myros-popup.jpg (663 KB)
Artvin'den Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

Artvin'den Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

15 Mart 2022

Artvin coğrafi konumu olarak Doğu Karadeniz bölgesinin son sınır şehridir. Karadenize kıyısı vardır. Ayrıca içinden Çoruh Nehri geçmektedir. Çoruh nehri bölgeye farklı bir hava katmaktadır. Gürcistan’la sınır olan Artvin ili Karadeniz kültürünün tüm özelliklerini yansıtmaktadır. Artvin’in simgesi boğadır ve boğaları ile meşhur olmuş bir şehirdir. Artvin toprakları itibariyle ormanlık, yeşil bir doğaya sahiptir. Artvin milli parkları, yayları, tarihi ve kültürel dokusuyla mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir Karadeniz şehridir. Bölgeye özel birçok koruma alanı olan ve dünya genelinde eşsiz özelliklere sahip olan bir şehirdir.Karadeniz bölgesinin ve Karadeniz yöresinin tüm özelliklerini yansıtan bu şehri gezerken yeşil tabiatı ve yaylarını içinizi açacak ve kendinizi eşsiz bir doğaya bırakacaksınız.

Artvin’de meşhur ürünler olarak yöreye özgü yiyecekler ilk sıralarda yer almaktadır. Artvin balı, dut pekmezi, tereyağı, kuzine zeytini, laz böreği, lahana ezmesi, kuymak gibi birçok lezzetli yiyecek ürünleri ile meşhur olmuştur. Artvin’den hediyelik eşya ürünleri almadan ayrılmayınız. Artvin hatırasını hep canlı tutacak hediyelik ürünler her zaman hatırlamak isteyeceğiniz bu eşsiz Karadeniz şehrini zihninizde hep taze tutacaktır.

Artvin'in neyi meşhur hediyelik olarak alabilirim diye araştırdığınızda karşınıza birçok seçenek çıkacaktır. Artvin'e özgü hediyelikler; anahtarlık, açacak, magnet, kemençe, biblo, takı, tasarım kutular, kupa, fincan takımı, ayna, ahşap ürünler, bardak altlıkları gibi birçok ürün alabilirsiniz. Artvin hediyelik ürünler; çarşı, dükkan ve mağazaları gezerken karşınıza çıkacaktır. Artvin hediyelik eşya mağazalarından olan Myros'un  Artvin Temalı hediyelik eşya çeşitlerini inceleyebilir, ürün görsellerine bakabilir, kendinize ve sevdiklerinize özel yaptırabilirsiniz. Ayrıca Myros'tan online alışverişinizi güvenle yapıp Artvin’e özel tasarlanmış hediyelik ürünleri az sayıda veya toptan satın alabilirsiniz. Aşağıda yer alan hediyelik çeşitlerini inceleyebilirsiniz.

1. Artvin Temalı Açacak

Artvin hediyelik eşya ürünleri arasında sıklıkla tercih edebileceğiniz ürünlerden biri de  açacak magnet ürünleridir. Artvin temalı açacak magnetleri hediye olarak sevdiklerinize alabilirsiniz. Evinizde, aracınızda veya ofisinizde kullanabilirsiniz. Soda ve gazoz şişesi kapağı açarken sıklıkla kullanılan bu ürünler her zaman elinizin altında olacaktır. Artvin temalı açacak  magnet ürünleri taşıması kolay ve yer kaplamayan hediyelikler olarak tercih edebilirsiniz. Evinize ve sevdiklerinize hediye olarak götürebilir, çarşı ve dükkanlarda bulabilir, Myros.com sitesini ziyaret ederek Artvin temalı açacak ürünlerini inceleyebilir, güvenle online alışveriş yaparak satın alabilirsiniz. 

2. Bal

Artvin yaylalarında özel olarak yetiştirilen arılardan elde edilen bal ile meşhur olmuştur. Artvin balı tadı ve özelliği açısından sıklıkla tercih edilmektedir. En meşhur ballar arasında yer alan, kaliteli bir bal çeşididir. Artvin neyi meşhur hediyelik diye araştırdığınızda ilk karşınıza bal çıkacaktır. Artvin balı saf, doğal ve kaliteli bir baldır. Çeşitli hastalıklarda şifa için tavsiye edilmektedir. Artvin’de birçok yerde meşhur Artvin balı ile karşılaşabilir ve tadabilirsiniz. Özellikle sofraların vazgeçilmez tadı olan Artvin balını yöreye özgü kahvaltı çeşitleri arasında bulabilir ve tadabilirsiniz. Ayrıca hediye olarak alabilirsiniz sevdiklerinize götürebilirsiniz. Geziniz sırasında Artvin balını mutlaka tatmalı ve satın almalısınız.

