myros-popup.jpg (663 KB)
Akşehir'den Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

Akşehir'den Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Nelerdir?

05 Nisan 2022

Nasreddin Hoca fıkraları ile karşımıza çıkan Akşehir, İç Anadolu Bölgesinde yer alan Konya'ya bağlı bir ilçedir. Tarihi yapıları ile göz dolduran Akşehir gidip gezilmesi gereken, farklı tatların denenmesi gereken yerler arasındadır. Türkiye'nin manevi değerlerinin ve kültürünün merkezi olan Akşehir doğal güzellikleri ile de karşımıza çıkmaktadır. İlk olarak Akşehir Nasreddin Hoca gibi fıkralarıyla, keskin zekası ve cevap verirken düşündürücü cevaplar ile yüzleri gülümseten kişinin doğum yeri ve öldüğü yerdir. Akşehir'in doğası ile dinlenip, türbelerini ziyaretleri edip, tarihi ve kültürel yapıları inceleyebilir, ve bölgeye özel olarak hazırlanan festivallere katılabilirsiniz. Akşehir'i ziyarete giden kişiler Akşehir gölü ve çevresinde eşsiz doğanın tadını çıkarabilir, acıktığınızda çeşitli tatları deneyebilir ve en meşhur yemekleri arasında olan etli pide ile karın doyurabilir, Akşehir'e özel Napolyon kirazı olarakta bilinen Akşehir kirazının tadına bakabilirsiniz. Akşehir'de gezip görmenin, tarihe doymanın dışında sevdiklerinize ve yakınlarınıza çeşitli hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Bu noktada aklınıza Akşehir'den ne alınır, sorusu gelmiş olabilir. Cevap olarak sizlere Akşehir'e özgün çeşitli hediyeleri önerebiliriz. Akşehir'e özgü hediyelikler içinde  tabaka, ayna, saat, açacak, ilaç kutusu, biblo, Akşehir Konya şekeri, Mevlana objeleri, Akşehir helvası, halı ve kilim alabilirsiniz. Akşehir'i simgeleyen hediyeler içinde  magnet, anahtar, çay, pestemal, keşan, kolonya, fındık, bal, iskemle gibi ürünler bulunur. Sevdiklerinize verebileceğiniz farklı hediyelik eşya olarak bu malzemeler arasından zevkinize göre seçim yapabilirsiniz.

1. Akşehir Temalı Magnet

Akşehir'in güzellikleri ile çeşitlendirilmiş magnetler buzdolapları ve demir alaşımlı yerlerde kullanılarak oldukça dikkat çekici bir obje olabilir.  Şehrin simgesi olan Nasreddin hoca ve Akşehir gölü gibi magnetlerini sevdiklerinize, akrabalarınıza ve yakınlarınıza farklı bir hediye sunumu yapabilir ve  gülümsemelerine sebep olabilirsiniz. Akşehir temalı magnetleri myros hediyelik eşya sitesinden temin edebilir ve çeşitlerine göz gezdirebilirsiniz. 

2. Akşehir Temalı Açacak

Akşehir temalı açacak hayatımızı kolaylaştıran ve pratikleştiren bir ürün üründür. Şişelerin metal kapaklarını hızlı bir şekilde açmak için kullanılan açacaklara Akşehir temaları eşlik etmektedirler. Akşehir temaslarında Akşehir'e özel evler, gölü ve Nasreddin Hoca'nın çeşitli karikatürleri sayesinde binlerce açacak alabilirsiniz. Sevdiklerinize ve yakınlarınıza hediye edebileceğiniz bu magnetleri davetiye ve organizasyon gibi özel günleri kapsayan toplantılarda hediye olarak verebilirsiniz.

3. Akşehir Temalı Çan

Metal elementin şekil vererek farklı boyutlarda üretilen çanlara ses çıkarması için küçük top yerleştirilmektedir. Okullarda, otellerde ve restoranlarda kullanıma uygun olan bu ürün evlerde ve işyerinde  dekorasyon amaçlı temin edilebilir. Akşehir evlerinin resimleri yapıştırılması ile Akşehir hediyelik eşya ürünlerine çeşitlilik katmıştır. Özel yapım olarak üretilen Akşehir temalı çan hediyelik eşyayı arkadaş çevrenize hediye edebilirsiniz. Akşehir temalı çanları Myros sayfası üzerinden temin edebilirsiniz.

4. Akşehir Temalı Anahtarlık

Akşehir'i ziyaret eden ve orada ikamet eden kişiler Konya hediye eşyaları içinde Akşehir temalı anahtarlığı tercih edebilir. Anahtarlıklar anahtarlarımızı toplu bir şekilde ve kolay taşımaya yardımcı olan bir üründür. Herkesin kullandığı bu ürüne Nasreddin hoca, Akşehir evleri ve Akşehir gölü eşlik etmektedirler. Myros tarafından alınan Akşehir temalı anahtarlık ürünü genç, yaşlı, bayan, erkek, yakın ve uzak akraba dahil arkadaş ve ailedeki her ferde hediye olarak seçilebilir.

5. Akşehir Temalı Çerçeve

Akşehir kendine özgü evleri, tarihi yapısı ve doğal güzelliklere sahiptir. Şehrin genel görünümü, tarihi yapıları ve Nasreddin hoca karakterini resme dökerek çerçeve yapılan hediyelik eşyalar evde, ofiste, okulda ve bir çok yerde aksesuar olarak kullanılabilir. Myros üzerinde Akşehir temalı çerçeve seçenekleri değerlendirerek hediye edilecek kişinin tarzına ve dekorasyonuna uygun hediye alabilirsiniz.

