myros-popup.jpg (663 KB)
Ablaya Hediye Fikirleri Nelerdir?

Ablaya Hediye Fikirleri Nelerdir?

21 Haziran 2022

Abla hayatımızın en önemli parçalarından biri aynı zamanda hayatımızın merkezinde karşılıksız sevginin tabiri. Abla iyi kötü her anımızda, başardığımız başaramadığımız her deneyimimizde, her üzüntümüzde ve mutluluğumuzda hiç koşulsuz yanımızda olacak kişilerden biridir. Hayatta bizden bir adım önde giden ablalar bütün deneyimlerini, seçimlerimizin doğrultusunda hayatın bize sunacağı sonuçları, doğruyu ve yanlışı ayırt etmekte bizlere yol gösterip her zaman daha güzel bir hayat sunmamız için çabalayan en iyi arkadaşlardır. Her zaman bir nefes kadar yakınımızda olan ablalarımıza bizlere olan destekleri ve bizlere olan inançları için teşekkür etmeliyiz. Özel günlerde onları mutlu edecek ve bizleri hatırlatacak birbirinden anlamlı onlarca çeşit hediyelik arasından en uygun olanı seçip yüzlerinde tebessüm yaratmak mümkün. Ablaya hediye almak için özel gün beklemek gerekmez aslında hayatımızın her alanında yanımızda olan bize hep destek çıkan ablamıza sadece yaptıkları için teşekkür etmek amaçlı bir hediyelik seçmek mümkün, hediyelik seçerken geçirdiğiniz güzel anıları veya tatile gittiğiniz güzel bir beldeyi ya da sevdiğiniz bir hayvan figürünü baz alarak hem günlük hayatında hem de dekorasyon amaçlı ev ve iş yerinde kullanabileceği en anlamlı ve özel hediyeliği bulabilirsiniz. Özel günlerde ablanıza seçeceğiniz hediyelik oldukça önemlidir bu önemli günü kişiye özel tasarlanmış bir hediyelikle taçlandırmanız mümkün aynı zamanda zevkleri, hobileri ve ilgi alanlarını göz önünde bulundurarak tercihler yapabilirsiniz. Doğum gününde alacağınız bir ayna ona yıllar geçsede içinde barındırdığı güzelliği yansıtacak ve her baktığında size hatırlamasını sağlayacak. Yılbaşında ablanız için tercih edeceğiniz bir kar küresi yeni yıl ruhunu coşkuyla karşılamasını sağlayacak ve yeniliklere kapı açacak. Ablanıza aldığınız her hediyeliğe anlam yüklemek oldukça mümkün. Geçirilen onlarca yıl komik, neşeli ve bazen de hüzünlü anılara ev sahipliği yapmakta bu anılardan yola çıkarak ablanıza anlamlı bir hediyelik seçebilirsiniz.

Ablaya Hangi Hediyeler Alınır?

Ablaya hediye almak oldukça hassas bir konudur seçeceğiniz hediyeliğin ev işyeri dekorasyonuna uymasını günlük hayatta kullanacağı hediyeliğin işlevsel olmasını göz önünde bulundurmalısınız. Doğru tercihler yapmak için öncelikle ihtiyaçlarını ve ilgi alanlarını göz önünde bulundurmalısınız zevkleri doğrultusunda renk ve materyaller seçimlerine dikkat etmelisiniz. 

Ablanıza alabileceğiniz birbirinden özel hediyelikleri özenle sıraladık;

  • İsme Özel Kupa 

  • İsme Özel Anahtarlık

  • İsme Özel Kalem

  • İsme Özel Ajanda

  • İsme Özel Notluk

  • İsme Özel Çerçeve

  • Kar Küresi

  • Çanta

  • Duvar Süsü

  • Kristal Mumluk 

 

