myros-popup.jpg (663 KB)
Hediyelik Seramik Ürünler Nelerdir?

Hediyelik Seramik Ürünler Nelerdir?

07 Mart 2022

Toz, su, toprak ve kil gibi malzemelerin karıştırılması ile elde edilen seramik; kupa, biblo, heykel ve duvar tabağı gibi çeşitli eşyaların yapımında kullanılmaktadır. Sayılan malzemeler kullanılarak ortaya çıkarılan seramik maddeye şekil verilir ve ardından bir fırında yüksek sıcaklık altında seramiğin asıl şeklini alması sağlanır. 

Seramik özellikle hediyelik eşya üretiminde yaygın olarak faydalanılan ana malzemelerden biridir. Kase, tabak, saat, fotoğraf çerçevesi ve peçetelik gibi hediyeliklerin yapımında kullanılan seramik aynı zamanda ev dekorasyonu için tercih edilen pek çok aksesuar için de ana malzeme olmaktadır. 

Seramik malzeme suya ve temizlik malzemelerine karşı yüksek dirence sahip olduğundan dolayı hediyelik eşyaların üretiminde seramik kullanımı yaygındır. Uzun ömürlü olarak kullanılabilme imkanı bulunan seramik hediyelik eşyalarda son derece özgün tasarımlardan yararlanılmaktadır. 

Zarif ve modern bir görünüme sahip seramik hediyelik ürünler özel günlerde sevdiklerinize hediye edebileceğiniz şık objelerdir. Evi ya da işyerini dekore ederken kullanılabilen seramik hediyelik eşyalar dekorasyondaki diğer aksesuarlar ile kolay bir şekilde kombinlenebildiğinden dolayı sıklıkla tercih edilmektedir. 

 

Seramik Biblo-Heykel 

Seramik biblo ve heykel modelleri iç dekorasyonda kullanılan dekoratif aksesuarlardır. Ev dekorasyonu ya da ofis dekorasyonunda tercih edilebilen seramik biblo ve heykeller kullanıldığı alana bambaşka bir hava getirir. Farklı büyüklüklerde tasarlanan seramik biblo ve heykellerin her birinin figürleri de apayrıdır. 

Kaftan, semazen, derviş, nar ve elma gibi çeşitli formlarda dizayn edilen seramik biblo ve heykellerde kırmızı, mavi, beyaz ve yeşil gibi capcanlı renkler kullanılır. Seramik biblo ve heykeller genellikle salon, mutfak, oturma odası ya da çalışma odası gibi iç mekanlarda tercih edilmektedir. 

Seramik biblo ve heykelleri dekoratif obje olarak kullanmanın yanı sıra sevdiklerinize hediye olarak da verebilirsiniz. Anneniz, yakın arkadaşınız ya da sevgilinize hediye edebileceğiniz seramik hediyelik eşya çeşitleri şık ve kullanışlı bir hediye olacaktır. 



Seramik Duvar Tabağı 

Hediyelik seramik ürünler arasında en çok ilgi çeken hediyeliklerden biri seramik duvar tabaklarıdır. 10 cm, 15 cm, 20 cm ve 26 cm gibi farklı boyutlarda üretilen seramik duvar tabaklarının her modelinde ayrı bir tema kullanılmaktadır. Şehir temalı seramik duvar tabağı modellerinin yanı sıra kişiye özel tasarımın kullanılabildiği duvar tabağı modelleri de bulunmaktadır. 

Özelleştirilebilir seramik duvar tabaklarında kişiye özel tasarım yaptırararak bu duvar tabaklarını yakınlarınıza hediye edebilirsiniz. Genellikle dekorasyon amaçlı olarak tercih edilen seramik duvar tabakları yaşam alanlarını güzelleştiren en önemli aksesuarlardan biridir. 

Seramik duvar tabakları, duvar haricinde sehpa veya komodin üzerinde de sergilenebilir. Seramik duvar tabakları duvar dekorasyonunu hareketlendirir ayrıca duvarları sıkıcılıktan kurtarır. Estetik açıdan gösterişli ve dikkat çekici bir görünüme sahip seramik duvar tabağı modelleri bulundukları ortamları canlandırır. 

