myros-popup.jpg (663 KB)
Aloe Vera Sabunu Nedir?

Aloe Vera Sabunu Nedir?

25 Ekim 2022

Aloe Vera sabunu antik çağlardan beri kullanılan ölümsüzlük bitkisi olarak bilinen Aloe Vera bitkisinin özünden üretilen bir doğal sabun türüdür. Doğal sabunun içeriğinde bulunan, tıbbı ismi sarısabır olarak da bilinen, zambakgillerden yaprakları sukulent türünde kaktüse benzeyen mucizevi Aloe Vera bitkisi, saymakla bitirilemeyen faydaları için tıpta, ilaç ve kozmetik endüstrisinde yaygın olarak kullanılır.  

Doğal yaşam alanı Kuzey Afrika, Hindistan ve Akdeniz’in güneyi olan, günümüzde neredeyse her ülkede evlerde de yetiştirilebilen Aloe Vera, dünya üzerinde bilinen dört yüz çeşidinin olduğu ve aynı zamanda en eski, en çok kullanılan tıbbi bir bitki türüdür. Kaktüse benzeyen bitkinin, kökten geniş başlayarak uzayan ve uçlarına doğru sivrilerek gelen yaprakları içinde bulunan jel kıvamındaki öz sıvısı “Aloe Vera jeli “ olarak adlandırılır. Köklerinden kesilerek alınan yaprakların içinden çıkarılan şeffaf müsilaj, tüm ürünlerin ve ilaçların içinde kullanılan ana malzeme olan Aloe Vera jelidir.  Aloe Vera jeli ile üretilen, sabun, şampuan, krem, jel, tonik ve ilaçların yaygın kullanım alanı cilt sorunları ve cilt bakımıdır. İçeriğinde bulunan antioksidanlar, kolajen, amino asitler, A vitamini, B vitamini, C vitamini, folik asit,  kalsiyum ve zengin mineral yapısı sayesinde cilt üzerinde yara ve yanık tedavileri dahil olmak üzere iyileştirici, yatıştırıcı, canlandırıcı etki yapar. Alternatif tıpta da yaygın olarak kullanılan Aloe Vera, cildin pürüzsüz bir görünüme sahip olmasına destek verir. Vücutta ki nem oranını dengeleyerek birçok mineral ihtiyacını karşılar. Kolajen üretimini artırarak saç ve cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur.

Şifacılığın en eski malzemelerinden olan Aloe Vera bitkisinden yapılan Aloe Vera sabunu her evde herkese her an lazım olan ürünlerden biridir. Mutfakta buhar veya ateşte cildiniz yaralandığında, sinek veya böcek ısırıklarında, yazın güneşte fazla kaldığınızda, kışın soğuk ve kuru havaların cildinizde yarattığı hassasiyet durumlarında, saç derisindeki kuruluk, kepeklenme, kaşıntı veya aşırı yağlanmalarda vücudunuzdaki tüm yüzeyler için temizlik, hijyen, bakım ve tedaviye destek amaçlı kullanabilirsiniz. Cildinizi dengeleyen, parlak ve pürüzsüz görünüm veren, cilt hassasiyetinden, sivilce, siyah nokta, akne  ve kepeklerden kurtulmanıza yardımcı olan Aloe Vera sabunu almak isterseniz, Türkiye’nin en büyük hediyelik sabun üretici firması Myros’ un kullanıcı dostu online sistemleri üzerinden, tamamen doğal ve kaliteli çeşitlerinden güvenle sipariş verebilirsiniz.   

Aloe Vera sabunu özellikleri nelerdir, Aloe Vera sabunu ne işe yarar,  Aloe Vera sabunu faydaları nelerdir diye merak ediyorsanız gelin bu mucizevi ürün ile ilgili detayları birlikte inceleyelim.

Aloe Vera Sabununun Özellikleri Nedir?         

