myros-popup.jpg (663 KB)
Açacak Nedir?

Açacak Nedir?

24 Agust 2022

Şişe ve benzeri ürünlerin kapaklarını açmak için kullanılan açacak, özellikle kapağı metalden yapılan şişeleri açmada büyük kolaylık sağlamaktadır. İşlevsel özelliklerinin yanı sıra magnet şeklinde dizayn edilen açacaklar buzdolabı süsü olarak da kullanılabilmektedir. Buzdolaplarını süsleyen şık açacak magnet modelleri aynı zamanda akrabalar, arkadaşlar ve aile üyeleri için de bir hediye alternatifi olarak da değerlendirilmektedir. 

Hediye alternatifi olarak tercih edilebilen açacakların yüzlerce farklı modeli bulunmaktadır. Hayvan figürleri kullanılarak tasarlanan açacaklara ek olarak bisiklet şeklinde, uçak şeklinde, uçan balon şeklinde ve kalp şeklinde üretilen açacak seçenekleri de vardır. Ayrıca açacak çeşitleri arasında en popüler modellerden biri olan şehir temalı açacaklar genellikle bir şehir ve ülke seyahatinden dönerken hediye olarak alınmaktadır. 

Ev ve işyeri gibi alanlar için kullanışlı bir eşya olarak alınan açacaklar aynı zamanda promosyon olarak toplu olarak da satın alınabilmektedir. Toptan açacak modelleri, promosyon olarak kullanıldığından dolayı bu açacaklara kişiselleştirilmiş tasarımlar yapılabilmektedir. Özelleştirilmiş tasarım yapılan açacakları isterseniz promosyon olarak kullanabilir isterseniz de sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. 

Pek çok farklı türü bulunan açacakları alırken dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar bulunur. Açacak seçerken göz önünde bulundurulması gerekenler şunlardır; 

  • Açacak alırken öncelikle açacağın alınma nedeni belirlenmelidir.

  • Açacak eğer hediye olarak alınıyorsa kime hediye edileceğine karar verilmelidir. 

  • Hediye açacak alırken hediye alınan kişilerin zevki ön planda tutulmalı.

  • Açacağın modeline, rengine ve tasarımına dikkat edilmeli.

  • Açacağın yapımında kullanılan ana malzeme incelenmeli.

  • Baskı tekniği ile tasarlanan açacak modellerinde baskı kalitesine dikkat edilmeli.

 

Açacak Ne İşe Yarar?

Çeşitli şişe kapaklarını açmaya yardımcı olan kapak açacağı, ev içerisinde birçok farklı amaca hizmet edebilmektedir. Soda ve gazoz şişesi gibi farklı şişelerin kapaklarının kolay bir şekilde açılmasını sağlayan şişe açacakları dekor olarak da değerlendirilmektedir. 

Fonksiyonel özellikleri sebebiyle her evde bulunması gereken açacaklar aynı zamanda buzdolaplarının üzerini süsleyen magnetler ile birlikte de kullanılabilmektedir. Mıknatıslı olarak tasarlanan mıknatıslı şişe açacağı, buzdolabına ek olarak ankastre ocak gibi diğer ev eşyalarının da üzerini süsleyebilmektedir. 

Soda açacağı veya gazoz açacağı gibi farklı isimlerle de bilinen açacaklar aynı zamanda en çok tercih edilen hediyelik türlerinden biridir. Hediyelik açacak magnet modelleri hem açacak hem de magnet olarak kullanılabildiği için genellikle bu açacak hediye olarak alınmaktadır. 

 

Açacağın Tarihi Nedir?

M.Ö. 100 yıllarında Mısır’da üretilen cam şişeler bir süre sonra Roma’ya şarap şişesi olarak ihraç edilmeye başlandı. 16.yy’a gelindiğinde ise cam şişelerin kullanım alanı genişledi ve cam şişeler;  maden suyu ve soda şişesi olarak kullanılmaya başlamıştır. 1904 yılına gelindiğinde ise Michael Owens, şişe makinesini icat etmiştir. Bu sayede cam şişe üretimi  artmış ve kullanımı yaygınlaşmıştır. 

Şişenin içerisinde bulunan sıvının dökülmemesi için şişenin ağız kısmında bir kapak ya da tıpa kullanılmıştır. Ancak şişe açılacağı zaman bu kapakları ve tıpaları olduğu yerden çıkarmakta zorlanıldığı için William Partner 1892 yılında metal şişe kapağını ve kapak açacağını icat etmiştir. İşte o zamanlardan günümüze kadar gelen şişe açacağının hikayesi bu şekilde başlamıştır. 

 

Açacak Çeşitleri Nelerdir?

