myros-popup.jpg (663 KB)
Bal Süt Sabunu Nedir?

Bal Süt Sabunu Nedir?

30 Kasım 2022

İçeriğindeki bal ve süt özleriyle ,normal ve kuru ciltler için formulize edilen sabunlara ballı sütlü sabun ya da sütlü ballı sabun denir. İçeriğindeki organik formül ile cildi kurutmadan temizleyerek ,beslemeyi hedefler. Cilt temizliği yaşlanma karşıtı bakımda ve akne tedavisinde de son derece önemlidir.Yaşadığınız cilt problemlerini ,cilt tipinizi tespit ettirerek tedaviye başlamanız gerekmektedir.Cilt analizi sonrası , cilt tipinize uygun tedavi ve bakım uygulamaları %100 verim almanızı sağlayacaktır. Sütlü ballı sabun , cilt analizinde normal,karma ve kuru cilt bakımlarını üstlenir.

Sütlü ballı sabun faydaları  düzenli  kullanımda kalıcı etkiler yaratmaktadır. Kuru cilt tipine sahip cilt tipinizi nemlendirmek ve canlandırmak isterseniz ballı sütlü sabun kullanabilirsiniz. 

Bal ve süt özleri sadece bugün değil, yüzyıllar öncesinde bile, güzel görünmek amacıyla haricen ciltte kullanılmıştır. Güzelliği ile dillere destan olan Kleopatra’nın da bal ve süt banyosu yaptığı bilinmektedir. Asyalı kadınların cilt bakım ürünlerinde de sürekli kullanılan bal ve süt özleri gençlik iksiri niteliği taşımaktadır.Bu harika iki bileşenle üretilen ballı sütlü sabun ile güzelliğinize güzellik katabilirsiniz.

Bal Süt Sabununun Özellikleri Nedir?

  • İçeriğinde bulunan bal besleyici özellik taşıyan bat süt sabunu , yine içeriğinde bulunan süt maddesinin organik değerleriyle de son derece yenileyici ve benzersiz özelliklere sahiptir. 

  • Ballı sütlü sabun , organik bileşenleri ile cildi canlandırır ve kolajen arttırımını sağlar. 

  • Kolajen arttırıcı özelliğiyle yaşlanmayı geciktirir. 

  • Herkesin bildiği gibi bal organik bir gıda ürünüdür. Oral yolla vücut açısından bir çok faydası bulunmaktadır. Bu sebeple cilt üzerinde kullanılan bal özünün de cilt için yenileyici bir çok etkisi bulunmaktadır. 

  • Ballı sütlü sabun antibakteriyel özelliğe sahiptir.

  • Ballı sütlü sabun cilde zarar veren bakterilerin çoğalmasını önler. 

  • Ballı sütlü sabun yağlı ciltlerdeki fazla yağı emer ve doğal yağ dengesini düzenler.

  • Antioksidan polifenolleri ile sonra derece işlevseldir.

Bal Süt Sabunu Ne İşe Yarar?

Bal süt sabunu benzersiz içeriği ile kullanıcılarının beğenilerini üzerine toplamaktadır. Bal süt sabununda parfümlü içerikler bulunmamaktadır. Bu sebeple cilt sağlığı için bir çok fayda sağlamaktadır. Kimya laboratuvarlarındaki incelemelerde de kanser ve bir çok sorun üzerinde etkili olan eşek sütü de ballı sütlü sabun içerisindeki süt maddesinin alt yapısını oluşturur. Ballı sütlü sabun hassas ve yumuşak ciltler için tüm doğal bileşenlerden yapılmıştır. 

Çoğu insan hassas bir cilde sahiptir. Bu nedenle ciltlerinin ekstra özen ve ilgiye ihtiyaçları vardır. Cildinizi alerjiden korumak için sütlü ballı sabun kullanabilirsiniz ve hassas cildinizi ödüllendirebilirsiniz. Cilt üzerindeki yağı ve kiri arındıran bal süt sabunları gözenekleri açar ve cildin nefes almasını sağlar. 

Bal Süt Sabununun Faydaları Nedir?

  • Eşek sütlü ballı sabunun faydaları verimli bir cilt bakım sürecini de kullanıcılara sunmaktadır. 