1.Anahtarlık

Anahtarlık, insanların sahip olduğu anahtarlara taktığı eşyadır.İnsanlar genel olarak anahtarlarının kaybolmaması için veya birden fazla anahtarlarını bir araya toplamak için anahtarlık tercih eder. Günümüzde insanlar birbirine hediye almak istediğinde en çok akla gelenlerden biri de anahtarlıktır. Birçok anahtarlık çeşidi vardır, genel olarak her temanın veya öğenin anahtarlık hali yapılabilir. Örneğin, bir yere seyahat ettiğinizde yurtdışı ve yurtiçi o bölgenin özel öğelerini içeren anahtarlıklar bulabilirsiniz. Günlük hayatımızda küçük ama önemli rol alan anahtarlıklar birbirinden farklı renk ve motif barındırabilir. Anahtarlık kullanımı kişiden kişiye oldukça farklılık gösterir bazılarımız birden fazla ve boyut olarak büyük gösterişli anahtarlıklar tercih ederken bazılarımız ise oldukça küçük boyutlarda ve yalın anahtarlıklar kullanmayı tercih ederiz. Aradığınız her temaya uygun anahtarlık bulmak neredeyse mümkün hayvan temalı, şehir temalı, ülke temalı, sevgi temalı ve marin temalı anahtarlıklar en popülerler arasında yer alıyor. Anahtarlık kullanım alanı gereği büyük, küçük, kadın ve erkek hemen herkese hediye edilebilecek kurtarıcı bir hediyelik. Ablaya alınacak anahtarlık hem ihtiyaç karşılayabilecek bir hediyelik hemde seçilen tema doğrultusunda anlam yüklenebilecek bir hediyelik haline geliyor olacak gün boyu yanlarında taşıyacakları bu hediye sizleri sürekli hatırlamalarına yardımcı olacak.

2.Kar Küresi

Kar küresi, bir küre içerisinde bir şeyin minyatür formunun bulunduğu ve salladıkça beyaz kar taneleri yağıyormuş gibi gözüken bir hediyelik eşya. Günümüzde bir çok kar küresi çeşidi vardır. Bazılarının içerisinde bir şehir veya bir yapı olabilir,bazısının içerisinde ise aşk ve sevgi içeren şekiller mevcut olabilir.Kar kürsi insana bir anıyı veya bir hatırayı hatırlatmada yardımcı olan bir manevi eşyadır.Kar küresi denilince ilk olarak akla yılbaşı gelir yeniyıl ruhunun vazgeçilmezlerindendir. Yılbaşında en sembolik hediyelerden biride kar küresidir.İçerisinde bulunduğu kar taneleri sayesinde sallandıkça yılbaşı ruhunu yaşatan bir hediyelik eşya olarak kabul edilir. Genel olarak çocukların gözlerini alamadığı ve çocukluk anılarını yaşatan vazgeçilmez bir hediyelik eşya. 

3.Notluk

Not tutmak günlük hayatımızın bir parçası haline gelmiş durumda, gün içerisinde önemli detayları tarihleri ve bilgileri not etmek hayatımızı büyük ölçüde kolaylaştırmaktadır. Söz uçar yazı kalır sözünün en çok karşımıza çıktığı durumdur günün stresi ve yorgunluğu bazen önemli bilgileri hafızamızda depolamaya engel olabilmekte bu nedenle elimizin altında bir notluk ve kalem olması oldukça önemli. Şehirde gezerken bile bir notluk oldukça işinize yarayabilir bir ilan da gördüğünüz bir numarayı yazmak beğendiğiniz bir restaurantın adını unutmamak için not alabilirsiniz. Notluk günümüzde oldukça tercih edilen bir hediyelik haline gelmiş durumda yeni işe başlayan arkadaşlarınıza, eğitim hayatı devam eden dostlarınıza, yazı yazmakla meşgul olan tanıdıklarınıza, mutfakta tariflerle boğuşan anne ve ablaya  notluk hediye etmek onlar için hem kullanışlı hemde anlamlı bir hediye olacaktır. Notluk herkese hediye edilebilecek bir eşyadır.