Açacak çeşitlerinden bazıları şunlardır; 

  • Atatürk Temalı Açacak

  • Polyester Türk Bayrak Açacak

  • Nazar Temalı UV Baskılı Açacak Magnet

  • Ahşap Açacak

  • Kartonetli Açacak 

  • Polyester Açacak

  • Balon Açacak Magnet

  • Uçak Açacak Magnet

  • Kola Şişesi Açacak Magnet 

  • Fil Açacak Magnet 

  • Kalp Açacak Magnet 

  • Kapak Açacak Magnet 

  • Çini Temalı Açacak Magnet 

  • Gitar Açacak Magnet 

  • Gazoz Açacağı Magnet

  • İzmir Temalı Açacak

  • Kapadokya Temalı Açacak

  • İstanbul Temalı Kartonetli Açacak

  • Antalya Temalı Yunus Açacak Magnet

  • İzmir Temalı Balık Açacak

  • Marmaris Temalı Metal Terlik Açacak

1. Şehre özel Açacak

Özgün desen ve tasarımlara sahip şehre özel açacakların dizaynında Türkiye’nin turistik şehir ve belgelerine yer verilmiştir. Sevdiklerinize hediye edebileceğiniz hediyelik açacak magnet modellerinin boyutları ve büyüklükleri ihtiyaca göre değişmektedir. Şişe açacağı olarak kullanılmasının yanı sıra magnet olarak da dolap üzerinde tercih edilebilen açacaklar, reklam ve promosyon amacıyla da toptan şekilde satın alınabilmektedir. Her bütçeye uygun seçenekleri bulunan şehre özel kapak açacağının modelleri şunlardır; 

 

2.  Özel Baskılı Açacak

Kişilerin zevklerine göre dizayn edilen özel baskılı açacak modellerinin farklı boyut ve büyüklükte seçenekleri bulunmaktadır. Uçak, balon, şişe kapağı, bira şişesi, çapa, kalp, sörf tahtası ve deniz feneri formunda üretilen kapak açacağı modellerinin tasarımı isteğe göre özelleştirilmektedir. Özel baskılı açacakları yakınlarınıza hediye edebileceğiniz gibi düğün ve nişan gibi özel günlerde dağıtmalık hediye olarak da tercih edebilirsiniz. Özel baskılı açacak modelleri; 

Açacak Nasıl Yapılır?

Açacaklar; polyester, ahşap, epoksi,  plastik ve  metal gibi çeşitli malzemeler kullanarak yapılabilmektedir. Tasarımında dijital baskı ve UV baskı yöntemleri kullanılan kapak açacağı modellerinin boyutları ve büyüklükleri farklılık göstermektedir. 

Çeşitli hayvan figürlerinin yanı sıra harita, balon, uçak, şişe ve kalp formunda da dizayn edilebilen hediyelik açacak magnet türlerine isteğe göre kişiselleştirilmiş tasarım da yapılabilmektedir. 

Açacak Nasıl Kullanılır?

İşlevsel özellikleri sayesinde birçok farklı kullanım alanına sahip olan magnet açacak modelleri buzdolabı ve ankastre ocak gibi mutfak eşyalarının dekore edilmesi için de tercih edilmektedir. Şişe açacağı ve dekoratif aksesuar olmasının haricinde ilk akla gelen hediye türleri arasında yer alan açacaklar, hediyelik ürün olarak da sıklıkla tercih edilmektedir. 

Reklam ve tanıtım amacıyla da satın alınabilen açacaklara özelleştirilmiş tasarım yapılabilmektedir. Promosyon için tercih edilen açacak magnet toptan şekilde alındığında fiyatları daha uygun olmaktadır. Uzun yıllardır çeşitli amaçlarla satın alınan açacaklar sahip oldukları özellikler sebebiyle günümüzde hala en çok tercih edilen ürünlerden biridir. 

 

Ahşap Magnet Nereden Alınır?

İster hediye olarak tercih edin isterseniz evinizde kullanmak için tercih edin ahşap açacak magnet başta olmak üzere tüm açacak modellerini toptan hediyelik üreticisi ve toptancısı Myros’dan gönül rahatlığı ile satın alabilirsiniz. 

30 yıllık sektör tecrübesi ve 8000’den fazla ürün çeşidi ile hediyelik sektörünün önde gelen firmalarından biri olan Myros; yüksek kaliteli malzemeleri ve özgün tasarımları ile kapak açacağı alanında sizlere yüzlerce farklı alternatif sunmaktadır. 

Myros’ dan kişisel hediye satın alabileceğiniz gibi ahşap açacak magnetleri ve diğer açacakları modellerini toptan şekilde de alabilirsiniz. Ürünlerin tekli ve toptan fiyatları değişmekle birlikte toptan fiyatlar; ürünün adedine, üründe özelleştirilmiş tasarım olup olmamasına ve diğer faktörlere bağlı olarak farklılık göstermektedir. 

Myros’ dan toptan ürün alışverişi yapmak için Myros toptan bayi kayıt ekranından kayıt yaptırabilirsiniz. 

 

Prepared by  T-Soft E-Commerce.