Antik Mısır’ da yara ve yanık tedavilerinde kullanılan, Afrika’da avcıların avlarına sessizce yaklaşmak için vücut kokularını önlemek amacı ile kullandıkları bilinen, etli, sivri ve uzun yaprakları ile şifa deposu olan Aloe Vera bitki özü ile üretilen Aloe Vera sabunu özellikleri aşağıda listelenmiştir:

  • Sabunun ham maddesi bitkinin özünden elde edilen Aloe Vera Jelidir.

  • Zengin antioksidan özelliği toksik ve zehirli maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar. Serbest radikal zararlılardan korur ve cildin bağışıklık sistemini güçlendirir.

  • İçeriğindeki kolajen bağ dokusunu güçlendirerek, cilt bütünlüğünü korur ve hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur.

  • Aloe Vera bileşiğindeki amino asitler vücudumuzdaki protein yapıtaşlarına destek verir.  Hücrelerdeki deformasyon, yara ve hasarları onarmaya yardımcı olur.

  • Yapısındaki A vitamini, cilt yapısının ve cilde renk veren pigmentlerin sağlıklı bir şekilde dengelenmesine ve korunmasına yardımcı olur.

  • İçeriğindeki B vitamini saç köklerini besler ve saç hücrelerinin güçlenmesini sağlar, cildin yapısını onarır ve güçlendirir. Ayrıca tırnakları güçlendirerek tırnak kırılmalarını önler.

  • Kalsiyum ve zengin mineral yapısı ile cilt, saç ve tırnak sağlığını korur.

  • Bitkinin sahip olduğu bol su, C ve E vitaminleri yağ dengesini koruyarak cildi besler ve nemlendirir.

  • İçeriğindeki folik asit ve vitaminler sayesinde cilt ve saçtaki dış etkileri, güneş hasarını önler ve yüzeysel kurumayı onarır.

Aloe Vera Sabunu Ne İşe Yarar?          

Eğer cildinizde aşırı kuruluk veya yağlanma, sivilce veya siyah nokta, cilt lekeleri gibi sorunlar ile çok sık karşılaşıyorsanız, saç derisinde kepeklenme, saç dökülmesi gibi dertleriniz varsa antik zamanların mucizevi bitkisinin özü ile üretilen Aloe Vera sabunu sizin için etkili bir üründür. Sadece ellerinizi yıkarken bile hissedeceğiniz yumuşatıcı etkisi ve kokusu ile düzenli kullandığınızda, en belirgin faydası olan cildin yağ dengesini koruyarak nemlendirme özelliğini hemen fark edersiniz. Aloe Vera sabunu ek olarak cilt bağışıklığını arttırır, sağlıklı ve formda kalmasını sağlar. Yağlanmayı önler, temiz ve nemli bir cilde kavuşmanızı sağlar. Bu sayede yaşlanma belirtileri olan kırışıklık ve cilt lekelerinin oluşmasını önler. Böcek ısırıkları, cilt tahrişleri, kaşıntı, yanık yaraları gibi cilt hassasiyetinin yoğun olduğu zamanlarda kullandığınız Aloe Vera sabunu, hem temizleyerek arındırır, hem de cildi rahatlatarak tedaviye destek verir.  

Aloe Vera Sabununun Faydaları Nedir? 

Aloe Vera sabunu faydaları, cilt için etkileri ve Aloe Vera sabunu saça faydaları nelerdir, sizin için aşağıda listelenmiştir:

  • Aloe Vera sabunu içeriğindeki özellikleri sayesinde, ciltteki pigment eksikliklerini dengeleyerek cilt renginin sağlıklı ve dengeli bir görünüme ulaşmasını sağlar.

  • Ciltteki lezyonlar, yanık, böcek ısırığı, kaşıntı, tahriş durumlarında ferahlatıcı özelliği sayesinde, cilt hücrelerini sakinleştirerek zarar görmüş dokuların onarılmasına yardımcı olur.