  • Organik içeriği ile renk tonunuzu açar

  • Cildinizi besler  

  • Cildi nazikçe temizleyen ballı sütlü sabun cilde bir bebek teni yumuşaklığı ve pembeliği kazandırır. 

  • Bir cilt bakımı rutini haline getirdiğinizde cildi nemlendirir ve esneklik kazandırır. 

  • Cilde kazandırdığı esneklik ile kırışıklıkların önüne geçer. 

  • Cildinize güzel bir parlaklık veren ballı sütlü sabun ve onu kaşıntı ve kuruluktan korur.

  • Saç üzerinde yumuşak ve bir dokunuş bırakır. 

  • Şampuan içerisinde bulunan silikon ve paraben gibi içeriklerin saç derisinden temizlenmesini sağlar.

  • Saç içerisindeki sivilcelenmeleri durdurur ve kepek probleminin önüne geçer.

  • Yüzdeki sivilceleri ve sırtta yer alan sivilcelenmelerin önüne geçer.

  • Ballı sütlü sabun ciltteki sebumu dengelediğinden ihtihaplı akne problemini durdurur. 

  • Uygun içerikli ballı sütlü sabunlar deri hastalıklarının iyileşme sürecini hızlandırır.

  • Saçı yıkamada kullanılan ballı sütlü sabunlar saçı kökten uca besler. Elektriklenme ve saç kırığı probleminin de önüne geçer.

  • Ballı sütlü sabun içeriğinde bulunan süt  A, B1, B2, C ve E vitamini, yağ ve kalsiyum minerali açısından zengindir.

Bal Süt Sabununun Yan Etkileri Var mıdır?

Bu noktada bahsi geçen yan etki alerji durumudur. Alerji içeriğe bağlı olarak bir çok sabun kullanımında ciltte tahriş ve döküntü olması durumudur. Alerji durumları genel olarak organik olmayan kimyasal içerikli sabun kullanımına bağlı olarak gelişir. Ancak ballı sütlü sabun kullanımı sonucunda her hangi bir  alerji ile karşılaşılmamaktadır. %100 bitkisel yağlar , süt ve bal özleriyle üretilmiş doğal içeriğe sahip sütlü ballı sabun alerji yapmamaktadır. Bal ve süt içeriğine alerjisi olan kişilerin bilek içi ya da çene altı gibi bölgelerde ufak bir deneme sonrasında kullanması önerilir.

Bal Süt Sabunu Nasıl Kullanılır?

Kullanım sürecine haftada 2 kullanım ile başlamanız önerilir ,ballı sütlü sabun kullanım sürecine alıştıktan sonra günlük kullanım sürecine geçilebilir. 

Ballı sütlü sabun kullanımı cildi doğru bir şekilde hazırladıktan sonra yapılmalıdır.Ilık su ile vücut ve yüz yıkanmalıdır. Vücut için kullanılacaksa bir lif yardımıyla uygulanmalıdır. Yüz için kullanılıyorsa yumuşatılan yüzeye bir yüz süngeri ile uygulanmalıdır. Yüze uygulanan bal süt sabunu 1-3 dk sonrasında yıkanmalıdır.Ballı sütlü sabun köpürtülerek ve masaj yaparak uygulanmalıdır.Vücut için kullanılan ballı sütlü sabun uygulamadan sonra 5-7 dk arasında bekletilerek ılık su ile durulanmalıdır. Kullanım sonrası vücut sütü ve nemlendirici kremlerle desteklenen vücut ve cilt bakımından daha fazla fayda sağlayabilirsiniz.

Bal Süt Sabunu Haftada Kaç Gün Kullanılmalıdır?

Ballı sütlü sabun ,günlük bakım rutininin bir parçası olarak kullanılabilir. 

Eşek sütlü ballı sabunun faydaları oldukça fazladır. Ballı sütlü sabun sabah ve akşam yüzünüzü yıkarken kullanabileceğiniz bir üründür. Cildinizi makyajdan arındırmak için cilt temizliğinde de rahatlıkla kullanabilirsiniz.Aynı zamanda sütlü ballı sabun hergün duş alırken kullanılabilir. Bacaklardaki batık problemlerinin de önüne geçeceğinden  düzenli kullanımda alacağınız verimi arttırır. 