 

Seramik Çan 

Dekoratif obje olarak kullanılan bir diğer hediyelik seramik ürün ise seramik çandır. Küçük boyutlarda olmasına rağmen dekorasyonu etkileyebilen seramik çan modelleri salonda veya oturma odası gibi alanlarda kullanılabilir. Seramik çan modellerinin tasarımında yaygın olarak Türkiye’nin turistik şehir ve beldelerine yer verilmektedir. Seramik çan çeşitleri hediye olarak alınıyorsa bu durumda çanların dizaynı kişiye göre özelleştirilebilir. 

Masa, komodin ya da TV ünitesi gibi eşyaların üzerinde sergilenebilen seramik çanlar özellikle minimalist ev stilleri için uygun aksesuarlardır. Seramik çan çeşitleri işyeri ve ofis dekorasyonuna da eklenebilir. 

Seramik çanları özel ve önemli günlerde yakınlarınız için hediye seçeneği olarak da düşünebilirsiniz. Yeni işyeri açan bir arkadaşınıza ya da akrabanıza hediye edebileceğiniz seramik çanları aynı zamanda anneniz veya kayınvalidenize ev hediyesi olarak da alabilirsiniz. 

 

Seramik Kupa

Tasarımları ve renkleri ile çay ve kahve içmeyi  daha keyifli hale getiren seramik kupalar serigrafi ve dijital baskı yöntemi ile dekorlanır. Seramik kupaların dizaynında tema olarak popüler şehirler ve ilçeler tercih edilmektedir. Seramik kupa modelleri aynı zamanda mutfakta dekor amacı ile de kendine yer bulabilmektedir. Aşınmalara karşı dayanıklı olan seramik kupalar uzun süreli olarak kullanılabilir. 

Sevdiklerinizin doğum günlerinde, yılbaşında veya diğer özel günlerde hediye alternatifi olarak değerlendirebileceğiniz seramik kupalar hediyelik seramik ürünler arasında fonksiyonelliği en yüksek ürünlerden biridir. Seramik kupaları iş arkadaşlarınıza, sevgilinize, arkadaşlarınıza ya da kardeşinize hediye olarak alabilirsiniz. 

 

Seramik Küllük 

Rengarenk modelleri ve göz alıcı tasarımları ile seramik küllükler, her alan için kullanılabilen şık bir dekoratif aksesuardır. Seramik küllükler ev dekorasyonun yanı sıra özellikle ofis ve işyeri dekorasyonun vazgeçilmezleri arasındadır. Seramik küllüklerin dizaynında kalp, çapa ve yuvarlak gibi çeşitli formlardan yararlanılmaktadır. Ayrıca seramik küllüklerin açık modellerinin yanı sıra kapaklı türleri de bulunmaktadır. 

Seramik küllükleri babanıza, erkek arkadaşınıza, annenize veya abinize ilgi çekici bir hediye olarak verebilirsiniz. Şehir temalı seramik küllükler arasından hediye etmek istediğiniz kişinin görmek istediği şehre özgü tasarlanmış küllüğü alarak ona anlamlı ve özel bir hediye vermiş olursunuz. 

 

Seramik Magnet 

Özgün temalar ve formlar ile üretilen seramik magnetleri buzdolabını süslemek için kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra seramik magnetler çeşitli organizasyonlar da dağıtmalık hediye olarak da tercih edilmektedir. Ayrıca seramik magnetleri bir akrabanıza ya da arkadaşınıza ev ziyaretine giderken hediye olarak da götürebilirsiniz. 

Seramik magnetler gemi, şapka, yelkenli, kaşık, deve, gitar, fener ve çapa gibi dikkat çekici şekillerde yapılmaktadır. Boyutları ve büyüklükleri değişen seramik magnet modellerinin kare, yuvarlak ve dikdörtgen formları da bulunmaktadır. Ek olarak seramik magnetler tasarımında tarihi ve turistik şehirlerin ünlü yapılarına da yer verilmektedir. 