  • İçeriğindeki mineral, amino asit ve vitaminler sayesinde cilt hücrelerini uyararak cildi nemlendirir, besler ve direncini arttırır.

  • Yüz, göz ve boyun çevresinde kullanıldığında, içeriğindeki yüksek oranda bulunan su ve mineraller ilerlemiş yaşlardaki ciltlerde yıpranma etkisini azaltarak vitamin dopingi yapar.

  • Yaşla birlikte gelen kırışıklık ve lekelerin azalmasına yardımcı olur ve cildin genç, taze, sağlıklı görünmesine yardımcı olur.  

  • Antibakteriyel etkisi sayesinde cilt üzerinde bakteri üremesini engeller.

  • İçeriğindeki tüm mineral, vitamin su ve antioksidanlar sayesinde saç derisi nemlendirir, dengeler ve güçlendirir. Bu sayede saç köklerini sağlıklı dengeli dirençli olur. Kepek sorununu ve saç dökülmelerini azaltır.

  • Yüz ve vücuttaki kızarıklık ve kırmızı lekeleri dengeler

  • Yağlı ciltlerde oluşan ve yağlanmadan meydana gelen parlamaları dengeler. Gözeneklerin tıkanarak sivilce ve siyah nokta oluşturmasına engel olur.

  • Kuru ciltlerde ise, cildi nemlendirir ve nemin muhafaza edilmesine yardım ederek yumuşak, pürüzsüz ve sağlıklı görünmesini sağlar.

  • Cildi yazın sıcak havanın kışın soğuk havanın yarattığı iklimsel ve çevresel dış etkenlere karşı korur.

  • Yara, yanık gibi cilt hasarı tedavilerine destek verir ve iyileşme süresini kısaltır.

  • İçindeki amino asit, vitamin ve mineraller yeni hücre oluşumuna destek verir.

  • Banyo sırasında kullandığınız Aloe Vera sabunu tüm vücuttaki kan akışının dengelenmesine yardımcı olur. 

Aloe Vera Sabununun Yan Etkileri Var mıdır?

Vücut yüzeyinde, cilt üzerine uygulanarak kullanılan Aloe Vera sabunu ürünlerinin, topikal uygulamalarda bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur. Tıp, kozmetik alanlarında yapılan çalışmalar, bilimsel araştırmalar ve deneyler sonucunda insanlar sahip oldukları özelliklere göre biyolojik sınıflara ayrılır. Her ne kadar bir sınıfa dâhil olarak görülse de, her insanın cilt tipi kendine özgüdür. Bu nedenle aşırı hassas ve duyarlı bir cilt yapısına sahipseniz, herkeste normal sonuçlar alınan ürünler sizde farklı etkiler yaratıyorsa, Aloe Vera sabunu kullanmadan önce mutlaka cilt doktorunuza başvurarak denemelisiniz.

Aloe Vera Sabunu Nasıl Kullanılır?    

Aloe Vera sabunu topikal olarak yüz, vücut temizliği ve bakımı için günlük kullanılabilir. Cilt yüzeyi ıslatıldıktan sonra sabun köpürtülerek, hafif ve yumuşak bir şekilde dairesel masaj hareketleri ile cilde uygulanır. Beş dakika bekledikten sonra bol su ile durulanır.  Eğer makyaj yapıyorsanız makyaj ürünlerinin ciltte yarattığı olumsuz etkileri azaltmak için makyajdan önce cildinize uygulayabilirsiniz. Hafif ve yumuşak bir şekilde dairesel masaj hareketleri ile  temizleme losyonu ve tonik kullanmadan önce makyajınızı aloe vera sabunu aracılığıyla  temizleyebilirsiniz. Yanık, kaşıntı, tahriş gibi cildinizin hassasiyeti olan sorunlu bölgelerinde, sabun köpüğü ile maske yaparak düzenli temizlik ve bakım uygulamanız, cildinizi rahatlatacak ve tedavi süresinin kısalmasına yardımcı olacaktır. Saçlarınızı şampuanlama ve kremleme yapmadan önce, saç diplerinizi uygun miktarda Aloe Vera sabunu köpüğü ile iyice ovarak masaj yaparak, ardından bol su ile köpükler gidene yıkarsanız, zamanla hem saç derinizin rahatladığını hem de saçlarınızın yumuşadığını fark edeceksiniz. Antibakteriyel özelliği sayesinde varsa kepek sorunlarının ve saç dökülmelerinin azaldığını göreceksiniz. Eğer tedavi gördüğünüz bir saç veya cilt hastalığınız var ise, cilt yüzeyi için önerilen topikal uygulamalara başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. 