4.Saat

Saat, sayıları kullanarak zamanı ölçmeye yarayan alettir.Saat ilk defa mısırlılar tarafından M.Ö 4000 lerde kullanılmıştır. Saat insan hayatında önemli bir yere sahiptir.İnsanlar saat sayesinde zamanın hangi kısmında olduğunu öğrenebilir. Günümüzde insanlar saati ya bir işi günün belli bir kısmında yapmak için yada kendi düzenlerini sağlamak için kullanır. Günlük hayatımızda oldukça önemli yere sahip olan saat oldukça tercih edilen bir hediyelik haline gelmiş durumda. Doğum günü, yıldönümü, yeniyıl vb özel günler için tercih edeceğiniz saat hem kullanışlı hem şık bir hediyelik olacaktır. Saati dekorasyon amaçlı ev ofis hediyesi olarak tercih edebileceğiniz gibi aksesuar olarakta sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Saat işlevinin aynı olmasının yanı sıra her tema altında onlarca farklı tasarıma ev sahipliği yapmaktadır birbirinden farklı renk, boyut ve materyallerden oluşan saatler kişiye özel seçilebilmektedir. Ablanıza hediye edeceğiniz saati onun zevklerini göz önünde bulundurarak günlük kullanımına uygun şekilde seçebilirsiniz gün içerisinde gerek aksesuar olarak tercih ettiğiniz gerek dekorasyon amaçlı aldığınız saat her baktığında sizi hatırlamasını sağlayacak ve hediyenizi çok daha anlamlı hale getirecektir.

5.Ayna

Ayna yüz yıllardan beri hayatımızda olan gün içinde oldukça vakit geçirdiğimiz bir eşya. Günlük hayatta sadece kıyafetlerimizi denediğimiz saç ve makyaj yaptığımız aylar eski toplumlarda statü göstergesi olarak kabul edilmekte idi. Günümüzde ise sabah kalktığımız andan itibaren aynayla olan serüvenimiz başlıyor aslında günlük hayatta her yerde karşımıza çıkan aynalar bazen günün enerjisini yüzümüzde yansıtırken bazen günün yorgunluğunu yüzümüze vurmakta. Baktığımız çoğu yerde aynaya rastlamak mümkün bir sokakta aynayla karşılaşabiliriz yada bir kafede karşımıza çıkabilir. Her anımıza eşlik eden aynalar önemli görüşmelere, davetlere yada bir törene hazırlanırken en büyük yardımcımızdır saatlerce karşısında hazırlanmak oldukça keyiflidir. Ayna hediyelik olarak tercih edilebilecek bir eşyadır özel tasarımlarıyla ve renkleriyle kişinin zevkine göre tercih edilebilir hem günlük kullanım amaçlı hemde dekorasyon amaçlı hediyelik olarak seçilebilir.

6.Çanta

Yüzyıllardan beri kadın erkek fark etmeksizin en çok tercih edilen aksesuar olan çanta geçmişten günümüze oldukça karşımıza çıkmaktadır yıllar geçtikçe değişen formu ve materyalleriyle tarihten bugüne birçok farklı tasarımda kullanılmış ve günümüze taşınmıştır. Birbirinden farklı tasarımda ulaşabileceğimiz çantalar materyalleri gereği birbirinden ayrılmaktadır. Modanın kendi serüveniyle değişiklik gösteren çantalar her yıl yeni modeller ve renklerle alıcılarına sunulur. Çantalar kendi içinde de sınıflandırılır kol çantası, sırt çantası, makyaj çantası, bel çantası ve plaj çantası bunlar arasında en popüler olanlardandır. Çanta birçok materyalden elde edilebilir en çok tercih edilenler deri çantalar, kumaş çantalar ve hasır çantalar olarak sınıflandırılıyor. Çanta gün içerisinde önemli eşyaları yanımızda taşımak için tercih ettiğimiz bir eşya olsada bazen kombin tamamlamak için tamamen aksesuar amaçlı da tercih edilebilir. Doğum günü, yıldönümü gibi tüm özel günler için en çok tercih edilen eşyalardan biri olan çanta eş, sevgili, anne, abla ve kız kardeş için oldukça doğru bir tercih olacaktır.