6. Nasreddin Hoca Temalı Hediyelik Eşya

Aksehir'in simgesi haline gelmiş olan Nasreddin hoca temalı hediyelikler anahtar şeklinde, açacak ve magnet şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Anahtarları bir arada tutmaya yarayan ve kolay taşımaya yardımcı olan anahtarlık, şişeleri kolay açmamıza yarayan açacak ve aksesuar ve anı olarak temin ettiğimiz Nasreddin Hoca temalı hediyelikler her ortama ve her yaşa uygun bir hediyedir. Doğum günlerinde, yılbaşında, organizasyonlar ve davetiyelerde sevdiklerinize myros üzerinden Nasreddin Hoca temalı hediyelikleri sipariş verebilir ve hediye edebilirsiniz. 

7. Peynir Baklavası

Her yöreye özgü tatlar olduğu gibi Akşehir’de de hediyelik olarak alabileceğiniz birçok farklı ürün bulunur. Baklavalık yufka içerisine tuzsuz peynir konularak ılık ikram edilen peynir baklavası Akşehir'e özel bir tatlıdır. Nasreddin Hoca baklavası olarakta bilinen peynir baklavası fark tat sevenlerin ilk tercihi olacaktır. Peynir baklavasını özel kutulama yaptırarak aile fertlerine, çalışma arkadaşlarınıza ve sosyal çevrenizdeki kişilere hediye edebilirsiniz.

8. Akşehir Kirazı

Napolyon kirazı olarak isim verilen  Akşehir kirazı oldukça lezzetlidir. Tüm dünya tarafından ismi bilinen Akşehir kirazı sert, sulu,  gevrek,  lezzetli ve özel bir aromaya sahiptir. Akşehir kirazı meyve olarak yenilecegi gibi meyve suyu, komposto ve pasta süslemesinde kullanılabilir. Farklı lezzete sahip Akşehir kirazı özellikle ev hanımlarına ve pasta işletmeciliği yapan kişilere hediye edilebilir.

Akşehir'de Hediyelik Eşya Satan Yerler Nelerdir?

Akşehir bölgesini keşfederken bölgede dokuma ile yapılan halı ve kilimler, Mevlana ve Nasreddin hoca temalı hediyeler, Akşehir Gölü manzarası işlenmiş panolar, takı, ilaç kutusu, tabaka, ayna, açacak, kumaş  ve aksesuar gibi farklı hediyeler alınabilir. Yemek ile ilgilenen ve seven kişilere Konya şekeri ve lokumları, tulum peyniri, Konya gevreği alınabilir. Bir çok hediyenin bir arada sunulduğu Akşehir'de sevdiklerinize uygun hediyeleri bulmak ve almak oldukça kolaydır.  Akşehir hediyelik eşya yelpazesini incelemek ve kolaylıkla almak için myros tercih edilebilir. Myros ürün çeşitliliğinin yanında kaliteli ve güvenilir bir alışveriş sunmaktadır. Ürünleri toptan almak isteyenler toptan satın al seçeneğini değerlendirerek daha uygun fiyatlar ile Akşehir hediye eşya ürünlerine sahip olabilir.

Akşehir Temalı Hediyelik Eşyalar Toptan Nasıl Satın Alınır?

Konya Akşehir hediyelik alanında birçok çeşitin bir arada olması ve toptan satış seçeneği ile daha uygun fiyatlarla almak için myros hediyelik eşya sitesi tercih edilebilir. Myros akşehir hediyelik eşya seçeneklerini incelemek, toptan fiyatlarını öğrenmek ve satın almak için internet sayfası üzerinden bayi girişi seçeneği ile üyelik oluşturulmalıdır. Akşehir hediyelik eşya toptancıları firması olarak myros üzerinden istediğiniz hediyelik eşyayı kişiselleştirerek ürünlerinize kendi isteklerinizi eklemeniz mümkündür. İstediğiniz adeti belirterek siparişinizi oluşturabilir ve hediyelik eşyalarınızı temin edebilirsiniz. 

Akşehir'de Gezilecek Yerler Nelerdir?

Akşehir’de gezilecek yerler şunlardır:

  • Nasreddin Hoca Gülmece Parkı

  • Nasreddin Hoca Türbesi

  • İplikçi Camii

  • Batı Cephesi Karargâhı Müzesi

  • Hıdırlık Tepesi

  • Taş Medrese Camii

  • Tekke Kent Ormanı

  • Tarihi Arasta Çarşısı

  • Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi

  • Ulu Camii

  • Tarihi Akşehir Evleri

  • Rüştü Bey Konağı

  • Küçük Ayasofya Mescidi

  • Heybeli kaplıcası

Akşehir'de Ne Yenir?

Akşehir’de yenilebilecek yemekler şunlardır:

  • Etli Ekmek

  • Fırın Kebabı

  • Akşehir Helvası

  • Akşehir Yahnisi

  • Akşehir Güveci

  • Ekmek Aşı

  • Mercimekli, Peynirli Bükme

  • Su ve Gül Böreği

  • Nasreddin Hoca Peynir Baklavası

  • Oklavadan Çekme Baklava

  • Zülbiye (Soğan Aşı)

  • Herse

  • Kaymak Baklavası

  • Ergörmez Aşı

  • Toğga çorbası

  • Sakala sarkan

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.