Yüksek kaliteye sahip seramik magnetler dikkat çekici dizaynları ile gören herkesin dönüp bir daha bakmak isteyeceği cinsten bir görünüme sahiptir. 

 

Seramik Saat

Antalya, İzmir, Side, Belek ve Kemer gibi Türkiye’nin ünlü bölgelerinden esinlenilerek dizayn edilen seramik saat modellerinin boyutları birbirinden farklıdır. Kullanım amacınıza göre daha küçük boyutlu veya büyük boyutlu bir seramik saat satın alabilirsiniz. Seramik saatler özellikle işyerlerinde kullanıldığında dekorasyonu önemli ölçüde etkileyen bir aksesuardır.

Sade şekilde dekore edilen evlerde çapa formundaki seramik saatleri kullanarak evin tarzına hareket getirebilirsiniz. Canlı renklere sahip seramik saatler ister evde olun ister işyerinde zamanı daha iyi yönetmenize yardımcı olur. 

Seramik saatleri Babalar Günü’nde babanız ya da kayın pederiniz için hediye olarak alabilirsiniz. Ayrıca seramik saat modellerini sevgilinizin, annenizin veya bir arkadaşınızın doğum günü için de tercih edebilirsiniz. Seramik saatler şık görüntüsü sayesinde her mobilya ile kombinlenebilir. 

 

Seramik Tuzluk 

Zarif modelleri ile mutfakları güzelleştiren seramik tuzluklar aynı zamanda sevdiklerinizle birlikte olduğunuz samimi yemek masalarının en sevimli aksesuarlarından biridir. Yemeklere lezzet veren tuzu ve baharatları içerisine koyabileceğiniz seramik tuzlukların birbirinden eşsiz tasarımları bulunur. 

 İstiridye, yunus, kaplumbağa ve ahtapot gibi hayvan figürleri ile üretilen seramik tuzluk modelleri hem büyüklerin hem de küçüklerin bayılacağı türden. Ayrıca kaftan şeklinde tasarlanan tuzluk modelleri de bir hayli ilgi çekicidir. 

Hediyelik eşya seramik tuzlukları annenize, kayın validenize, ablanıza ya da bir akrabanıza hediye olarak verebilirsiniz. Estetik bir görünüme sahip seramik tuzlukların sarılan iki kalp şeklinde dizayn edilen modelini sevgilinize hediye olarak alabilirsiniz. 

 

Seramik Fotoğraf Çerçevesi 

En sevdiğiniz insanların fotoğraflarını samimi ve şık bir çerçevede görmek istemez misiniz? Fotoğraf çekilmeyi ve bu fotoğrafları her an görmeyi seviyorsanız seramik fotoğraf çerçevesi tam da size göredir. Farklı formları ve boyutları bulunan seramik fotoğraf çerçevelerinin dizaynı fotoğraflarınızın daha hoş görünmesini sağlar. 

Çeşitli şehir ve ilçelerin temaları ile dizayn edilen fotoğraf çerçevelerinin kişiselleştirilebilir modelleri de bulunmaktadır. Yuvarlak ve dikdörtgen gibi değişik şekillerde yapılan seramik fotoğraf çerçevelerinden birine annenizle olan bir fotoğrafınızı koyarak ona Anneler Günü’ nde çok özel bir sürpriz yapabilirsiniz. 

Seramik fotoğraf çerçevelerini sevgilinize, kardeşinize ya da en yakın arkadaşınıza hediye olarak verebilirsiniz. Seramik fotoğraf çerçevesini hediye olarak kendinize de alabilirsiniz. Bu çerçeveleri isterseniz yatak odasında baş ucunuza isterseniz de çalışma masanıza yerleştirebilirsiniz.

 

Seramik Peçetelik 

Yemek masalarında seramik tuzluklar ile birlikte takım şeklinde kullanılabilecek seramik peçeteliklerin modelleri ve dizaynları her zevke hitap edebilecek niteliktedir. Çapa şeklinde ve deve şeklinde tasarlanan seramik peçeteliklerinin yanı sıra sadelikten hoşlananlar için standart seramik peçetelik seçenekleri de bulunur. 