Aloe Vera Sabunu Haftada Kaç Gün Kullanılmalıdır?

Aloe Vera Sabunu el, yüz ve boyun temizliği için gündelik hijyen amacı ile istediğiniz sıklıkta kullanabilirsiniz. Tüm vücuda ve bacaklara uygulamak istediğinizde sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa banyoda veya duş sırasında kullanmayı tercih edebilirsiniz. Aloe Vera sabunu köpüklü masaj uygulamasını, cilt sorunları için haftada en az iki ile üç gün olarak düzenli kür yapılmalıdır. Saç sorunları için, saç yıkama periyotları iki günde bir maske yapabilecek şekilde ayarlanmalıdır. Saç, yüz ve vücut için etkili bir sonuç elde etmek istiyorsanız, belirlenen yöntem ve aralıklarla yapılan masajlı köpük maskesini aksatmadan düzenli olarak uygulamaya dikkat edilmelidir. Eğer tedavi gördüğünüz cilt hastalığı nedeniyle cilt yüzeyine uyguladığınız krem veya merhemler varsa, Aloe Vera Sabunu  uygulama şekli ve önceliği için, başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. 

Aloe Vera Sabunu Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?      

Farklı cilt tiplerinin farklı sonuçlar yaşaması muhtemel olan bu tip doğal uygulamalarda, özellikle  Aloe Vera yüz sabunu kullananlar, bebekler ve hassas cilt üzerine uygulamalarda dikkat edilmesi gereken noktalar aşağıda listelenmiştir:

  • Antibakteriyel içeriği olan tüm ürünlerde olduğu gibi Aloe Vera sabunu kullanırken de başka ürünlerle ve kimyasallarla karıştırmamaya özen göstermelidir.

  • bebeklerde, çocuklarda, göz ve göz çevresinde hassasiyeti olanlarda, gözlerle temas etmemesine özen göstermelidir.

  • Özellikle tahriş olan, yanık, yara bulunan cilt bölgelerinde ılık su ile ıslatılan bölgeye Aloe Vera sabunu köpüğü sürülürken yumuşak hareketler kullanılmalı, köpük birkaç dakika bekletildikten sonra ılık su ile yıkanarak temiz bir havlu ile ovalamadan kurulanmalıdır.

  • Bebeklerde ve çocuklarda oluşan seboraik dermatit olarak bilinen kaş, baş derilerindeki konaklanma için kullanılırken göz ve çevresine, baştaki bıngıldak bölgesine dikkat etmelidir. Sorunlu bölgede uygulanan sabun köpüğü olan temiz bir havlu ile silinerek uygulama yapılmalıdır.

  • Sivilce, akne, siyah nokta tedavisinde dayanabileceğiniz kadar sıcak su ile gözeneklerin açılması sağlanmalıdır. Aloe Vera sabunu köpüğü maske olarak yüze sürülmeli ve 10 dakika beklenmelidir. Daha sonra ılık su ile yıkanmalı ve son olarak dayanabileceğiniz kadar soğuk su ile durulanmalıdır. Çok kısa sürede sorunlarınızın sona erdiği rahatlıkla gözlemleyeceğiniz derin temizlik için yapılan bu tip uygulama yöntemlerinde, su sıcaklığına, masajın şiddetine, süresine  ve baskısına dikkat edilmelidir. 