3. Kemençe

Kemençe yöreye özgü çeşitli ağaç gövdesinden elde edilerek yapılır. Bir yay yardımıyla çalınan üç telli geleneksel bir çalgı aletidir. Karadeniz yöresi özgü bir müzik aleti olan kemençe Artvin’de de sıklıkla eğlence için kullanılan bir müzik aletidir. Kendine özgü çalma şekli ve çıkardığı ses ile düğün ve eğlencelerin vazgeçilmez sesidir. Karadeniz denince hemen akla kemençe gelir, kemençe deyince aklınıza Karadeniz oyunları gelir. Kemençe çalınarak oynanan karadeniz halayı, horan gibi yöresel oyunlar ritmi ve hızı ile her zaman kullanılmakta ve oynanmaktadır. 

4. Tereyağı

Artvin köyleri ve yağlarında yöreye özgü olarak yapılan tereyağı çeşididir. Kendine has lezzeti ve yapımı ile mutlaka tatmanız gereken bir yiyecek türüdür. Kahvaltı sofralarında ve yöresel yemeklerde sıklıkla tercih edilmektedir. Artvin balı ile birlikte tüketildiğinde çok güzel bir lezzet ikisi olmaktadır. Tuzsuz tereyağı olarak birçok market ve dükkanlarda bulup alabilirsiniz. Ayrıca kahvaltı salonlarında yöreye özgü kahvaltı çeşitleri yerken tadabilirsiniz. Hediye olarak istersiniz özel paketlerde satın alabilirsiniz.

5. Kuzine Zeytini

Artvin yöresine özgü bu kuzine zeytin, Yusufeli ilçesinde yetişmektedir. Kuzine zeytin, kavrulmuş zeytin demektir. Yusufeli ilçesinde zeytin ağaçlarından kavrulmak için tek tek seçilen zeytinler, kuzine sobalarda tepsilere konularak kavrulmaktadır. Kavurma işlemi sonrasında yoğun ve farklı bir lezzete kavuşan kuzine zeytinler, kahvaltı sofralarında sıklıkla tercih edilmektedir. Geziniz sırasında Yusufeli’ne uğrayıp kahvaltı edebilir ve yöreye özgü bir lezzet olan kuzine zeytini tadabilir aynı zamanda hediye olarak sevdiklerinize alabilirsiniz.

6. Dut Pekmezi

Dut pekmezi özellikle Yusufeli ilçesine özgü bir tattır. Yusufeli dut ağaçlarından elde edilen dut pekmezi vitamin açısından zengin olduğu için sofralardan eksik olmayan bir yiyecektir. Artvin yöresine ait ve yüzde yüz doğal yöntemlerle elde edilen dut pekmezi, geziniz sırasında alacağınız yiyecek ürünleri arasındadır. Kansızlık çeken hastalara özellikle şifa olması açısından tavsiye edilen bu ürün geleneksel yöntemlerle yapılan, doğal bir ürün olması ile de tercih edilmektedir.

7. Karayemiş

Artvin’e özgü bir meyve çeşiti olan, bu yiyecek geziniz sırasında karşınıza çıkacaktır. Laz üzümü olarak da anılan karayemiş meyvesi,, sağlıksal açıdan faydalı olduğuna inanılmaktadır. Karayemiş farklı isimlerle anılmasının yanında, Karadeniz iklimine özgü bir meyve çeşididir. Karayemişin çekirdeği, yaprağı ve meyvesi kullanılmaktadır. Pasta, kek ve kompostolarda sıklıkla tercih edilmektedir. Artvin’de mutlaka tatmanız gereken bir meyve türüdür.

Artvin'in İlçelerine Göre Hangi Hediyelikler Alınabilir?

