgi odağı haline getiren en önemli kişilerden biridir. Daha sonraki dönemde, sanatçı Zeki Müren de benzer şekilde Bodrum’un popülerliğine katkı sağlamıştır. Her iki sanat devinin de müzeleri şehirde ziyaretçilere açıktır. 

Şehre, Bodrum’un nesi meşhur diye baktığınızda, denizdeki seyir halinde yelkenlileri ve tekneleriyle, marinasındaki lüks yatlarıyla, muhteşem koylarıyla, çok çeşitli ve eğlenceli yaşam tarzıyla, kalabalık caddeleriyle, zengin çeşitliliğe sahip çarşıları ve dükkânlarıyla baş döndürücü bir yer olduğunu görürsünüz. Bodrum’un sembolü olmuş desenleri ile tasarlanmış Bodrum yel değirmenleri hediyelik magnetler, anahtarlıklar, açacaklar, kül tablaları, kupalar, duvar süsleri, tabaklar, vazolar, heykeller, duvar panoları, dokuma ürünleri, lifler, sabunlar, su kabağı, takılar yanında tadına ve kokusuna bayılacağınız Bodrum mandalinası ve aromasına sahip reçel ve lokumlar, kalamata zeytin, sızma zeytinyağı, yerel tereyağı gibi ürünler de Bodrum hediyelik eşyalar içinde en çok bilinenler arasındadır.

Kendinize ve sevdiklerinize aldıklarınızla seyahatlerinizi taçlandıracağınız  Bodrum hatırası hediyelik eşyaları ile yıllar sonra bile anılarınız size yaşadığınız ve gördüğünüz güzellikleri hatırlatır. İlçeye, ülkenin ve dünyanın her köşesinden akınlar halinde gelen, yerli ve yabancı ziyaretçiler için, Bodrum’a özgü meşhur hediyelikler aşağıda listelenmiştir:

1. Bodrum Temalı Anahtarlık

Denizin maviliğinden nazar boncuğunun mavilerine, yel değirmenlerinden Bodrum evleri hediyelik tasarımlarına kadar farklı desenlerde üretilen anahtarlıklara, metal, epoksi ve plastik üzerine kabartma tekniği, dijital baskı ile dekorlama yapılır. Boyutları 4 cm ile 11 cm arasında olan anahtarlık ürünleri, bir halkaya ekli zincirin ucunda tekli veya salkım şeklinde üretilir. Tüm sevdiklerinize, dostlarınıza hediye edebileceğiniz Bodrum temalı anahtarlık ürünlerinin ortalama fiyatları 14 lira ile 45 lira arasındadır. 

2. Bodrum Temalı Ayna 

Yuvarlak, köşeli ve kalp şeklinde metal ve epoksi üzerine dijital baskı ile üretilen Bodrum hediyelik aynalar çift taraflıdır. Bitez, Türkbükü, Gümbet, Yalıkavak gibi ünlü koylar, Bodrum Kalesi,  Bodrum sokakları, Bodrum yel değirmenleri hediyelik desenleri ile dekorlanan aynaların boyutları 7 cm ile 8,5 cm arasındadır. Sevdiklerinize hediye edeceğiniz en güzel hediyelerden biri olan, Bodrum temalı ayna ürünlerinin ortalama fiyatları 66 lira ile 72 lira arasındadır. 

3. Bodrum Temalı Açacak

Bodrum temalı şişe açacağı modellerinde Bodrum sandaleti, zeytinyağı şişesi, bira şişesi, kedi, kelebek, balık, yunus balığı, tekne dümeni  ve deniz kabuğu temalı figürlerden oluşan metal ve epoksi malzemeler üzerine Bodrum görselleriyle dekorlama yapılır. Seyahat çantanıza kolaylıkla sığacak şişe açacaklarının boyutları 4 cm ile 12 cm arasındadır. Meraklı dostlarınıza rahatlıkla hediye edebileceğiniz Bodrum temalı şişe açacak ürünlerinin ortalama fiyatları 13 lira ile 50 lira arasındadır. 