Seramik peçetelik modellerinin üretiminde seramiğe ek olarak epoksi malzeme de kullanılmaktadır. Ayrıca bu peçeteliklerin dekorlanmasında dijital baskı tekniğinden faydalanılmaktadır. 

Seramik peçetelikleri yeni ev alan bir arkadaşınıza, evlenen kardeşinize ya da ablanıza hediye edebilirsiniz. Aynı zamanda annenize, teyzenize veya halanıza hediye olarak alabileceğiniz seramik peçetelikler yemek masalarına bambaşka bir hava getirir. 

 

Seramik Hediyelik Eşyalar Nasıl Kullanılır? 

Yaşam alanlarının stilinin iyileştirilmesi için tercih edilen seramik hediyelik eşyalar ayrıca dekorasyona kişisel zevklerin yansıtılmasına da yardımcı olan dekoratif aksesuarlardır. Seramik hediyelik eşyalar kullanıldıkları alanlara doğal ve şık bir görüntü verir. Peki seramik hediyelik eşyaların uzun süreli olarak kullanılabilmesi için bu eşyaların bakımı nasıl yapılmalıdır? 

Zarif bir güzelliğe sahip seramik eşyaların tozlanmaması ve canlılığını kaybetmemesi için düzenli aralıklar ile temizlenmesi gerekmektedir. Ancak seramik eşyaları temizlerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunur. Seramik eşyaları temizlerken seramik malzemeye zarar verebilme ihtimali bulunan bir temizleyici kullanılmamalıdır. Seramik ürünlerin temizliğinde doğal ve etkili bir madde olan sirkeyi tercih edebilirsiniz. Nemli bez ile tozunu aldığınız seramik aksesuarları başka bir bez yardımıyla kurulamalı ve  rutubetli olmayan alanlarda muhafaza etmelisiniz. Bu sayede seramik ürünleriniz herhangi bir deformasyona uğramaz ve uzun süre kullanabilirsiniz. 

 

Seramik Hediyelik Eşya Üreticileri Nelerdir? 

Hediyelik eşya üreticisi ve toptancısı olan Myros,seramik hediyelik ürünlerin yüzlerce farklı modelini üretmektedir. Seramik saat, seramik duvar tabağı, seramik kupa ve seramik magnet gibi çeşitli hediyelik seçenekleri bulunan Myros, seramik hediyeliklerde kişiye özel tasarım imkanı da sunmaktadır. 

Toptan seramik hediyelik eşyalar da satan Myros, hediyelik eşya bayilerine sürekli ve çeşitli ürün tedariği konusunda 30 yıllık deneyime sahiptir. Hediyelik seramik tabak, seramik hediyelik fincan ve çini seramik hediyelik gibi değişik seramik ürünlerin hem üretimini hem de satışını yapan Myros, seramik ürünlerin yapımında el işçiliğinden faydalanmaktadır. 

Seramik Hediyelik Eşya Nasıl Üretilir? 

Kuvars, kil ve kaolen gibi farklı maddelerin su ile karıştırılması sonucu elde edilen çamur, seramik yapımında kullanılır.Seramik çamuruna şekil verilebilmesi için makinelerden yardım alınabileceği gibi el işçiliğinden de yararlanabilmektedir. Seramik çamuruna istenen şekil verildikten sonra bu seramiklerin sertleştirilmesi için yüksek sıcaklığa sahip fırınlarda bir süre pişirilmektedir. 

Seramik hediyelik eşyalar şekillendirme, düzeltme, birinci fırınlama, kuru halde düzeltme, sırlama ve son fırınlama olmak üzere 6 adımda üretilmektedir. Bu ürünlerin dekorlanmasında ise dijital baskı ve serigrafi yöntemleri kullanılmaktadır. Çeşitli aşamalardan geçerek son halini alan seramik ürünlerin yapımında doğal malzemeler kullanıldığından dolayı seramik eşyalar hem ekolojik olarak sürdürülebilir niteliktedir hem de sağlık açısından zararsızdır. 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.