Artvin merkez ve 8 ilçesi ile Kuzey doğu Karadeniz bölgesinin eşsiz güzelliklerini görebileceğiniz bir şehirdir. Artvin ve ilçeleri doğal güzellikleri, tarihi eserleri ve kültürel özellikleri ile sizi kendine hayran bırakacak bir şehirdir. Hopa ilçesi, genellikle tarihi, turistik ve kültürel açıdan ziyaret edilen bir ilçedir. Hopa limanı ve sınır kapısı olan son sınır ilçedir. Yayları, doğal tabiat parkları, eşsiz doğası ile muhteşem bir turistik gezi yeridir. Hopa’dan hediyelik eşya olarak magnet, anahtarlık, açacak, kupa, bardak, kemençe, taki, peştemal gibi yöreye özgü ürünler alabilirsiniz. Ayrıca geleneksel Karadeniz mutfağının eşsiz lezzetleri; mısır ekmeği, hamsi ve hamsi yemekleri, kuymak, kalaco, laz böreği, lahana ezmesi vs. birçok yiyecek ürünleri tatmadan gezinizi tamamlamayınız. Yusufeli ilçesi kendine özgü mimarisi ve mutfağı ile görenleri kendine hayran bırakan, sakin bir ilçedir. İlçede trafik ışıkları dahi yoktur. İlçeden Çoruh nehri geçer. Doğal turistik güzellikleri ve tarihi ile çok güzel gezilecek alanlara sahip bir ilçedir. Buraya özgü yapılan cağ kebabını deneyimleyebilirsiniz. Zeytin, incir, üzüm gibi meyveler bolca yetişmektedir. Yazın buraya yolunuz düşerse mutlaka tatmalısınız. Şavşat, Borçka, Arhavi, Ardanuç gibi birçok gezilecek ve hediye alabileceğiniz ilçeleri vardır. Yaylalar, doğal parklar, ırmak ve şelaleleri mutlaka Artvin’e yolunuz düştüğü zaman gezmeli, yöreye özgü hediyeliklerden almasınız.

Artvin'de Hediyelik Eşya Satan Yerler Nelerdir?

Artvin temalı hediyelik eşyalarınızı dükkan ve çarşılarda bulabilirsiniz. Bu eşsiz gezinizi tamamlamadan mutlaka hatıra hediyelik ürünler alıp kendinizi ve sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Ayrıca gezerken merkezde ve ilçelerde karşınıza çıkan mağazalarda Myros’un hediyelik ürünlerini bulabilirsiniz. Artvin temalı hediyelik ürünleri Myros.com online alışveriş sitesinden güvenli alışveriş imkanını değerlendirerek alabilirsiniz. Myros Artvin temalı özel tasarım, kaliteli üretim, hediyelik ürünlerinin görsellerini inceleyip, çeşitli seçenekleri değerlendirerek, gönül rahatlığıyla sipariş verebilirsiniz. Aynı zamanda Myros'dan toptan ürün satın almak için toptan üyelik oluşturabilir ve işletmeniz için toptan ürünler alabilirsiniz.

Artvin Temalı Hediyelik Eşyalar Toptan Nasıl Satın Alınır?

Artvin hediyelik eşya toptancılarından olan Myros’tan hediyelik eşya ürünlerinizi satın alabilirsiniz. Hediyelik çeşitlerini detaylı inceleyip istediğiniz ürünü ve istediğiniz çeşitlilikte sipariş verebilirsiniz. Aynı zamanda Myros'dan toptan ürün satın almak için toptan üyelik oluşturabilir ve işletmeniz için toptan ürünler alabilirsiniz. Bu alışveriş imkanıyla Artvin temalı hediyelik ürünleri toptan olarak güvenle satın alabilir, dükkan ve mağazalarda ziyaretçilerinize sergileyebilirsiniz. İstediğiniz tasarımları bizimle paylaşabilir ve toptan özelleştirilebilir sipariş imkanından yararlanabilir, dükkanınızda müşterilerinizin ilgisini çekebilirsiniz. 

Artvin'de Gezilecek Yerler Nelerdir?

Artvin’de gezilecek yerler çok sayıda ve çok güzeldir. Aşağıda Artvin’de gezilecek yerler listelenmiştir.

  • Atatepe

  • Cehennem Deresi Kanyonu

  • Çifte Köprü

  • Delikli Kaya

  • Satlel Kalesi

  • Tekkale Manastırı

  • Maral Şelalesi

  • Mençuna Şelalesi

  • Yaylalar köyü

  • Yıldız Gölü

  • Otingo Kaplıcası

  • Dolishane Kilisesi

  • Karagöl Sahara Milli Parkı

  • Atabarı Kayak Merkezi

  • Yaylalar

  • Barhal Kilisesi

  • Müzeler

  • Ciro Şelalesi

Artvin'de Ne Yenir?

Artvin geleneksel mutfağı ile çeşitli yiyeceklere sahiptir. Artvin’de geziniz sırasında mutlaka aşağıda yer alan lezzetleri tatmalısınız.

  • Kaygana

  • Kuymak

  • Siron

  • Bal

  • Tereyağı

  • Karayemiş

  • Dut Pekmezi

  • Laz Böreği

  • Mısır Ekmeği

  • Hamsi ve Hamsi yemekleri

  • Turşu Kavurması

  • Karalahana Sarması

  • Cevizli Kete

  • Kalaco

  • Turşu Kavurması

  • Karalahana Kavurması

  • Pancar Yemeği

  • Benekli Alabalık

  • Cağ Kebabı

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.