4. Bodrum Temalı Araba Süsü

Şehrin sembolü kabul edilen Bodrum Kalesi görüntüsünün metal ve epoksi üzerine dijital baskı ile dekorlama yapıldığı araba süsleri, araçlarda aynalara, anahtar uçlarına takılabildiği gibi çanta, bavul, cüzdan ve fermuarlı ürünlerinizde rahatlıkla kullanabileceğiniz anı süsleridir. Küçük ve pratik olan, herkese hediye edilebilen Bodrum temalı araba süsü ürünlerinin ortalama fiyatları 45 liradır.

5. Mandalina Reçeli 

Kendi cinsleri arasında, ince, parlak dış kabuğu, baş döndüren kokusu ile hemen fark edilen, yumuşak ve bol sulu yapısıyla satsuma türünden olan  Bodrum Mandalinası ilçeye has, coğrafi işaretli ürün olarak tescillenmiştir. Pürüzsüz dış görünüşüyle ve kolay soyulan kabuğundaki eterik yağların yaydığı koku nedeni ile kokulu mandalina olarak da bilinir. Bodrum mandalinası kokteyller, kolonya, lokum, reçel gibi bilinen Bodrum hediyelik ürünlerinin hammaddesidir. Geziniz sırasında bölgeden yerel ambalajlarda alabileceğiniz ya da Bodrum hediyelik eşya online sitelerinden bulabileceğiniz Bodrum Mandalina reçeli ürünlerinin ortalama fiyatları gramajlarına göre 25 lira ile 200 lira arasındadır. 

6. Doğal Banyo Lifi

Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın ( Halikarnas Balıkçısı) Deniz Gurbetçileri kitabında belirttiği gibi, Bodrum denizlerinin süngercilik tarihi üçüncü yüzyıla kadar gider. Bodrum Sualtı Arkeoloji müzesi, sergilenen ilk ürünlerini, Bodrum’un ekonomisinde çok önemli yeri olan sünger avcıları sayesinde ortaya çıkarmıştır.  Dünyanın en iyi süngerleri olarak kabul edilen Bodrum süngerleri ile yapılan Bodrum doğal banyo lifi, bakteri tutmama özelliği ve dayanıklılığı sayesinde uzun yıllar sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. Bebeği olan dostlarınıza, hassas ciltlere sahip olan arkadaşlarınıza, Bodrum hediyelik eşyalar arasında olan doğal banyo lifini rahatlıkla hediye edebilir ya da kendinize alabilirsiniz. Bodrum hasadı süngerlerden yapılan ve değişik boyutlarda olan doğal banyo lifi ürünlerinin, ortalama fiyatları 70 lira ile 150 lira arasındadır.

7. Dokuma Ürünler  

Ege denizinin en güzel koyunda, kendine özgü kübik  mimarisi ile beyaz renkli taş evlerden oluşan Bodrum evleri, aralarda kontrast oluşturan bahçelerdeki begonvillerin pembesi, cam kenarlarındaki fesleğenlerin yeşili ve denizinin mavisiyle tüm görenleri şehre hayran bırakır. Bodrum evlerinin dış görünüşleri kadar krem, beyaz ve mavi tonlarıyla, doğal renk ve malzemelerin kullanıldığı iç dekorları da çok ünlüdür. Bodrum evleri hediyelik ürünler grubunda olan ev tekstili dokuma ürünler ve kilimler de yeni evlenen dostlarınıza, aile üyelerinize verebileceğiniz en güzel hediyelerdendir. Giysiler, çarşaflar, perdeler, yatak nevresimleri, masa örtüleri, yastık kılıflarının yanında halı ve kilim modellerinin de olduğu Bodrum dokuma ürünlerinin ortalama fiyatları 150 lira ile 7.000 lira arasındadır.