  • Aloe Vera Sabunu kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey ise sonuçlarından faydalanabilmek için tavsiye edilen kullanım şekillerinin düzenli uygulanmasıdır. 

  • Cildinizin hassasiyet ve kuruluk göstermesi durumunda uygulama hemen bırakılmalıdır.

 

Kimler Aloe Vera Sabunu Kullanabilir? 

Aloe Vera sabunu, içeriğindeki antioksidanlar, amino asitler, zengin vitamin ve mineral çeşitleri sayesinde hassas cilde sahip herkesin en çok tercih ettiği doğal sabun türleridir. Bu nedenle Aloe Vera sabunu ürünlerini, yenidoğan bebekler dahil olmak üzere, her yaş grubundan herkes saç, yüz, vücut ve el temizliğinde kullanılabilir. Ergenlik sivilceleri, akne ve siyah nokta sorunu yaşayan hormonlarının dengelenmesini bekleyen gençler, bakteriyel temizlik ve dezenfekte edilmesi gereken cilt hastalıkları olan bireyler için idealdir. Aloe Vera sabunu cilt yağlanması veya kuruması yaşayan, göz, boyun ve yüzde kırışık ve lekelerle, saç dökülmesi veya kepekle mücadele eden yetişkinler ve özellikle cilt hassasiyeti olan herkes için en çok tavsiye edilen ürünlerdendir.  

Aloe Vera Sabunu Nasıl Yapılır?          

Aloe Vera Sabunu,  Myros’ un geleneksel doğal sabun reçeteleri ile kaliteli temel organik malzemeler kullanılarak büyük bir titizlikle üretilir. Aloe Vera bitkisinin olgunlaşmış büyük yaprakları koparılır. Yaprakların dış kısımlarındaki dikenli bölgelerin de bulunduğu yeşil zar soyularak,  Aloe Vera bitkisinin tamamen şeffaf olan jel tabakası ortaya çıkarılır. Toplanan jel miktarına, reçetede belirtilen miktarda organik yağ, kül suyu çözeltisi eklenerek malzemeler kaynatılır. Elde edilen karışımın sonucunda ortaya çıkarılan sıvı sabun kalıplanarak kurutulur. Hiçbir kimyasal malzeme bulunmayan doğal Aloe Vera el sabunu kalıpları  şık, kaliteli ve dayanıklı ambalajlarla hazırlanarak satışa sunulur.   

Aloe Vera Sabunu Nereden Alınır?    

Temizlik ve bakım için Aloe Vera sabunu içeriği tercih ediyorsanız, daha önce alışveriş yaptığınız, reçetesinden emin olduğunuz markaların doğal sabun ürünlerini satan mağazalar, marketler veya aktarlardan satın alabilirsiniz.  Ancak, parlak ve pürüzsüz görünüm sağlayarak cildinizi dengeleyen, cilt hassasiyetinden, sivilce ve kepeklerden kurtulmanıza yardımcı olan Aloe Vera el sabunu ürününü ilk defa deneyecekseniz doğru yerdesiniz. Türkiye’nin en büyük hediyelik sabun üretici firması Myros’ un, kullanıcı dostu online sistemleri üzerinden, tamamen doğal ve kaliteli işçilik ile üretilen, kataloglardaki hazır ürünlerden karma veya tekli olarak güvenle sipariş verebilirsiniz.  Eğer toptan doğal sabun siparişi vermek isterseniz, avantajlı fiyatlar ve kampanyalardan yararlanmak için bayi girişini kullanabilirsiniz.   

Aloe Vera Sabuna Benzer Diğer Sabun Çeşitleri Nedir? 

Aloe Vera  el sabunu ürünlerine benzer özellikler taşıyan, diğer doğal sabun çeşitlerini incelemek için aşağıdaki listeden yararlanabilirsiniz:   

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.