 

Doğum Gününde Ablaya Ne Hediye Alınır?

Doğum günü hiç şüphesiz herkes için en önemli gündür. İnsanların bu özel günü hatırlaması kutlamalar yapması hediyeler alması doğum günü olan kişi için oldukça kıymetlidir. Yılda bir kez kutladığımız bu günü hiç şüphesiz hepimiz iple çekiyoruz sevdiklerimizle yapacağımız kutlamalar birbirinden farklı hediyeler heyecanlanmamıza yetip de artıyor. Doğum günü hem sahibi için hem de kutlamalara eşlik edecek sevdikleri için çok anlamlı ve özel bir gün doğum günü kutlamaları yediden yetmişe herkes için oldukça kıymetli yeni bir yaşla yeni anılara, yeni arkadaşlıklara ve yeni sevgilere adım atarız. Doğum günlerinde kişiler güzel anılar biriktirmek ve yeni hatıralar toplamak isterler bu özel günü eşsiz kılanlardan biride sevdiklerimizden ve çevremizden aldığımız birbirinden farklı hediyelerdir. Doğum günü kutlamalarında hiç şüphesiz en önemli detay doğum günü pastasıdır, doğum günü pastası kişinin sevdiği şeyler göz önünde bulundurularak tercih edilir içeriği doğum günü sahibin damak tadı göz önünde bulundurularak tercih edilmelidir. Bu özel günü unutulmaz bir anı haline getirmekte oldukça önemlidir kutlamaya çağrılacak kişiler kutlamanın konsepti özenle seçilmelidir. Örneğin Ablanızın doğum günü kutlamasında tüm sevdiklerini bir araya toplayıp zevklerine uygun bir kutlama ve hediye tercih ederek onu mutlu etmeniz mümkün.  Ablanızın ihtiyaçlarını ve sevdiği şeyleri göz önünde bulundurarak doğum günü hediyesi olarak çanta, ayna ve saat gibi ihtiyaçlarını karşılayacak klasik ama özel hediyeler seçebilirsiniz.

 

Yılbaşında Ablaya Ne Hediye Alınır?

Yılbaşı en önemli günlerden biri arasında yer alıyor, yeni yıl ruhunu insanlar doyasıya yaşamak yeni dilekler dilemek, yeni bir yıla yeni umutlarla başlamak ve sevdikleri ile geçirilen anıları hatırlamak, hep beraber yeni hatıralar toplayacakları yeni bir yıl için yılbaşı kutlamaları yapıyor. Yılbaşı hediyelikleri de oldukça popüler yeni yıla güzel başlangıçlar yapmak ve mutlu bir şekilde geçirilen yılı geride bırakmak için küçük hediye alışverişleri yapılıyor. Karşılıklı alınan yılbaşı hediyeleri oldukça anlamlı kişinin ihtiyaçları ge zevkleri doğrultusunda seçilen hediyelikler yeni yılı coşkusunu üzerinde taşıyacak ve kişilere heyecan katacaktır. Büyük küçük fark etmeksizin yeni yıl oldukça önemli bir kutlama Bu kutlamada vereceğiniz küçük Hediyelikler yeni yılı coşkuyla karşılama yardımcı olacaktır. Yeni yıl hediyelikleri kişiden kişiye farklılık gösterebilir örneğin yeni yılda seçebileceğiniz en popüler hediyelik hiç şüphesiz kar küresi ve noel çorapları olarak bilinir fakat kişinin ihtiyacı doğrultusunda seçilecek bir saat, çanta, takvim ve ayna gibi eşyalar en güzel yılbaşı hediyelikleri haline gelebilir. Ablanıza yeni yılda alacağınız hediyelik geçirdiği yılın iyi hatıralarını üstünde taşıyacak yeni yılda yeni hatıralarda yanında olacak bir eşya olabilir ablanızın zevki doğrultusunda seçeceğiniz bir saat çok özel bir yılbaşı hediyesi olabilir.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.