8. Tereyağı

Bodrum Kumbahçe’de bulunan Belendağ çiftliğinin süt ve süt ürünleri çok meşhurdur. Seyahatiniz sırasında vakumlatarak evinize, ailenize, dostlarınıza alabileceğiniz Bodrum tereyağı, paketlerin gramajlarına göre ortalama fiyatları 80 lira ile 200 lira arasındadır. Genellikle seyahatler, yaz aylarının sıcak dönemlerine denk geldiği için  risk almak istemediğiniz durumlarda, beğendiğiniz markanın, Bodrum hediyelik eşya online sistemleri üzerinden de sipariş verebilirsiniz. 

10. Zeytin

Antik çağlarda kutsal olduğuna  inanılan ve insanlık tarihi kadar eski olan zeytin ağaçlarının meyvesi zeytin ve ondan üretilen zeytinyağı, gıda ve kozmetik alanlarında en çok kullanılan tarım ürünüdür. Domates ve peynir çeşitlerinin yanında geleneksel Türk kahvaltısının en önemli tuzlu üçlüsünden biridir. Kalamata, siyah ve yeşil zeytinlerin geleneksel taş kırma, çizik, salamura terbiyelenmiş birçok çeşidini Bodrum hediyelik lezzet ürünü olarak evlerinize, ailenize, dostlarınıza alabilirsiniz. Açık veya ambalajlı olarak her çarşıda bulabileceğiniz, Bodrum zeytinlerinin gramajlarına ve türüne göre, ortalama fiyatları 30 lira ile 200 lira arasındadır.

Bodrum'da Hediyelik Eşya Satan Yerler Nelerdir?

Günümüzde, ziyaretçilerine karada ve denizde, doğanın ve antik tarihin olağanüstü güzelliklerini sunarken, müzelerinin yanında, yirmi dört saat hizmet veren plajları, kulüpleri, restoran ve turistik tesisleri ile ünlenen Bodrum ve çevresi, dünyaca ünlü bir bölge haline gelmiştir. Bodrum’da tatil kavramı gezi, eğlence, kültürel etkinliklerin yapılmasının yanında, anı biriktirmek için alınan Bodrum hediyelik alışverişi demektir. 

Bodrum hediyelik ne alınır diyerek yola çıktığınızda ilk uğrayacağınız yer, Cumhuriyet Caddesi olacaktır. Yol boyunca irili ufaklı dükkân, kafeterya ve restoranların olduğu, herkesin uğramadan geçmediği bu cadde daima kalabalıktır. Neyzen Tevfik Caddesinde, Gümüşlük ve Yalıkavak marina ile sahil yolunda da durum aynıdır. Bodrum hediyelik eşya dükkânları merkezde çeşitli sokak ve caddelere yayılmış durumdayken,  Turgutreis, Bitez, Türkbükü, Güllük ve Gümbet merkezindeki  ana caddelerde bolca rastlayabilirsiniz. Bodrum hediyelik eşyaları seçenekleri için en renkli ve elverişli yerlerin arasında, haftanın her günü farklı mahalle ve bölgelerde kurulan, organik ürünler ve yerel ürünleri, el emeği göz nuru tasarımları  bolca görebileceğiniz semt pazarlarıdır. Bodrumda kaldığınız günlere bağlı olarak,  Güvercinlik Pazarı için pazartesi günlerinizi ayırabilirsiniz. Dokuma ürünleri, tekstil ve giyim eşyaları bulabilmek için salı günleriniz uygun olursa Bodrum Pazarını gezerek değerlendirebilirsiniz. Gümüşlük ve Ortakent pazarına çarşamba günü uğrayabilirsiniz. Organik ürünler, taze tarım ve hayvancılık ürünlerinden almak için bölgenin en  popüler yeri olan, Yalıkavak pazarını perşembe günü ziyaret edebilirsiniz. Hem yiyecek hem de giyim eşyalarını birlikte satışa sunan Bitez pazarı için cuma, Turgutreis pazarı için  cumartesi, Gümbet ve Mumcular  için  pazar gününüzü değerlendirebilirsiniz. Bodrum’u simgeleyen magnet çeşitlerinden her köşe başında bulabileceğiniz gibi Bodrum sandaleti, Bodrum mandalinası lokumu gibi birçok Bodrum hediyelik eşya alternatifini her yerden alabilirsiniz. Bahçelerinizi ya da balkonlarınızı Bodrum rüzgârgülü, Bodrum yel değirmenleri hediyelik süs eşyaları ile renklendirmek için satın alabilir ya da bu ürünlerden sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Bodrum seyahatlerinizde tatil amacınız kültürel gezi, eğlence, kamp, spor etkinliklerinden hangisi olursa olsun, zaman ayırarak mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri Gümüşlük El sanatları Çarşısıdır. Bodrum hediyelik ürünlerinin zenginliğiyle ünlü, Gümüşlük sahile giderken içinden geçebileceğiniz çarşı, kendine özgü el işçilikleri ile ön plana çıkar. Bazılarında tasarımların yapılış aşamasını da görebileceğiniz dükkânlardaki tüm ürünler yerel halkın el emeğiyle üretilir. Birbirinden güzel kolye, küpe, yüzük, bileklik, vazo, biblo, tabak, kâse, kupa, nazar boncuğu ve meşhur Bodrum su kabağından yapılan lambalar, süsler bulabileceğiniz çarşının satıştaki ürünleri,  Bodrum hediyelik eşyalar içindeki en özgün türlerdendir.

