myros-popup.jpg (663 KB)
Düğün Hediyesi Ne Alınır?

Düğün Hediyesi Ne Alınır?

13 Haziran 2022

Evlenecek çiftlerin düğün yapması insanlık tarihi kadar eskiye dayanmaktadır. Kültürden kültüre düğün anlayışı değişiklik gösterse de çiftlerin mutluluklarını sevdikleriyle paylaşmak istemesi, evlendiklerini ilan etmek her kültürde ortak amaçtır. Kimi çiftler sade bir tören tercih ederken kimi çiftler de görkemli bir kutlamayı tercih eder. Düğün günlerinde onların yanında olmak, onları desteklediğinizi hissettirmek çiftler için önemlidir. Gerek maddi olarak destek olmanın  gerekse onları önemsediğinizi göstermenin yollarından biri çiftlere düğünde takı takmak ya da onlar için düşünülmüş bir düğün hediyesi almaktır. Yeni evlenenlere düğün hediyesi, düğün günü verilebileceği gibi düğün sonrasında evlerine yapacağınız bir ziyarette vermeyi de tercih edebilirsiniz. Düğün hediyesi ne alınır sorusunun cevabı için evli çiftlere genellikle işlerine yarayacak, çoğu zaman da evleri için düşünülmüş bir hediye tercih edilmektedir. Oldukça geniş olan yeni evlilere düğün hediyesi seçeneklerinden en çok tercih edilen düğün hediyelerini sizler için derledik. Dilerseniz aşağıdaki düğün hediyesi seçeneklerimize göz atabilirsiniz.

1. Fincan Takımı

Düğün hediyesi ev eşyası olarak akla ilk, her evde olmazsa olmaz fincan takımları gelir. Hoş sohbetlere eşlik edecek kahveler için her zevke ve tarza uygun kahve fincanları takımlarından biriyle, yeni evlenenlere düğün hediyesi seçiminizi gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. Çini, metal, seramik malzemeden üretilen birbirinden farklı tasarımlara sahip fincanların ortalama fiyat aralığı 75 TL-2686 TL arasındadır. Dilerseniz kişiye özel tasarım kahve fincanı takımlarına da göz atabilirsiniz.

2. Mutfak Önlüğü

Düğün hediyesi belirlerken, evli çiftin evindeki eksik bir şeyi tamamlama düşüncesi de ağır basıp evdeki bir eşyayı hediye olarak da sunmak iyi fikirler arasındadır. Bu eşyalar arasında genellikle mutfakta çok vakit geçirildiğinden burada kullanılabilecek ürünler akla gelir. Yakın arkadaşa düğün hediyesi olarak alacağınız sabit tasarımlı veya özelleştirilebilir farklı mutfak önlüklerinden birini düğün hediyesi olarak tercih edebilirsiniz. Pamuklu, su geçirmez kaliteli tekstil ürünlerimizin fiyat aralığı 76 TL-158 TL arasında değişmektedir. Bir çok farklı tasarıma sahip önlüklerinden siz de yeni evli çifte yakışacağını düşündüğünüz mutfak önlüklerinden birini satın alabilirsiniz.

3. Duvar Süsü

Bir evin olmazsa olmazlarından biri de, evin tamamlayıcı parçalarından olan duvar süsleridir. Yeni evlenenlere düğün hediyesi olarak tercih edeceğiniz duvar süslerini satın alırken dikkat etmeniz evli çiftin zevkine ve evlerinin tarzına uygun olmasıdır. Ahşap, cam, plastik, seramik, çini, keten malzemelerinden üretilen duvar süslerinde birbirinden farklı, özgün ve şık tasarımlar göze çarpmaktadır. Kullanılan malzeme, ürün boyutu ve işçilik göz önünde bulundurularak fiyatlar 12 TL ve 675 Tl arasında değişmektedir. Dilerseniz her evin tarzına uygun bu duvar süslerinden birini düğün hediyesi olarak tercih edebilirsiniz.

4. Demlik-Çaydanlık

Demlik-çaydanlık hediye seçenekleri, bir diğer tamamlayıcı hediye olarak karşımıza çıkmaktadır. Hem kullanışlı olsun hem de yeni evli çiftin hoşuna gidecek bir şey olsun diye düşünüyorsanız demlik-çaydanlık risksiz bir hediye seçeneği olacaktır. Bakır, çini, seramik ya da metal malzemeden üretilen ürünlerimizde fiyat aralığı kullanılan malzemeye bağlı olarak değişiklik göstermekte olup ortalama 144 TL-630 TL arasındadır. El işi olan ürünlerimizle siz de yeni evlenenlere uygun hediyeyi seçebilirsiniz.