Bal Süt Sabunu Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ballı sütlü sabun kullanımında dikkat edilmesi gereken unsurlar vardır. 

  • Ballı sütlü sabun yüzde kullanıldığında gözlerle temas etmemesine dikkat edilmeldir.

  • Gözle teması durumunda ballı sütlü sabun iyice durulanmalıdır.

  • Ballı sütlü sabunun doğal içerikli olması gerekmektedir.

  • Hayvansal yağ kullanılan ballı sütlü sabun kullanımı tercih edilmemelidir.

  • Bitkisel içerikli ve bitkisel yağlarla özel olarak üretilen ballı sütlü sabun kullanılmalıdır.

 

Kimler Bal Süt Sabunu Kullanabilir?

Sütlü ballı sabun, karma ve kuru cilt yapısına sahip kişiler tarafından rahatlıkla kullanılabilir. Saç içi sivilcelenme ve kepek problemine sahip kişiler kullanabilir. Sütlü ballı sabunu sebum dengesini sağlamak isteyen kişiler kullanabilir. Sütlü ballı sabunu batık bacak sorunu olan kişiler kullanabilir. Cildini nemli tutmak ve tazelemek isteyen kullanıcılar bu ürünü rahatlıkla kullanabilir.

Bal Süt Sabunu Nasıl Yapılır?

Doğal içeriklerle üretilecek ballı sütlü sabun malzemeleri hazırlanır.Gliserin barı ateşle buluşturulmadan dikkatli bir şekilde eritilir.(Benmari usulü)Organik yağlar ve esanslarla hazırlanan bal ve süt özü sabun içeriğinde yerlerini alır. Tamamiyle doğal işlemlerden geçirilerek hazırlanan gliserin karışımı kalıplara dökülür. Özel bezler ile hijyenik önlemleri alınan ballı sütlü sabun soğumaya bırakılır. Soğuma işlemi tamamlandıktan sonra ballı sütlü sabun kalıplardan çıkarılır. Kalıptan çıkarılma işlemi hijyenik koşullara uygun şekilde yapılır ve eldiven kullanılır. Sabun kürlenmesi denilen bekletme yöntemi kullanılır ve 4 hafta sonra ballı sütlü sabunlar paketlenmeye hazır hale gelir.Kalıptan çıkarılan ballı sütlü sabunlar özel olarak hava almayan paketlere konulur . Hava almayan paketleme işleminde ürün gamı kontrol edilerek karton kutularda satışa hazır hale getirilir. Çevre dostu ürünler olarak geliştirilen ballı sütlü sabunlar ile kullanıcılar son derece mutlu olur. 

Bal Süt Sabunu Nereden Alınır?

Toptan sabun üretimi ,özel labaratuvarlarda toptan doğal sabun üreticileri tarafından üretilir.Evlerde üretilen sabunlar genellikle kişisel kullanıma uygundur. Eşek sütlü ballı sabun nasıl kullanılır ,ballı sütlü sabun faydaları, ballı sütlü sabun kullanımı konuları üzerinde uzun soluklu çalışmalar gerçekleştiren hediyelik sabun üreticisi Myros tarafından bal süt sabunları temin edilebilir. Dermatolojik testlerde son derece iyi sonuçlar elde edilen bal süt sabunları kalitesi ve hazırlanma süreci Myros tarafından özenle yapılır. Organik içeriklerin ,hijyenik ortamlarda sabun içeriğiyle birleştirilmesiyle oluşturulan ballı sütlü sabun üretimiyle Myros rakiplerine fark atmaktadır. Toptan sabun satışlarında Myros indirimli satış fiyatlarıyla da alıcılarını mutlu eder.  Myros kalitesi ve güvencesi ile satışları gerçekleştirilen ballı sütlü sabunların , kullanıcılar tarafından geri dönüşleri de son derece muazzamdır. 

Bal Süt Sabuna Benzer Diğer Sabun Çeştileri Nedir?

Ballı sütlü sabunlara benzer sabun çeşitleri aşağıdaki gibi sıralanmaktadır:

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.