Tatilde zaman nasıl akıp hızla geçer bilinmez. Onca eğlence, gezi ve aktivitenin sonunda birden yola çıkma günü gelir ve kendinizi bir şeyleri unutmuşsunuz gibi hissederek dönüş yolunda bulursunuz. Sınırlı tatil günlerinizin içinde gezi, eğlence, spor aktivitelerinden alışverişe zaman ayıramadığınız durumlarda ya da kendiniz için yaptığınız alışverişlerden bavullarınızda, bagajınızda yer kalmadığı zamanlarda, sevdiklerinize götürmek istediğiniz Bodrum hatırası hediyelik eşyalar için, Myros Bodrum temalı hediyelik ürünlerinden güvenle satın alabilirsiniz. Kaliteli tasarım, malzeme ve işçilik ile üretilen, tekli ya da karma sipariş verdiğiniz Bodrum hediyelik eşya ürünleri, Myros güvencesiyle adresinize ulaştırılır. Bodrum anılarınızdan bir demet hediye etmek hem sizi hem sevdiklerinizi mutlu edecektir.

Bodrum Temalı Hediyelik Eşyalar Toptan Nasıl Satın Alınır?  

Son yıllarda doğal hayatı tercih eden ve konforundan ödün vermek istemeyen birçok aile yeni yaşamını Bodrum ve çevresinde kurmaya başlamıştır. Artan nüfus popülasyonu nedeni ile Bodrum, İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerdeki ve hatta dünyadaki birçok popüler markanın, genellikle tüm sezon boyunca şubelerini ve ofislerini açtığı, ekonomisinin  ve yarattığı katma değerin, şehrin fiziksel büyüklüğünü aştığı bir dönemi yaşamaktadır.  Bu nedenle yaşam tarzı kendine has gelişen ve değişen Bodrum’da  birçok etkinlik, organizasyon, davet ve parti yapılmaktadır. Ulusal ve yerel işletmelerin toplantılarında, lansmanlarında, organizasyonlarında, turistik tesislerde, konaklama ve restoran işletmelerinde müşterilere, davetlilere ve katılımcılara Bodrum temalı ürünler vermek amacı ile toptan satın alma yapmak için Bodrum hediyelik eşya toptancıları ve ürünlerinden faydalanılmaktadır. Kurumsal alışverişleriniz için, kaliteli tasarım, işçilik ve malzeme ile üretilen Bodrum temalı ürünler ve promosyon malzemelerinden satın almak istediğinizde,   Myros toptan sipariş seçeneğini güvenle kullanabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.