5. Elektronik Eşyalar

Yeni bir ev kuran her çiftin ihtiyacı olan bir başka ürün de elektronik eşyalardır. Düğün hediyesi olarak olabileceğiniz elektronik eşyalarla, yeni evlenenlere ev kurmalarında yardımcı olabilir onları önemsediğinizi göstermenin fırsatını yakalamış olacaksınız. Ürüne ve markaya göre değişiklik gösteren fiyatları incelemek için sitemize göz atabilirsiniz. Başlıca ürünlerden olan çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı, klima, televizyon ya da derin dondurucu elektronik eşyalarından, çiftin ihtiyacına yönelik seçebilirsiniz.

6. Anahtarlık

Hemen hemen her alanda kullanılan, herkeste bulunan bir ürün olarak karşımıza çıkan anahtarlık birçok amaçla hediye edilebileceği gibi düğün hediyesi olarak da düşünülebilir. Yeni evlenen çiftle yakınlık dereceniz ne olursa olsun, onlar için araba anahtarı, ev anahtarı ya da diğer anahtarları için anahtarlık tercih edebilirsiniz. Kullanılan malzeme olarak geniş yelpazeye sahip olan anahtarlıklarımızda her kişiye ve zevke uygun çeşitlerimiz bulunmaktadır. Dilerseniz tercihinizi sabit tasarım ürünlerimizden yapacağınız gibi kişiye özel anahtarlık seçeneklerimizden de yapabilirsiniz. Ürününün boyutuna, kullanılan malzemeye ve tasarıma göre değişiklik gösteren anahtarlıklarda ortalama fiyat aralığı 9 TL-303 TL arasındadır.

7. Çerçeve

Anıları ölümsüzleştirmek ya da biriktirmek için herkesin başvurduğu yol, şüphesiz fotoğraflardır. Yeni evlenenlere düğün hediyesi alma konusunda kararsızsanız, güzel anılarını sergileyebilmeleri için alabileceğiniz bir fotoğraf çerçevesi iyi bir fikir olabilir. Ahşap ve epoksi malzemeden üretilen fotoğraf çerçevelerinde, tasarımlarda kullanılan renklerin canlılığı göze çarpmaktadır. Dilerseniz çifte uygun özelleştirilebilir bir çerçeve de tercih edebilirsiniz. İşçilik, malzeme, tasarım gibi özelliklerle birlikte ürün boyutuna göre de değişen fiyatlar, 18TL-1151 TL arasında değişiklik göstermektedir.

8. Çay Bardağı Takımı

Çay sever çiftler için fincan takımına alternatif olarak çay bardağı takımı da düğün hediyesi olarak düşünülebilir. Birbirinden farklı tasarımlara sahip çay bardağı takımlarıyla hem mutfakta çok kullanışlı olacak, hem de ev sahiplerininin sunumlarını tamamlamalarını sağlayacak bir düğün hediyesi tercih etmiş olacaksınız. Oldukça kullanışlı olan bu ürünler bir çok farklı tasarım ve boyutta bulunmaktadır. İkili ve altılı takımlar halinde bulunan çay bardaklarının üretiminde cam, metal ve çini malzemesi kullanılmaktadır. Her zevke hitap edecek, farklı renk ve desenlerden oluşan çay bardağı takımlarında fiyatlar, 78 TL ve 750 TL arasında değişiklik göstermektedir. 

9. Biblo

Ev aksesuarlarında en çok tercih edilenler arasında yer alan biblolar da evlenenler için düğün hediyesi olarak tercih edilmektedir. Burada ürünü seçerken dikkat etmeniz gereken çiftin zevkine ve evlerinin tarzına uygun bir biblo seçmenizdir. Kullanılan malzeme çeşitliliğinin zenginliğinden dolayı her zevke ve eve uygun biblo bulabileceğiniz sitemizde ürün fiyatları ortalama 16 TL-18525 TL arasındadır. Fiyatlar genel olarak ürünün boyutuna, kullanılan malzemeye ve tasarıma göre farklılık göstermektedir. İster sade ister gösterişli seçebileceğiniz ürünlerimiz tasarımlarının şıklığı ile göz doldurmaktadır. 

10. Magnet

Ev için düğün hediyesi olarak düşünülebilecekler arasında magnetlere yer vermemek olmaz.  Ahşap, cam, epoksi, metal, plastik, seramik, taş, polyester, eva malzemelerinden üretilen magnetler bir çok çeşit temaya ve farklı boyuta sahip üretilmektedir. Sabit tasarım ürünlerin yanında özelleştirilebilir ürünler seçeneği de bulunan magnetler de fiyatlar 7,90 Tl ve 383 TL arasında değişmektedir.

Düğün Hediyesinin Önemi Nedir?

Hediye almanın amaçları farklılık gösterse de genel amaçlarından biri karşımızdaki insanları mutlu etmek ve onlara verdiğimiz değeri göstermektir. Sadece içinizden geldiği için hediye alınabileceği gibi özel bir gün ya da an için de hediye alınabilir. Bu özel günlerden biri de sevdiklerimizin düğün günüdür. Bu gün için hediye almak kadar, kültürümüzde önemli bir yer tutan takı takmak da düğün hediyesi olarak sunulur. Hediyeyle birlikte, onların bu mutlu beraberliğini evliliğe taşıma yolunda hem onların yanında olduğumuzu hissettirir hem de bu mutluluklarını paylaşmış oluruz. Düğün için seçilecek hediyelerde gelin ve damadın kullanışlı bulabileceği ya da yeni ev kurarken eksikliklerini giderebilecek eşyalar olmasına, bu yeni düzenlerini kurmada onlara yardımcı olmaya dikkat ederiz. Alacağımız düğün hediyesiyle tebriklerimizi ve en içten dileklerimizi sunmak, yeni evlenen çiftlerin bizim için ne kadar değerli olduklarının simgesidir.

Damada Düğün Hediyesi Ne Alınır?

Düğün hediyesi, yeni evlenenlerin evleri için seçilebileceği gibi kişisel bir ürün olarak da seçilebilir. Eğer damada düğün hediyesi ne alınır diye düşünüyorsanız gelin öncelikle damada düğün hediyesi seçerken nelere dikkat etmemiz gerektiğini konuşalım. Alınacak hediyenin bu özel günü ve sizi hatırlatacak nitelikte olmasına dikkat etmeliyiz. Damadın zevkine uygun hediye seçmeyi de ihmal etmemeliyiz. Bunlar göz önünde bulundurularak;

  • Hem günlük hayatta kullanabileceği hem de düğün gününde kullanabileceği kol düğmesi ya da kravat tercih edebilirsiniz.

  • Damadın zevkine uygun aksesuarların başında gelen saat de bir düğün hediyesi alternatifi olarak düşünülebilir.

  • Günlük yaşamlarında sürekli kullandıkları kemer ya da cüzdan da damat için düğün hediyesi arasında yer alır.

  • Damadın zevkine uygun, hoşlanabileceği kokulardan oluşan bir parfümü de düğün hediyesi olarak tercih edebilirsiniz.

  • Bunların dışında damada maddi olarak destek olmak için düğününde takacağınız takı da düğün hediyesi olarak kabul görecektir.

Geline Düğün Hediyesi Ne Alınır?

Bir yakınınızın düğünü için hediye seçiminde hem geline hem damada hitap edecek hediye tercihinin yanında, geline daha yakınsanız daha çok kişisel bir hediye tercih etmek isteyebilirsiniz. Geline ne hediye alınır sorusunun cevabına geçmeden önce gelinle olan yakınlık derecenizi göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Hediyenizin gelin adayını memnun etmesi için gelinin zevkini ve tarzını göz önünde bulundurmanız da sizi doğru hediyeye götürecektir. Bunlara dikkat ederek  geline düğün hediyesi seçmenize yardımcı olacak bir kaç önerimiz aşağıda yer almaktadır.

  • Düğün hediyesi deyince akla ilk gelen takı takmaktır. Yakınlık derecenize göre değeri değişecek takı takma en çok tercih edilenler arasındadır.

  • Gelinin zevkine uygun, günlük hayatta da kullanabileceği yüzük, kolye, küpe veya bileklik de düğün hediyesi olarak düşünülebilir. 

  • Yeni gelin evi için tercih edebileceğiniz şık ev aksesuarları da gelinin hoşlanabileceği hediyelerdendir.

  • Yine evi için alabileceğiniz tekstil ürünleri ya da çeyizini tamamlayacak parçalar da düğün hediyesi olarak düşünülebilir.

  • Gelin arkadaşa kıyafet ya da ayakkabı seçimi de düğün hediyesi olabilir.

 

Rüyada Düğün Hediyesi Almak Ne Anlama Gelir?

Rüyada düğün hediyesi almak, bazı uzmanlara göre kişinin yüzünü güldürecek bir haber alacağına ve huzurlu bir hayat süreceğine işarettir. Rüya sahibi bekar ise tüm sıkıntılarının geçeceğine, evli ise eşiyle mutlu bir yaşam süreceklerine ve birbirlerine destek olacaklarına yorumlanır. Rüyada düğün hediyesi almak gibi düğün hediyesi vermek de rüyayı gören kişi için olumlu gelişmeler yaşanacağına, dargınlıkların giderileceği anlamına gelmektedir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.